返回列表 發帖
偽人其實幾正

特登講到好想唔用太多technique 去錄《荒廢》咁
佢都真係幾想拋低以前做過嘅嘢喎
靜。
Music Awards 多謝支持
Music Picks Week 49 (07/12/2019)
1. 人話 - 方皓玟  2. 喘息空間 - 李幸倪  3. 荒廢之綠洲 - 許廷鏗  4. 忘記和記 - 麥浚龍  5. 南天門 - Pandora

有無人已經買左?

歌手:許廷鏗
唱片名稱:拾
唱片封面:

推出日期:2019/11/05
唱片類型:CD

TrackList:
CD
1. 荒廢的綠 ...
hinz 發表於 2019-10-25 15:36

有邊十個封面?
梁詠琪全新主打《平安夜》- 林家謙 x Eric Kwok x 林若寧合力打造 // 2018 梁詠琪好時辰世界巡迴演唱會:圓滿落幕
http://www.cmusichart.com/discuz ... &extra=page%3D1

有邊十個封面?
l00540 發表於 2019-11-5 15:49

你去佢ig睇就知

有無人已經買左?
Alanalan 發表於 2019-11-5 13:22

我!仲有好多朋友今日有去佢嘅快閃活動
狂掃佢隻碟

有無人已經買左?

買左 cd warehouse 165

我!仲有好多朋友今日有去佢嘅快閃活動
狂掃佢隻碟
森姆@結論 發表於 2019-11-5 16:33

有無得簽碟?
梁詠琪全新主打《平安夜》- 林家謙 x Eric Kwok x 林若寧合力打造 // 2018 梁詠琪好時辰世界巡迴演唱會:圓滿落幕
http://www.cmusichart.com/discuz ... &extra=page%3D1

有無人已經買左?

買咗波斯富The One and Only

個包裝諗起edison隻please steal this album

今日去睇銷情
見到好多舖頭都有好多人買

今日去睇銷情
samsam 發表於 2019-11-5 21:17

去左邊間?

有無得簽碟?
l00540 發表於 2019-11-5 17:25

個別快閃站有呀
Alfred 仲請食雪糕添(我有朋友幸運地中咗)
今日一連走六塲
幾乎有求必應

今日去睇銷情
samsam 發表於 2019-11-5 21:17

打聽到部分CD舖估清
銷情理想
果然快閃活動可以刺激到銷情

去左邊間?
kayzzz 發表於 2019-11-5 21:42

剛剛9點半去左旺角。始創賣曬

打聽到部分CD舖估清
銷情理想
果然快閃活動可以刺激到銷情
森姆@結論 發表於 2019-11-5 21:44

聽聞沙田都得返少量
信和有問老闆,今隻碟第一日賣既差不多係上一隻既一倍

D歌係正過上隻
但實體product感覺差過上隻,入面D嘢好散好亂,相又好似好隨意

我喺尖沙咀嗰間買,佢賣 $199
應該係買貴左?定都有其他舖賣呢個價?

因為我咁多年都係支持呢間舖,所以貴左我 ok,但想知其他價
沒有盛世要賒 沒浮華暫借 沒時代 沒有記憶 來拉扯 燦爛地凋謝

買左 cd warehouse 165
stephybest 發表於 2019-11-5 16:59

我買158

回復 270# Bluejays

琴日入手,信和 13/F $155

有冇人同我一樣覺得入番膠袋會有阻礙,因為條白帶kick住
    我入左七八次左右先入到膠袋

因為我咁多年都係支持呢間舖,所以貴 ...
Bluejays 發表於 2019-11-6 00:50

你肯定買貴左啦
樓上d報價先至係公價($155-$165)
你幫襯呢間舖賣成差唔多$200
竟然利用Alfred 嚟抬價

回復  Bluejays

有冇人同我一樣覺得入番膠袋會有阻礙,因為條白 ...
FY5856 發表於 2019-11-6 05:12

我有朋友攪到個膠袋都爛咗 XDD

你肯定買貴左啦
樓上d報價先至係公價($155-$165)
你幫襯呢間舖賣成差唔多$200
竟然利用Alfred 嚟抬價 ...
森姆@結論 發表於 2019-11-6 06:41

Bluejays錢多

回復  Bluejays

有冇人同我一樣覺得入番膠袋會有阻礙,因為條白 ...
FY5856 發表於 2019-11-6 05:12

個膠袋真係窄左啲…好難先整到入去

因為我咁多年都係支持呢間舖,所以貴 ...
Bluejays 發表於 2019-11-6 00:50

係咪金馬倫道個間
呢間不嬲賣碟都貴人地一截

係咪金馬倫道個間
呢間不嬲賣碟都貴人地一截
wewa1001 發表於 2019-11-6 10:52

如果每年比幾十蚊佢洗,可以 keep 住尖沙咀有間舖仲繼續存在,我覺得值得嘅
沒有盛世要賒 沒浮華暫借 沒時代 沒有記憶 來拉扯 燦爛地凋謝

將心比己好快聽厭
CC個首係好loop

「專輯內首次附送精美相集」
我想知本相集有幾精美,講到係首次附送咁誇張

如果每年比幾十蚊佢洗,可以 keep 住尖沙咀有間舖仲繼續存在,我覺得值得嘅 ...
Bluejays 發表於 2019-11-6 13:42

同意尖沙咀真係無CD 舖

將心比己好快聽厭
CC個首係好loop

「專輯內首次附送精美相集」
我想知本相集有幾精美,講到係首次附送咁誇 ...
721AXA 發表於 2019-11-6 13:43

有20幾頁 , 幾靚華納出品 , 不嬲都靚

信和買咗,$155

仲有貨啊

呢隻碟啲歌真係都幾高質
幾耐聽

鏗鏗另一張食ice cream相好靚囝

鏗鏗另一張食ice cream相好靚囝
hehehaha 發表於 2019-11-8 00:12

我朋友PART TIME 做CD 舖佢話沙田舖有好大個靚仔ALFRED , 令到隻碟勁好賣

個 50秒 outro,直程撐得起成隻碟,做成隻碟嘅 outro
Bluejays 發表於 2019-10-30 21:45

一如所料,電台播 拾,個 outro 係冇得留低的
我諗就算比 wasabi 播,佢都係最多講野講足50秒,叫做播哂

我朋友PART TIME 做CD 舖佢話沙田舖有好大個靚仔ALFRED , 令到隻碟勁好賣
samsam 發表於 2019-11-8 12:11

咀邊有白色污積那一張

剛行CD倉見到

有沒送海報?
上隻碟沒印喔

有沒送海報?
上隻碟沒印喔
steven891026 發表於 2019-11-12 09:12

不過唱片公司今次係有印海報的
首賣快閃當日Alfred 有show出嚟俾大家影相

不過唱片公司今次係有印海報的
首賣快閃當日Alfred 有show出嚟俾大家影相 ...
森姆@結論 發表於 2019-11-12 10:05

信和話無海報喎

信和話無海報喎
l00540 發表於 2019-11-12 11:55

咁即係可能印得好少
少到唱片舖都無得賣
只係唱片公司有

上隻碟都沒另外送海報喔 好似都沒貼街?

steven891026 發表於 2019-11-13 12:43

因為上隻碟根本冇印海報
我印象中都好似無貼街

steven891026 發表於 2019-11-13 12:43

得巴士廣告

因為上隻碟根本冇印海報
我印象中都好似無貼街
森姆@結論 發表於 2019-11-13 13:09

無呀。今隻碟有嗎?好似只係得燈箱宣傳

無呀。今隻碟有嗎?好似只係得燈箱宣傳
samsam 發表於 2019-11-13 14:46

Alfred 快閃當日有拎海報俾大家影相
不過唱片舖無得送/賣
應該只係for唱片公司俾唱片舖宣傳用

p.s 沙田warehouse 都有長型banner poster,好想要呢

好似今次音質認真左, 用耳筒聽好立體
好多首甚至全部, 曲詞都好高質素, 好有風格同性格, 係值得男金既年度之作
唯一批評係個flow都有D似上兩隻碟, 不過唔嚴重既

你可能未必不喜歡我越聽越正

隻碟太精彩
可惜肯定無咩可能派到第6 plug
不過如果第4, 5plug係以下呢堆我無異議
拾(十)係太正但留做side track會好d

1. 荒廢的綠洲
4. 四書五經六欲七竅  
5. 招數
9. 你可能未必不喜歡我