返回列表 發帖
個show真係好少歌

仲以為破例入kelly 落DVD次次都係古天樂,冇D 新意。
個cover 咩事
dom 發表於 2019-12-16 19:09

Kelly個場冇錄影

明知大家都最期待的場面,剩錄每晚嘉賓果part 送多隻DVD都應該啦!
dom 發表於 2019-12-16 20:19

應該係佢公司慳錢唔買版權啦 莫文蔚個場有錄影都冇入碟

我係地下尾行 (仲要好似部機嘅背面), 應該無機
30rock 發表於 2019-12-18 12:16

雙字母後面嘅歌迷會位都冇cam

希望bluray有making of+嘉賓

希望Bluray會有其他嘉賓同埋making of

就算唔出實體CD
都希望會有digital release
masterdragon 發表於 2019-12-18 19:49

20號同步上架

903有落廣告 9字歌好似唱/錄得唔錯
JasOh103 發表於 2019-12-19 14:01

其實24號唱得幾好 但似乎收27

Apple Music 已有得聽, 好快

live album 封面竟然更醜, 仲要resolution勁低,得600px. 寰亞係咪廢到咁 ...
30rock 發表於 2019-12-19 21:24

古天樂修矖音

聽日買左的報報價
我們都是這樣長大的。爭你一票
dom 發表於 2019-12-19 20:20

Minishop $190訂

遲d會出CD同4K BD

後段越唱越沙
其實好唔明點解每次出碟都要錄尾場 場內既氣氛其實又唔算真係太錄到 live D ...
JasOh103 發表於 2019-12-20 21:39

24號九字歌好正
    可惜今晚澳門show又衰返

其實每次都浪費錢錄幾場有咩意思 到最後都係只用尾場
fifty1205 發表於 2019-12-21 00:02

如何掉眼淚嘅聲係24號
Power Dance 16+24

今晚出show佢竟然唱默契原key

有Making Of
Source : Sammi Instagram

咁好大機會4K版/ 第三版收錄
佢之前講過CD印製中 可能好似Love Mi出CD+DVD/BD第三版 ...
fifty1205 發表於 2020-1-15 21:41

佢覆咗人話記錯了沒有Making Of
   同埋CD佢只係話稍後推出,之後已經冇消息

$199 送poster,好抵

好少BR會仲平過DVD.
dom 發表於 2020-1-23 00:27

Dvd喺信和訂都係190

美瘦已經加入走數天后一族
mc) 發表於 2020-2-28 23:55

仍然記得佢句「碟內附有makingof」(已del) 同埋「實體CD和4K亦會稍後推出」(未del)

另一個MV都走咗數啦 雖然係走得好

今日破四百萬!!
JasOh103 發表於 2020-2-29 12:39

冇出嗰個另一個mv好似有九唔搭八出演

發現followmi 系列分別係 MACD 131 133 134
132唔知去咗邊

Jase隻藍染?
ON_YOUR_MARK 發表於 2020-6-3 23:27

暫時冇MACD132嘅出現 會唔會係之前預備for CD

其實仲會唔會出?
moomoowang 發表於 2020-6-11 23:15

今次唱得咁好,其實值得出

Cls 咁樣去出番Live CD....
Making Of仲未出街 遲d BD/DVD會唔會又有新版...
fifty1205 發表於 2020-9-4 20:09

Making Of一定已經有成品 冇理由之前Sammi記錯到連Making Of冇整過都唔知
我諗應該係嗰陣臨時抽起咗 而家隻CD話係台前台後風光全記錄但係又冇making of lol

下。。隻新歌咁樣推出其實寰亞好等錢駛咩?歌都未派就出碟。
寧願佢出新歌+之前所拍的MV 仲好。 ...
dom 發表於 2020-9-4 19:03

通常咁樣出已經淪落為棄將 之前首「痛」好似冇出過咁

預購價 $280,貴過Bluray,唔通係boxset?

而家感覺好呃fans錢
同埋首新歌同個live可以話係無關連
寧願佢新歌出digital release
儲夠歌先出一張full a ...
masterdragon 發表於 2020-9-5 00:06

Sammi心諗又係你班友日日留言叫我出CD

有咩特別之處,可以賣到咁貴!!
阿mark 發表於 2020-9-7 00:29

仲貴過Bluray 希望真係有特別 例如Boxset包裝而且要靚 有嘉賓hidden track 不過係咪唔應該對呢間公司抱有期望

仲有你地呢班fans支持
話佢係偽善個班已經話唔支持
kaman921 發表於 2020-9-8 22:50

其實話偽善嗰班根本都唔係fans 或者只係有聽佢嘅歌嘅假fans 見到人哋鬧就跟住一齊鬧
如果係真fans/貼身fans 其實都好清楚佢而家為人 近年做過啲咩講過啲咩 詳細就唔多講 所以我都冇見到有真fans 或者 Close fans話對佢失望
而且佢一直以嚟都冇奶過共 都唔會衰得去邊

係咪自己偶像奶咗共唔抵得Gigi佢地無, 要拉哩人落水咁黑心

btw 同幾個fans傾過都覺得新歌嘛嘛.  ...
30rock 發表於 2020-9-9 21:49

見到勁多人老屈sammi gigi奶共真心覺得呢啲行為同藍冇分別
佢哋係將啲唔係事實嘅嘢扭曲為事實

碟廷期到0918
timgoi 發表於 2020-9-9 22:31

唔知係因為近排事件,定係包裝嗰邊仲未搞掂?

如果可以做到咁,就唔會有人剪爛唱片啦
阿mark 發表於 2020-9-9 23:07

我見俾人剪爛唱片嗰啲都係藍/奶共。

Pretty Crazy 幾時出?
KYC0347 發表於 2020-9-11 19:36

好似話完晒所有tour

評分人數

• hinz

原來已經揀好晒歌,隨時再錄音。
不過呢段片唔知係幾耐之前拍定。
dom 發表於 2020-9-12 12:54

好似兩個月前 Sammi IG話宣傳電影

都成一年啦
仲唔出DVD比人睇
楊生唔等錢洗
KYC0347 發表於 2020-9-12 09:12

好似係容祖兒話要出tour唱過而香港站冇嘅歌
同埋要整巡迴製作紀錄片

評分人數

• hinz

完全FEEL唔到咁樣有幾特別心思
最多咪係ARIGATOU 2.0
uran 發表於 2020-9-14 18:37

歌名已經好噴
一定係wyman諗法
How To Shed Tears VS How Not To Shed Tears

佢嘅唱腔終於再一次證明翻返嚟!!!!!!

Sammi真係1001個上咗神枱都仲keep住有新歌唔hea做既真天后
wilson0091 發表於 2020-9-15 15:26

呢首歌越聽越有味道
Sammi : 鯨魚躍出水面,怎會不驚起波瀾?要記得,你是人。心裡掀起洶湧的情緒,抒發自救還是必須的,但不必展露於人前,眼淚可以在心裡流,懂得自己擦乾眼淚、重新振作就好。Mi補充一句,鯨魚也讀懂人類愛情的甜苦,在星空之下,我們不孤單。