返回列表 發帖
https://open.spotify.com/album/1CPqDbZWHKZual3KWyUEcR?si=-2oPShD1Q4Wgx3ZRyRXhMA
30rock 發表於 2019-12-19 21:46

Thanks you. 有冇人有Apple music link?

Apple Music 已有得聽, 好快

live album 封面竟然更醜, 仲要resolution勁低,得600px. 寰亞係咪廢到咁 ...
30rock 發表於 2019-12-19 21:24

古天樂修矖音

可能我澳洲, 快啲到咗20號, 試下VPN
30rock 發表於 2019-12-19 09:43 PM

咁等12點算啦
走音系人性嚟㗎嘛要擁抱瑕疵嘎
世界與你無關 以正義去唾駡人 道德撚

聽日買左的報報價
我們都是這樣長大的。爭你一票
dom 發表於 2019-12-19 20:20

Minishop $190訂

聽第一句感動到喊左
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

係咪玩古天樂,啲音tune得搞笑過twins
而且得幾句,幾乎冇唱過咁

Kkbox 聽緊喇⋯⋯⋯⋯⋯

編曲好正

編曲好正
Allen_ms 發表於 2019-12-20 00:27

顏色氣味編曲好好J

傷之後段獨白好正!!!

浮雕根本應該係主打

點解mix到好似重感冒咁,同我尾場聽到把聲完全五同。寰亞真係廢到唔識講。

點解唔收錄啲唱得好啲嘅場次...好浪費今次把聲
明明現場聽不要/顏色氣味/十誡好正

點解唔收錄啲唱得好啲嘅場次...好浪費今次把聲
明明現場聽不要/顏色氣味/十誡好正 ...
hihi 發表於 2019-12-20 01:33

Agree, 一聽就覺得同睇個晚差好遠. 不要 原本唱得好爆

同音質真係比以往差, 一pat嘢咁

明明今次係請女嘉賓為主
DVD偏偏要收錄男嘉賓

Agree, 一聽就覺得同睇個晚差好遠. 不要 原本唱得好爆

同音質真係比以往差, 一pat嘢咁 ...
30rock 發表於 2019-12-20 06:57

好彩世界之最同宿命主義ok
跳傘好想mute哂啲fans lol

CD 倉 $229
信和 $219
大眾書局 ~~ 店員話唔會返貨
我們都是這樣長大的
人大了 難得放肆地笑   才會懂 煩惱盡量忘掉
而患病這刻 才發現極渺小   學會珍惜了

遲d會出CD同4K BD

dom 發表於 2019-12-20 18:12

啫係真係比fans鬧到改版。 唔怪得連Mi都叫人咪買呢隻 DVD

後段越唱越沙
其實好唔明點解每次出碟都要錄尾場 場內既氣氛其實又唔算真係太錄到 live DVD其他場次咪一樣可以好high

我睇第二場佢真係唱得超好 把聲係好靚

係真係唱得咁少歌定cut左d?

後段越唱越沙
其實好唔明點解每次出碟都要錄尾場 場內既氣氛其實又唔算真係太錄到 live D ...
JasOh103 發表於 2019-12-20 21:39

24號九字歌好正
    可惜今晚澳門show又衰返

裡面任何一張相都好過個封面

後段越唱越沙
其實好唔明點解每次出碟都要錄尾場 場內既氣氛其實又唔算真係太錄到 live D ...
JasOh103 發表於 2019-12-20 21:39

其實每次都浪費錢錄幾場有咩意思 到最後都係只用尾場
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

好鍾意啲visuals
終身美麗美到
跳傘又係靚到痴線

三首side track都因為個表演團而再昇華咗 個一part好感動

係真係唱得咁少歌定cut左d?
星夢情真 發表於 2019-12-20 10:34 PM

系真唱得少

其實每次都浪費錢錄幾場有咩意思 到最後都係只用尾場
fifty1205 發表於 2019-12-21 00:02

如何掉眼淚嘅聲係24號
Power Dance 16+24

24號九字歌好正
    可惜今晚澳門show又衰返
angelcheng0203 發表於 2019-12-20 22:51

生病應該很久沒有練歌,完全唔夠氣,高音上不去,不過音色非常透亮,非常適合再開一場side track音樂會

東亞鄭秀文=票價貴+rundown少+聲音不穩定+後期製作hea,但還是要買飛買碟,最愛 不要、十誡、男仕、裸體早餐、power dance,編曲神級

東亞鄭秀文=票價貴+rundown少+聲音不穩定+後期製作hea,但還是要買飛買碟,最愛 不要、十誡、男仕、裸體早 ...
Allen_ms 發表於 2019-12-21 00:40

今次首默契 應該係東亞時期唱得最好既一次
未有魔音進場前個唱腔甜到

今次首默契 應該係東亞時期唱得最好既一次
未有魔音進場前個唱腔甜到 ...
JasOh103 發表於 2019-12-21 00:48

最緊要係把聲靚返,認真唱就可以唱好,以後像st那樣站定唱歌就可以,不用排舞,也不用開那麼多場,Followmi之前誰能想到47歲且已經倒嗓十年的鄭秀文還可以順利完成13場浮雕呢 :)

CD 倉 $229
信和 $219
dom 發表於 2019-12-20 18:12

太子大眾書局 ~~ 店員話唔會返貨
荃灣大眾書局 ~~ $238
我們都是這樣長大的
人大了 難得放肆地笑   才會懂 煩惱盡量忘掉
而患病這刻 才發現極渺小   學會珍惜了

最後encore part dancing唔係尾場,唱完熒光粉紅之後又保留翻尾場大合照個part

係kkbox聽 跳傘個陣啲fans 9叫嘈到直接skip左首歌

每次的DVD都很赞,喜欢Sammi的live
喜欢GIGI

07開始快歌未唱得好過
97 果次快歌medley 超夠氣
【This is MC】澳門見

其實隻碟都幾難頂下
好多首都係已經開始咗唱 啲觀眾都仲喺度9嗌sammi
然後佢自己亦都鍾意唱唱下9叫
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 12 冠軍歌:林宥嘉 / 林家謙 - 瑪莉晚安了

其實隻碟都幾難頂下
好多首都係已經開始咗唱 啲觀眾都仲喺度9嗌sammi
然後佢自己亦都鍾意唱唱下9叫 ...
JayantL 發表於 2019-12-29 21:18

咁唔鍾意聽啲尖叫聲可以聽返cd版本

Live cd就係要呢啲 我仲嫌佢唔夠大聲 尤其跳傘個part 9叫先正
即刻諗返起當晚啲畫面 佢自high喪叫又係signature黎 唔叫唔舒服

狂loop 我們都是這樣長大的

仲係好唔慣望到隻碟個#followmi 同poster宣傳期個logotype 唔同樣

為咗配合返個cover,收錄場無氣無修尾,唱唔到上去就X叫嘅,都真係用心良苦

明明聽咗兩場都好好
潮來潮去 白雲還在 青山一角

唔知會唔會Blu-ray +2CD boxset 咁出呢

今晚出show佢竟然唱默契原key

今晚出show佢竟然唱默契原key
angelcheng0203 發表於 2020-1-11 22:30

好感動 仲有個原版編曲

Bluray封面笑死人
同埋點解follow mi會用咁多唔同既字型,好似亂黎咁

鄭秀文 - FOLLOWMi 鄭秀文世界巡迴演唱會 (BD)
Release Date 22-JAN-2020

屬於每一個人的 FOLLOWMI 我們都是這樣長大的

01. 終身美麗
02. 裸體早餐
03. 不要 + 顏色…氣味
04. 十誡
05. 傷
06. 世界之最 (你願意)
07. 宿命主義
08. 跳傘
09. 不要驚動愛情
10. 千年如一日
11. 默契 (鄭秀文/古天樂)
12. 男仕今天你很好
13. 叮噹
14. Power of Love (鄭秀文/鐵樹蘭)
15. 煞科 (鄭秀文/鐵樹蘭)
16. 浮雕
17. 衝過去
18. Creo en Mi  (鄭秀文 featuring Jackson Wang)
19. 信者得愛 (鄭秀文 featuring SHIMICA)
20. Mi Medley:
最後一次/理想對象/不拖不欠/如何掉眼淚/如果你有事/親密關係
21. 上帝早已預備
22. 我們都是這樣長大的
23. Power Dance
24. 螢光粉紅

Source: ECHO
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

手臂粗到