返回列表 發帖

[Feb/2020] 劉德華2020年 My Love 紅館演唱會

演唱會名稱: 劉德華2020年 My Love 紅館演唱會
演唱會日期: 2月15-18、20-23 及 25-28日
地點: 紅磡香港體育館
票價: HK$980 / HK$580 / HK$380

7 場補場2月15-18、20-22日的門票將不作公開發售。加開的5場2月23、25-28日演唱會門票,將由 11 月 8 日早上10時起於城市售票網公開發售。觀眾可透過以下途徑購票:城市售票網網頁:www.urbtix.hk、信用卡電話購票:2111 5999及流動購票應用程式My URBTIX。 門票只限以上途徑發售,不設售票處售票,售票首天每人每次每張信用卡限購最多4張門票。演唱會並會實施「延後取票」方案,已從上述途徑購票的人士須於每一場演唱會的演出日期前14天內至演出當天,攜帶用以購票的信用卡到城市售票網售票處或自助取票機提取已購門票;不設郵遞及速遞服務。
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

YF Life 萬通保險呈獻「劉德華2020年 My Love 紅館演唱會」
7場補場外宣佈加開5場演出

繼9月底完滿結束「My Love Andy Lau World Tour - 新加坡及馬來西亞」共7場演唱會後,劉德華經理人公司「亨泰環宇有限公司」正式宣佈華仔明年2月舉行的香港演唱會,除了補場的 7 場演出外,為了符合香港體育館演出項目公開發售門票的比例規定,主辦機構決定額外加開 5 場演出,一共舉行 12 場演唱會。演出日期訂為 2月15-18、20-23 及 25-28日。補場日期:2月15-18、20-22日,加開5場日期:2月23、25-28日。

7 場補場的門票將不作公開發售。加開的5場演唱會門票,將由 11 月 8 日早上10時起於城市售票網公開發售。觀眾可透過以下途徑購票:城市售票網網頁:www.urbtix.hk、信用卡電話購票:2111 5999及流動購票應用程式My URBTIX。 門票只限以上途徑發售,不設售票處售票,售票首天每人每次每張信用卡限購最多4張門票。演唱會並會實施「延後取票」方案,已從上述途徑
購票的人士須於每一場演唱會的演出日期前14天內至演出當天,攜帶用以購票的信用卡到城市售票網售票處或自助取票機提取已購門票;不設郵遞及速遞服務。

早前完成星馬演唱會的華仔狀態大勇,已開始秘密練兵,包括舞蹈、聲缐等,他笑言要以一個運動員的體能狀態迎戰明年2月香港演唱會,到時與觀眾在台上唱個痛快、跳過痛快。

2020年My Love劉德華香港演唱會的冠名贊助為 「YF Life 萬通保險」,聯合贊助為「亞洲萬里通」及「慕思寢具」,大會指定飲品為「道地極品解茶」。

有關演唱會的詳情,請留意My Love 演唱會官方網站及社交平台:

Website: https://concert.andylau.com/zh-hant/
Facebook : https://www.facebook.com/MyLoveAndyLauWorldTour
IG : https://www.instagram.com/myloveandylauworldtour
微博:https://www.weibo.com/6598879485

今次醒目,中間有休息

12場得5場公售
12000×12×30%
嗰五場個seating plan應該好光
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 14 冠軍歌:留香瓊 - 半空

填海華仲嚟?

填海華仲嚟?
faithshun 發表於 2019-10-22 12:10

唔嚟點得,上次衰到咁

攞呢啲時間去填海應該好快填完

Wfc
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

上次睇左啦 今次不了

香港咁亂
一陣想取消又可以瀨

又黎

今次醒目,中間有休息
lexleung1019 發表於 2019-10-22 12:00

可能留定期黎加場
誰在一雙手鬆開之後
懷念一束飛走的氣球?

無2月14?

收檔啦填海華
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 15
1. 無答案 2. 念 3. 現任榮譽顧問

又要開始搶了

會唔會又被祝福佢god show架?
「微笑之中 接受還未有 答案。」

香港咁亂
一陣想取消又可以瀨
hehehaha 發表於 2019-10-22 14:18

阻擋唔到大6人過黎睇show嘅熱情

去拆佢場好過啦 死廢老

遇上疾病和意外總會令人感到憂心,如果有充足的保障,可以得到適時而卓越的治療,就可以化憂為優!
47. Bring Him Home
week16
1 . 林芊瑩 Let Go

個SHOW死唔斷氣, 幾時先霸完紅館D期

過氣過街老鼠
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 15
1. 無答案 2. 念 3. 現任榮譽顧問

個SHOW死唔斷氣, 幾時先霸完紅館D期
Kyle_ 發表於 2019-10-24 16:00

2017霸到2020

過氣過街老鼠
帥小寶` 發表於 2019-10-24 20:07

劉華會過氣?

快趣收檔啦!死唔斷氣,煩

如果再cancel會點

12場得5場公售
12000×12×30%
嗰五場個seating plan應該好光
JayantL 發表於 2019-10-22 12:05

五場全部公售

5場共38,000張霏公售

為咗夠數要將原本華仔天地啲霏撥落去公售, 變相益黃牛

有冇人買到啊

買到四張,兩張星期日 兩張尾場

成朝都仲係係RELOAD緊

10:04 分本來入到去load 到尾場第2行,點知入哂信用卡資料俾錢先踢返出黎。結果11點幾再入時已經去到17行,垃圾城市電腦售票網!!!

呢個期都幾危

睇黎劉華都可能難逃一劫。到時候繼續申請2020/2021補場檔期

睇黎劉華都可能難逃一劫。到時候繼續申請2020/2021補場檔期
乐坛风云 發表於 2019-11-21 22:55

點會
有林奠加持
到時成堆防暴狗車幫手開路
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 14 冠軍歌:留香瓊 - 半空

林鄭今次會唔會再祝福填海華?

bye bye 定填海華先

bye bye 定填海華先
賴爽 發表於 2019-11-22 08:51

華哥:i don't wanna say goodbye

大6有四站開售

會唔會又cancel

人多又cancel??

一定取消啦。。好開心呀。。

填海華好野

劉德華原訂於2月15假紅館舉行的12場「My Love Andy Lau World Tour」香港站演唱會,鑑於武漢肺炎疫情嚴重,今日華仔在官網宣佈取消。

比林鄭祝福完之後一直多災多難
nicknicknick 發表於 2020-1-25 18:40

林奠: 祝福你成功
DM多仔多到覆唔哂

劉德華真係唔適宜再開演唱會

唔好再浪費紅館資源啦 取消三次 返大陸開啦
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

恭喜劉華情人節可以係屋企休息陪老婆
舞來舞去 不日內開始錄音。

Omg
替果7場買左飛都係睇唔到嘅人覺得好慘

又 Cancel
佢會唔會又申請補場