返回列表 發帖
2:11 Aga: 海鷗紙巾?
HOTMAN 發表於 2019-12-11 11:54

AFRAID AND AGA BELONG TO THE TRASH BIN
Jason's Playlist 2021 Week 4
#1 Lay On My Shoulder | The Hertz/Yukilovey

歌手韓子亮(TL)2017年正式加入樂壇出道作品-應該分開嗎?韓子亮多首歌曲作品已經喺各大電台播放過,其中最具話題代表作Party With TL在網上興起一是熱話,喺2018年全香港嘅網民都紛紛熱烈討論韓子亮的作品!

喺2019年重新出發推出一首自己作曲填詞歌曲Baby Wanna Let You Know,成功改變形像,深受歌迷喜愛,更立志成為香港新一代電子音樂歌手!

專輯名稱:PARTY WITH TL
係一張10首歌嘅大碟,專輯收錄了歌手韓子亮推出過的派台作品,希望樂迷聽到會感受到呢一張大碟嘅誠意,
誠意推介韓子亮最新創作,呢首歌係TL自己作曲填詞歌名,Time to Say Goodbye,呢首歌係講關於自己一段愛情嘅故事,希望樂迷聽到會感受得到共鳴。

2:11 Aga: 海鷗紙巾?
HOTMAN 發表於 2019-12-11 11:54

jason喺另一個視頻笑林phil嘅發音

Greta Thunberg

一返黎就見到有啲人把口依然臭過堆填區
無品既繼續卑劣
ricnature 發表於 2019-12-12 21:13

signature
好心春袋會員唔好影響市容 講少啲on9弱智嘢啦
ricnature 發表於 2019-12-12 21:13

Honey, the irony is real!

怎麼可以預防流行性感冒
47. Bring Him Home
2021Week04
2020Summary

《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

方皓玟
分完身未?
如出走 身處死角 逃不走 走遍低處 無出口 只有這傷口

容祖兒=樂壇李慧琼

爭咩喎,根本今年無男歌手突出,以軒軒公司英皇牙力最勁,唔係佢男金仲有邊歌?
cathay1996 發表於 2019-12-19 15:58

On仔賣肉投票入圍露多d又唔見有陰謀論
cy_lee96 發表於 2019-12-20 14:50

依家仲有冇噴言提名?
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

交換禮物
2021Week04
2020Summary

買左上次隻碟,好多字,睇左唔夠一頁就無心機睇落去。
今次唔會上當再買,理由:太少歌手既相。 ...
我等我在 發表於 2019-12-24 21:16

就算隻碟唔聽得,都可以睇得,唔該其他唱片公司學下
我等我在 發表於 2019-12-17 13:15

買左實體碟啦,本歌書裡面勁多二汶既相
我等我在 發表於 2019-11-12 19:42

附送精美相集,良心唱片
我等我在 發表於 2019-10-25 17:49

已買,真係好多張相,夾埋有15張,實體碟就應該多影歌手既寫真相。
我等我在 發表於 2019-3-24 12:40

真。大碟
52頁圖像 ,呢D先係吸引多D人買實體碟嘛
我等我在 發表於 2018-12-13 15:32

最關心入面有幾張相
我等我在 發表於 2018-12-12 19:34

入面有幾張寫真圖?
我等我在 發表於 2018-12-15 17:15

希望隻碟入面有多D相,最好有50頁,唔好有咁多字
我等我在 發表於 2018-12-11 20:38

hehehaha 發表於 2019-12-24 21:40
買碟緊係拎黎炒同數下入面有幾多頁相 唔通真係聽咩

買碟緊係 唔通真係聽咩
nicholashin 發表於 2019-12-24 23:32

其實我最嬲係
小巧隻碟仲多相
佢竟然冇話有買(可能買咗覺得J唔落冇出聲另計)
但有買二汶!

想成立黃色幽默圈
專講黃色笑話

睇叱咤post都笑

好悶呀教會分享咁
nicknicknick 發表於 2020-1-1 21:54 
淫Kay係咪做得姜糖阿媽
Frankiekiekie 發表於 2020-1-1 21:18 

最好的債、AGA、kaybb、小白、真雙普選、iamsingingwong、香港人加油、廢話kayzzz、你老闆、万晧坟

諗好下個acc名未牙?
唔該版主btw

莊思明借筆

2021Week04
2020Summary

唔係掛?就旋律黎講,好過叱咤十大好多歌
我等我在 發表於 2020-1-13 11:15

13-Jan 叱咤咤 派台歌

王漢勛 - 零 (C)
許廷鏗 - 你可能未必不喜歡我 (C)
曾若華 - 零分 (C) ...
hlyung 發表於 2020-1-13 12:16

啱啱三首新叱咤咤派台歌都係同零有關

616.1314 發表於 2020-1-13 12:13

讓愛高飛好過九字歌,最後的信仰?
條友啲品味真係

啱啱三首新叱咤咤派台歌都係同零有關
hlyung 發表於 2020-1-13 12:19

零分零分
零鏗零鏗

啱音喎

冇派台唔緊要 姐姐播俾你聽 周興哲嘅新歌

摺左個派台制度佢啦
2021Week04
2020Summary

2019年樂壇新人
林日曦
kaman921 發表於 2020-1-15 20:07

發緊夢去咗平行時空

616.1314 發表於 13/1/2020 12:13
首歌根本唔差,至少我覺得旋律好過叱咤十大好多歌
我等我在 發表於 17/1/2020 20:13
我仲以為自己DEJA VU
騎呢得嚟唔好睇呢個緊要。
Music Awards 詳細得獎名單,多謝支持
Music Picks Week 4 (23/1/2021)

1. 無名指的勇氣 - 林欣彤    2. 我不如 - 曾比特   3. 冰原 - 應智越   4. 樂壇已死 - 吳林峰   5. 明年見 - ONE PROMISE

張繼安
2021Week04
2020Summary

歷史悠久都可以有沒落一日
     我相信連hana自己都未必想攞呢個獎
       尤其上年 佢首奪 果樣勁老尷 又比吳若希側邊狂笑
          如果hana 覺得自己配拎呢個獎 就唔會咁
             其實 重點唔係個獎 係位個奬頒得岩唔岩
             正如林峯拎亞太男比人笑亞皆老街到太子一樣
                Tvb 自己亂頒亂棒人 令個獎cheap 咗
                   歌手又比人狂笑
洗衣王國130 發表於 2020-1-22 05:08
2021Week04
2020Summary

本帖隱藏的內容需要積分高於 3000 才可瀏覽

techno jazz
Jason's Playlist 2021 Week 4
#1 Lay On My Shoulder | The Hertz/Yukilovey

陳肇始(護理學教授)
2021Week04
2020Summary

湖北孝感車站,有一名疑似來自武漢的年輕男子因出現發燒徵狀,被站內穿着全副防護裝備工作人員發現後,一直向前走企圖逃出站外。工作人員最後追上前把他截停,帶回站內隔離。

依家仲有冇噴言提名?
hehehaha 發表於 2019-12-22 20:50

笑死

本帖隱藏的內容需要積分高於 5500 才可瀏覽

「第日去新加坡都唔使搭飛機!」62歲的葉女士不知從何
得知廣深港高鐵的神奇網絡,對着記者口若懸河的陳述多
籮籮的高鐵好處。這位專程從元朗來到中環的高鐵好友說
:「80後青年好無知,你知唔知高鐵好有用,將來會駁去
泛亞鐵路?」

葉女士見記者「孤陋寡聞」,隨即再補充指,將來的高鐵
走線將大有發展,當接上泛亞鐵路,可直接坐火車直達越
南、新加坡等國家:「我家鄉係新加坡,老人家唔坐得飛
機,第日香港起咗高鐵,可以坐火車由香港返老家。」又
批評反高鐵的80後青年是井底蛙:「係我仔女就兜巴摑醒
佢。」

晚上7時,撐高鐵網民在遮打花園舉行「不再沉默,齊撐
高鐵」集會,高呼「反對拉布、無法無天」、「青年日後
靠高鐵,唔通第時去打劫」。21歲的Angus和16歲的
Rick兩兄弟自發參加集會。他們說,90後的一代將來畢
業後,香港必已被邊緣化,沒有高鐵,他們就不能方便地
回內地工作,沒有出路。
SSN Chart (22 Jan)  ||  鏡榜冠軍: 手望 - 柳應廷 / Serrini (2 Weeks No.1)
1. 明 年 見 (1 Week No.1) - One Promise
2. 開 燈 . 熄 燈 (1 Week No.1) - Gin Lee
3. 無 名 指 的 勇 氣 - 林 欣 彤

陳雲:Inconvenient truth, 不大好意思告訴你的真相,因為告訴你,我會被繼續迫害,搞到窮途末路。關於愛滋病、沙士之類的現代病。

我在德國遊學期間,認識一些研究微生物學及病毒的生物學家,他們告訴我這件事。

關於愛滋病。

在野獸或人體的愛滋病一直存在,直至人類辨認了病毒及嘗試發明治療方法的時候,愛滋病成了疾病,很多藥廠發財了,很多研究所開業了,很多學者升官了,很多人病了,避孕袋和塑膠醫療手套有新的銷路了,很多同性戀者受歧視了,同性戀者成為弱勢,要搞結婚平權了。

感染了愛滋病的人,在告訴他驗證了愛滋病之前是沒事的,醫生告訴他之後,就會發病,嘗試治療之後,就會死亡。

我相信那些生物學家的講法。至於沙士、禽流感這些病,也是一樣。你不理會它,它只是惡性的流感而已,一年半載就會被人體適應,而其實他們一直存在與某些人類之中而相安無事。

我講出這些真相,一定被人攻擊,注定一世無運行,窮過鬼。

我在2003年沙士的時候,我也勸告政府毋須理會,但結果呢?香港發現了病毒和治療法,也死人最多。很多人升官發財,機場也將作狀的檢疫恆久化,不斷侵擾人權。之後,我被逼離開政府,這只是其中一個原因——我阻止政府部門膨脹,我阻止人升官發財。

問我國家哪像染病
2021Week04
2020Summary

恕我講句:封關同釋放/不起訴/特赦所有被捕義士一樣極端、不切實際

TELL ME WHAT 7 U SAY
2021Week04
2020Summary

Billie Eilish

CM人之惡夢
HOTMAN 發表於 2020-1-29 10:26

新一代識楊千嬅因為tvb仲要話應該紅過容祖兒
傻傻的我~傻傻的你~

CM人之惡夢
HOTMAN 發表於 2020-1-29 10:26

我都係00後wor

用高溫蒸氣口罩可以重用

黃家強覺得失望。
2021Week04
2020Summary

新一代識楊千嬅因為tvb仲要話應該紅過容祖兒
kfc 發表於 2020-1-29 12:37

原來又負分
唔怪得有新ac
JIM’S MUSIC SELECTION 2021
WK3 Lay On My Shoulder / 我在流浮山滴眼水.jpg / 所有遺失的東西 /