返回列表 發帖
其實mag今年三首歌我都好鍾意wor,失戀的人站起來好k好襟聽,一秒估唔到佢自己作曲填詞都咁高質,玫瑰就好勵志,好arm佢,始終佢呢幾年音樂路走得唔算順,有種人歌合一嘅意義。
半年三首歌 我收貨啦,三首都唔同風格,衛蘭第一年都係兩首歌(plus新城女金)。同埋唔續約英皇mag都講過唔想每年跑數出歌出碟,既然佢可以做自己鍾意嘅音樂,佢自己做得開心未得囉。
舞來舞去 不日內開始錄音。

請全民造星2參賽者做嘉賓
再將我相信的如煙火般綻放

全部售罄

嘉賓原來唔係歌手,可能係佢音樂老師或佢老豆。

我有多張$450 嘅飛,有冇人想一齊睇?

回復 107# daniel1136

有興趣,可否賣張飛比我?

回復  daniel1136
有興趣,可否賣張飛比我?
greenmike 發表於 2019-12-19 07:44
HOLD 咗比人啦~~SORRY

回復 109# daniel1136

PM. ok?

睇黎有機會係關家姐做嘉賓
Source:家姐facebook

期待
希望會唱本身的用處同向玻璃鞋說再見
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

期待
希望會唱本身的用處同向玻璃鞋說再見
616.1314 發表於 2019-12-23 14:58

希望佢會同你合唱追風箏的風箏

啲飛去得好差?做咩今日咁多artist幫手出post sell演唱會……

啲飛去得好差?做咩今日咁多artist幫手出post sell演唱會……
stephybest 發表於 2019-12-23 16:25

售罄哂喇 出post係宣傳下姐

睇黎有機會係關家姐做嘉賓
Source:家姐facebook
klihm 發表於 2019-12-23 14:27

唔會喇 家姐廿八號大陸開演唱會

點解可以唔記得失戀

未睇過麥花臣SHOW 前排係咩Number 開始計?

釘釘 發表於 2019-12-24 12:18

AA 行數落去1X-20 係中間位
Infinity & Eternity

釘釘 發表於 2019-12-24 12:18

面向台,最左1,最右28/30

AA 行數落去1X-20 係中間位
pooh1460 發表於 2019-12-24 13:16

thanks 張飛都算唔差~

我都多左張450 有興趣就pm我丫

Hi, 我朋友聽晚有事去唔到, 有冇Mag fan有興趣想睇?

希望聽晚冇克警
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 12 冠軍歌:林宥嘉 / 林家謙 - 瑪莉晚安了

嗚好興奮 等咗成年 Mag聽晚要靚聲GoodShow牙

我多咗張450嘅飛!有興趣就pm 我喇

都好多side track咁時間都出埋。。。光源走左粒音=.=

一個好影響佢一生嘅人
男人

Mag爸爸 lol
hehehaha 發表於 2/11/2019 19:06

真係佢爸爸lol

追風箏的風箏獨唱版仲以為有祖國

真係佢爸爸lol
XYZZY 發表於 2019-12-27 22:29

鳥籠真心正!
希望快啲有紅館

我前面坐咗位會員
我見到佢好唔專心地成日撳電話
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪
無論鐵路會崩壞    方向未會被活埋

都好多side track咁時間都出埋。。。光源走左粒音=.=
stephybest 發表於 2019-12-27 21:19

算啦都唱咗成晚 走一個音我接受到因為佢今晚把聲唔太靚…

Btw我覺得後面個幕都幾多餘…好多時候都係影住佢台上唱歌—_—
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪

hehehaha 發表於 2019-12-27 22:47

之前mag話最中意gin 紅館family part
係咪被inspire xd

Rundown同唱都好正
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 12 冠軍歌:林宥嘉 / 林家謙 - 瑪莉晚安了

唔開心
冇怪獸大學 冇你以爲
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

鳥籠真心正!
希望快啲有紅館
daniel1136 發表於 2019-12-27 22:47

有鳥籠? 等左成晚都唔覺有咁
估唔到唱咁多sidetrack
雖然mag把聲今晚麻麻地,但整體真係正
Little something,忍,爸爸合唱同encore個反應最熱烈

唔開心
冇怪獸大學 冇你以爲
dongbb2332 發表於 2019-12-27 23:12

遺珠 同埋無 奇怪 好想聽
不過有光源同本身的用處都收貨
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪

我們不是公主同空中戀人都冇,睇黎又留紅館先唱

但叫encore狀況覺得佢真係可以挑戰一場紅館

有鳥籠? 等左成晚都唔覺有咁
估唔到唱咁多sidetrack
雖然mag把聲今晚麻麻地,但整體真係正
Little someth ...
sdcat 發表於 2019-12-27 23:19

就係last encore 後唱咗鳥籠

Song List:
我是歌手
本身的用處
玫瑰式體驗
一人旅行團
一秒
Litte Something
Take Me Through
非同兒戲
今生今世(嘉賓:林欣彤爸爸)
海賊

洗澡
樹藤
番梘
時間

食物鏈
重光紀念日
懸崖花

金剛圈
似水流年(兩句)&我們都是這樣長大的
一千零一個人生

Encore1:
光源
失戀的人站起來
追風箏的風箏

Encore2:
鳥籠

有錯話我聽!!

Song List:
我是歌手
本身的用處
玫瑰式體驗
一人旅行團
一秒
非同兒戲
...
teotfw 發表於 2019-12-27 23:27

係今生今世 唔係一人有一個夢想

我們都是xxxx之前仲有一小段似水流年

Vocalist: 5/11
Love is Light: 3/10
District 23: 5/10
Mooooody Me: 2/8
我們都是這樣長大的:3/4
後英皇時期:6/8

估唔到mooooody me唱咁少
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪

唔開心
冇怪獸大學 冇你以爲
dongbb2332 發表於 2019-12-27 23:12

頭先坐control panel後面 見到其實係有預備你以為既字幕 應該係後備既歌

同埋估唔到有海賊 如果可以唱埋如情歌/空中戀人/你以為/奇遇記/安全地帶就正 佢好多side track都好聽

聽講啲衫好恐怖

頭先坐control panel後面 見到其實係有預備你以為既字幕 應該係後備既歌

同埋估唔到有海賊 如果可以唱埋 ...
akk 發表於 2019-12-27 23:44

早之大嗌你以為啦
不過都唔會夠鳥籠大聲
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

聽講啲衫好恐怖
721AXA 發表於 2019-12-27 23:45

第1同第3件都幾唔靚
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪

就係last encore 後唱咗鳥籠
daniel1136 發表於 2019-12-27 23:25

以為唱晒仲走左

第1同第3件都幾唔靚
hehemamama 發表於 2019-12-27 23:50

覺得3件都唔靚

Song List:
我是歌手
本身的用處
玫瑰式體驗
一人旅行團
一秒
非同兒戲
...
teotfw 發表於 2019-12-27 23:27