返回列表 發帖
點解mix到好似重感冒咁,同我尾場聽到把聲完全五同。寰亞真係廢到唔識講。

有咩特別之處,可以賣到咁貴!!
阿mark 發表於 2020-9-7 00:29

應該有本大大寫真書。。你地都唔睇真d嗎,寫左 相集+CD wor,本相集賣得一百黎蚊應該都有joey pretty crazy本相集咁上下製作

咁寧願佢出普通包裝算啦,都一把年紀仲出寫真……
阿mark 發表於 2020-9-7 07:46

個演唱會係靚,又唔係出室外影的寫真,重點sell衫同個台

而且自從2013年起,年年有碟出
阿mark 發表於 2020-9-18 00:49

其實從2007年復出開始計,計埋演唱會live碟的話,其實淨斷左2011同2012年。如果從佢1990年出道開始計,就只有抑鬱症的2005,2006年同2011,2012無碟出。真係樂壇常青樹。

05有隻原聲碟  06有隻華納精選
阿mark 發表於 2020-9-18 08:57

你不如話2011同2012年係發行緊華星40系列

但好多年都係2首/ 幾首歌出精選其實得09/13-14/16係叫做專心做左歌

我寧願佢千嬅咁,起碼15年都有隻 ...
gordon0807 發表於 2020-9-18 09:31

佢咁樣的神台歌手講有碟出其實我的意思就係有演唱會project 以及發行單曲咁解,年年有新碟出冇人做得到了宜家,其實你數下齋歌條數,容祖兒同鄭秀文從2014年往後計都係around 25-30首in total,如果唔計美祖一堆廣告歌同主題曲歌的話。我諗宜家大公司的女歌手出歌最密係gin lee,其次應該係joey&sammi,神台級歌手黎講真係好好勤力,同埋唔係淨出歌lol,演唱會係好需要時間同心思。楊千嬅 ,算吧啦,應該已經收山。

同埋我唔覺得 有成張碟出 = 有專心做歌 , 亦都唔覺得一年一兩首單曲就不如 等埋夠十首就格硬出一張碟。王菀之single album已經係好好例子。
09年張faith好似格硬湊出來咁,質素我覺得完全不如呢幾年d單曲咯。creo en mi 同 power of love已經ko晒好多faith入面d歌。