返回列表 發帖

[Dec/19/2019] Can You Hear - 譚嘉儀 (CD)

歌手:譚嘉儀
唱片名稱:Can You Hear
唱片封面:

推出日期:2019/12/19
唱片類型:CD

TrackList:
CD
1. Can You Hear(TVB劇集[白色強人] 插題)
2. 今宵多珍重(電視劇[今宵大廈] 主題曲)
3. 怎麼你不找我
4. 世事何曾是絕對
5. 願留住你-CAN You Hear 廣東版 (譚嘉儀/馬國明)
6. 我不歸去(電視劇[射鵰英雄傅]片尾曲)
7. Lonely (廣東版)
8. 伴你闖蕩(電視劇[果欄中的江湖大嫂] 主題曲)
9. 小堡壘
10. 星空漫步(Can You Sea 廣東版)
11. 今宵多珍重(輕快版)

附加資料:
譚嘉儀 Kayee Tam 第三張專輯 Can You Hear

輯錄 無線電視劇
[白色強人]插曲 – Can You Hear
[今宵大廈]主題曲 – 今宵多珍重  

重新翻唱 前輩盧冠廷 –世事何曾是絕對
*Can You Hear (Youtube 點擊率衝破 6百萬)
*今宵多珍重 (Youtube 點擊率直迫 1百萬)

出處:Sky Music
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

竟然超越最受歡迎女歌手有碟出,竟然收錄翻我不歸去!

大雜燴咁

到時要斷鏗鏗燒量榜連冠?

Can You Sea 係咩黎

10. 星空漫步(Can You Sea 廣東版)
hinz 發表於 2019-12-10 12:52

????
Can You See.......
讓我美麗 有甚麼可以阻我
尤物要走過 才不要問你許可

五週冠軍incoming

星夢頒獎禮金曲金:今宵多珍重
love wins!

真一姐, 得五首電視劇歌

發覺佢每隻碟都有一首英文歌

星夢奶共都唔用返藍色封面?

(輕快版)
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

(輕快版)
John 發表於 2019-12-10 18:42

(不快版)
(開心版)
(傷心版)
(林鄭版)
(加超版)
(中共版)
(葉劉版)

(不快版)
(開心版)
(傷心版)
(林鄭版)
(加超版)
(中共版)
(葉劉版) ...
艾石仔 發表於 2019-12-10 19:30

想聽中共同葉劉版

Can you hear? I don't wanna hear.
Please stop producing and remaking crap..

世事何曾是絕對 - 原唱:盧冠廷

恭喜出到第3隻碟 佢封面個樣終於似番佢本人 終於唔再係許靖韻/陳秀珠

無歌就將之前無入碟嗰D放番入去..
BTW 世事何曾是絕對個歌名好leung 想點

今年最受歡迎女歌手係咪要易主?
舞來舞去 不日內開始錄音。

Can you go away?

恭喜出到第3隻碟 佢封面個樣終於似番佢本人 終於唔再係許靖韻/陳秀珠
阿橋 發表於 2019-12-10 22:34

睇到個封面好容易聯想起Gin Lee2012隻同名專輯

黃家正 發表於 2019-12-11 01:20

又最女又金曲金?

黃家正 發表於 2019-12-11 01:20

Kayeeeeee呢張碟賣得好嘅話
有力爭金曲金

至於最女,還是兩位星夢「金曲金」霸主之爭
梁詠琪 《時間遇上我們- 澳門站(23/3)台北小巨蛋(13/4》 獨一無二·專屬台灣的全國語rundown

Kayeeeeee呢張碟賣得好嘅話
有力爭金曲金

至於最女,還是兩位星夢「金曲金」霸主之爭 ...
l00540 發表於 2019-12-11 08:19

金曲金除左今宵多珍重,好似冇邊首可以拎

Can You Sea 係咩黎
eggsteven 發表於 2019-12-10 14:06

應該係can you see係2016年 律政強人首英文歌
係唔係零印象呢?hahaha

阿mark 發表於 2019-12-11 12:21

2019年黎金曲金n年前Ge 歌成件事簡直係人類大退化

應該係can you see係2016年 律政強人首英文歌
係唔係零印象呢?hahaha ...
rfv123 發表於 2019-12-11 14:41

咁鬼鐘意CAN YOU 乜
BTW 好憎呢條女AFTER 降魔的

阿mark 發表於 2019-12-11 12:21

結果係《嫁給愛情》/《空手而來》金曲金

想聽中共同葉劉版
Frankiekiekie 發表於 2019-12-10 20:32

想聽美娟版
一定好多粗口
DM多仔多到覆唔哂

I Can't Hear Sorry

竟然出先過最女同咖喱吳...點擊率先係皇道?!?

有返小堡壘
風箏斷線...方可飛到很遠:)
放低從前黑暗...完成昨天...等待日出光線=]

同日出LP

竟然出先過最女同咖喱吳...點擊率先係皇道?!?
venus 發表於 2019-12-12 00:15

吳若希隻碟從2018延後到2019,宜家話2020先出,都可以出2CD啦

咦..….........VEG0028.......
Skip 咗0026 同 0027..........

邊兩個押後遲啲出?!?

咦..….........VEG0028.......
Skip 咗0026 同 0027..........

邊兩個押後遲啲出?!?
venus 發表於 2019-12-12 15:47

26係柏豪上年果隻,27應該係jinny

到時要斷鏗鏗燒量榜連冠?
數彩虹 發表於 2019-12-10 13:46

陳伯同佢同期(遲一日)出碟
他才是最大對手

同日出LP
~love1314~ 發表於 2019-12-12 11:51

兩張COVER都好樣衰
佢應該係少數全死角嘅女人

Can I hear?

最女要否該年出碟? 咁最女只有譚嘉儀有資格拎
万晧坟 發表於 2019-12-18 18:34

咁2017都應該係菊梓喬最女啦  吳若希唔出碟係因為唔想俾最女

同日出LP
~love1314~ 發表於 2019-12-12 11:51

點解依家個個都可以出 LP...
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

兩張COVER都好樣衰
佢應該係少數全死角嘅女人
Frankiekiekie 發表於 2019-12-12 20:32

好 Mean 不過我同意
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

點解依家個個都可以出 LP...
616.1314 發表於 2019-12-18 19:22

因為仲會買實體嘅多數都prefer一件真係值得收藏嘅嘢(which is LP > CD)
DM多仔多到覆唔哂

好似賣到斷市