返回列表 發帖

[Nov/29/2019] Album1 - JC 陳泳彤 (CD)

歌手:JC 陳泳彤
唱片名稱: Album1
唱片封面:

推出日期:2019/11/29
唱片類型:CD

TrackList:
CD
01. 說散就散
02. 我可以忘記你
03. 奇妙物語
04. 別說
05. 別口氹我
06. 心動那天
07. 現任朋友
08. 時光如剪
09. 說散不散

附加資料:
陳泳彤 JC 首張個人專輯講述了年輕人在愛情上遇到不同經歷的心情故事,希望在愛情道路上的每一段小插曲都可以讓你輕鬆放下。

出處:Echo
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

首張個人專輯講述了年輕人在愛情上遇到不同經歷的心情故事,希望在愛情道路上的每一段小插曲都可以讓你輕鬆放下。

Amusic真係CLS

首張個人專輯講述了年輕人在愛情上遇到不同經歷的心情故事,希望在愛情道路上的每一段小插曲都可以讓你輕鬆 ...
hehehaha 發表於 2019-11-27 17:48

即刻黃咗
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 12 冠軍歌:林宥嘉 / 林家謙 - 瑪莉晚安了

幾 surprise JC 出到CD, 可惜JW出唔到Amusic第三隻EP, 飄浮女孩 Do Me More(Juicy Girl)Feel The Bass I Need A Friend R.I.P.

估唔到甲音樂宜家仲肯dum錢出實體CD
親親愛的親親我 輕輕抱擁輕撫我
真命是你出現 終等到你飛過

a music仲有咩歌手?

幾 surprise JC 出到CD, 可惜JW出唔到Amusic第三隻EP, 飄浮女孩 Do Me More(Juicy Girl)Feel The Bass I  ...
boy4dudes 發表於 2019-11-27 18:12

好似仲有一首同蘇永康合唱的歌。剛好五首 EP

好似仲有一首同蘇永康合唱的歌。剛好五首 EP
xteve 發表於 2019-11-27 20:01

Total 七首 with 性情中人 (蘇永康合唱) + 愛到超載(Juicy Girl)(國語) + Could You Be My Friend (國語)

JC 應該收錄埋好心分手,湊夠10首歌,真大碟

仲有首好心分手無放落去
不過冇諗到會出到碟 不過個樣好似唔同左嘅

愛J力
47. Bring Him Home
week13
1 . Beanies        今晚抹掉你

仲有首如影隨心 (林家謙合唱) 無放落去

幾 surprise JC 出到CD, 可惜JW出唔到Amusic第三隻EP, 飄浮女孩 Do Me More(Juicy Girl)Feel The Bass I  ...
boy4dudes 發表於 2019-11-27 18:12

可能會出現黎明日後嘅精選碟呢

佢雖然係香港人
但形象歌路唱腔基本上都係中國歌手一個
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

a music個logo仲大過hmv張price tag

好似出左好耐lu!

佢喺甲音樂啲快歌其實幾正

btw 甲音樂啲CD Cover嗰種醜唔講得笑

啲歌名MK到無敵
條女個樣一樣MK到癲

係咪應該加多隻「我來自MK」做bonus track湊夠本年度為數不多嘅10隻歌真大碟呢?

呢間公司嘅封面真係永遠都唔會令人失望

回復 15# John

佢擺明係新香港人

勁重口音啲國語歌

貌似出一百張
走音系人性嚟㗎嘛要擁抱瑕疵嘎
世界與你無關 以正義去唾駡人 道德撚

Package好鬼hea,見到都唔想買……

唱腔好做作, 不了

stephybest 發表於 2019-12-4 15:08

我反而幾ok唱片packing得個盒
可以focus返d音樂
不過唔會係JC呢個封面同呢d歌

stephybest 發表於 2019-12-4 15:08

你聽歌定買精品呀?
2024年最幸運,最幸福嘅,幸定就是李~!

出道3年先出到碟
佢係香港嘅成績都幾差
冇一首歌可以上到2台
但係說散就散明明係音樂平台成績好瘋狂

出道3年先出到碟
佢係香港嘅成績都幾差
冇一首歌可以上到2台
但係說散就散明明係音樂平台成績好瘋狂 ...
zab5343 發表於 2019-12-5 18:43

最大問題係做國語碟唔做廣東碟, 得兩首廣東歌 (一首仲係翻唱).
同林家謙合唱隻如影隨心又無派台, 希望以後會唱多少少廣東歌啦.

jc原来仲係度?

我可以忘記你 係黎明個首?

我可以忘記你 係黎明個首?
PEACH 發表於 2019-12-14 02:28

係

原來「我可以忘記你」係佢13歲唱嘅demo

個封面真係好醜