返回列表 發帖

各大流行榜@2019/11/30

勁歌金榜@2019/11/30
RK  LW  Songs       Singers
01  02  讓愛高飛       周柏豪
02  03  我會想念他      何雁詩
03  04  永恆少年       曾樂彤
04  05  每段愛還是錯     吳若希
05  06  天光前分手      戴祖儀
06  07  逆光飛翔       HANA
07  08  說分手        連詩雅
08  09  花心         泳兒
09  10  愛不起        王浩信
10  NE  嫁給愛情       楊千嬅

903專業推介@2019/11/30
RK  LW Songs                      Singers
01  10  重讀興趣班       林奕匡
02  01  Two at a Time     江海迦
03  13  喘息空間        Jax Jones w/ Gin Lee
04  05  花之亂         小塵埃 feat. 王菀之
05  09  Reflection           Mirror
06  03  28天         梁釗峰
07  NE  我們的基因       謝安琪
08  19  爸爸的禮物       陳柏宇
09  RE  多得你         王梓軒
10  06  忘記和記        麥浚龍 feat. 黎明
11  NE  荒廢之綠洲       許廷鏗
12  07  熒光          陳蕾
13  12  What Did You Say   Dusty Bottle
14  14  哪懼牆攀不上      小肥、雷深如
15  NE  逃生門(門外版)    周國賢feat. 王灝兒
16  RE  尋找白金漢       馮允謙
17  08  跳草裙舞        The Boogie Playboys
18  02  一秒          林欣彤
19  NE  刮骨          黃妍
20  NE  無神論         鄧小巧

中文歌曲龍虎榜@2019/11/30
RK  LW Songs      Singers
01  04  Two at a time   AGA
02  14  我們不碎     Error
03  11  多得你      王梓軒
04  07  初音       林二汶
05  03  富上代      Dear Jane
06  01  忘記和記     麥浚龍 feat. 黎明
07  02  尋找白金漢    馮允謙
08  08  逆光飛翔     HANA
09  12  只此一家     糖兄妹
10  20  我們的基因    謝安琪
11  17  荒廢之綠洲    許廷鏗
12  15  喘息空間     Jax Jones with Gin Lee
13  16  底線       趙慧珊
14  18  一馬平川     蘇慧恩
15  NE  花之亂      小塵埃 feat. 王菀之
16  NE  愛沒懷疑             吳浩康
17  10  讓愛高飛     周柏豪
18  NE  恏人                  呂喬恩
19  NE  一秒       林欣彤
20  NE  梅利號               吳林峰

新城勁爆流行榜@2019/11/30
RK  LW Songs                Singers
01  07  讓愛高飛     周柏豪
02  08  Walk on Water   鄧紫棋
03  09  富上代      Dear Jane
04  06  喘息空間     Jax Jones with Gin Lee
05  12  相聚一刻     野佬
06  10  逆光飛翔     菊梓喬
07  17  我們不碎     Error
08  11  Two at a Time  AGA
09  14  切膚之愛     Jude
10  13  花之亂      小塵埃 feat. 王菀之
11  16  Reflection    Mirror
12  15  爸爸的禮物    陳柏宇
13  18  尋找白金漢    馮允謙
14  20  一馬平川     蘇慧恩
15  NE  梅利號      吳林峰
16  19  天光前分手    戴祖儀
17  NE  初音       林二汶
18  NE  一秒       林欣彤
19  NE  講        陳凱詠
20  NE  忍眼淚      林晴恩

今日出到嘅勁歌榜仲係咪1207
45 . Beyond the barricade is there a world you long to see
Week50
1我們不碎2火樹3Reflection

今日出到嘅勁歌榜仲係咪1207
b01091018 發表於 2019-11-30 21:47

係

今日播季選都大慨睇到大獎總選名單。
新聞前出果堆都似會有大獎/叫星夢台比較重視。

光明之日有無派到
903格 志淙都有播
靜。
Music Awards 多謝支持
Music Picks Week 49 (07/12/2019)
1. 人話 - 方皓玟  2. 喘息空間 - 李幸倪  3. 荒廢之綠洲 - 許廷鏗  4. 忘記和記 - 麥浚龍  5. 南天門 - Pandora

阿豹停哂
又冇十大得唱作

無得投人話最歌
叱咤最女五強:1)大灣區奶共祖國兒女之文匯支猩、2)離地大愛壞咗嘅男人之耶撚、3)老謀深算年底派政治歌搏上位之香港人、4)前民主女神但被離地老公呃咗入門要黑警死全家之淫婦、5)靚聲而抽水無抽過界嘅暗黃TB小肥妹

!!!! 出左喇
垂直活著,水平留戀著。
Wonders Music Recommendation 2019 Week 49

!!!! 出左喇
Wonders 發表於 2019-12-1 00:24

HLJ DLLM!!

無得投人話最歌
Lewis 發表於 2019-12-1 00:23

唔係去到 WK49 先截 ?
--> MMK MUSIC AWARDS 2018 <--
--> MMK Music Chart 2019 WK 16 <--
[華語榜]1.13樓的大笨象 2.無憾的生存 3.Pretty Crazy
[韓語榜]1.Senorita 2.SHE'S FINE 3.Boy With Luv

聽依啲MUSIC
人話 >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> 773312 > 小息空間 >>>>>>>>>>>>>>>>>> 迂腐 >>>>>>>>>>>>>>> 轉.變
靜。
Music Picks Week 49 (07/12/2019)
1. 人話 - 方皓玟  2. 喘息空間 - 李幸倪  3. 荒廢之綠洲 - 許廷鏗  4. 忘記和記 - 麥浚龍  5. 南天門 - Pandora

唔係去到 WK49 先截 ?
mamakin 發表於 2019-12-1 00:35

剩返2日半
播到上榜有啲難

剩返2日半
播到上榜有啲難
hehehaha 發表於 1/12/2019 00:36
03  跳草裙舞 / 28 天 / 第千次重逢 / Goodnight City / 初音 / 切膚之愛 / 拾荒者之歌 / 重生 /
~~~~~~~ (20+04) ~~~~~~~
02  熒光 / 多得你 / 人話 /
其實唔難

你美蚊嗰D 行 _ 開就上到
靜。

其實唔難

你美蚊嗰D 行 _ 開就上到
kwanie 發表於 2019-12-1 00:39

咩我美蚊
識佢老_
割蓆呀

剩返2日半
播到上榜有啲難
hehehaha 發表於 2019-12-1 00:36

903有心上實上到
~Moses Idle in a Narrow Garden~
http://mosesming.blogspot.com/

聽依啲MUSIC
人話 >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> 773312 > 小息空間 >>>>>>>>>>>>>>>>>> 迂腐 >>>>>>>>>>>>>>>  ...
kwanie 發表於 2019-12-1 00:35

就算唔計個MV,《人話》質素都完勝其他女歌手嘅歌

有心播嘅 一日就可以播上榜啦
最怕 播夠數 都唔俾你上榜

咩啫首歌2 次都驚上唔到榜咩

最歌目前AP
人話 2
榮光 0
很堅強 (未派) 0
靜。

最歌目前AP
人話 2
榮光 0
很堅強 (未派) 0  ...
kwanie 發表於 2019-12-1 00:55

美祥
~Moses Idle in a Narrow Garden~
http://mosesming.blogspot.com/

最歌目前AP
人話 2
榮光 0

星期一一定狂播

最歌目前AP
人話 2
榮光 0

榮光應該唔會上架啦 死左條心

聽依啲MUSIC
人話 >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> 773312 > 小息空間 >>>>>>>>>>>>>>>>>> 迂腐 >>>>>>>>>>>>>>>  ...
kwanie 發表於 2019-12-1 00:35
  純Music 角度都夠殺
用耳機聽超正

就算唔計主題,人話都真係近年最數一數二廣東依啲music!
假使世界原來不像你預期

藍絲/Haters: 又係頒獎禮之前出d易hit 有話題嘅歌爭獎
希望Cm無呢種人
HotCha C AllStar

藍絲/Haters: 又係頒獎禮之前出d易hit 有話題嘅歌爭獎
希望Cm無呢種人
tom 發表於 2019-12-1 01:30

其實小明好多時候都係11 12月先開始發力

算唔算叫迫香港人聽下新嘢?
好開心冇揀到任何大路曲式黎做呢首有收視保證既歌

算唔算叫迫香港人聽下新嘢?
好開心冇揀到任何大路曲式黎做呢首有收視保證既歌 ...
HOTMAN 發表於 1/12/2019 01:32
邊個話廣東話做唔到EDM
邊個話香港做唔到EDM

咁話時話飛去北歐嗰堆搞咩搞到首歌咁樣樣
靜。

人話唔該上台唱原版
我在乎~~~~我在乎~~~~~

希望Cm無呢種人

林奠同er er sir出黎開記招強烈譴責未

只要人話上到榜,最歌5強應該唔難
叱咤最女五強:1)大灣區奶共祖國兒女之文匯支猩、2)離地大愛壞咗嘅男人之耶撚、3)老謀深算年底派政治歌搏上位之香港人、4)前民主女神但被離地老公呃咗入門要黑警死全家之淫婦、5)靚聲而抽水無抽過界嘅暗黃TB小肥妹

希望Cm無呢種人

不過如果係諗住爭獎而派,係咪應該唔好咁遲先派呢?
假使世界原來不像你預期

方皓玟 IS THAT BITCH!
歌同visual都好正,幻國收得皮

不過如果係諗住爭獎而派,係咪應該唔好咁遲先派呢?
gapgipgap 發表於 2019-12-1 02:39

本身年尾就係爭獎嘅時候

KKBOX本地年度單曲累積榜
*發行日期範圍:前一年度 11/1 至當年度 11/30。
*點播計算範圍:前一年度 12/1 至該年度 11/30。
RK  Songs                             Singers                  Release Date
01  我們都是這樣長大的     鄭秀文       2019.06
02  亂世情侶          古巨基       2018.12
03  永遠飛行模式        Dear Jane     2018.11
04  願榮光歸香港        湯瑪士 & 眾香港人   2019.09
05  我們萬歲          陳奕迅       2018.12
06  其實寂寞          謝安琪       2019.03
07  龍舌蘭           陳奕迅       2018.11
08  (一個男人)一個女人和浴室  古天樂 / 謝安琪   2018.11
09  亂世情侶          古巨基 / 胡定欣   2019.02
10  在月台上等你        衛蘭        2018.11
11  寂寞就如          麥浚龍       2019.03
12  下一位前度         林家謙       2019.01

13  太難開始          胡鴻鈞       2018.11
14  13樓的大笨象         鄭融        2019.02
15  空手而來          張敬軒       2019.05
16  裝睡的情人         張敬軒       2018.12
17  悲觀生物學         容祖兒       2019.07
18  明明他已離開你       張敬軒       2018.12
19  百年樹木          張敬軒       2018.12
20  偷情的禮儀         謝安琪       2019.07

得返3個冠軍位置
忘記和記 / 爸爸的禮物 應該今年會冠
28天都死死地,攝多首 逃生門門外版?

taat喺最後一個計算日打入百大99位
叱咤最喜愛系列五強@KKBOX本年度熱播代表作品

鄭秀文(我們都是這樣長大的1st)
謝安琪(其實寂寞6th、偷情的禮儀20th)
方皓玟(假使世界原來不像你預期)
容祖兒(悲觀生物學17th、心之科學)
林二汶(最後的信仰66th)

張敬軒(空手而來15th)
許廷鏗(我們與愛的距離28th)
周國賢(守口如瓶47th)
陳柏宇(認真如初67th)
姜濤(-)

taat喺最後一個計算日打入百大99位
叱咤最喜愛系列五強@KKBOX本年度熱播代表作品

鄭秀文(我們都是這樣 ...
lu12 發表於 2019-12-1 08:13

Juno 今年年頭到年尾都有出歌,重有四首本年度歌打入百大(寂寞就如 11, 情感的廢墟 34, 忘記和記 55, 廢話 62)。點解叱咜咁少人投佢

Juno 今年年頭到年尾都有出歌,重有四首本年度歌打入百大(寂寞就如 11, 情感的廢墟 34, 忘記和記 55,  ...
SPD 發表於 2019-12-1 08:27

咁啱其實寂寞5th 偷情的禮儀20th同其中兩首歌係一set,不排除一齊聽的可能性
    如果將哩四首歌全部都過到去其他人嘅連帶關係,會會更容易接受?

KKBOX本地年度單曲累積榜
*發行日期範圍:前一年度 11/1 至當年度 11/30。
*點播計算範圍:前一年度 12/1 ...
lu12 發表於 2019-12-1 07:53

恭喜瘦瘦
實至名歸

人話值十大

TMD嘅小明終於返嚟

只要人話上到榜,最歌5強應該唔難
Lewis 發表於 2019-12-1 02:10

拎埋最歌都冇難度

今年pakho同2016年一樣都無歌喺903上榜
唔知佢仲會唔會去呢

有冇人有唱作人最新ap
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪
無論鐵路會崩壞    方向未會被活埋

勁歌唔請/請唔到鄭秀文拎金曲金,請古巨基同胡定欣拎都不為過

人話 MV
觀看次數:52,232次•2019年11月30日

Juno 今年年頭到年尾都有出歌,重有四首本年度歌打入百大(寂寞就如 11, 情感的廢墟 34, 忘記和記 55,  ...
SPD 發表於 2019-12-1 08:27

反而前幾日有人講 有樣冇音樂質素既姜先生
頭100一首都冇
真係令人好意外呀
側田:嚐過勾結醜惡的世間 了解到何謂卑鄙

人話 MV
觀看次數:52,232次•2019年11月30日
艾石仔 發表於 2019-12-1 10:57

真相祖兒失了蹤

真相祖兒失了蹤
mosesming 發表於 2019-12-1 11:26

原來祖兒錯過了沒法再J

其實鄭秀融有無機攞到個第10位
話晒大笨象嗰排都好hit
Dear Gin又組合金 賀下佢

人話越聽越正
雖然所謂嘅粗口版得幾句係 又聽唔清 但都好正