返回列表 發帖

喘息空間 - Gin Lee

單選投票, 共有 99 人參與投票
58.59% (58)
6.06% (6)
3.03% (3)
2.02% (2)
30.30% (30)
您所在的用戶組沒有投票權限
歌曲宣傳人員: chanchan0909

派台日期: 25/10/2019
收錄大碟: 浮世繪 (第二版)

https://www.joox.com/hk/single/gAa8W4mwxBwyDP3WKcgy_A==

作曲:Fred Gibson / William Clarke / Ina Wrolsden / Timucin Lam / Uzoechi Emenike
填詞:陳耀森
監製:Jax Jones / Fred Gibson

Dum-dum-da-da-da-da
Dum-dum-da-da-da
Dum-dum
What you, what you gon' do?

愛上你惹滿劫數
如沉淪末日下浪漫跳舞
紅唇瞳孔軀殼懶理勸告
任夢幻煙火四散成毒霧

你懷疑 我懷疑 你我人性也如始
不放肆 不滿意 哪個純潔到無知
你猶豫 我猶豫 你我纏上怕從此
脫去理智

而誰又願制止
在翻滾的心癮 太糾結
在洶湧的飢渴 太迫切
全投入沒三思 全投入沒法子

請准我暫時

愛上你會有惡報
仍潛行夜幕下漠視控訴
平行時空多少彼此糟糕
但現實只感到我們熱度

你無疑 我無疑 你我違背了良知
不注意 不處置 哪個沉重到沉思
你隨時 我隨時 你我情況正如此
脫去理智

而誰又願制止
在翻滾的心癮 太糾結
在洶湧的飢渴 太迫切

像核爆拒靜止
令崩解的底線 更曲折
令燒毀的心結 更枯竭
仍持續沒三思 仍持續沒法子

請准我暫時
撲向這種事

人迷惑直到
Breathe 你趕到
Breathe 你擁抱
Breathe 你傾吐
人迷亂直到
Breathe 你擺佈
Breathe 你消耗
Breathe 你得到

喘息空間於此
如停下該可靠什麼意志
在洶湧的飢渴 太迫切

引爆無從延遲
令崩解的底線 更曲折
令燒毀的心結 更枯竭
仍持續沒三思 仍持續沒法子

請准我暫時
(La-la, la-la, la, la)
(La, la, la)
(La-la, la-la, la, la)

無得繼續女銀

慘 咁都做唔到生我的命2.0
環球真係廢
帥小寶` 發表於 2019-12-17 18:46

慘 咁都做唔到豔羨2.0
煎梨真係廢

英皇!
John 發表於 2019-12-31 17:30

女金有排拎!
Jason's Playlist 2024
Week 18 Chosen Family - COLLAR

有咩公司岩佢
Garfield 發表於 2019-12-31 16:14

英皇!
SSN Chart (3 May)  冠軍: 黃言 - 黃妍  |  亞軍: 靈魂有路 - 雷同二友

阿堅快啲完約走人
hehehaha 發表於 2019-12-18 21:15

有咩公司岩佢

環球真係廢
帥小寶` 發表於 2019-12-17 18:46

阿堅快啲完約走人

環球真係廢
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 18
1. 拯救我自己 2. 告訴我 3. 慢性分手

播完呢首播人話
John 發表於 2019-12-14 18:20

之後再播加大力度?
DM多仔多到覆唔哂

覺得係LKF聽到呢首都唔會覺得不入流
Kamon 發表於 2019-12-13 01:31

邊間

Kamon 發表於 2019-12-13 01:31

播完呢首播人話
SSN Chart (3 May)  冠軍: 黃言 - 黃妍  |  亞軍: 靈魂有路 - 雷同二友

希望有1>10>2>2美走勢入十大
Week 18 Chosen Family - COLLAR

Honey, this song is worse than a nightmare. BARF!

睇下會唔會比扣分先

希望會獲得新城勁爆跳舞歌曲大獎一個
hehehaha 發表於 2019-12-11 23:56

可能拎勁爆原創歌曲大獎

今年又增加膠獎數量?新城勁爆豔舞歌手有望得獎。

新城勁爆改編歌曲大獎 (金獎)
47. Bring Him Home
week19
1 . TheCrush        Possession

請准我暫時
Dam-dam-打-打-打-打

Dam = Madam
hehehaha 發表於 2019-12-8 19:32

Dom Dom =黑警變condom

唔知如果Joey唱會點
John 發表於 2019-12-10 00:12

會變咗 出色 嗰個feel

唔知如果Joey唱會點

quite good

制警暴
止警謊
b01091018 發表於 2019-12-8 19:15

請准我暫時
Dam-dam-打-打-打-打

Dam = Madam

制警暴
止警謊
week19
1 . TheCrush        Possession

搵外國歌手合作係值得支持既 但呢首歌本身都唔係咩好突出既EDM 題材/路向亦唔適合Gin Lee呢個乖乖女 (國語 ...
nicholashin 發表於 2019-12-4 22:58

唔係嘛,google佢啲相唔係露腿就係露事業線,姣底扮乖乖女

搵外國歌手合作係值得支持既 但呢首歌本身都唔係咩好突出既EDM 題材/路向亦唔適合Gin Lee呢個乖乖女 (國語演繹好少少)

難得覺得運動詩歌/Come With Me/其他港產 dancepop >> 呢首
完全唔知首歌去緊邊
啲 effect/層次聽得好辛苦
...
just11256 發表於 2019-12-3 15:34

非常同意

難聽既edm唔易做
但係今年香港出現左幾首...

評分人數

最歌 支持港式西餐
HOTMAN 發表於 2019-12-2 02:32

又唔係想像中咁有feel渣喎

難得覺得運動詩歌/Come With Me/其他港產 dancepop >> 呢首
完全唔知首歌去緊邊
啲 effect/層次聽得好辛苦
dum dum da 唱到好似兒歌咁

在翻滾的心癮 太_結
唱到變左個粗口
cmho 發表於 2019-12-2 13:44

堅姐帶領一眾女歌手唱粗口
小明都係學佢

在翻滾的心癮 太_結
唱到變左個粗口

最歌 支持港式西餐

我最喜愛歌曲
投gin lee神聖一票

端息空間,真心正wor!

好Diva

Quite good wor

陰公,個MV坐多過跳

演繹出不羈的味道
繼續自戀快歌
5 分

回復 55# stephybest
嗰期gin gin直頭就正啦 睇下佢16年叱咤正到呢

首歌本身好老土
但今次gin lee 演繹有加分

到底 Gin Lee 幾時先肯放低大媽形象
賴爽 發表於 2019-11-23 08:56

月球下的人 雙雙嗰期都叫做ok 而家短髮真係大媽到

到底 Gin Lee 幾時先肯放低大媽形象

諗起呢首經典

好快厭
聽聽下個曲其實都幾罐頭下
「像核爆拒靜止」呢句直程leung到打冷震
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 18 冠軍歌:陳慧敏 - 拯救我自己

hehehaha 發表於 2019-11-3 17:25

Aditya Udhani                                                4 天前            

Why does have just 1k views. It's brilliant

外國愛煎力
week19

OK喎
個groove似Calvin Harris首How Deep Is Your Love
不過其實呢類EDM/House歌都差唔多
但起碼有令人想跳舞既感覺

MV好渣.....連岑日珈當年個MV都好睇過呢個,
呢個真係好low bud製作,人又無乜,道具又無乜,
薛Fi話齋,快歌MV最緊要畫面,呢個無乜好睇....
FIGHT for 陳柏宇