返回列表 發帖
試聽咗一下
上年隻好似好聽啲

將心比己幾catchy
但好罐頭 個唱腔都好怪
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 12 冠軍歌:林宥嘉 / 林家謙 - 瑪莉晚安了

你可能未必不喜歡我  
好唔CC既CC歌

呢隻係咪so far今年唯一一隻10首新歌既廣東大碟 ...
hehehaha 發表於 2019-10-29 00:26

邪童謠
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 12 冠軍歌:林宥嘉 / 林家謙 - 瑪莉晚安了

好鍾意track 4-6
如果派呢三首絕對值三甲
JasOh103 發表於 2019-10-29 00:58

Agger
新歌嚟講4同5最吸引 個順序令到 偽人 單數 都好聽咗
6就不了 接受唔到2019年仲有啲咁罐頭咁leung嘅K歌

8-10有啲慢熱
暫時冇乜記憶點

overall上隻啲side tracks好聽啲

順序聽到第六首真係頭幾首create既flow就無左=.=
stephybest 發表於 2019-10-29 01:08

個intro一響就已經打冷震
上年Mark Lui《恐怖情人》雖然都係悶底 但起碼隻歌都叫似首新歌

原來四書五經Jay Fung有份作曲

將心比己咪啫係忘記和記囉
接受到後者唔明點解接受唔到前者
唔係下下都要好explicitly咁玩nostalgia啫 ...
HOTMAN 發表於 2019-10-29 13:40

利申:兩首都接受唔到

903才不會那樣膚淺
如果真係要搶男金
派四書五經/招數呢啲903應該會buy
同刺激播放率

反而將心比己同你 ...
森姆@結論 發表於 2019-10-30 22:33

903有心俾嘅話
派乜都會冠同男金

將心比己聽多咗唔覺似方力申
反而似《稀客》