返回列表 發帖
Alfred, Kolor
女歌手一如以往,我棄權
沒有盛世要賒 沒浮華暫借 沒時代 沒有記憶 來拉扯 燦爛地凋謝

「我最喜愛」得獎單位 估計現場反應

全場一片歡呼 : 國腎 / 小明/ 鄭秀文/ RB/Kolor
  全場有禮貌 ...
洗衣王國130 發表於 2019-12-2 06:49

唔洗等頒獎,祖國兒出場嗰下台下好可能已經有反應

點解Dear Jane唔係大熱嘅?

繼續浦銘心
男歌手棄權
組合RB
我祈求美雅拎女銅一定要發生

點解Dear Jane唔係大熱嘅?
lu12 發表於 2019-12-2 14:40

5隊入面最冇賣點就係佢地
~Moses Idle in a Narrow Garden~
http://mosesming.blogspot.com/

美祖美千同美Kay
三為一體 溝到亂哂

冇榮光咪all in人話 ...
sam6a 發表於 2019-12-2 09:24

最歌只由上年48周計到今年47周, 所以"人話"就趕唔切啦

投左周爸, Rubberband

女歌手未諗定....除左Joey, 其他四個我覺得都ok

最歌只由上年48周計到今年47周, 所以"人話"就趕唔切啦
aus 發表於 2019-12-2 15:28

從 2018年度第49週至2019年度第49週「叱咤樂壇流行榜 - 903專業推介」新上榜的歌曲中,一人一票投選你的最愛,決定最後 10 強進入第 4 階段投票。
論盡音樂 #愛香港樂壇而存在
https://www.facebook.com/stupidmusichk
論盡樂迷,敢愛敢恨

Sophy要回來了
鄧 小 巧 女 銅 集 氣 ! 雲 吞 十 大 實 至 名 歸 !

SUNDAY MUSIC CHART WEEK 49

1. 良品 2. 望 3. 鬥快

Endy, Charmaine and Supper Moment

無聊統計下

預計暫定<勁歌金曲獎>候選歌曲:

(只包括了兩回優秀選得獎歌曲同有冠而冇入優秀選嘅歌,仲未計冇冠但夠榜分同將會冠嘅歌)
P.S. 有*預計會被刪走

最後召集 - 周柏豪
讓愛高飛 - 周柏豪
鋼鐵有淚 - HANA菊梓喬
心有不甘 - HANA菊梓喬
你就是天下 - HANA菊梓喬
沒有你開始 - HANA菊梓喬
逆光飛翔 - HANA菊梓喬
別再怕 - HANA菊梓喬
天下烏鴉 - 吳浩康
船頭尺 - 吳浩康
鐵石心腸 - 鄭俊弘
選擇善良 - 鄭俊弘
明日花 - 泳兒
野木蘭 - 泳兒
和懷念講再見 - 吳業坤
大女人主義 - 吳業坤 ft.田蕊妮
我記得 - 吳若希
暗中愛我 - 吳若希
愛情無價 - 吳若希
每段愛還是錯 - 吳若希
日月存亡 - 吳若希
愛的故事(沒有下集) - 孫耀威
數寄屋橋次郎 - 洪卓立鬚根 - 洪卓立
13樓的大笨象 - 鄭融
孤身走 - 連詩雅
過路人 - 連詩雅
忽然又想起你 - 林穎彤
你永遠是最好 - 林穎彤
怎麼你不找我 - 譚嘉儀
今宵多珍重 - 譚嘉儀
Can You Hear - 譚嘉儀
變幻人生 - 羅力威
星光 - 羅力威
重複愛一次 - 伍富橋
為愛冒險 - 胡鴻鈞
得失一笑中 - 謝東閔
永生花 - 曾樂彤
永恆少年 - 曾樂彤
你在聽嗎 - 趙慧珊 Aka
生來起舞 - 趙慧珊 Aka
離開有甚麼可怕 - 劉子碩
第三顆恆星 - 李靖筠 Gladys
小蚊赧 - 李靖筠 Gladys
逃生門 - JW 王灝兒
重新 - BOP天堂鳥
輪流轉 - Sukie S 石詠莉
天光前分手 - 戴祖儀
你知不知道 - 戴祖儀 古家峯
Only One - 戴祖儀
*太空艙 - 古巨基
*亂世情侶 - 古巨基
半段路 - 田蕊妮
*若然冬天沒有花 - 梁釗峰
黑人問號 - 鍾舒漫
*山旮旯 - 馮允謙
包庇 - 何雁詩
我會想念他 - 何雁詩
*在錯誤的宇宙尋找愛 - 陳健安
逆流成河 - 許靖韻

5隊入面最冇賣點就係佢地
mosesming 發表於 2019-12-2 14:55

賣點係唔唱社會唔唱政治嘅band

穿色凶間全日播得2次,唔想冠就咪冠啦
拖低哂d ap
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪
無論鐵路會崩壞    方向未會被活埋

拖低哂d ap
hehemamama 發表於 2019-12-2 20:58

其實係咪暗示Gin Lee冇十大
唔樂觀式走勢根本追唔到
~Moses Idle in a Narrow Garden~
http://mosesming.blogspot.com/

拖低哂d ap
hehemamama 發表於 2/12/2019 20:58
早霸王 叱咤樂壇 浪花都有播
無人mark 咁解啫
靜。
Music Awards 多謝支持
Music Picks Week 49 (07/12/2019)
1. 人話 - 方皓玟  2. 喘息空間 - 李幸倪  3. 荒廢之綠洲 - 許廷鏗  4. 忘記和記 - 麥浚龍  5. 南天門 - Pandora

不如直接ban咗Gin仲好啦

反正從年中已經停播, 屌

簡直抹殺一位好歌手

無聊統計下
預計暫定候選歌曲:
(只包括了兩回優秀選得獎歌曲同有冠而冇入優秀選嘅歌,仲未計冇 ...
matt0605 發表於 2019-12-2 20:53

應該有:
花心 - 泳兒
說分手 - 連詩雅
碎紙機的告白 - 李靖筠
存在 - 曾樂彤

可能無左:
包庇 - 何雁詩
和懷念講再見 - 吳業坤
大女人主義 - 吳業坤 ft.田蕊妮
半段路 - 田蕊妮

喘息空間停哂
鄧 小 巧 女 銅 集 氣 ! 雲 吞 十 大 實 至 名 歸 !

叱咤個post咩事
成班垃圾打手俾人BAM極都仲有面死出黎柒

應該有:
花心 - 泳兒
說分手 - 連詩雅
碎紙機的告白 - 李靖筠
存在 - 曾樂彤

可能無左:
包庇 - 何雁詩
...
boy4dudes 發表於 2019-12-2 21:23

硬C好似離巢~
梁詠琪全新主打《平安夜》- 林家謙 x Eric Kwok x 林若寧合力打造 // 2018 梁詠琪好時辰世界巡迴演唱會:圓滿落幕
http://www.cmusichart.com/discuz ... &extra=page%3D1

喘息空間停哂
帥小寶` 發表於 2/12/2019 21:24
本身都播得唔多
今日 +5 算好好
心之書播得多到呢
my903.com 仲未有
靜。
Music Picks Week 49 (07/12/2019)
1. 人話 - 方皓玟  2. 喘息空間 - 李幸倪  3. 荒廢之綠洲 - 許廷鏗  4. 忘記和記 - 麥浚龍  5. 南天門 - Pandora

簡直抹殺一位好歌手
Willjohnson 發表於 2019-12-2 21:22

希望喘息空間有十大低位, Gin Lee 點都值有個獎, 好過歌少又低質唱 live 又屎個乜ga

硬C好似離巢~
l00540 發表於 2019-12-2 21:25

離左啦 ! 不過唔知係唔係有簽新唱片公司

叱咤個post咩事
abcxyz302006 發表於 2019-12-2 21:24

咩事 個post無左嘅
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪
無論鐵路會崩壞    方向未會被活埋

希望喘息空間有十大低位, Gin Lee 點都值有個獎, 好過歌少又低質唱 live 又屎個乜ga  ...
boy4dudes 發表於 2019-12-2 21:30

無可能, all in Aga了
    Gin今年係有史以嚟係903播得最差嘅一年
    大環境再加賣國語碟唔係903杯茶, Kay除外 - 愛將

以愛情的罪名 ban
    浮世繪 又ban

離左啦 ! 不過唔知係唔係有簽新唱片公司
boy4dudes 發表於 2019-12-2 21:34

好似胡定欣咁唔離開tvb都可以繼續唱

咩事 個post無左嘅
hehemamama 發表於 2019-12-2 21:42

我都想知點解
成班垃圾打手俾人BAM極都仲有面死出黎柒

我都想知點解
abcxyz302006 發表於 2019-12-2 21:47

被滅聲了

無可能, all in Aga了
    Gin今年係有史以嚟係903播得最差嘅一年
    大環境再加賣國語碟唔係903杯茶 ...
Willjohnson 發表於 2019-12-2 21:44

好恐怖, 仲差過 BMA 時期第二年, 今年好 BMA 第一同第三年少少, 球記好丟架

本身都播得唔多
今日 +5 算好好
心之書播得多到呢
my903.com 仲未有
kwanie 發表於 2019-12-2 21:26
心之書真係好好聽

姑息養奸十大要起碼播到120
3星期播80次
真係kary先得

等睇揣摸胸姦過埋今個禮拜後變condom將quota過返比two at a time
Weekly Pick(s):
方皓玟 - 人話 // 林二汶 - 初音

重生每到星期一就停
28天就復活

05  花之亂 / 28 天 / 跳草裙舞 / 重生 /
~~~~~~~ (18+01) ~~~~~~~
04  逃生門(門外版) / 第千次重逢 / Goodnight City / 初音 /
飛咗花之亂仲有兩個位
睇下熒光有無得救
靜。

有少少懷疑到底AGA究竟谷唔谷到十大

有少少懷疑到底AGA究竟谷唔谷到十大
帥小寶` 發表於 2/12/2019 23:03
其實未必有十大架
係因為無獎比到環球先咁估咋嘛
第一目標首先要追過林狗入到唱作人三甲先
靜。

陳蕾過左林狗就停 睇黎都係得唱作銅

【今晚直擊】何雁詩日前宣布約滿星夢唱片公司,今晚出席《牛下女高音》祝捷晚宴時透露會另覓公司,再發展她的歌手夢,「星夢是個大平台,唱劇集歌可以吸納好多電視觀眾,但發展機會不算多,過去兩年只出兩首歌,比我期望少製作,傾了一排,覺得未必夾到。(星夢集中其他歌手身上?)我真的不知,可能!(資源分薄了?) 不關事,其他歌手都有出歌。」

何雁詩指男友鄭俊弘沒有給予意見,只要她開心就好。至於怕否不續約會影響日後拍劇機會,她說:「控制不了,過去兩年拍了一套劇,沒甚影響,不過我仲有無綫經理人和藝員合約,希望拍多點劇。」

男洗手間突破20 次!!!!!
靜。

何雁詩(Stephanie)早前在IG宣布離開已工作五年的星夢娛樂,今天(2日)她出席《牛下女高音》的祝捷晚會時候向傳媒回應事件:「其實我都一直Plan咗好多時間,首先好感激公司培育,咁第一首令人熟悉我嘅歌都係星夢幫我出。可能暫時依家發展同我期望唔一樣,所以覺得係時候轉變。」

Stephanie對自己的期望是一年至少有兩或者三首歌曲推出,離開公司後亦希望繼續向音樂發展:「其實我一直都物色緊,因為急唔嚟,因為要需要長時間去搵。好似識男朋友咁,要時間了解。同埋都有少少要求,想自己唱嘅歌同以前有少少唔同,咁我依家感情咁開心,所以唔想唱太多唔開心嘅歌。」

Stephanie形容今次離開星夢娛樂是情侶分手一樣,而且是和平分手,她說:「我其實一直都好唔捨得,都好多謝咁多同事。所以離開冇同公司發生唔好關係,我呢邊冇唔好感覺,希望老闆都係啦。(有冇留妳?)冇,大家都係傾啫。」

美之就有新歌
希望2020勤力少少
同輩美蘭美yum已女金
差你咋美之
三派好成績夠金架啦
求毒坤演唱會門票一張 $500
(你比我, 舉牌另議)

情意結

投鄭秀文
投我們都是這樣長大的

All in 0鏗與瘦文
Bang bang bang

何雁詩(Stephanie)早前在IG宣布離開已工作五年的星夢娛樂,今天(2日)她出席《牛下女高音》的祝捷晚會時 ...
matt0605 發表於 2019-12-3 00:02

我係月巴亻老何的話就封殺佢啦
以前自己係咩新鮮蘿蔔皮呀?
剩係識得痾爛屎 痾篤尿照下自己個狐狸樣先啦
自己個底花晒啦 仲要求人比歌你唱
而家事實就係月巴亻老何寧願成年將 D 劇歌比晒個滿口懶音既最女唱都唔比你唱囉
兩年比你出到兩首歌咪算你執到囉 狐狸精
本週冠軍歌: 離開有甚麼可怕 - 劉子碩

2019 第三季冠軍歌
數寄屋橋次郎 Pretty Crazy 告別的藝術 我記得 空手而來 存在
山旮旯 精神餵飼 金草莓 玫瑰式體驗 在錯誤的宇宙尋找愛 逆流成河 鬚根

何雁詩唔續約星夢 所以優秀選都無份?
Elio喜歡上別人了

瑞典空翻個冠軍周係咪加左十七?

美之就有新歌
希望2020勤力少少
同輩美蘭美yum已女金
差你咋美之
三派好成績夠金架啦 ...
Eddie8848 發表於 2019-12-3 00:10

佢撞唔著寰亞爆quota既年代

硬C好似離巢~
l00540 發表於 2019-12-2 21:25

Yes,11月30完咗約走人了