返回列表 發帖

2019區議會選舉

經歷五個月社會運動
香港人心好痛
11月24日就靠大家投票
投你個區嘅候選提名人
記住一票不投民建聯

唔係你地個區本來係想投邊個?
https://dce2019.orangenews.hk/?g ... 4PCzhxoCi5MQAvD_BwE

區選注意事項:

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
再將我相信的如煙火般綻放

好懷念仲有選舉的日子
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

民賤聯咪咁煩好無
輸唔起又要投訴
輸打贏要

林鄭又玩食字,說會成立獨立檢討委員會,而非大家要求的獨立調查委員會。

Carrie Lam真係好硬頸。

幾好
Carrie提醒大家未完
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

建制派政黨在區議會選舉大敗,行政長官林鄭月娥出席行政會議前表示,現時社會普遍氣氛是對政府不滿,建制派 ...
阻住 發表於 2019-11-26 10:40

佢去死

建制派政黨在區議會選舉大敗,行政長官林鄭月娥出席行政會議前表示,現時社會普遍氣氛是對政府不滿,建制派選情或會受影響,但政府毋須為此道歉

白頭梁有人接班未
47. Bring Him Home
week13
1 . Beanies        今晚抹掉你

立會都要keep住個勢,OK?

麥美娟谷爆繼續狂數,話一味叫建制派唔好動搖,所以即使有逾百萬人遊行反修例,工聯會依然去美國領事館拉橫額鬧美國佬,麥繼續說「依家話撤就撤,咁當初有過百萬人上街,嗰時又憑咩咁堅定?」麥美娟鬧足5分鐘收唔到制,林鄭忍到呢一刻終於淚灑人前,麥美娟隨即說「依家喊有咩用?你識喊!我都識喊!」自己亦喊了出來

祝賀某舊cm版主當選
Tendy 發表於 2019-11-25 14:57

邊個係呀,邊區?

祝賀某舊cm版主當選
?o.O

要準備收拾心情啦
興奮埋今日就算
John 發表於 2019-11-25 13:26

救救poly u 手足

要準備收拾心情啦
興奮埋今日就算

民主派大比數勝出!

Congrats 何妖 on your win. NOT! Ahahahaha!!!!

有請小鳳姐

龍鼓灘站點票票數
盧俊宇365票
何君堯348票
蔣靖雯7票

疑似有假票
777又出蠱惑

手動傳 真又好,假又好,大家金睛火眼!

突發!十萬火急!

朋友個妹係政府做嘢,收到風原來政府為咗建制派可以穩勝,已經準備左超過三十萬張建制假票!
為咗保密會係今日凌晨先係大陸運落來去唔同選區!佢收到嘅風係呢批假票像真度好高,加上有少部分係故意整出來投泛民,連點票嘅人都未必分得到!唯一識別係啲假票會有拆角,方便政府係選舉結束之後迅速收回銷毀,做成死無對症!

朋友叫大家一定一定一定要去點票現場,見到有折角票一定要大聲一二三咁數住,一張假票都唔可以少!

事態緊急!一定要盡快廣傳!

今晚又實訓唔著
想快啲知結果 好緊張

票投民建聯
香港玩撚完

有選區超過十成選票...
WZA111 發表於 2019-11-24 20:05

種票種到爆票?

有選區超過十成選票...

做一個堂堂正正的香港人 = 投票 = 搞港獨

圖片支援
week13

陳小春真係犯賤
咪話咗票站唔比影相囉

咁耐以黎今年係最多人早起排隊投票
kaman921 發表於 2019-11-24 16:44

大家驚 一有事。。無得投。。。

咁耐以黎今年係最多人早起排隊投票

好多老人家排隊。。大家快D 投。。

元朗區咁低投票率。。鄉村人死左去邊。。

第一次要排隊投票

選舉買禮物
kaman921 發表於 2019-11-24 11:18

邊區呀。。

Vote vote vote!

選舉買禮物

排了45分鐘。。

投咗容祖先一票
DM多仔多到覆唔哂

冇得投要靠大家了

S28排左個零鐘
眼見廢老多
利申:唔係鏡粉

Yz區冇人排

係咪響應七點半 我遲左
week13

國家機器,再加鹽加醋破壞的網絡圖片,香港市民能否分清真假和事實....現在祗可以相信香港人的智慧和勇氣, ...
hkwilliamsiu 發表於 2019-11-23 22:03
香港人加油。。

好多人排隊
利申 投完了

有無沙田區代表
投岑子杰

只想支持FFX
week13

國家機器,再加鹽加醋破壞的網絡圖片,香港市民能否分清真假和事實....現在祗可以相信香港人的智慧和勇氣,香港人加油!

如果星期一朝早起身個點票結果仍然係班建制奪過半議席,18 區繼續籠斷區議會分區主席,呢個運動將會完全結束,自己諗下星期一班仆_建制派會點解讀呢個選舉結果就知:

何妖(吹住喇叭咁講): 又話懲罰我?我又咪係入左區議會

鼠王芬:大部份市民都係支持三萬警察辛苦嘅工作,亦都認同建制派多年嚟嘅工作。

李慧琼:我哋相信大部份選民嘅眼光都係雪亮嘅,今次嘅選舉結果就好清楚咁反映民意,暴力係無市民支持嘅。

鄧炳強:警察嘅工作好辛苦,大家都睇到,今次市民嘅選擇為警隊一路以嚟止暴制亂嘅工作作出肯定同打下強心針。

散仔康樂部主席:各位兄弟,我哋無做錯到!全部市民都睇到,班曱甴係唔會得到支持嘅。

張建宗:民調我就見唔到啦,但係選舉結果就好清楚咁展示出香港大眾同暴力割蓆

689 :理大留守嘅暴徒,宜家班和理非無人理你哋啦,連票都唔投,你哋真正做左 condom

777 :選舉結果已經好清晰咁表達出市民大眾與暴力割蓆,少數嘅極端暴力分子要脅政府達到所謂嘅政治訴求係永遠唔會得逞,亦唔會得到市民嘅支持。

中聯辦(開香檳慶祝):愛國愛黨是區議員最基本的要求,香港的市民是沒有異議的。

港澳辦:國家全力支持愛國愛黨的建制人士,港獨分子的陰謀企圖,在習主席偉大的領導之下永遠不會得逞的。

侵侵:Hong Kong has a very good election. Hong Kong people have made their choice. It is very good result and good democracy. We don’t need to pass the Hong Kong Human Rights and Democracy Act.

和理非:除左無得遊行集會,宜家連選舉都反映唔到自己嘅意見,唔會再有中環「和你 lunch」,大家回歸港豬賺錢mode 深潛。

理大手足:感到真正被遺棄,被和理非割蓆,繼而投降、被捕、甚至自殘

陳彥霖、周梓樂,還有新屋嶺、太子站、721 嘅受害者,將永遠蒙冤。。。。。。警察同林鄭政府將會得到人民嘅授權,繼續橫行。。。。。。

記住
「投票唔係要泛民贏,
投票係要建制輸!」

拎左個議席之後開議員辦事處可以請番有案底嘅手足做辦事處職員,俾建制贏左就繼續派蛇齋餅糉。

唔係講區議會贏左就代表個運動會贏,但係區會輸左個運動肯定會輸!星期日係好重要嘅一個關口,六月以嚟咁多個關口都過左,今次希望大家都要齊上齊落,要過呢關。

#邊個贏都好 #總之我要建制輸 #手動轉
credit to: Nic Kwok

今次區議會是另類的公投, 所以一定要投票
hkwilliamsiu 發表於 2019-11-21 11:09

係話比世界個民意喺邊邊

今次區議會是另類的公投, 所以一定要投票

的確個議會係冇乜大作用
但我地個心態應該係守住議會 唔容許送終派入到嚟
加上呢次選舉似係對呢個政府既信任投票 絕對係管治得當失當與否既標準
大家一齊谷爆個投票率
側田:嚐過勾結醜惡的世間 了解到何謂卑鄙

靠唔到
都無晒辦法
只要唔投建制香港都未咁快完

雖然都會投
但仲靠呢D議會制度真心無用..