返回列表 發帖

各大流行榜@2019/09/28

TVB勁歌金榜@2019/09/28
RK  LW Songs        Singers
01  05  野木蘭        泳兒
02  03  逃生門        王灝兒
03  06  輪流轉        Sukie S石詠莉
04  07  鬚根         洪卓立
05  08  你永遠是最好     林穎彤
06  09  愛情無價       吳若希
07  NE  傳説                         林師傑
08  10  重新                BOP
09  NE  離開有甚麼害怕     劉子碩
10  NE  船頭尺                      吳浩康

903專業推介@2019/09/28
RK  LW Songs                   Singers
01  05  活多一次       側田
02  04  鬥快         per se
03  11  華生         陳綺貞
04  03  最後的信仰      林二汶
05  06  妖治時代       陳蕾
06  NE  轉.變        小塵埃
07  17  感情寄生族      張敬軒
08  10  七折         陳柏宇
09  15  努力 奮鬥 加油   林海峰
10  14  以青春之名      陳健安
11  09  失戀的人站起來    林欣彤
12  NE  運動詩歌       衛蘭
13  13  好想拯救地球     ToNick
14  NE  說好不哭       周杰倫、阿信
15  12  時光歲月       Nowhere Boys、鄭伊健
16  07  我們與愛的距離    許廷鏗
17  NE  幸福相擁       衛詩
18  NE  射波狗雄傳      恭碩良
19  NE  另一個諾貝爾     陳卓賢
20  19  願          方皓玟

中文歌曲龍虎榜@2019/09/28
RK  LW Songs      Singers
01  05  感情寄生族    張敬軒
02  06  妖治時代     陳蕾
03  14  問世間情是何物  Dusty Bottle
04  04  最後的信仰    林二汶
05  02  七折       陳柏宇
06  13  活多一次     側田
07  08  ¿醒未?      RubberBand
08  19  轉. 變       小塵埃
09  09  船頭尺      吳浩康
10  16  阿喪       The Hertz
11  03  輪流轉      Sukie S
12  17  失戀的人站起來  林欣彤
13  01  逃生門      JW
14  10  獨行派對     蔡一傑
15  15  偷情的禮儀    謝安琪
16  ne  說好不哭     周杰倫 / 阿信
17  12  我們與愛的距離  許廷鏗
18  ne  有種溫柔     孔惠佳
19  ne  另一個諾貝爾   陳卓賢
20  ne  運動詩歌     衛蘭

新城勁爆流行榜@2019/09/28
RK LW Songs      Singers
01 08 我們與愛的距離   許廷鏗
02 06 情感的廢墟     麥浚龍
03 04 28天         梁釗峰
04 14 妖治時代      陳蕾
05 12 尋回一碗湯     Supper Moment
06 03 最後的信仰     林二汶
07 09 時光歲月      Nowhere Boys / 鄭伊健
08 13 感情寄生族     張敬軒
09 16 過路人       連詩雅
10 10 七折        陳柏宇
11 15 失戀的人站起來   林欣彤
12 18 以青春之名     陳健安
13 11 船頭尺       吳浩康
14 NE 獨行派對      蔡一傑
15 NE 問世間情是何物   Dusty Bottle
16 17 離心力       糖兄妹
17 NE 亞特蘭提斯     姜濤
18 20 幸福的錯覺     孫慧雪
19 NE 一對一       葉巧琳
20 NE 好結局       Pandora

而家個勢應該似ALFRED冠多過EMAN掛??
強烈抗議港共極權政府用緊急法立反蒙面法!!
777死全家!!

離開有甚麼可怕 (NE) 有精選

看來星夢同rthk幾友好,不知今年hana係rthk仲係咪食白果

二汶咁快冠 十大忟水喎 今week黎個2>1咁就好喇
4>7>4>7>3>4>3>2>1走勢靚到
Weekly Pick(s):
林二汶 - 最後的信仰
陳蕾 - 妖治時代

=,= 要比十大點播都會有 =,=
2>1 又得
1>2 又得
1>2>10>2 又得
靜。
Music Awards 多謝支持
Music Picks Week 41 (11/10/2019)
1. 下一束光 - 吳林峰  2. 28 天 - 梁釗峰  3. 七折 - 陳柏宇  4. 好結局 - Pandora  5. 最後的信仰 - 林二汶

咩咁快冠呢d論述居然仲有咁多人buy
思維仲落後過903班seafood
45. Beyond the barricade is there a world you long to see
Week42
1失戀的人站起來2下一束光3阿喪

今星期似二汶 Alfred 等冠 ... 唔知周董會唔會攝冠呢? 定一個死位直接走

話說juno就快有新歌,唔知Kay會唔會又孖住派?
成班垃圾打手俾人BAM極都仲有面死出黎柒

話說juno就快有新歌,唔知Kay會唔會又孖住派?
abcxyz302006 發表於 2019-10-2 21:16

咁大巧係咪要等Kay派歌先播得上去0.0

搞錯呀
林2咁快冠
一日最衰都係林鄭

Well, it is a good day to listen to this song. 最歌 please.

尋日搞到咁大唔熱播二汶又真係好似講唔通
睇多日啦
靜。
Music Picks Week 41 (11/10/2019)
1. 下一束光 - 吳林峰  2. 28 天 - 梁釗峰  3. 七折 - 陳柏宇  4. 好結局 - Pandora  5. 最後的信仰 - 林二汶

=,= 要比十大點播都會有 =,=
2>1 又得
1>2 又得
1>2>10>2 又得
kwanie 發表於 2019-10-2 20:22

1 10 2 2呢
SSN Chart (11 Oct)  自唱新歌「百年樹木」(17 Dec)
1. 運 動 詩 歌 (1 Week No.1) - 衛 蘭
2. 失 戀 的 人 站 起 來 - 林 欣 彤
3. 肥 媽 有 話 兒 (1 Week No.1) - Maria Cordero

1 10 2 2呢
John 發表於 2/10/2019 21:47
SOR 記錯
靜。

今年最受歡迎男歌星會係邊位?張周雙雙奶共,胡又失勢

今年最受歡迎男歌星會係邊位?張周雙雙奶共,胡又失勢
真雙普選 發表於 2019-10-2 22:04

係大台 奶共唔係問題 本身個台都奶共 我覺得都係軒拎

其實今年十大底線咁低
2MAN冠完都有12X

等睇今年大洗牌

其實今年十大底線咁低
2MAN冠完都有12X

等睇今年大洗牌
jasonscy 發表於 2019-10-2 22:12

話唔定2MAN 有落榜周呢0.0 我覺得十大線係140

話唔定2MAN 有落榜周呢0.0 我覺得十大線係140
kelvinho726 發表於 2019-10-2 22:14

今年情況似12,13年

其實今年十大底線咁低
2MAN冠完都有12X

等睇今年大洗牌
jasonscy 發表於 2/10/2019 22:12
其實播得落力d 播個35 返嚟就 134+5
到架啦
求其跣多個落榜週就十大穩
靜。

Jude 又唔見左

奶共周董首歌真係唔好聽
口水同ilub可唔可以唔好再播

Jude 又唔見左
HOTMAN 發表於 2019-10-2 23:58

Jude 出左道4年 出左好似都係5首歌左右 佢其實似係咪轉左做幕後 慢工出細貨0.0?

Jude 出左道4年 出左好似都係5首歌左右 佢其實似係咪轉左做幕後 慢工出細貨0.0? ...
kelvinho726 發表於 2019-10-3 00:19

keeva
HINZ TOP 20 Week 41
01 最後的信仰 - 林二汶
02 樹窿 - 關楚耀
03 鬥快 - per se

keeva
hinz 發表於 2019-10-3 00:23

其實初出道首格拉斯哥流浪真係好正 之後過左一兩首就靜足2年幾3年 -_-

Jude 出左道4年 出左好似都係5首歌左右 佢其實似係咪轉左做幕後 慢工出細貨0.0? ...
kelvinho726 發表於 2019-10-3 00:19

切膚之愛係一首幾好既歌
佢係唱得差 但佢陣小鬼妹仔味係好岩份歌詞

終於有泳兒首歌喇
第一次聽唔太入到耳
希望聽多幾次再投票
https://joox.page.link/WbVXbW (#JOOX)

終於有泳兒首歌喇
第一次聽唔太入到耳
希望聽多幾次再投票
  (#JOOX)
daniel1136 發表於 2019-10-3 00:31

令我稔起 2位大家姐 首 千金。 美aiiii 今次編曲其實算大膽,佢唱腔都有少少變,變得好用力。但我覺得係有機會hit 到,希望903 俾一次10大佢。

花心>/= 野木蘭 >>>>>>>明日花

令我稔起 2位大家姐 首 千金。 美aiiii 今次編曲其實算大膽,佢唱腔都有少少變,變得好用力。但我覺得係 ...
hkbaby 發表於 2019-10-3 02:35

聽多幾次又真係幾正,dark dark 地嘅佢有種神秘感
十大就唔奢望喇

真係不了 對兩個單位都勁失望
MOOV真係傻傻地
反觀KKBOX RBx二汶
帥小寶` 發表於 2019-10-1 11:49

kkbox已經將榮光踢左出榜,但無下架

聽多幾次又真係幾正,dark dark 地嘅佢有種神秘感
十大就唔奢望喇
daniel1136 發表於 2019-10-3 07:26

雖然五夠野木蘭搶耳,但個曲算係耐聽易記得果type

成間公司資源都重點係一哥一姐度,呢d奀星邊有機會出歌

咦係咪速冠周董牙
靜。

努力奮鬥加油十大第十?
HINZ TOP 20 Week 41
01 最後的信仰 - 林二汶
02 樹窿 - 關楚耀
03 鬥快 - per se

係大台 奶共唔係問題 本身個台都奶共 我覺得都係軒拎
kelvinho726 發表於 2019-10-2 22:07

不如俾更奶共的柏豪啦
相反hana今年真係人氣跌

阿mark 發表於 2019-10-3 11:24

你講緊環球Eason同Gin Lee? Keeva好慘

林奕匡睇嚟上得
會唔會又十大第十
分分鐘Sony 三首十大(七折 最後的信仰) 加小塵埃三甲
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪
無論鐵路會崩壞    方向未會被活埋

原來係JAY速冠
強烈抗議港共極權政府用緊急法立反蒙面法!!
777死全家!!

勁歌金榜@2019/10/05
RK  LW  Songs        Singers
01  02  逃生門        王灝兒
02  03  輪流轉        Sukie S石詠莉
03  04  鬚根         洪卓立
04  05  你永遠是最好     林穎彤
05  06  愛情無價       吳若希
06  07  傳說         林師傑
07  08  重新         BOP
08  09  離開有甚麼可怕    劉子碩
09  10  船頭尺        吳浩康
10  NE  獨行派對       蔡一傑

OUT
XX  01  野木蘭        泳兒

評分人數

Keeva好慘 :(
SSN Chart (11 Oct)  自唱新歌「百年樹木」(17 Dec)
1. 運 動 詩 歌 (1 Week No.1) - 衛 蘭
2. 失 戀 的 人 站 起 來 - 林 欣 彤
3. 肥 媽 有 話 兒 (1 Week No.1) - Maria Cordero

阿mark 發表於 2019-10-3 11:24

DEAR JANE ,陳蕾呢? 好心你唔好成日針對D離開左TVB 既人啦唔該 , 9唔搭8 , 宜家成個世界都要留返係TVB 俾何哲圖是是但但咁捧架
每個人都有自己條路 ... 我最嬲係ALFRED 同MAG 咁比心機去做音樂
你得閒無事就串下, 係啦 ,好似HANA 咁最好 , 好似白痴咁公司要點就點

5:40開始 Error新歌《我們不碎》
周耀輝填詞

訓左冇睇tvb

劉子碩係咩人
45. Beyond the barricade is there a world you long to see
Week42
1失戀的人站起來2下一束光3阿喪

訓左冇睇tvb

劉子碩係咩人
b01091018 發表於 2019-10-3 13:59

後生仔傾下計其中一個人囉

勁歌金榜@2019/10/05
RK  LW  Songs        Singers
01  02  逃生門        王灝兒
02  03 ...
lu12 發表於 2019-10-3 13:20

死都唔上寰亞鄧小巧

奕框今年係時候白果了 不過佢前兩三年都梗頸錯失男三甲係有些少可惜
Weekly Pick(s):
林二汶 - 最後的信仰
陳蕾 - 妖治時代

lu12 發表於 2019-10-3 09:42

點解會踢出榜嘅  牙mi保住年度第一了

lu12 發表於 2019-10-3 09:42

咁算唔算自我審查
全壇狂賀白河喜來登被ban

DEAR JANE ,陳蕾呢? 好心你唔好成日針對D離開左TVB 既人啦唔該 , 9唔搭8 , 宜家成個世界都要留返係TVB  ...
samsam 發表於 2019-10-3 13:43

我都係講事實咋,冇針對邊個啊,Alfred同衛蘭係華納出咁多歌,其他人點都比唔上,衛詩都hea左幾年冇碟出啦

死都唔上寰亞鄧小巧
真雙普選 發表於 2019-10-3 14:17

小巧點都威脅唔到菊小姐啦