返回列表 發帖

[Dec/11/2019] Party With TL - 韓子亮 (CD)

歌手:韓子亮
唱片名稱:Party With TL
唱片封面:

推出日期:2019/12/11
唱片類型:CD

TrackList:
CD
01. 應該分開嗎
02. 反省
03. 這一生輸嗎?
04. 愛到心甘命抵
05. Baby wanna let you know
06. SHE MY BAE BAE
07. Haters
08. Party With TL
09. 追夢的少年
10. Time To Say Goodbye

附加資料:
歌手韓子亮(TL)2017年正式加入樂壇出道作品-應該分開嗎?韓子亮多首歌曲作品已經喺各大電台播放過,其中最具話題代表作Party With TL在網上興起一是熱話,喺2018年全香港嘅網民都紛紛熱烈討論韓子亮的作品!

喺2019年重新出發推出一首自己作曲填詞歌曲Baby Wanna Let You Know,成功改變形像,深受歌迷喜愛,更立志成為香港新一代電子音樂歌手!

專輯名稱:PARTY WITH TL
係一張10首歌嘅大碟,專輯收錄了歌手韓子亮推出過的派台作品,希望樂迷聽到會感受到呢一張大碟嘅誠意,
誠意推介韓子亮最新創作,呢首歌係TL自己作曲填詞歌名,Time to Say Goodbye,呢首歌係講關於自己一段愛情嘅故事,希望樂迷聽到會感受得到共鳴。  

出處:yesasia
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

金草莓獎大熱 @chanchan0909
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

我買咗

支持專員

買幾多隻? @艾石仔

神碟

隻歌係電台播過都係賣點??

支持專員
ed8671ed 發表於 2019-12-11 19:55

同一日出國語碟同廣東碟 好犀利

終於諗到聖誕禮物送咩好

heater
47. Bring Him Home
week13
1 . Beanies        今晚抹掉你

RVHOCPC 發表於 2019-12-11 22:34

呢個人好有機心
希望佢會送晒兩隻碟比我

終於諗到聖誕禮物送咩好
HOTMAN 發表於 2019-12-11 22:38

多謝H0TMAN!

$155 LOL
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 12
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

呢個人好有機心
希望佢會送晒兩隻碟比我
ed8671ed 發表於 2019-12-11 22:55

等緊下次到佢派碟

真大碟
DM多仔多到覆唔哂

希望上到銷量榜
等佢又可以打下飛機

希望會員chanchan 可以買十隻以示cm對TL嘅支持

唔拆開做兩隻5首歌EP 好有良心

10. Time To Say Goodbye

BYE 好行唔送

點解冇Delay no more?

出到大碟啊 勁啊 cm班樂迷最支持大碟了

下年會唔會有 PARTY WITH TL and THE REST OF IT 中章

感覺TL已經唱咗幾年,點解會是2017年出道

下年會唔會有 PARTY WITH TL and THE REST OF IT 中章
hehehaha 發表於 2019-12-12 02:32

Crying in the Party
DM多仔多到覆唔哂

想買返十隻八隻黎打丁

RVHOCPC 發表於 2019-12-11 22:34
唁講唔知 真係偶然的巧合
呢個人好有機心
希望佢會送晒兩隻碟比我
ed8671ed 發表於 2019-12-11 22:55
你送比我就差唔多
金草莓獎大熱 @chanchan0909
616.1314 發表於 2019-12-11 19:39
must !!!
希望會員chanchan 可以買十隻以示cm對TL嘅支持
timc524 發表於 2019-12-11 23:34
10 隻點夠 應該上唔到銷量榜

我覺得文案好弱,成日講啲樂迷有幾支持佢

醞釀三年,全城期待 ! ! !
韓子亮首張個人創作大碟,訴說出道前後的辛酸史,讓聽眾感受到他曾經歷的坎坷
專輯展現子亮驚人的創作天份,還找來國際知名音樂人共同為歌曲及 MV 製作
細膩動人的情歌、狂熱的電子舞曲、青春熱血的狂野 ... 豪華團隊讓他的跳唱實力表露無遺
藏不住的功力,視聽覺的享受,一同感受這張屬於子亮多年走來的心路歷程

聖誕節交換禮物環節終於搵到買咩好

點解冇Delay no more?
kio0909 發表於 2019-12-12 01:54

Delay no more 下隻碟收

條友碟一出, 即刻出新歌, 黐線

如果啲歌變成姜B唱
一定10首入哂最歌10強

我覺得文案好弱,成日講啲樂迷有幾支持佢

醞釀三年,全城期待 ! ! !
韓子亮首張個人創作大碟, ...
chanchan0909 發表於 2019-12-12 10:21

感動到想喊
你幾時開演唱會

Nuna係咪比人雪左

新進男歌手梁柏廷Jero疑以身作餌設局騙財,他透過同性戀者
網站邀請一名男侍應上門他的葵盛西邨家中,在睡房內佯裝不
適赤裸上身,要求對方替他按摩全身,侍應不敵色慾誘惑下二
人肛交。翌日Jero即致電對方,訛稱母親在家中安裝的針孔攝
錄機拍下二人片段,又指自己因未滿廿歲,有關行為屬非法肛
交,並以將肛交片段作為報警威脅下,夥同女友人軟硬兼施涉
嫌向侍應先後勒索共廿五萬元,因而惹上官非。案件昨於區域
法院開審,獲准在屏風後作供的男事主強調事發時「真係嚇到
諗唔到嘢!」故此才多番籌措共四萬九千元付款,始報警求助。

報稱歌星的男被告梁迪斯(又名梁家進及梁柏廷)(廿一歲)
被控三項勒索,無業女被告何美嬌(廿一歲)則控兩項勒索。
控罪指男被告於去年二月十日勒索男事主X兩萬元,而兩名被
告則被指於去年二月廿一及廿二日再分別勒索X八萬元及十五
萬元。

自認是男同志的X供稱,去年二月九日中午時分在同志網站結
識了「Jero」,二人之後致電交談,Jero表示「好悶,想搵人
陪」,並邀X到他葵盛西邨寓所,X亦即在同日下午三時到訪
。X指Jero就是本案男被告(下稱被告)。

稱未滿20歲 母將報警

X續指,被告開門後屋中沒其他人,起初他們在客廳傾談,後
來被告指身體不適「食咗藥」要入房休息,要求X入房「陪睡
」,又要X替他按摩頸部紓緩不適。X指被告期間脫掉上衣並
「愈挨愈埋」,自己禁不住「錫咗佢(被告)幾啖,佢亦乘勢
除埋褲」二人互相擁吻,X亦脫褲跟被告肛交,他再替被告手
淫後始離開。

翌晨九時被告致電X相約到葵盛西邨六座平台「商討」,被告
聲言其母日前目睹二人肛交,並在他房內安裝了針孔攝錄機拍
下二人肛交過程,而母要二萬元才願刪除片段,如果X不交錢
則會放上網。X大驚,被告更指自己未滿廿歲,故有關的肛交
行為是犯法,母親可能報警。X慌惶失措下,先提款二千元交
錢,之後再在工作的餐廳向同事借款共一萬七千元,存入被告
戶口。

X指,被告在同月廿一日再來電,指其母已將肛交片段下載到
「USB手指」,除非X再交八萬元否則片段隨時上載。X指
因「嚇到諗唔到嘢!」遂按指示再上門被告家,被告與自稱是
他好友的女被告,成功游說並帶X到財務公司借得一萬三千元
付款。

女被告要事主「借高利貸」

至廿二日早上,被告再致電勒索,今次更指母親加碼至十五萬
元,被告之後帶X在荃灣區「行遍」八至九間財務公司,但未
能成功借貸。被告遂向女被告「報告」,X聽到女被告說「借
高利貸」。X續指當晚他已身心俱疲,跟女上司透露事件後對
方建議報警,他終在廿三日報警拘捕兩名事主。據知,被告母
親根本沒有涉案,而警方事後亦搜不到肛交片段。
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

10隻歌真大碟
已買20隻G持

黃色經濟圈

如果啲歌變成姜B唱
一定10首入哂最歌10強
hehehaha 發表於 2019-12-12 21:44

你竟然可以抵得住他的英文咬字, 國語發音都幾難聽. 稍為唱廣東話還可以一聽

感動到想喊
你幾時開演唱會
ed8671ed 發表於 2019-12-12 21:58
呼籲人開演唱會跟住唔睇係你專長
我唔會上當
Nuna係咪比人雪左
HOTMAN 發表於 2019-12-12 22:30
公司唔夠資源

終於諗到聖誕禮物送咩好
HOTMAN 發表於 2019-12-11 22:38

多謝你啟發左我

各大電台播放過?
數黎聽下
2017年出道?
改個名就當重新出道
咁梁勁廢阿嬌雨僑李彩華都係出道唔夠10年啦

ECHO CD CENTRE每週十大銷售榜
09-12-2019至 15-12-2019

01. EXO - OBSESSIOM (韓國)
02. 韓子亮 - PARTY WITH TL
03. 機動戰士 - 40TH BEST ANIME MAX VOL.2 (日本)
04. 黃凱芹 - 大徹大悟
05. 林二汶 - 初音 THE BEGINNING OF SOUND
06. IU - LOVE POME (韓國)   
07. 吳青峰 (蘇打綠) - 窺/寂寞的時侯 (單曲) 台灣
08. SUPER JUNIOR - TIME LINE (韓國)
09. LISA - UNLASTING (日本)
10. 蕭敬騰 (狮子合唱團) - 美麗.醜與我 (台灣)
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

02. 韓子亮 - PARTY ...
hinz 發表於 2019-12-16 14:40

正 大家都需要聖誕禮物

正 大家都需要聖誕禮物
HOTMAN 發表於 2019-12-16 15:48

買黎同人玩交換禮物應該幾唔錯
利申:唔係鏡粉

買黎同人玩交換禮物應該幾唔錯
tom 發表於 2019-12-16 16:22

交換現場恐怕會發生命案

02. 韓子亮 - PARTY ...
hinz 發表於 2019-12-16 14:40

竟然有銷量

竟然有銷量
kenneth 發表於 2019-12-20 18:22

但點解上不到唱片商會銷量榜