返回列表 發帖
荒廢之綠洲 hea hea地喎,夠唔夠ap上男金架
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪
無論鐵路會崩壞    方向未會被活埋

唔洗咁打手既
客觀D黎睇, 假使同人話plug出黎都唔係為左隻歌攞獎同加個人ap (雖然假使plug個時間 ...
~蛋撻~ 發表於 2019-12-3 17:48

其實你呢個前設係小明好care個最女囉
而事實上小明都拎過最女,更何況呢個時勢親黃你覺得真係好有著數?唔望下謝大媽?
更何況首歌係高質,係好多香港人既心聲,個edm編曲都值回票價
人地就算真係抽水上位,歸邊唔使勇氣?佢係抽水上位幾年之後自然會好似今年謝大媽咁收皮,使鬼你同佢擔心

真係咩人睇咩野
叱咤最女五強:1)大灣區奶共祖國兒女之文匯支猩、2)離地大愛壞咗嘅男人之耶撚、3)老謀深算年底派政治歌搏上位之香港人、4)前民主女神但被離地老公呃咗入門要黑警死全家之淫婦、5)靚聲而抽水無抽過界嘅暗黃TB小肥妹

謝貴妃自從上年冊封為女金,登上皇后寶座,今年亦都會繼續得寵。

容妃上年因奶共而被貶為容貴人,連妃的待遇都冇,今年正正應驗,
好似之前有幾年咁,派垃圾歌都照播到拎女金,不過時移世易,勢不如前。
宜家唔會派乜就播乜,貴人待遇盡顯,淪為棄妃。

後起之秀就有倪妃、江妃、巧妃,同埋近來得寵度超越謝皇后既方妃只會不斷超前,
相信方妃升做皇貴妃指日可待。
恐怕容貴人於深宮並無容身之所。

睇好彤貴人升做妃嬪,用佢實力打嬴謝皇后。
太平公主

謝貴妃自從上年冊封為女金,登上皇后寶座,今年亦都會繼續得寵。

容妃上年因奶共而被貶為容貴人,連妃的待 ...
jaytang 發表於 2019-12-3 21:28

曾樂彤??

而事實上小明都拎過最女,更何況呢個時勢親黃你覺得真係好有著 ...
Lewis 發表於 2019-12-3 09:24 PM

係囉,宜家出咩歌都比人話抽水。。。
咁好抽,大家唔一齊抽?
方皓玟絕對有種!想唔支持佢都唔得!
太平公主

曾樂彤??
WZA111 發表於 2019-12-3 09:31 PM

li個人只不過係新入宮小主,
都未比皇上屌過,就想同皇后鬥?

彤貴人本姓林。
太平公主

大笑咗出聲

btw 身邊好多人都係投 小明 - 周爸 - RB
mamakin 發表於 2019-12-2 22:29

黃色經濟圈package

只怪其他歌手完全捕捉唔到依家個節奏
出埋啲大家根本冇共嗚/冇心情聽嘅歌
結果小明一首已經中哂{:4_ ...
mosesming 發表於 2019-12-3 09:23

其實只要上到榜真係最歌confirm一半
好多歌手敢唱都唔敢plug好似謝咩咩咁
同埋呢類歌真係有返咁上下型先唱到

係囉,宜家出咩歌都比人話抽水。。。咁好抽,大家唔一齊抽?
方皓玟絕對有種!想唔支持佢都唔得! ...
jaytang 發表於 2019-12-3 21:32

係咁好抽,謝大媽出左黎抽啦
最後只係蒲銘心角色繼續咋
仲未計奶共國女同離地耶能

你可以話佢無大陸市場至主攻香港市場講真話
但現階段佢的確無出賣港人,你係要話佢抽水既話,我真係唔知個d賺盡香港人錢之後去奶共賣港既偽人叫咩
叱咤最女五強:1)大灣區奶共祖國兒女之文匯支猩、2)離地大愛壞咗嘅男人之耶撚、3)老謀深算年底派政治歌搏上位之香港人、4)前民主女神但被離地老公呃咗入門要黑警死全家之淫婦、5)靚聲而抽水無抽過界嘅暗黃TB小肥妹

其實只要上到榜真係最歌confirm一半
好多歌手敢唱都唔敢plug好似謝咩咩咁
同埋呢類歌真係有返咁上下型先 ...
Frankiekiekie 發表於 2019-12-3 09:37 PM

冇榮光,照樣有人話。一齊煲爆人話佢!

投到小明要上台唱:你講撚夠未?
太平公主

係咁好抽,謝大媽出左黎抽啦
最後只係蒲銘心角色繼續咋
仲未計奶共國女同離地耶能

你可以話 ...
Lewis 發表於 2019-12-3 09:38 PM

謝氏貴為皇后,又點可以做d失儀的事?
會影響佢皇后之位,咁難得上到去皇后位置,
又點可以咁快將之拱手相讓?

下年啦,下年新project,睇下有冇機會出下社會歌做番「Kay is me」。
太平公主

依度d人講野都幾仆_架喎
出社會歌唔plug就係唔想搏奬搏ap 都仲要講到無膽plug咁
Kay唱果d歌果時仲未有黃色經濟圈 一俾人封殺就收哂皮 無人可憐
依家退出唱社會歌前線 就成班反轉豬肚就係屎咁

唔好嚇me啦 28天唔係十大下話
鄧 小 巧 女 銅 集 氣 ! 雲 吞 十 大 實 至 名 歸 !

SUNDAY MUSIC CHART WEEK 49

1. 良品 2. 望 3. 鬥快

出社會歌唔plug就係唔想搏奬搏ap 都仲要講到無膽plug咁
Kay唱果d歌果時仲未有黃色 ...
kayzzz 發表於 2019-12-3 21:44

其實依家開口都會俾人封殺,所以先唔開口
不過佢地就會話謝大媽賺完民主女神光環唔幫口,無人性

利申:唔撐謝大媽,因為覺得佢真係無左影
但事實上大把偽人pk過佢多多聲,所以要吊都唔係吊佢先

唔好嚇me啦 28天唔係十大下話
帥小寶` 發表於 2019-12-3 21:46

九成九
九個星期未冠 重死唔斷氣

Kay唱果d歌果時仲未有黃色 ...
kayzzz 發表於 2019-12-3 21:44

從前有一個六月就衝過上前線嘅魔法師
行得太早亦太前
終於有一次比人拉咗
仲比人打斷咗隻手同腳
揾唔到食
最後出返黎做人低調啲
做冷氣軍師都唔會比人知
然後有其他抗爭者話點解你唔再上前線抗爭
係咪唔再同一陣線

係囉,宜家出咩歌都比人話抽水。。。咁好抽,大家唔一齊抽?
方皓玟絕對有種!想唔支持佢都唔得! ...
jaytang 發表於 2019-12-3 21:32

"咁好抽,大家唔一齊抽?" BY 謝安琪 2014年
畀翻credit佢

而事實上小明都拎過最女,更何況呢個時勢親黃你覺得真係好有著 ...
Lewis 發表於 2019-12-3 21:24

咁激動做乜jer
care個最女又有乜野問題? 策略性地攞最女都係攞到最女
親黃有無著數就睇下係咩位置喇, 本身未紅到去大中華又無乜包袱, 親本地市場梗係著數D,
又可以做返自己, 唔使舐共.
個個都舐共唔通個個都想舐共咩, 有邊個由一開始就以舐共為最終目標,
可以唔舐共維到生邊個想舐共?
成蟲鄺美雲咋19幾廿年前咪又係支持64, 最後協於老共淫威都係舐左.
話邊個係無恥,邊個係真正義,一年半年都係言之尚早,
路遙知馬力,過多十年廿年都仲係堅守立場咪真正義囉
總知, 活在當下, 當下某個歌手某隻歌喺大眾心中係代表性咪去鍾意佢囉, 正如大家當年都係咁鍾意楊千嬅,謝安琪,supper moment
後面既野邊個話得埋

"咁好抽,大家唔一齊抽?" BY 謝安琪 2014年
畀翻credit佢
chanching 發表於 2019-12-3 09:58 PM

呀,你好野咁都記得,
諗住低調quote佢金句,

比個credit你
太平公主

咁激動做乜jer
親黃有無著數就睇下係咩位 ...
~蛋撻~ 發表於 2019-12-3 10:02 PM

你又岩。
今時今日的最黃,可以是明日的最藍。
太平公主

其實依家開口都會俾人封殺,所以先唔開口
不過佢地就會話謝大媽賺完民主女神光環唔幫口,無人性

...
Lewis 發表於 2019-12-3 21:47

所以話極藍極黃都係仆街
成班垃圾打手俾人BAM極都仲有面死出黎柒

從前有一個六月就衝過上前線嘅魔法師
行得太早亦太前
終於有一次比人拉咗
仲比人打斷咗隻手同腳
揾唔到 ...
hehehaha 發表於 2019-12-3 21:56

從前有餐廳5年前好撐社運
點知搞到畀藍絲裝修
最後捱唔住要執粒
上年間餐廳重開
不過就好低調
仲要畀人話係藍店

咁激動做乜jer
親黃有無著數就睇下係咩位 ...
~蛋撻~ 發表於 2019-12-3 22:02

嘩,打千字文咁激動做乜?
其實你呢堆野可以留返小明真係出賣港人個陣至拎出黎貼堂
唔使懶係自己家下眼光獨到咁  人地點諗得佢自己知
而事實上佢就係為咗香港人發聲,仲要無幾多個香港偽人敢做

從前有餐廳5年前好撐社運
點知搞到畀藍絲裝修
最後捱唔住要執粒
上年間餐廳重開
不過就好低調
仲要畀人話 ...
chanching 發表於 2019-12-3 22:23

間餐廳店主仲俾人影到5年前親自落金鐘添
唉 我諗佢心都淡

好啦 放過Kay啦
佢又無出過聲講過咩
死都要追住佢黎講
香港人核爆都唔割

嘩,打千字文咁激動做乜?
其實你呢堆野可以留返小明真係出賣港人個陣至拎出黎貼堂
唔使懶係自己家下眼光獨到咁  人地點諗得佢自己知
而事實上佢就係為咗香港人發聲,仲要無幾多個香港偽人敢做
Lewis 發表於 2019-12-3 22:24

呢句岩呀, 可能全部都係商業決定呢
不過都係可能啫, 我就豬黎ge, 當年無盡又係咁聽, 雞羊又係咁聽, 而家人話又係咁聽
就算幾商業決定都好, 當下代表到我我都支持
反正誰又妄想一曲一世, 可能過兩年輪到小明被人話消費, 又有另一個好敢發聲既走左出黎,
到時你就唔好好似今日對謝大媽咁對佢喇

呢句岩呀, 可能全部都係商業決定呢
不過都係可能啫, 我就豬黎ge, 當年無盡又係咁聽, 雞羊又係咁聽 ...
~蛋撻~ 發表於 2019-12-3 22:43

其實你覺唔覺得自己好柒
係咁死jer住佢臨尾派話題歌爭獎
其實只係得2017 2019呢兩年係咁
假使仲要未必係hit硬,hit到就講到人地特登留後派黎爭獎
就算係咁又點?歌手唔使搵食?又會唔想自己嘅歌多人聽嘅,希望曲高和寡?
更何況佢作嘅歌大家有共鳴,係高質
有幾多個歌手可以用歌抽社會水上位成功?屈指可數

死都拿返喳沙想暗示人地係商業決定至plug人話
人地早幾年已經作歌串爆689,係唔好彩無紅到無得俾你又話係抽政治水
又為811發聲話黑警,全香港偽人都深潛緊

就算佢真係老謀深算到抽水上位,肯企到咁黃都抵佢抽啦
呢啲水有幾多偽人/奀星敢抽?就算想抽都唔代表作到高質歌
你唔支持撐黃偽人唔緊要,大把香港人撐佢呢啲黃色藝人 sor9

利申:我剩係話咗謝大媽幾句,紅館睇$980
唔似某啲人單單打打針住小明又話人地打手咁公道姐
定係政治歌一定要1-8月派?

好啦 放過Kay啦
佢又無出過聲講過咩
死都要追住佢黎講
kaman921 發表於 2019-12-3 22:37

唔係我地唔放過佢呀

係出面班仆街呀
成班垃圾打手俾人BAM極都仲有面死出黎柒

唔係我地唔放過佢呀

係出面班仆街呀
abcxyz302006 發表於 2019-12-3 22:58

cr881903 ig 咪有個囉我睇到呀
香港人核爆都唔割

其實你覺唔覺得自己好柒
係咁死jer住作臨尾派話題歌爭獎
其實只係得2017 2019呢兩年係咁
假使仲要未必係hit硬,hit到就講到人地特登留後派黎爭獎
就算係咁又點?歌手唔使搵食?更何況佢作嘅歌大家有共鳴,係高實
有幾多個歌手可以用歌抽社會水上位成功?屈指可數
Lewis 發表於 2019-12-3 22:56

冷靜D先啦好柒咪就係講緊呢樣囉,
我由頭到尾都無話過有策略派歌有咩問題,歌手呢個時勢要攞獎要搵食係咁架啦,
抽水呢個term係你自己講only
另外我又係由頭到尾都無講過唔支持撐黃歌手,
死jer住果個係你,睇到一句半句不是就抵唔住頸爆曬粗插人
我又脷伸下先,最女3票,兩票小明一票二汶

訓左好多個星期六
原來九字歌有RE過
45 . Beyond the barricade is there a world you long to see
Week50
1我們不碎2火樹3Reflection

冷靜D先啦好柒咪就係講緊呢樣囉,
我由頭到尾都無話過有策略派歌有咩問題,歌手呢個時勢要攞獎要 ...
~蛋撻~ 發表於 2019-12-3 23:10

"係我好少見D timing計得咁好既情況大驚小怪啫"
“ 呢句岩呀, 可能全部都係商業決定呢”

由step1你已經係無證無據講到人地老謀深算,剩係單憑11月尾12月頭呢d時間派政治歌就話人計盡拎獎
個意思唔係想話人地抽水搏拎獎咁係咩? 扮咩姐你
早d 9-10月派咪又係俾人話爭十大,咁使唔使留返首歌過埋叱咤投票至派呀?
柒頭真係好L難服侍

"係我好少見D timing計得咁好既情況大驚小怪啫"

由step1你已經係無證無據講到人地老謀深算,剩 ...
Lewis 發表於 2019-12-3 23:20

哎ya咁計好時間又有咩問題? 恨獎又有咩問題?
個個都係咁計架啦, 不過佢今次計得好過曬之前D人我覺得好犀利啫,咪認左係我大驚小怪囉
我諗你唔會100%話佢無諗過而家plug隻歌會加到佢最女票卦
重申一次,都無話過佢抽水,係你話之嘛
不過我話佢想攞獎就係,不過又係果句,恨獎有咩問題,佢又唔係攞好多又死霸爛霸

哎ya咁計好時間又有咩問題? 恨獎又有咩問題?
個個都係咁計架啦, 不過佢今次計得好過 ...
~蛋撻~ 發表於 2019-12-3 23:37

咁我希望小明會繼續為港發聲,唔會學心姐咁

否則我驚第日會俾你Binc

如果個個都係企到咁前嚟博攞獎
我又冇乜所謂

但問題係
根本好多人怕冇野做驚到連出聲都唔敢出

至於果啲話心裏黃果啲就收收先
係支持都要支持肯高調支持嘅先
佢哋先係發聲可能會被秋後算帳的一群

#黃色娛樂圈

回復 133# ~蛋撻~

我勸你講少d無用既說話 打左幾千字只係想話人派歌博獎
我在乎~~~~我在乎~~~~~

回復  ~蛋撻~

我勸你講少d無用既說話 打左幾千字只係想話人派歌博獎 ...
henhenhen 發表於 2019-12-3 23:50

學長毛話齋,議員響議事廳梗係議事架啦,
討論區會員響討論區梗係討論啦

難得有人以歌手身份發聲 都要spin去諗人地係為左舊木頭...
我在乎~~~~我在乎~~~~~

間餐廳店主仲俾人影到5年前親自落金鐘添
唉 我諗佢心都淡
kayzzz 發表於 2019-12-3 22:30

佢比人cancel 曬大陸十幾場演唱會 有冇黃色經濟圈撐佢?
  結果賠訂賠到佢意興難山 (係別字 貪快),連內地经理公司華誼兄弟都唔理佢
  十周年世界巡唱只有香港 澳門兩站 仲要加埋先得三場
  咁多人話佢背棄同路人 佢有冇反駁 ?連演唱會主題都講比人誤解 有苦自己知
  佢拎左咁多次最女 唔再拎都無所謂

回復 139# 洗衣王國130

有種錯覺 幻國完約後又暫別

和陳雲深深一吻來代替普選好嗎?

檸檬原來都唱緊社會歌!
mosesming 發表於 2019-12-3 17:07

《陳雲的信仰》

陳雲尚有天空 敲不碎
陳雲尚有智慧 思想 他人難偷取

陳雲內有信仰 搶不去
這種搶匪也許 比你畏懼

呢首貼切啲喎!

荒廢之綠洲 hea hea地喎,夠唔夠ap上男金架
hehemamama 發表於 2019-12-3 21:02

唔夠可以做送禮2.0 (2017), 軒仔似唔玩, 男金應該係拾鏗架啦, 雖然 On 仔更值

回復  洗衣王國130

773312 發表於 2019-12-4 08:39

有種預感  佢過幾年倍jimjim去外國讀書

有種預感  佢過幾年倍jimjim去外國讀書
chanching 發表於 2019-12-4 10:14

好大機會係退出,我估 Kay 2016年已經打算退出。

回復 144# chanching

不會 要看住kaka 全職家庭主婦

前幾個月好似仲係謝皇貴妃?!
同埋睇數字 叱咤皇上上半年似係等容貴人回宮?
側田:嚐過勾結醜惡的世間 了解到何謂卑鄙

回復  洗衣王國130

773312 發表於 2019-12-4 08:39

預咗
幻國幾年約?
側田:嚐過勾結醜惡的世間 了解到何謂卑鄙

預咗
幻國幾年約?
liebe 發表於 2019-12-4 11:56

唔肯定, 不過我估通常係三年或者五年 (我估三年).

取消頒獎禮