返回列表 發帖
上次原先plan響star hall開?
反而今次開麥花臣
masterdragon 發表於 2019-10-19 01:32

應該係想睇左反應先

我覺得華納會plan 2021十周年紅館
所以下年會狂谷佢
hehehaha 發表於 2019-10-22 23:11

Mag手頭上好似都錄左幾首歌等下年用

一D唔覺有幾狂谷佢,單係隨得佢派自己作嗰D歌已經大鑊。下年再出埋D冷門歌真係唔洗再玩落去。 ...
thecool123 發表於 2019-10-24 02:51

其實Mag 入華納我諗佢有個條件就係要音樂自主 所以派歌好多時公司都放鬆俾佢搞 ... 佢的確係一個怪怪地既人黎既 有時有D時機可以紅但佢又唔把握 其實我都有時唔知佢想點

睇住小巧 AGA 陳蕾一個個受捧 佢仲係唔知點咁

都賣得幾差下
Sad

BTW 原價支持Mag
JayantL 發表於 2019-11-5 11:49

恒生卡售罄左KkBoX有一邊450 清左
人氣都跌左咁多年 慢慢去收復係要好長時間

KKbox 飛 全部售罄

唔係幾信
兩次優先都係喺下一個賣飛stage開始前一日突然宣佈賣晒

第一次優先晚黑12點完之前仲有大把
白 ...
JayantL 發表於 2019-11-6 15:48

咁要睇下kktix 點樣搞d飛啦

450 左右邊 full左

全部售罄

啲飛去得好差?做咩今日咁多artist幫手出post sell演唱會……
stephybest 發表於 2019-12-23 16:25

售罄哂喇 出post係宣傳下姐

相信華納好快會同佢入紙紅館,佢真係太多歌 好多首我好鍾意今次都無唱

一千零一次人生聽到想喊。

冇唱AINY點都有D失落。
rainbowdash 發表於 2019-12-28 00:48

我覺得Ainy應該真係唔會再唱 ,佢有咁多歌 揀都揀唔哂

Mag琴日話好快會同大家再見 希望華納開始幫佢入紙紅館 預佢2020出d好歌 希望紅館夢係2021可以達成

除左光源最後個粒音破左之外 整體成晚都好滿意 作為Mag處女騷黎講我收貨

其實佢自從前年 鼻膜做過手術之後已經聲清左好多 不過可能轉左唱法 聲帶無以前咁厚

但係作為fans 見到佢一上台 全部人都係黎睇佢個刻係感動既 等左差唔多9年 終於開到啦

佢d歌太難唱啦,唔記住句句大力chur真係好易一句吸唔夠就炒
klihm 發表於 2019-12-28 10:13

呢個真,佢d歌真係堅難唱

自己唔係mag既fans
講一講自己感受
見到佢終於可以有自己騷表演係好感動
初頭諗緊點解佢淨開一場咁少
都唔 ...
elliott1993 發表於 2019-12-28 10:47

怪獸大學同安全地帶真係好正 無唱好可惜 希望下一次演唱會唱

始終真係好難唱,希望紅館可以再唱一次

佢實力同歌既數量其實好READY
同埋今次都爆場
經過呢個SHOW, ...
pkl 發表於 2019-12-29 00:41

其實Mag 已經錄起左幾首歌等用 ...10月個陣同我地講既0.0 其實我都表露下身份0.0 我係佢歌迷會既副會長

下年應該會有幾首歌派台 早在10月個陣已經錄起左幾首歌 不過就未揀黎派住 其實眼見呢半年3PLUG 成績都唔差

佢只係差一個機會再爆發一下 ...其實佢既歌路比起AGA 仲闊 ...不過AGA 街客多 D歌入腦 加上M記洗腦 所以好入屋

Mag只差首歌入屋就OK了 其實琴日個個都應該餓左好耐 當年2011 佢Neway Music Live 個陣 直到而家8年時間 真真正正售票既演唱會 佢一上台個刻我感覺到 Finally 我終於做到咁既感覺

希望華納可以係2020年谷一谷佢 Mag琴日話下次見 似乎華納應該有計劃睇完今次水溫之後 嘗試幫佢入紙大場 ... 希望有BIG HIT 帶起返佢既人氣 LIKE 忍個期咁 ...

睇好佢2021年 可以入紅館 其實真係已經夠歌有突 ...

明明上次祖藍幫佢開演唱會,個場係大過麥花臣。見佢今年半年成績都咁好,之前又有代表作做Base,我覺得Mag ...
1d14 發表於 2019-12-29 09:40

其實唔知係咪九展無期呢0.0 前晚整晚都係爆場 反應都幾好 ...入左華納之後 半年903 可以2冠1亞其實真係已經好錫佢 只要下年華納肯谷一谷佢 隨時可以入到女三甲

無錯 如果KAY 退落黎既話 佢既對手將會係 小巧 GINLEE AGA同JW .... 呢幾個都有HIT歌 ... 希望Mag 下年會有更好既發展

你好呀 副會長
你地會唔會再同佢溝通下 了解下佢既大計呀?
同意你講既野
希望2020 年可以plug 接plug  ...
pkl 發表於 2019-12-29 13:15

暫時我淨係知佢錄起左幾首歌未揀出邊首 但短期內暫時未會出碟住
應該要等華納睇下點同佢plan黎緊既大計 照計呢個麥花臣似係試反應

如果反應好 華納應該會同佢入紙紅館我覺得

Alfred 個時都好似先開麥花臣再開紅館?
都同意佢既對手應該係 gin 小巧 JW
特別係JW 都係唱開女仔心聲 ...
pkl 發表於 2019-12-29 13:03

Alfred 星煥時期 係九展開過 之後就一路拖到今年先紅館

會唔會收埋舊公司堆歌 ?
lmml4 發表於 2019-12-29 15:02

相信機會不大 因為舊公司應該有版權 0.0 ...

大家等2020年睇下吧 我都唔知咁多住 要等公司公佈

DA DI DA都冇唱
MAG PLUG DA DI DA正值失聲之時,我好想聽返佢狀態FIT時LIVE唱呢首歌 ...
酷愛903 發表於 2019-12-29 15:49

佢錄個陣其實聲帶已經有事 ... 去到上年9月個陣應該係最辛苦 全身痛 聲帶痛 完全有心無力做任何野

其實新一代女歌手入面,Mag 唱功應該同Gin 有得fight。
畢竟當年都叫贏過Gin ...
victor1991415 發表於 2019-12-29 23:50

技巧Gin應該略高於Mag 但感情方面Mag真係完勝Gin

從新編排嘅洗澡真係聽出耳油,樹藤亦係冇得頂,如果可以唱埋如情歌、Are You OK、幸運是我、哪裏只得我共你 ...
rainbowdash 發表於 2019-12-30 15:53

我諗Mag自己都無預計過encore 完再 second encore ,其實d人都唔肯走,出道近9年 47首歌 一晚真係唔夠喉 好多side track 都未唱哂,因為個個都餓佢個show餓左好多年,所以都係個句 2020出多幾首hit song 2021紅館見