返回列表 發帖
直認離開「星娛樂」 吳業坤:暫時會多注重劇集

胡楓(修哥)、吳業坤及鄭俊弘等晚上錄影《流行經典50年 ...
kaman921 發表於 2019-9-29 19:01

多謝發帖。多年前,坤gor未紅時,曾經在youtube上傳了可惜不是你,並且hit rate 甚高,十分期待今次流行經典播出。另外坤Gor離開星娛樂,新歌玩具成熟時應該不會派台,有點可惜。

坤坤唔知轉去邊間唱片公司呢?

網上傳會加入JW 的唱片公司Sunny Idea

[轉]歌手吳業坤和星娛樂唱片公司過去四年合作無間,不過今年他在合約屆滿後決定不再續約,聲稱暫時主力拍劇為主,不心急定新音樂方向,但有傳他明年將加盟JW的唱片公司取代離巢的關楚耀做「一哥」,而坤坤深被打動與JW的公司老闆肯投放大量資源在歌手身上有關,令他有更大發展空間。其實坤坤和JW將成同門早已有迹可尋,自兩人合唱《原來只因深愛着》後,惺惺相惜成為好友,合作無間,4月時坤坤在紅館舉行演唱會亦有請JW擔任嘉賓,之後有不少工作也是「拍住上」。
坤坤接受電話訪問時,被問到是否加盟JW的唱片公司?他坦言:「係有傾過音樂嘢,仲未深入了解。(睇中JW間唱片公司係大水喉?)唔會諗錢嘅問題,依家都冇幾千萬加盟嘅嘢,最緊要做得開心,同做有意義嘅嘢。(明年加盟?)我唔心急去搵公司,因為都入行接近10年,覺得係時間要停一停,諗一諗,之後點去行呢條音樂路。(係咪JW拉攏你?)唔係,因為JW嘅唱片公司老闆我一早就識,大家都有傾音樂嘢。」問可預年底頒獎禮食「白果」?他表示:「如果有人請都會去,始終我都係樂壇一分子會去支持吓。」
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/ente ... 0928_00862_001.html

留意今年坤哥嘅903最男投票,同埋星娛樂其他歌手既票數
就可以睇到星娛樂嘅太空卡佔左幾多
同埋係唔係由Tom ...
Bluejays 發表於 2019-9-30 06:59

還是咁執著最男, 坤gor 已經是落水狗, 最男提名都幾難過到第一關.

張智霖某年入5強真係笑死人
帥小寶` 發表於 2019-9-30 20:26

咁古天樂上年攞埋最男咪更加笑笑死人

我從來唔 care about 最男
留意我咁多年一直都係針對星娛樂嘅太空卡

有星娛樂太空卡加入 同 冇星娛樂太 ...
Bluejays 發表於 2019-9-30 15:47

既然太空咭存在咁多年, 那麼全部唱片公司都可以或會用, 星娛樂用, 英皇用, 環球用, 華納用,Sony用, 結果究竟真的能可以改變賽果嗎? 就像上一屆,古天樂是否都用太空咭呢? 我就存有好大疑問.

咁hana拎最女係咪天大笑話?
古天樂仲可以當佢2000年拎,吳業坤真係wfc ...
真雙普選 發表於 2019-10-1 20:22

Hana攞TVB最受歡迎女歌手,坤gor邊有本事攞,攞到就真是大笑話。原來2000年古天樂穿越時空返來攞2018最男,真的是夠震撼的言論

男藝人包括男歌手,古天樂拎都算係笑話,但假假地係真的受歡迎,hana同吳業坤相比之下更加慘不忍睹, ...
真雙普選 發表於 2019-10-2 20:51

坤gor 2015-16 的歌真心多人聽, Fans 群是數年前慢慢儲落, 再加上在勁歌眼鏡起霧事件和叱咤三個奬,當時是真的紅和受歡迎, 其後人氣就慢慢落下來.