返回列表 發帖

[Dec/2019] 鄧小巧My Healing Live 2019

成長未必精彩,我哋人生要經歷幾多傷痛先至可以增長智慧,懂得接受自己懂得療癒自己?我都努力學習及療傷中。

大家都傷痕纍纍的時代,希望用我嘅音樂,為大家帶嚟哪怕只係一丁點嘅力量以及安慰。
願你記得軟弱沒有錯,痛亦沒有錯。

演唱會名稱:鄧小巧My Healing Live 2019

地點:旺角麥花臣場館
日期:2019年12月1日 (日)
時間:20:00
票價:$680/$580/$380   (17/9 KKBOX白金會員優先訂購門票:$680/$580)

巧豬好叻豬牙 仲回味緊超級完美live
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 12
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

評分人數

• hinz

可以嘗試唱 Hehe 主題,成為 hehe icon 女神
xteve 發表於 2019-12-4 07:54

已經有了
可惜你是個人、原罪

團隊們要諗諗之後點行
唔好封死係治癒系呢個terms
艾石仔 發表於 2019-12-2 08:13

可以嘗試唱 Hehe 主題,成為 hehe icon 女神

其實點解佢有咁多hehe fans
除咗可惜你是個人之外,仲有無其他原因
Telson 發表於 2019-12-2 15:38

SiuHau下張碟應該搵Wyman包碟
做一張《梁祝下世傳奇2.0》
梁詠琪 《時間遇上我們- 澳門站(23/3)台北小巨蛋(13/4》 獨一無二·專屬台灣的全國語rundown

近年主流做single collection
其實限制咗concert唱到咩歌
除非係咁cover其他人嘅歌
如果唔係嚟嚟去去都 ...
Frankiekiekie 發表於 2019-12-2 19:05

原罪/ 莉亞/ 半杯水 可以展開多三part啩
梁詠琪 《時間遇上我們- 澳門站(23/3)台北小巨蛋(13/4》 獨一無二·專屬台灣的全國語rundown

btw 呢條淫婦其實好唱得
咁錄歌嗰陣可唔可以交多啲貨
由第一隻碟畀CM話佢Vocal差話到今年

下次開更大型, 希望budget會多啲~
l00540 發表於 2019-12-2 12:36

其實好難
歌路冷門又無big hit幫手
圍爐Show連麥花臣一場都唔爆

回復  紅葉大祭司

果part sound therapy  完全係浪費時間
寧願佢唱多兩首
ray 發表於 2019-12-2 18:54

Idea係好
但無諗到變到成個場都聽到嘅音量
最後會變噪音

次次開騷都叫healing live
stephybest 發表於 2019-12-2 08:16

近年主流做single collection
其實限制咗concert唱到咩歌
除非係咁cover其他人嘅歌
如果唔係嚟嚟去去都係差唔多嘅歌List
主題都好少變化

回復 155# 紅葉大祭司

果part sound therapy  完全係浪費時間
寧願佢唱多兩首

l00540 發表於 2019-12-2 12:36

無唱原罪
有藉口下次睇

Telson 發表於 2019-12-2 15:38

因為同大家一樣咁淫

Sound Therapy果part真係唔識飲賞

小巧啲歌咁難唱都唱得好好,希望佢會多啲人識
成個show都好好睇,係啲visual差少少,有時唔知想表 ...
Telson 發表於 2019-12-2 09:44

Yum到呢
hehehaha 發表於 2019-12-2 01:46

OMG  
潮來潮去 白雲還在 青山一角

唱得幾好 但visual有啲醜
interstage好睇啲
但再開都會繼續G持淫巧

現場氣氛唔錯 小巧跳舞大家好buy

小巧啲歌咁難唱都唱得好好,希望佢會多啲人識
成個show都好好睇,係啲visual差少少,有時唔知想表達咩

有冇人記得鋼琴solo用左邊幾首歌?一開始個part係蕭邦嘅,之前個段係千與千尋嘅,係咪仲有一段"Merry Christmas, Mr.Lawrence"嘅reference?
koko51018 發表於 2019-12-2 02:43

好似係 心靈作家

團隊們要諗諗之後點行
艾石仔 發表於 2019-12-2 08:13

次次開騷都叫healing live

團隊們要諗諗之後點行

有冇人記得鋼琴solo用左邊幾首歌?一開始個part係蕭邦嘅<離別曲>,<給朱利安>之前個段係千與千尋嘅<あの夏へ>,係咪仲有一段"Merry Christmas, Mr.Lawrence"嘅reference?

Yum到呢
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

全晚最精彩既live頭兩名:
重陽
剎那的烏托邦
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

不嬲都知美巧唱得下
但估唔到係唱得好成咁

果然巧粉有九成都係hehe

給朱利安 - 艾怡良
hehehaha 發表於 2019-12-1 21:31

估唔到小巧都有聽艾怡良

開始嗰陣有expect佢句“文明如何盡化 有火藥不必點吧”係交代緊個背景…點知之後走曬樣

痴線 剎那的烏托邦喊死人咩

以為長手指家謙會做嘉賓添

小巧好型

嗰個大鼓D 聲勁似直昇機其實令人幾PANIC

有邦邦都唔唱Come with Me

頒個女金俾邦邦
勞斯 發表於 1/12/2019 23:16
MEAN 到我大笑出聲

Um...我覺得演藝嗰次好睇啲…漩渦個bass搞到好難聽,之後仲要接迂腐,勁眼訓…… ...
stephybest 發表於 2019-12-1 23:07

中間呢段係有d悶
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪
無論鐵路會崩壞    方向未會被活埋

頒個女金俾邦邦

半杯水有兩句
daniel1136 發表於 2019-12-1 23:05

好似copyright問題

Um...我覺得演藝嗰次好睇啲…漩渦個bass搞到好難聽,之後仲要接迂腐,勁眼訓……

點唱部分落選作品包括:
半杯水
原罪
將沙拋給一片海
莉亞的C3PO (陳蕾點唱?) ...
l00540 發表於 2019-12-1 22:45

半杯水有兩句

以為去咗佛堂
misterben111 發表於 2019-12-1 21:56

雖然話好啱個them

但我情願佢用嗰十分鐘唱埋將沙同原罪

btw計落應該有八成幾入場
580情況都幾慘烈三面都有一兩行全空

兩句有無因果關係
kwanie 發表於 2019-12-1 21:13

但真係好多囝囝一對對咁入場睇

重要Feel到係.....

將沙拋給一片海無唱好可惜
hehemamama 發表於 2019-12-1 22:39

Agree
不過竟然唱 剎那的烏托邦,好surprised
另外 雨溝 好正好好 J

佢把聲真係超正
misterben111 發表於 2019-12-1 22:53

剛柔並重~

當代最淫女歌手沒有之一
呢粒女一路un一路跳淫舞
真係睇到我硬咗個拳頭

btw
今晚狀態唔錯
除咗心 ...
Frankiekiekie 發表於 2019-12-1 22:58

估唔到小巧自摸
大家會咁high....

「大家來 不分你或我」

當代最淫女歌手沒有之一
呢粒女一路un一路跳淫舞
真係睇到我硬咗個拳頭

btw
今晚狀態唔錯
除咗心靈開頭低音落唔太到
啲高音聽到我打冷震
亦比我想像中Powerful

其本上要唱其實都唱晒
無唱將沙同原罪係可借
比較無咁好應係漩渦+魚腐
有邦邦喺到但又唔合唱得獨唱
以女聲計同Cass比又輸九條街
魚腐就算live都救唔返

我們都寂寞 show歌利

我見到燒烤叉、RB各兩位成員

上次演藝多啲~~~~ ...
l00540 發表於 2019-12-1 22:40

佢把聲真係超正
「微笑之中 接受還未有 答案。」

原罪都無唱
hehehaha 發表於 2019-12-1 22:43

點唱部分落選作品包括:
半杯水
原罪
將沙拋給一片海
莉亞的C3PO (陳蕾點唱?)

將沙拋給一片海無唱好可惜
hehemamama 發表於 2019-12-1 22:39

原罪都無唱