返回列表 發帖
Why does everyone think EEG will push the most boring song out of all of Hins and Joey's outputs this year? Is that song really that much more popular than say, Pretty Crazy?

Why does everyone think EEG will push the most boring song out of all of Hins and Joey's outputs thi ...
kin888 發表於 2019-12-1 23:30

YouTube排名幾時有?

Why does everyone think EEG will push the most boring song out of all of Hins and Joey's outputs thi ...
kin888 發表於 2019-12-1 23:30

根據KKBOX數據可見,空手而來係EEG仲攞緊獎嘅歌手裡面,全年最Hit嗰首歌

救命 班人想首歌攞獎想到癲咗
kaman921 發表於 2019-12-1 23:08

我覺得首歌已經勁到 根本唔需要再靠獎項證明...

That's unfortunate. But I think part of it is Hins' decrease in popularity when 感情寄生族 is released, so that song only has two months to build. If EEG is smart (which they are probably not), they should just let Hins lay low this year and don't push his song...

That's unfortunate. But I think part of it is Hins' decrease in popularity when 感情寄生族 is releas ...
kin888 發表於 2019-12-1 23:41

EEG Joey又唔推得(網上佢先係真正最多負評),美軒又唔推得,咁推邊個?唔通推個唔攞獎好耐嘅古巨基?

鍾雪係咪好想推人話上榜 今日兩個節目都播左

黑色凶姦今日播得一次咁大把

反而心之書瘋狂咁播 組銅真係無難度
靜。
Music Awards 多謝支持
Music Picks Week 49 (07/12/2019)
1. 人話 - 方皓玟  2. 喘息空間 - 李幸倪  3. 荒廢之綠洲 - 許廷鏗  4. 忘記和記 - 麥浚龍  5. 南天門 - Pandora

我覺得首歌已經勁到 根本唔需要再靠獎項證明...
hissorhk 發表於 2019-12-1 23:37

首歌直頭勁到俾獎其實係貶低緊首歌
~Moses Idle in a Narrow Garden~
http://mosesming.blogspot.com/

kwanie 發表於 2019-12-1 23:50

小塵埃應該組銅無問題啦,plug接plug,

小塵埃應該組銅無問題啦,plug接plug,
moxy 發表於 2019-12-1 23:54

小塵埃坐定粒六啦,擔心RB白果,連最組都輸埋畀Mirror

小塵埃坐定粒六啦,擔心RB白果,連最組都輸埋畀Mirror
1d14 發表於 2019-12-1 23:55

唔計比人減ap其實仲可以有十大

原來咁多年黎 RB攞得一次最組 睇怕今年都好難
見到某討論區好多人吹雞投KOLOR 加上MIRROR個fans base又大
RB今年恐怕要吃白果了 不過好想佢地可以再攞呢個獎

唔計比人減ap其實仲可以有十大
hehehaha 發表於 2019-12-2 00:07

邊首?

邊首?
Stanley 發表於 2/12/2019 00:10
孤島人
靜。
Music Picks Week 49 (07/12/2019)
1. 人話 - 方皓玟  2. 喘息空間 - 李幸倪  3. 荒廢之綠洲 - 許廷鏗  4. 忘記和記 - 麥浚龍  5. 南天門 - Pandora

kwanie 發表於 2019-12-1 23:50

心之書有派台咩… 派台歌個post唔見有
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪
無論鐵路會崩壞    方向未會被活埋

hehemamama 發表於 2/12/2019 00:11
計住先啦
咩節目都播下咁
靜。

Wasabi都播埋人話
上到榜有無得投?

6次上到喇啩
我希望所有人都會被溫柔對待
有創作自由才會有好音樂 好文化藝術

原來咁多年黎 RB攞得一次最組 睇怕今年都好難
見到某討論區好多人吹雞投KOLOR 加上MIRROR個fans ba ...
小伙子. 發表於 2019-12-2 00:07

睇吓上年未來見個慘況,就知RB認真唔多票

唔播榮光
人話播到失晒禁咁
大家明啦
1d14 發表於 2/12/2019 00:14
街客真係唔識架
靜。

唔播榮光
人話播到失晒禁咁
大家明啦街客真係唔識架
kwanie 發表於 2019-12-2 00:15

超級唔想Mirror攞最組,隨時仲要聽佢哋唱走音Live,懇請Kingjer快做最女最組民調,畀人睇吓RB嘅慘況,咁先公平

街客真係唔識架
kwanie 發表於 2019-12-2 00:15 [/quote]

街客最鐘意gimmick嘢

我超級唔想Mirror攞最組,隨時仲要聽佢哋唱走音Live
1d14 發表於 2/12/2019 00:17
唔緊要
唔係年年夠時間唱
靜。

我諗人話咁都上唔到
下星期六晚商台等裝修都得

切膚之愛有冇咁好聽呀
個個禮拜都播幾次 又唔係要播番上榜
我希望所有人都會被溫柔對待
有創作自由才會有好音樂 好文化藝術

切膚之愛有冇咁好聽呀
個個禮拜都播幾次 又唔係要播番上榜
UserinCMF 發表於 2019-12-2 00:20

可能阿jude再無成績就被解約
霏.共和 KFMUSIC Choice 第46週
冠軍歌: 重生 - 陳健安
亞軍歌: 相聚一刻 - Yellow!
季軍歌: 773312 - 謝安琪

hehemamama 發表於 2019-12-2 00:11

Jim said it is in today's programme.

人話有機上榜
最歌standby
叱咤最女五強:1)大灣區奶共祖國兒女之文匯支猩、2)離地大愛壞咗嘅男人之耶撚、3)老謀深算年底派政治歌搏上位之香港人、4)前民主女神但被離地老公呃咗入門要黑警死全家之淫婦、5)靚聲而抽水無抽過界嘅暗黃TB小肥妹

1d14 發表於 2019-12-2 00:14

今年雖然好多人吹雞投RB 但又投埋KOLOR入黎 會界走RB既票 ...講真 RB 平時不嬲都唔多鐵票 而家因為呢單野 一定會多左好多人投

Mirror 既票不容忽視 其實上年我估應該唔輸SM好多 ...今年SM咁情況 個最組斷10成 ...其實都唔知SM既fan base 有幾多人 ...鬧佢地個堆同高登連登都係個班人 ..去到呢個時候佢地仍然投到入5強 證明佢地既鐵票係有 而且都應該唔少 雖然有人鬧 但應該仲有班沉默既有投到佢地 但其實呢個風波 有好多人都誤解哂佢地 其實佢地都只係無表態姐

最鬼憎D人係咁叫人投RB同KOLOR之餘 係咁係個版度洗叫D人唔好投SM ...其實SM 邊有班友講到咁差呀 其實點講都唔通 同777既合照 大陸TOUR 全部都係2018年 咁都入落去數...其實對佢地好唔公平 ...不過FB 呢D 咁樣傳開去 D人完全唔FACT CHECK哂所有野就羊群咁跟住鬧....唉

其實我覺得Mirror 機會真係大D .... 今年咁睇 如果計票 ....Mirror>Kolor=RB>SM>DJ ...因為連登高登好多人都想投kolor ... 因為難得入5強 ...rb同kolor會令d票唔平衡

小明 16 年最女最歌撻Q 之後
係咪雙料有望喇
--> MMK MUSIC AWARDS 2018 <--
--> MMK Music Chart 2019 WK 16 <--
[華語榜]1.13樓的大笨象 2.無憾的生存 3.Pretty Crazy
[韓語榜]1.Senorita 2.SHE'S FINE 3.Boy With Luv

小明 16 年最女最歌撻Q 之後
係咪雙料有望喇
mamakin 發表於 2019-12-2 01:36

人話真係堅正 ... 今年最女絕對亳無懸念 ...最歌應該都ok 0.0 ...

其實都想Kay 蟬聯雙料叱吒歌后 (女金+最女)
如果得 係歷史上唯一兩屆雙料 仲要連續兩年
不過 今年應該雙料無望 Kay 唔表態真係失好多票
如果比佢拎埋最喜愛女歌手 盞害死佢 肯定上台比人噓爆
不過 聽日照投佢 今年入到五強已經唔錯
小明當然比佢更值拎最喜愛女歌手
但Kay 起碼無奶共 又無拍片叫人止暴制亂 投票比建制
佢演唱會又有唱獨家村 只係五年前因為佔中而比大陸封殺
佢一早厭倦再牽涉入政治表態 復出做蒲銘心 只想再避免姐
點解啲人要講到佢好唔岩咁? 我明白大家對佢有期望先咁
佢無表態 我都覺得失望 又使唔使咁樣話佢先?
老實講 我會情願鄭秀文重奪最喜愛女歌手 因為佢今年歌真係hit
好可惜 Kay 未能創造歷史 仲比人誤解 好配合Kay isn’t me 主題

小明真係好堅,點可能唔投佢
903有良心嘅就比呢首上榜啦
估唔到hocc真係一啲牙力都冇

Sorry sammi,雖然我真係好鐘意我們都是這樣長大的

不過 今年應該雙 ...
洗衣王國130 發表於 2019-12-2 02:24

Supper亦然啦 5年前佢地走到好前 5年後gary唔係度 幾個又結哂婚生埋BB 有包袱就唔同當年了 佢地都係因為無表態出事 但都無做護旗手 無撐警撐政府 只不過俾好多人立心不良翻佢地以前d嘢黎屈佢地奶共 真係平行時空咁講 點解以前唔話佢地返大陸宣傳新碟tour 同777影過既相 點解唔當時就鬧佢地 上年睇佢地紅館個陣都睇過佢地走過幾多地方既tour嫁啦 更何況佢地今年又去美國 去台灣 去日本都有做音樂節 但d人淨係識focus話佢地上年d嘢 咁真係咁玻璃心咁唔講道理既? 真心講唔過 就算係有心造死佢地都諗個好d既理由啦

鍾雪一個播到人話上榜
假使世界原來不像你預期

不過 今年應該雙 ...
洗衣王國130 發表於 2019-12-2 02:24

佢主要係靠社會政治取態起家,唔表態係背棄咗一直真金白銀嘅歌迷。唔好以為收埋自己一兩年就冇事。
睇佢上年攞女金 攬住個獎 嗰個樣就知佢係個咩人。

等如點解大中嬅會俾fans割蓆一樣,又唔見袓國兒女俾人公審。因為冇人對奶開共嘅佢有期望。

Supper亦然啦 5年前佢地走到好前 5年後gary唔係度 幾個又結哂婚生埋BB 有包袱就唔同當年了 佢地都係因為無 ...
kelvinho726 發表於 2019-12-2 02:52

supper 從來冇表態,係隻無盡俾人騎劫咗

佢主要係靠社會政治取態起家,唔表態係背棄咗一直真金白銀嘅歌迷。唔好以為收埋自己一兩年就冇事。
睇佢 ...
kilai 發表於 2019-12-2 03:06

如果真係佢粉絲 唔會諗佢背棄唔背棄囉
佢復出做蒲銘心 一樣帶比樂迷好出色作品
佢演唱會最後個part (你們的幸福+獨家村+年度之歌)
已經顯示佢依然係佢 佢現階段想要安靜的生活 無可厚非
我唔明歌手點解一定要表態囉 佢以前都唔係好似hocc 走得咁前
咁唱咗咁多年社會主題歌 佢一早話想做另一樣野
就係蒲銘心呢個project 先吸引佢出返黎
佢上年已經化身蒲銘心 又唔係今年先咁 何來所謂背棄歌迷?
今年啲歌係佢咁耐以黎最出色 最多元化
要流行 要快歌 要另類 咩都有 音樂元素最豐富一年
當然我都好想佢為大家打氣多啲 不過佢有權表唔表態嘅

佢演唱會最後個part (你 ...
洗衣王國130 發表於 2019-12-2 03:20

根本而家講咩都冇用

d人點都搵到野嚟屌
成班垃圾打手俾人BAM極都仲有面死出黎柒

人話有機上榜
最歌standby
Lewis 發表於 2019-12-2 00:51

CM standby 但街客standby 未

佢演唱會最後個part (你 ...
洗衣王國130 發表於 2019-12-2 03:20

我諗你要分番清,做fans唔等如要盲目支持你偶像
人係會變,偶像亦如是
我好唔surprise佢會出773312

再者,佢616 IG 有post 黑相,之後delete咗 哩個舉動係咩意思
表表吓態又自我審查 潔癖上身?

容祖兒就算再次unfollow hocc 又好,奶共又好,起碼都會keep 番616 個post,似番個人

人係會變,偶像亦如是
我好唔surprise佢會出773312 ,因 ...
kilai 發表於 2019-12-2 03:37

你點評價謝安琪 隨便你 我唔會再回應

無論如何 我都會聽日三票全投謝安琪「我最喜愛女歌手」
因為佢真係我心愛嘅女歌手 粉絲永遠都會撐 你話盲目又好
咩都好 我認我盲粉 想投就投Kay 我絕對放心 佢今年唔會得獎
但我都會支持佢 !!

你點評價謝安琪 隨便你 我唔會再回應

無論如何 我都會聽日三票全投謝安琪「我最喜愛女歌手」
因為佢真係 ...
洗衣王國130 發表於 2019-12-2 03:56

多人投票係好事

點都好,
希望佢今年攞到女金,
實至名歸。

回復 143# kilai

616刪相係千嬅喎...Kay都無刪過相

出773312,有咩問題??

人係會變,偶像亦如是
我好唔surprise佢會出773312

再 ...
kilai 發表於 2019-12-2 03:37

你講漏咗謝安琪係微博祝祖国生日快樂同拍片建設美好香港

睇佢 ...
kilai 發表於 2019-12-2 03:06

Ig張黑profile pic放左5個月先換係乜意思?

攬住個等左足足十年既女金獎 從中睇到佢係d咩人?

麻煩你個心理學家清楚解釋下 唔好成日拋出一堆問題搵位入kay

只想投票支持kay 但衷心希望今年唔係佢亦相信唔會係佢拎最女

今年任何單位 只要唔係endy 小明 rb/kolor 攞最喜愛奬項都只會俾人攻擊

今年任何單位 只要唔係endy 小明 rb/kolor 攞最喜愛奬項都只會俾人攻擊

kayzzz 發表於 2019-12-2 05:59

「我最喜愛」得獎單位 估計現場反應

全場一片歡呼 : 國腎 / 小明/ 鄭秀文/ RB/Kolor
  全場有禮貌掌聲 (因賽果有啲爆冷): 許廷鏗/姜濤/陳伯/二汶/Dear Jane/Mirror
  全場雅雀無聲/有噓聲 :蒲銘心/ supper moment
  全場可能暴動:英皇孖寶 -祖國容+軒仔(因為奶共 十一出微博帖 熱烈恭賀祖國70周年)

「我最喜愛」得獎單位 估計現場反應

全場一片歡呼 : 國腎 / 小明/ 鄭秀文/ RB/Kolor
  全場有禮貌 ...
洗衣王國130 發表於 2019-12-2 06:49

全場有禮貌掌聲 (因賽果有啲爆冷)

攬住個等左足足十年既女金獎 從中睇到佢係d咩人?

麻煩你個 ...
kayzzz 發表於 2019-12-2 05:59

未拎其他人已經俾人攻擊啦
成班垃圾打手俾人BAM極都仲有面死出黎柒