返回列表 發帖
要搵美薜
b01091018 發表於 2021-3-24 20:26

下次下次
陳蕾食咗喉糖未?

路透社引述消息,指港府曾發信要求多國領事館不承認BNO作為旅遊證件,但一名西方外交官回應路透社,指大部分國家都無視有關要求。暫時只有匈牙利向路透表示收到信件,正商討更改工作假期計劃的細節,但據悉日本、韓國、意大利和新西蘭仍然認可BNO資格。而特區政府周四晚上發表聲明,指已透過駐港總領事館,通知14個與香港簽訂工作假期計劃協議的國家,工作假期計劃下的本港參加者,只限於特區護照持有人。

在這畢生不滅 無極的狀態

路透社引述消息,指港府曾發信要求多國領事館不承認BNO作為旅遊證件,但一名西方外交官回應路透社,指大部 ...
bagfgfcde 發表於 2021-3-26 21:55

xd
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

「支那,古代印度對中國的稱呼,翻成英文就是china,為什麼支那人聽到「支那」就氣噗噗呢?覺得支那是貶義 ...
SugarFree 發表於 24/3/2021 21:11
this post so 玉華

losyes 發表於 2021-3-27 00:48

鏡壇首席鏡粉好勁
Ooh~Tell me how you feel it
Ooh~ Gonna let you know  Imma let you go
I won't say sorry
Oh feeling so high

經歷半年後,龍兒戀才慢慢浮面,二人在2012年底的頒獎禮上開始敢於合照。李克勤在該年港台十大中文金曲頒獎台上,指最近拍拖的她心花怒放、「嘴角含春」。

沒想到譚詠麟因此在微博留言說﹕「笑死人無命賠!克勤一句『嘴角含春』來形容正在蜜運的祖兒成為整個頒獎禮的激點,更令人聯想到,若然祖兒和某君打車輪時會否叫『嘴角含龍(膿)』呢?」阿倫一番搞笑言論,令不少網友都留言讚好。

經歷半年後,龍兒戀才慢慢浮面,二人在2012年底的頒獎禮上開始敢於合照。李克勤在該年港台十大中文金曲頒獎 ...
bagfgfcde 發表於 2021-3-30 14:28

嘴角含春
春卷

我成日以為王嘉儀係男人
Garfield 發表於 30/3/2021 18:54
中國嗰個係王嘉爾

今日想睇笑話!

一句話悖論:
今天是愚人節

人稱「特倫斯」嘅樂壇小清新林家謙,自勇奪2019叱咤生力軍金獎後,去年派台嘅《拼命無恙》、《一人之境》、《時光倒流一句話》更確立其情歌王子地位。

00後唔識譚伯
00後唔識楊千嬅?
再將我相信的如煙火般綻放

香港警察:警民關係終有一日會得到修補

呢個世界總會有啲人永遠都覺得自己冇問題

係咪講緊自己

本帖隱藏的內容需要積分高於 3000 才可瀏覽
47. Bring Him Home
week13
1 . Beanies        今晚抹掉你

笑L死

笑L死
losyes 發表於 2021-4-26 17:02

funson 術
week13

funson 術
b01091018 發表於 2021-4-26 18:20

fun化L

笑L死
losyes 發表於 2021-4-26 17:02

其實都正常呀,AK無人會唔鍾意
#黑粉科學
Ooh~Tell me how you feel it
Ooh~ Gonna let you know  Imma let you go
I won't say sorry
Oh feeling so high

原來CM咁多人留意

放飛機者死
week13

ERROR自肥企画第一集。

//平行時空的酒吧//
房奕倫一到酒吧,所有酒客便都看着他笑,有的叫道,「房奕倫,你仲戴住口罩呀?」他不回答,對侍應問,「邊度有安心出行碼?」侍應呆了一下,想了一會才醒過來,指向一片發黃膠片,房奕倫便拿出手機掃碼。他們又故意的高聲嚷道,「你都痴鳩線嘅,驚感染就咪黎酒吧!」房奕倫睜大眼睛說,「你憑咩咁講,你驗左陰性未?」「驗條毛呀!疫情晨早完q左啦,得你一個懵剩剩鳩做!」房奕倫便漲紅了臉,額上的青筋條條綻出,爭辯道,「衛生不能算鳩做!……為左大家好嘅事,點算鳩做?」接連便是難懂的話,什麼「社交距離」,什麼「復必泰」之類,引得衆人都鬨笑起來:吧檯充滿了快活的空氣。

原來CM咁多人留意
WZA111 發表於 2021-4-27 07:24

想知邊個係wing wong?
Btw 人人都係kenneth 支持良心ak

麻利姨姨以為cova係名牌酒店, 笑L死

麻利姨姨以為cova係名牌酒店, 笑L死
losyes 發表於 2021-5-5 12:18

ging
藍過 cm
week13

kenneth 發表於 2021-5-10 14:59

下次有踩anson l出沒可以用呢啲嘢回敬

week13

民建聯劉國勳今日於立法會詢問有關中港兩地電視節目跨境播放,新民黨葉劉淑儀提議最近聲名大噪的ViuTV藝人北上發展,「例如最近爆紅嘅姜濤、Mirror、Error,局長會唔會爭取佢哋上內地受歡迎嘅節目?例如《乘風破浪的『哥哥』》?」商務及經濟發展局局長邱騰華回應時指,現時在本地和海外競爭下,樂見本地出現「新嘅星」,又指將會吸納葉劉淑儀的部分意見。

葉劉指Mirror、Error爆紅 倡參加內地節目

新民黨葉劉淑儀其後追問,指本地娛樂產業除電影業外仍有其他範疇,「例如最近爆紅嘅姜濤、Mirror、Error,局長會唔會爭取佢哋上內地受歡迎嘅節目?」她提到眾人可以參與《天天向上》和《乘風破浪的「哥哥」》(原為《乘風破浪的的姐姐》),以擴大內地市場及推廣香港文化至內地。

邱騰華回應指,現時在本地和海外競爭下,樂見本地出現「新嘅星」。他指,除了CEPA的措施外,當局亦致力向內地推廣本地文化,又言將會吸納葉劉淑儀的部分意見。

https://www.inmediahk.net/node/%E6%94%BF%E7%B6%93/%E8%91%89%E5%8A%89%E6%B7%91%E5%84%80%E5%80%A1mirror%E3%80%81error%E5%8C%97%E4%B8%8A%E6%8B%8D%E7%B6%9C%E8%97%9D-%E9%82%B1%E9%A8%B0%E8%8F%AF%EF%BC%9A%E5%B0%87%E5%90%B8%E7%B4%8D%E9%83%A8%E5%88%86%E6%84%8F%E8%A6%8B

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

回復 446# chachacharlie

笑死,中肯啊

TVB廣告商亦一直被黃人打壓,到其專頁給負評、到不同部門投訴滋擾,所以令很多TVB客戶不敢再下廣告。而ViuTV卻冷手執個熱煎堆地推出平價廣告,再加上廣告界公關界黃人群立,當然會自動剔除與TVB及其藝人有關的工作及計劃。所以你看為什麼連姜濤也可以接卡地亞廣告?要和國際代言人金像影帝雷米.馬利克 (Rami Malek)、權力遊戲的女演員梅西.威廉斯 Maisie Williams和王嘉爾同齊,這完全已反映出「政治凌駕專業」!

TVB廣告商亦一直被黃人打壓,到其專頁給負評、到不同部門投訴滋擾,所以令很多TVB客戶不敢再下廣告。而ViuT ...
WZA111 發表於 2021-5-14 22:54

支持楊明 菊梓喬代言卡地亞
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

KaHo係咪會男同
林家謙太誘人 林家謙太惱人
林家謙跟我 企在銅像前擁吻

Wow係肛之呼吸!!!

【科學】日本研究團隊發表「EVA呼吸法」 讓哺乳動物透過肛門呼吸
文:MenClub 艾力克  
POSTED ON May 17, 2021 12:33 pm

正如大家過往一年所見,當人們患有嚴重呼吸系統問題嗰陣,好多時都需要透過呼吸機維持生命,奈何面對突如其來嘅大量肺炎患者,呼吸機設備往往供不應求。最近有日本研究團隊,以海參、鯰魚等海洋生物為參考對象,研究出肛門腸內呼吸方法「Enteral Ventilation via Anus,EVA」,將含氧液體注入豬隻及老鼠肛門,成功讓哺乳類動物透過肛門吸收氧氧,為肺病患者帶嚟全新轉機。

一般哺乳類動物都係透過肺部呼吸,然而有部份海洋生物,例如海參、鯰魚、泥鰍等等,就能透過腸道呼吸。由於哺乳動物直腸黏膜充滿微細血管,所以透過肛門塞藥往往都好容易進入血管,東京醫科齒科大學教授武部貴就非常好奇,係咪用同樣方法都可以將氧氣輸入體內。

陳詠謙好忙…
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

回復 499# lscn388

成首ignited放哂入去咁濟

陳詠謙好忙…
lscn388 發表於 2021-5-23 19:37

肯定又係張記者!

【Kaho要走了】嘉豪加入小薯茄追逐YouTuber夢,毅然離開華納
week13

成篇新聞都好好笑, cls
kwanie 發表於 2021-5-28 15:02

喜歡9兒
DM多仔多到覆唔哂

Supper Moment四子透過拍片交代心聲,一開始他們扮嬲拍枱,笑言「點解要話修哥!要話我哋呀」,Sunny及阿雞以黑色幽默發言:「食飯啦,有飯好食啦!啲飯仲暖,定人情冷暖呀?」阿達更搞笑說 :「呢啲係真飯,唔係電視啲飯(唔係道具)。」阿雞反問:「邊個電視台?咩電視台我都上噃!」

Sunny夾住一嚿魷魚,意有所指說:「呢條魷魚都潛咗水好耐。」

D對白有浸大台味

Supper Moment四子透過拍片交代心聲,一開始他們扮嬲拍枱,笑言「點解要話修哥!要話我哋呀」,Sunny及阿雞 ...
John 發表於 2021-5-28 15:46

我覺得似藍絲KOL

豬停圈原來都有留意勁歌 黎黎去去都有星夢
最好笑話CCTVB進步緊

笑 父親節唱單車歌頌老豆
Cctvb 又出事
利伸有人講cctvb 無睇

五台流行榜

直至1989年六四事件,千嬅第一次「反叛」,跟隨學校去參加支援民主運動的遊行,突然覺得自己好「有型」:「我覺得好有英雄感,第一時間衝落街買菊花,漆油及黑布,比上學更準時起牀,在街上面叫口號,終於覺得自己可以接觸社會了。」

「理想的童年,應該不只是唔准唔可以唔得唔好唔准問,而是從小培養孩子判斷的機會,亦即是給他選擇權」。千嬅說得肉緊,像唸急口令。她笑說,將來自己當媽媽,在孩子幼小時便會帶他去燭光晚會

bagfgfcde 發表於 2021-7-3 18:50

不要這樣政治化吧