返回列表 發帖
第一隻碟真係高峰
完整度太高
呢隻碟其實好散
aussie2013 發表於 2019-10-27 14:31

第一隻好高質最近神碟當年即出即買

雖然唔算最好
但都係近日狂煲之選
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

成隻碟係首yeah 最格格不入

買左實體碟啦,本歌書裡面勁多二汶既相

買左實體碟啦,本歌書裡面勁多二汶既相
我等我在 發表於 2019-11-12 19:42

二汶有咩好睇
DM多仔多到覆唔哂

Yeah 同 超友誼必skip

解語花 正~
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪
無論鐵路會崩壞    方向未會被活埋

可能入左sony之後傾好頭炮係想商D,做返起個brand,

所以商D結果就concept無咁強,可以叫balance得無咁好,
但係今隻如果賺到錢,下隻sony咪夠膽畀佢做返原本style囉,
始終有公司係要多D同公司傾
FIGHT for 陳柏宇

可能入左sony之後傾好頭炮係想商D,做返起個brand,

所以商D結果就concept無咁強,可以叫balance得無咁好,
但 ...
~蛋撻~ 發表於 2019-11-22 12:02

concept冇咁強係OK
但個tracklist真係排得好差
由初音跳去Yeah嗰下柒到笑
DM多仔多到覆唔哂

concept冇咁強係OK
但個tracklist真係排得好差
由初音跳去Yeah嗰下柒到笑 ...
mosesming 發表於 2019-11-22 12:08

咁佢又不嬲都鍾意用D輕鬆,upbeat D既完場既,
因為無跟concept做,唯有超友誼同yeah二揀一做尾,擺yeah尾已經無超友誼咁奇怪卦

連山本彩CD封面都要抄二汶!二汶好hit
https://www.instagram.com/p/B5U4y0QgBg9/?igshid=poadvahonddt

聽返今年既碟 呢隻真係值至尊

聽返今年既碟 呢隻真係值至尊
HOTMAN 發表於 2019-12-7 14:20

可惜個flow真係好差好差

會唔會好d

TrackList:
CD1
01. 最後的信仰
02. 守破離
03. 愛情是一種法國甜品
04. 初音
05. 最後的信仰(Live One take version)

CD2
01. Yeah
02. 解語花
03. 餓
04. 超友誼
05. Yeah(remix)

如果有plug,解語花應該下年會提名CASH最佳歌詞

本帖隱藏的內容需要積分高於 1000 才可瀏覽

如果有plug,解語花應該下年會提名CASH最佳歌詞
~蛋撻~ 發表於 2019-12-7 23:21

係咯,點解唔繼續 plug 歌? 同期出的唱片都有新 Plug, 而且初音仲係銷量榜 top 10

希望plug埋解語花

希望plug埋解語花
hehehaha 發表於 2020-2-2 04:27

隔咗咁耐應該唔會
我估佢唔得閑宣傳