返回列表 發帖
將自己嘅偶像同政治綁架好搞笑。
一陣講下生日快樂就粉轉黑冇良知,一陣講下加油就從Nobody變為男神女神。
...
gzsbx3 發表於 2019-10-4 16:06

搞笑?
失望係因為對佢呢方面有期望
又唔見成堆人去D容祖兒?
你話人政治綁架佢 咁你不如睇下佢當年講過咩做過咩 同埋2014攞第一次我最喜愛男歌手係因為咩事

2017到而家 俾大陸打壓佢呢段時間
就連佢嘅根廣東台都要佢被消失
又係邊個地方不離不棄support佢連續三年開紅館

夠膽講祖國生日快樂但係唔敢講香港加油
愛國但係不愛港?
而家佢大陸香港都俾人反真係抵佢
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 14 冠軍歌:留香瓊 - 半空

正所謂出得黎行,預左要還!講真嘅,曾經因為政治立場而成為佢粉絲嘅人可以襯今次脱粉,
2014佢攞我最喜愛男歌手,佢發聲只係一個因素,有部分係網民扶弱心理造就,當年佢出左青春常駐、Live in Passion 演唱會,男三甲不入,
你將攞獎單單歸功于佢發聲,對佢好唔公平,亦抹煞左佢全年嘅努力,如果個個發聲都可以攞我最喜愛歌手獎,咁大家求其派隻歌,之後專心發聲就得
uponand 發表於 2019-10-4 22:02

冇辦法
雨傘之後嘅社會同政局 以及呢個遊戲規則
你預咗呢個獎已經變為時勢造英雄嘅一個獎

你話攞獎單單歸功於佢發聲好唔公平 我認同
因為佢發聲同立場而成為佢嘅粉 亦都一定有部分
但係
香港唔少鍾意佢嘅人or街客 之所以有投俾佢嘅動力 相信亦都有唔少人係因為佢發聲同立場而提醒咗大家

愛國?
對於佢嘅身份 冇問題 而且好合理同政治正確添
我之前亦都好想佢有返大陸市場 因為我知道佢一定好想返廣州開show

但係當你想話自己愛國愛港嘅時候
呢四個月以來 對於香港嘅情況 敏感到提都唔敢提
而十一呢日 就一啲都唔覺得敏感 第一時間衝過去講生日快樂

咁既然你都 唔在乎/睇輕 香港嘅感受
咁香港呢邊對你失望同插你亦都人之常情 學佢自己話齋:

抵屌
[已結束] Jayant Replay Awards 2023

10.1 微博慶國慶,係公司行動,你睇英皇全公司藝人都有post就知
張軒係IG 回覆都講左佢知道微博post 慶國慶會俾香港fans 鬧,甚至一鋪清袋,
我諗佢有心理準備承擔呢個後果,
但其實佢都好心痛,唔止係因為見到好多自稱十幾年粉絲嘅狠心說話,亦為香港嘅局勢而心痛,尤其當日香港有示威者俾警察用實彈搞到重傷,佢當晚成晚就係度覆留言,我係粉絲都覺得心痛。

佢愛國係真,但選擇係10.1 係微博post 生日快樂唔係佢嘅意願,呢個純粹係個人感覺,唔係代佢發聲。
uponand 發表於 2019-10-4 22:38

其實容祖兒10.1微博冇賀國慶

至於軒佢自己邊方面係唔係真心
呢條微博之後 應該已經冇人在乎亦都冇心情在乎

要知道唔係人人都可以好似美祖咁
有龐大嘅fanbase去應付咁多年嚟嘅haters
一鋪清袋嘅話
怪就怪蛋記點解一次又一次咁鍾意推啲artists去死 以為人人都可以做陳偉霆
既討好唔到上面 仲要得罪曬自己嘅本土市場

其實容祖兒仲衰過轉發 走去做國慶朗頌者 (不過我都覺得係公司要求)
佢頭號粉絲7頭King拎咗軒同Sa ...
fifty1205 發表於 2019-10-5 00:27

我反而覺得國慶朗誦者冇專登發微博講生日快樂咁樣衰
起碼似係一份job

利申:嗰條微博連click都費事click

仲要系簡體字。。。美祖自己發微博一定系繁體
TT进化论 發表於 2019-10-5 02:02

美祖啲微博唔係全部都係轉發fans轉發佢ig架咩

暫時無...........都驚佢會.
samsam 發表於 2019-10-6 00:40

大陸已經出咗事

咩事?
筠筠 發表於 2019-10-6 16:45

俾人圍插港獨

佢D歌一日未係內地各大音樂平台落架,證明都未有事。
我等我在 發表於 2019-10-6 20:45

唔落架唔代表冇事
好似張敬軒咁 冇任何商演會搵佢
雖然金堅知名度唔高 但之前珠三角商演都唔算少
不過佢有錢唔care啦