返回列表 發帖
截數前最後一星期上榜嘅歌拎到最歌,都好似係一個紀錄
論盡音樂 #愛香港樂壇而存在
https://www.facebook.com/stupidmusichk
論盡樂迷,敢愛敢恨

截數前最後一星期上榜嘅歌拎到最歌,都好似係一個紀錄
星勤 發表於 2019-12-1 11:49

呢首趕到尾班車嘅話我唔洗含淚投票
~Moses Idle in a Narrow Garden~
http://mosesming.blogspot.com/

呢首趕到尾班車嘅話我唔洗含淚投票
mosesming 發表於 2019-12-1 11:54

食唔落唔好格硬食,會食壞肚

勁歌唔請/請唔到鄭秀文拎金曲金,請古巨基同胡定欣拎都不為過
lu12 發表於 2019-12-1 10:38

請古sir嚟拎金曲金我buy
妹妹坐船頭 - 楊千華

人話上到榜就袋硬最歌!

其實最後的信仰都 OK GA! 唔好忘記
仲要夕爺填詞

人話 其實個編曲都唔係好港式 少少電子感 應該都係 903 口味

只要人話上到榜,最歌5強應該唔難
Lewis 發表於 2019-12-1 02:10

難d喎。。首歌都未算多人識

今朝 鍾雪雪 Urban Touch 都播左
垂直活著,水平留戀著。
Wonders Music Recommendation 2019 Week 49

好想反容
SSN Chart (6 Dec)  自唱新歌「百年樹木」(17 Dec)
1. 逆 光 飛 翔 (1 Week No.1) - HANA 菊 梓 喬
2. 人 話 - 方 皓 玟
3. 鐵 蘭 花 - 衛 蘭

唔知人話有冇機會上榜呢

tsoihl 發表於 2019-12-1 13:14

Target嗰班樂迷識就夠
而且小明個名呢幾年都有分加
~Moses Idle in a Narrow Garden~
http://mosesming.blogspot.com/

Target嗰班樂迷識就夠
而且小明個名呢幾年都有分加
mosesming 發表於 1/12/2019 13:50
所有投票都係跟人投架啦老老豆豆
靜。
Music Awards 多謝支持
Music Picks Week 49 (07/12/2019)
1. 人話 - 方皓玟  2. 喘息空間 - 李幸倪  3. 荒廢之綠洲 - 許廷鏗  4. 忘記和記 - 麥浚龍  5. 南天門 - Pandora

呼籲荃粉齊投汪阿姐很肚餓
45 . Beyond the barricade is there a world you long to see
Week50
1我們不碎2火樹3Reflection

呼籲荃粉齊投汪阿姐很肚餓
b01091018 發表於 2019-12-1 14:15

#荃粉揮手

人話急姐播埋~~
靜。
Music Picks Week 49 (07/12/2019)
1. 人話 - 方皓玟  2. 喘息空間 - 李幸倪  3. 荒廢之綠洲 - 許廷鏗  4. 忘記和記 - 麥浚龍  5. 南天門 - Pandora

tsoihl 發表於 2019-12-1 13:14

連登+蘋果日報已經推緊首歌
isn't me

人話急姐播埋~~
kwanie 發表於 2019-12-1 14:27

903應該all in呢首做雨傘嗰個位
咁就算榮光唔上都唔會俾人話個台唔支持運動

903應該all in呢首做雨傘嗰個位
咁就算榮光唔上都唔會俾人話個台唔支持運動 ...
mosesming 發表於 2019-12-1 14:31

真 推呢首歌好過硬推榮光,最後人話真係最歌的話起碼冇嗰種被運動騎劫左嘅感覺先

全力支持人話
鄧 小 巧 女 銅 集 氣 ! 雲 吞 十 大 實 至 名 歸 !

SUNDAY MUSIC CHART WEEK 49

1. 良品 2. 望 3. 鬥快

年代百大選】2013-2015年歌曲初選投票正式展開,7/12 23:59截止:
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=16729

共和榜主招募】2020年CM共和榜/輪流榜榜主正接受報名申請,8/12 23:59截止:
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=16716

如果有人話我就一定投人話,點解小明唔早一個兩禮拜派,咁遲派其實唔係好樂觀 。
假使世界原來不像你預期

小明果然學我話齋推到首noise拍得住假使既出黎,仲要係EDM
P.S. 我想問clean version係咪嘟左個LUN?

如果有人話我就一定投人話,點解小明唔早一個兩禮拜派,咁遲派其實唔係好樂觀 。 ...
gapgipgap 發表於 2019-12-1 16:22

人話今個星期應該上到榜, 五強應該無難度

小明果然學我話齋推到首noise拍得住假使既出黎,仲要係EDM
P.S. 我想問clean version係咪嘟左個LUN?{:4_826: ...
~蛋撻~ 發表於 1/12/2019 16:27
d字轉晒
證明廣東話幾咁萬變
靜。

重生希望re到

重生希望re到
steven 發表於 2019-12-1 17:46

重生應該ban到Aga拎到唱作金為止

重生應該ban到Aga拎到唱作金為止
hehehaha 發表於 2019-12-1 18:09

我諗住才女推到唱作就算 無諗埋金咁痴線..

Alfred 應該會追男金 ,我諗on仔應該會壓住黎播

瓊姐都唔上cm睇ap
願榮光邊係播0次姐無上榜咋嗎
香港人核爆都唔割

Alfred 應該會追男金 ,我諗on仔應該會壓住黎播
kelvinho726 發表於 2019-12-1 18:13

廣偉都追緊男金
但如果軒仔呢個月派歌而又上到903榜
就無望了

瓊姐都唔上cm睇ap
kaman921 發表於 2019-12-1 18:35

理7條8 po咩

廣偉都追緊男金
就無望了
森姆@結論 發表於 2019-12-1 18:49

軒應該深潛了 講真要爭男金會繼續派 長播長有我諗佢同公司應該有d拗撬 所以停哂

廣偉都追緊男金
就無望了

唔好喇,今年無咁彪炳黎攞會被小

軒應該深潛了 講真要爭男金會繼續派 長播長有我諗佢同公司應該有d拗撬 所以停哂 ...
kelvinho726 發表於 2019-12-1 19:33

強國軒係同香港人嚮IG有D拗撬
我在乎~~~~我在乎~~~~~

珍惜手中一票
與浦浦割席
愛比暴力強
45 . Beyond the barricade is there a world you long to see
Week50
1我們不碎2火樹3Reflection

祖兒告急
請支持祖兒

瓊姐都唔上cm睇ap
kaman921 發表於 2019-12-1 18:35

KJ講緊今個禮拜

成班垃圾打手俾人BAM極都仲有面死出黎柒

柒到呢
abcxyz302006 發表於 2019-12-1 20:32

不過,有網民誤會like夠10萬,就可以打入十大成為候選歌,在討論區開post:「你like咗《願榮光歸香港》未,夠10萬可以入十大投票,到時好似上年古天樂咁推爆佢,首歌可以攞獎。」

好心唔知制度就唔好衝出黎啦
--> MMK MUSIC AWARDS 2018 <--
--> MMK Music Chart 2019 WK 16 <--
[華語榜]1.13樓的大笨象 2.無憾的生存 3.Pretty Crazy
[韓語榜]1.Senorita 2.SHE'S FINE 3.Boy With Luv

不過,有網民誤會like夠10萬,就可以打入十大成為候選歌,在討論區開post:「你like咗《願榮光歸香港》未 ...
mamakin 發表於 2019-12-1 20:43

最弊太多人衝出嚟柒

柒到呢
abcxyz302006 發表於 2019-12-1 20:32

始終商台都是會自我審查
全壇狂賀白河喜來登被ban

柒到呢

街客鬼識你903 D rules
我在乎~~~~我在乎~~~~~

廣偉都追緊男金
就無望了

不如俾0鏗好過啦
一首荒廢之綠洲已經夠嬴

小明谷唔谷得切唱作獎呢
人話3周播70+次,話難唔難話易唔易

最緊要人話上左先 其他都係假
到時五強就 9字歌 最後的信仰 人話
以上三首邊首贏都實至名歸
再加多兩首就岩岩好

不過,有網民誤會like夠10萬,就可以打入十大成為候選歌,在討論區開post:「你like咗《願榮光歸香港》未 ...
mamakin 發表於 2019-12-1 20:43

救命 班人想首歌攞獎想到癲咗
香港人核爆都唔割

小明谷唔谷得切唱作獎呢
人話3周播70+次,話難唔難話易唔易
PEACH 發表於 2019-12-1 22:55

3周70次好似有d難?加上今年唱作條隊長到塞到...

最緊要人話上左先 其他都係假
到時五強就 9字歌 最後的信仰 人話
以上三首邊首贏都實至名歸
再加多兩首就岩 ...
hissorhk 發表於 2019-12-1 23:02

睇埋近幾年5強
淨低兩個位KAY同JASON都有機

睇埋近幾年5強
淨低兩個位KAY同JASON都有機
abcxyz302006 發表於 2019-12-1 23:19

我估五強:人話、一號種籽、九字歌、最後的信仰(四大鐵膽)
最後一首:空手而來(EEG發力)> Reflection=忘記和記