返回列表 發帖
原罪, 太正了吧, 以為香檳女狼已經好正

原罪 > 香檳女狼 > 精神餵飼 > 無神論 > 迂腐 >>>>>>> Two at a time!

原罪, 太正了吧, 以為香檳女狼已經好正
winnie^_^ 發表於 2019-11-29 10:25
原罪 > 香檳女狼 > 精神餵飼 > 無神論 > 迂腐 >>>>>>> Two at a time!
hehehaha 發表於 2019-11-29 18:18

原罪 2020年年頭三台冠軍歌, 希望啦 (對TVB無期望)

點解唔直接出大碟,雖然好似無多關事,不過一年兩隻ep都幾勤力。
至於樓上班人,聽歌又唔係用對眼,使唔使太過迂腐啊

原罪係小巧自己填詞架!!!!
新一代唱作歌手!
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 12
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

實物放大左張相原來真係好似大家所講咁..

點解唔直接出大碟,雖然好似無多關事,不過一年兩隻ep都幾勤力。
至於樓上班人,聽歌又唔係用對眼,使唔使 ...
nelsonss 發表於 2019-11-29 20:19

同意應該出大碟, 其實年頭可以唔出 No Coincidence 住, 八九月出隻十一首歌大碟, 應該更加吸引人買.
原罪越聽越正
Imaginary CD release
Love Obsessions - 鄧小巧 (CD)
1. 四大發明
2. 迂腐
3. 精神餵飼
4. 芭樂
5. 香檳女狼
6. 雲吞
7. 無神論
8. 重陽
9. 原罪
10. 芭樂 (之石頭芭樂 Rock Ballad)
11. 雲吞 (母親節特餐)

呢條女真係
最好聽嗰首就放最後
Book定2020十大高位都唔過份

btw
完成你終院審判扭曲結局
誣衊我原告變被告

民主女神Confirm

同意應該出大碟, 其實年頭可以唔出 No Coincidence 住, 八九月出隻十一首歌大碟, 應該更加吸引人買.
原罪 ...
boy4dudes 發表於 2019-11-29 22:12

第11首不了
光頭把聲太難頂
唔洗比面阿大師一定要收錄
完全破壞哂個flow同vibes

第11首不了
光頭把聲太難頂
唔洗比面阿大師一定要收錄
完全破壞哂個flow同vibes ...
hehehaha 發表於 2019-11-29 23:21

光頭成日搞x 啲女歌手
歌曲效果令人打冷鎮

回復 9# hehemamama
我都覺得編排有啲奇怪⋯⋯

趕客

如判決因你都有罪
每一寸她都佔據

大家都不滿身雪白
判詞難入耳嗎
犯不需要太優雅
繼續再折磨然後傷我

睇完演唱會之後,再聽番隻碟upgrade晒

睇完演唱會之後,再聽番隻碟upgrade晒
gavin1210200 發表於 2019-12-2 16:10

現場賣$100

雖然無Hau簽名,但目測好多成雙成對買
梁詠琪 《時間遇上我們- 澳門站(23/3)台北小巨蛋(13/4》 獨一無二·專屬台灣的全國語rundown

原罪 同 香檳女狼 真係好好loop

各位CM會然 掃貨啦
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

原罪 同 香檳女狼 真係好好loop
hehehaha 發表於 2019-12-2 20:47

反而芬蘭系列麻麻

家謙同徐繼宗嗰兩首好好loop...
信和$85 入了兩張
梁詠琪 《時間遇上我們- 澳門站(23/3)台北小巨蛋(13/4》 獨一無二·專屬台灣的全國語rundown

唔明點解要將香檳女狼擺喺兩首upbeat歌中間...

迂腐
精神餵飼
無神論
香檳女狼
原罪

咁排好好多

入面啲相幾靚 又有細poster $100都抵

香檳女狼 sings like shit!

入面啲相幾靚 又有細poster $100都抵
Telson 發表於 2019-12-3 09:31

入面是旦一張都靚過個封面

入面是旦一張都靚過個封面
hehehaha 發表於 2019-12-3 18:24

可能佢條team想試下用張醜cover會唔會有好銷量

可能佢條team想試下用張醜cover會唔會有好銷量
stephybest 發表於 2019-12-3 18:56

含淚買碟

療癒系作品在這張唱片是欠奉的...
但團隊鋭意將小巧打造成:
- 晚晚也是禮拜六的壞女孩
  (演唱會的觀眾很受樂...)
- 新icon
   (《可惜你是個人》的下一部曲《原罪 》...這個題材應該搵Wyman寫,手到拿來些...)

(演唱會的觀眾很 ...
l00540 發表於 2019-12-6 06:52

香檳女狼同原罪都好療癒啊

原罪正到痴左線!

原罪>香檳女郎>精神餵飼>無神論>迂腐

我覺得 <無神論> 先正, 一聽即like

(演唱會的觀眾很 ...
l00540 發表於 2019-12-6 06:52

聽完精神餵食同腐乳感到好療癒

聽完精神餵食同腐乳感到好療癒
HOTMAN 發表於 2019-12-7 12:54

你同小巧一樣
當「阿姐」很肚餓...

聽日新碟發佈會
可以聽到原罪live啦

幾時派 原罪

其實鄧小巧同鄧小樺係咪兩姊妹
幾似樣

其實鄧小巧同鄧小樺係咪兩姊妹
幾似樣
hehehaha 發表於 2020-1-1 04:18

鄧小平?

希望早日出大碟

對自己尊容太有自信

希望早日出大碟
foreverkontinue 發表於 2020-1-3 20:34

今年出真大碟~

boy4dudes 發表於 2020-2-5 17:35

有無機出第二版?

原罪真係好好聽

小巧首張大碟主題: 鄧小巧

小巧首張大碟主題: 鄧小巧
hehehaha 發表於 2020-2-12 22:32

希望爭取到CM會然支持