返回列表 發帖

[Dec/20/2019] #FOLLOWMi 鄭秀文世界巡迴演唱會 - 鄭秀文 (2DVD)

歌手:鄭秀文
唱片名稱:#FOLLOWMi 鄭秀文世界巡迴演唱會
唱片封面:

推出日期:2019/12/20
唱片類型:2DVD

TrackList:
DVD 1
1. 終身美麗
2. 裸體早餐
3. 不要 + 顏色…氣味
4. 十誡
5. 傷
6. 世界之最(你願意)
7. 宿命主義
8. 跳傘
9. 不要驚動愛情
10. 千年如一日
11. 默契 (鄭秀文/古天樂)

DVD 2
1. 男仕今天你很好
2. 叮噹
3. Power of Love (鄭秀文/鐵樹蘭)
4. 煞科 (鄭秀文/鐵樹蘭)
5. 浮雕
6. 衝過去
7. Creo en Mi  (鄭秀文 featuring Jackson Wang)
8. 信者得愛 (鄭秀文 featuring SHIMICA)
9. Mi Medley: 最後一次 / 理想對象 / 不拖不欠 /
    如何掉眼淚 / 如果你有事 / 親密關係
10. 上帝早已預備
11. 我們都是這樣長大的
12. Power Dance
13. 螢光粉紅

附加資料:
鄭秀文 - #FOLLOWMi 鄭秀文世界巡迴演唱會

屬於每一個人的 FOLLOWMI
我們都是這樣長大的 - 鄭秀文

出處:echo
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

個封面可以再醜啲
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

揀張咁醜嘅做封面...
個design同Twins LOL Live DVD一模一樣...
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

古天樂

siu 4
47. Bring Him Home
week13
1 . Beanies        今晚抹掉你

07 show mi VCD驚嚇封面再現!!!
走音系人性嚟㗎嘛要擁抱瑕疵嘎
世界與你無關 以正義去唾駡人 道德撚

點解大家都要蝦臭四????

請支持九字歌!
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

求其screen shot都靚過佢

聖誕禮物
love wins!

個show真係好少歌

個封面好悶 明明個降落傘咁靚 點解唔揀做封面
同埋今次無making of?(雖然預咗無 我估mi都唔想比人影到佢彩排

07 show mi VCD驚嚇封面再現!!!
Qmen 發表於 2019-12-16 16:51

07個vcd/dvd封面真心唔好睇

Cover 又醜,個歌list 又少歌
真係冇咩想買嘅意欲

只想狂loop以下3首
-終身美麗(6分鐘festival版)
-上帝早已預備個新編曲
-9字歌(尾場冇得2nd encore痛哭上唔到高音版)

仲以為會有 我們都是這樣長大的 另一個mv

仲以為會有 我們都是這樣長大的 另一個mv
hehehaha 發表於 2019-12-16 18:21

我覺得會有live版 MV
上次birthday gig都出個世界之最

唔該cut走古天樂,要女嘉賓

得DVD?

仲以為破例入kelly 落DVD次次都係古天樂,冇D 新意。
個cover 咩事
My903投票最歌~~ 我們都是這樣長大的
我們都是這樣長大的
人大了 難得放肆地笑   才會懂 煩惱盡量忘掉
而患病這刻 才發現極渺小   學會珍惜了

有China man, yuck.

點解無live cd?

仲以為破例入kelly 落DVD次次都係古天樂,冇D 新意。
個cover 咩事
dom 發表於 2019-12-16 19:09

Kelly個場冇錄影

個cover 咩事
dom 發表於 2019-12-16 19:09

真心想睇佢地合唱誰願放手 仲有李玫既給最傷心的人 莫文蔚忽然之間 葉倩文談情說愛 欣宜女神

Kelly個場冇錄影
angelcheng0203 發表於 2019-12-16 19:37

明知大家都最期待的場面,剩錄每晚嘉賓果part 送多隻DVD都應該啦!
我們都是這樣長大的

明知大家都最期待的場面,剩錄每晚嘉賓果part 送多隻DVD都應該啦!
dom 發表於 2019-12-16 20:19

應該係佢公司慳錢唔買版權啦 莫文蔚個場有錄影都冇入碟

點解又係古天樂
乜有佢落碟會賣多幾百隻咩?

同埋個cover真係好唔得。。。

是咪美鏡果場無錄
落佢哋肯定會賣多幾百隻

個cover有潛力成為改圖
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 12 冠軍歌:林宥嘉 / 林家謙 - 瑪莉晚安了

live好返又到cover出事
潮來潮去 白雲還在 青山一角

好期待! 仲有兩日就有得聽瘦瘦講 大家好 我係Mi +叫我地估下一件衫係咩顏色

到時睇睇有無錄到自己

無收錄同GIGI合唱的《落錯車》
梁詠琪 《時間遇上我們- 澳門站(23/3)台北小巨蛋(13/4》 獨一無二·專屬台灣的全國語rundown

到時睇睇有無錄到自己
lexleung1019 發表於 2019-12-18 11:00

我係地下尾行 (仲要好似部機嘅背面), 應該無機

我係地下尾行 (仲要好似部機嘅背面), 應該無機
30rock 發表於 2019-12-18 12:16

雙字母後面嘅歌迷會位都冇cam

個封面好悶 明明個降落傘咁靚 點解唔揀做封面
同埋今次無making of?(雖然預咗無 我估mi都唔想比人影到佢 ...
交換溫柔 發表於 2019-12-16 17:57

支持出2 nd version CD+DVD
換《跳傘》蜜桃 裝做cover
梁詠琪 《時間遇上我們- 澳門站(23/3)台北小巨蛋(13/4》 獨一無二·專屬台灣的全國語rundown

希望bluray有making of+嘉賓

希望Bluray會有其他嘉賓同埋making of

就算唔出實體CD
都希望會有digital release

回復 38# masterdragon

會有digital release

就算唔出實體CD
都希望會有digital release
masterdragon 發表於 2019-12-18 19:49

20號同步上架

903有落廣告 9字歌好似唱/錄得唔錯

903有落廣告 9字歌好似唱/錄得唔錯
JasOh103 發表於 2019-12-19 14:01

其實24號唱得幾好 但似乎收27

其實24號唱得幾好 但似乎收27
angelcheng0203 發表於 2019-12-19 17:13

尾場喊到影響哂
希望收另一場啦
難得今次好聲

聽日買左的報報價
我們都是這樣長大的爭你一票
我們都是這樣長大的

好期待! 仲有兩日就有得聽瘦瘦講 大家好 我係Mi +叫我地估下一件衫係咩顏色 ...
JasOh103 發表於 2019-12-18 00:50

haha... 有畫面

Apple Music 已有得聽, 好快

live album 封面竟然更醜, 仲要resolution勁低,得600px. 寰亞係咪廢到咁

Apple Music 已有得聽, 好快
30rock 發表於 2019-12-19 09:24 PM

無呀!!!
走音系人性嚟㗎嘛要擁抱瑕疵嘎
世界與你無關 以正義去唾駡人 道德撚

無呀!!!
Qmen 發表於 2019-12-19 21:35

可能我澳洲, 快啲到咗20號, 試下VPN

可能我澳洲, 快啲到咗20號, 試下VPN
30rock 發表於 2019-12-19 21:43

有冇link?

有冇link?
kylengai 發表於 2019-12-19 21:45

https://open.spotify.com/album/1CPqDbZWHKZual3KWyUEcR?si=-2oPShD1Q4Wgx3ZRyRXhMA