返回列表 發帖
組合銀獎:
Bingo (註:該組合現時剩餘兩名成員,因3月至今從沒有以組合形式出席任何活動,因此沒有最新照 ...
RVHOCPC 發表於 2019-12-29 00:09
開始緊原來 , 我有好多野要準備   
呢隊連張相都無 , 好慘
男歌手銅獎:
韓子亮

上榜歌曲包括:Baby Wanna Let You Know、I'm So Sad、Time To Say Goodbye
...
RVHOCPC 發表於 2019-12-29 00:17
出大碟都輸比譚詠麟
女歌手金獎:
李紫昕

上榜歌曲包括:可愛世界、Fighting、光輝的時空、似火的心、我們都是這樣長大的、爸 ...
RVHOCPC 發表於 2019-12-29 00:42
超級歌海戰術 恭喜 purple !!!
Pun 10 十大第三位:
《Oh no Oh no 想我嗎》李鈺菲

走勢:04>01>05>03>02>XX>02
上榜週數:Weeks 16 - 20 ...
RVHOCPC 發表於 2019-12-29 12:53
最愛呢首 但十大無 TL

最佳編曲入圍名單Save The World   李拾壹
You Don't Know Me  Dusty Bottle
波點女皇       王 ...
RVHOCPC 發表於 2019-12-29 17:42
嘩 , 個頒獎禮突然變正經
天雷無編曲入圍
所有獎項已經順利頒發完喇!我哋重溫下先!

至尊歌:最後的信仰     林二汶
第二位:光       ...
RVHOCPC 發表於 2019-12-29 22:52
已經睇曬 , 啲 tag 應該用左好少時間整 但係好新穎
十大只想支持 1 , 2 , 4 , 9 ! Serrini 無獎
同埋新人點解會拆開男女組合三甲
再同埋求下你唔好再揀啲咁有品味嘅相啦

不嬲兩個頒獎禮都好正經

啲tag耗時好似只係僅僅少過10首原創歌嗰年
小道消息話G ...
RVHOCPC 發表於 2019-12-30 13:10
編曲獎呢啲技術獎喺我心目中好有份量架
你不嬲都好擅長搵到每年至少 20 個新單位 , 舊年都做到點解今年唔做

神是我自己
所以能靠近我你應該很自豪
這次只有簡單的旋律、直白的歌詞
卻是這首歌把本宮從鬱結中解救了出 ...
616.1314 發表於 2019-12-30 21:04
呢首都有份 haha
最後係咪會公開宣佈同祖兒分手

恭喜曬心姐成為繼祖兒之後
第二位「全女班大滿貫」
集齊曬我地六大年度獎項
所以心姐仲得到以下呢個獎項  { ...
616.1314 發表於 2019-12-30 23:08
希望下一個大滿貫係 Serrini !!!
NH TOP 20 AWARDS 2018 獎項總結
04 許鈞 /
03 陳昇 / Serrini / Eason and the duo band /
02 林奕匡 /
1 ...
nicholashin 發表於 2019-12-31 22:01
好慘 , 孫盛希無獎 希望 2019 年度補返個獎比佢

QUAN’s C-CHART 2019年度總選

又一年總選。
2013年開始依照每週播放次數來排榜,跟住依年度播放次數來頒 ...
weiquan 發表於 2020-1-10 21:00
開始啦 ! 支持 !
三甲支持 Sunset or Rise + The Hertz + 吳林峰 !

NEXT
年度卓越表現獎(銅、銀、金)

候選名單
Dusty Bottle
per se
陳 ...
weiquan 發表於 2020-1-10 21:17
黃瑋中又要上台 LU ~~~

年度歌曲 第六位
失重效應 - 黃瑋中
作曲:黃瑋中  
作詞:挽歌之聲  
編 ...
weiquan 發表於 2020-1-10 22:07
到目前為止都唔錯 !!!

十大七至十都非常好
616.1314 發表於 2020-1-10 22:11
六 is the best !!!

年度歌曲 第一位
末日快車 - The Hertz
作曲:Ray Sze@The Hertz / Herman ...
weiquan 發表於 2020-1-10 22:40
估唔到會係至尊歌
希望後面有 Serrini 嘅出場 !

年度組合/樂隊 金獎
粉紅A

唔係多得CM各位美會員的推薦,可能我上年會錯 ...
weiquan 發表於 2020-1-10 22:55
唔緊要 , 我都比大家講左幾年 , 話下話下就慣架啦

年度男歌手 銀獎
陳健安

陳健安上年的專輯最大優勢係真誠,以自己本原為 ...
weiquan 發表於 2020-1-10 23:10
後面仲有無獎係 陳健安第二 , 黃瑋中第一

等我聽朝睇埋淨返嘅結果先 !

上榜播放次數統計
(Week 1-52)

年度新人
金 The Hertz 360
銀 林家謙 2 ...
weiquan 發表於 2020-1-11 00:26
嘩 , 睇完啲分數我竟無言以對 , 應該係史上最大隻馬

JIM'S MUSIC SELECTION 2019 AWARD

年度十大

第一位  最後的信仰 - 林二汶(308)
第二位  好好說 - 鄭秀文 ...
放空 發表於 2020-2-11 09:56
恭喜 陳零九 榮獲 年度男歌手金獎 以及 年度專輯 成為本屆最大贏家

上年冇頒 而家公佈翻得獎名單先
今晚830左右開始頒  

KMS Summary 2018 得獎名單 :

KMS 年度十五 ...
jasonng 發表於 2020-2-29 17:48
笑,deadline fighter 架