返回列表 發帖
唔知會唔會有終極4K加世界之醜(我願意)封面呢?

鄭秀文 - FOLLOWMi 鄭秀文世界巡迴演唱會 (BD)
Release Date 22-JAN-2020

屬於每一個人的 FOLLOWMI 我們 ...
hinz 發表於 2020-1-15 14:09

$200
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

呢個封面正過dvd好多
不過無making of好失望
好想了解下每part意念/彩排同服飾設計 ...
fifty1205 發表於 2020-1-15 14:57

Divas only
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

冇making of
misterben111 發表於 2020-1-15 02:18 PM

一般DVD無就唔會有
走音系人性嚟㗎嘛要擁抱瑕疵嘎
世界與你無關 以正義去唾駡人 道德撚

有Making Of
Source : Sammi Instagram

回復 106# angelcheng0203

佢好似又秒del左個句

封面都係唔好睇
第一第二part個造型都好特別 點解唔用。。。

回復  angelcheng0203

佢好似又秒del左個句
mc) 發表於 2020-1-15 21:15

咁好大機會4K版/ 第三版收錄
佢之前講過CD印製中 可能好似Love Mi出CD+DVD/BD第三版
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

又無making of 可唔可以加埋跳傘之前既過場影片落去

咁好大機會4K版/ 第三版收錄
佢之前講過CD印製中 可能好似Love Mi出CD+DVD/BD第三版 ...
fifty1205 發表於 2020-1-15 21:41

佢覆咗人話記錯了沒有Making Of
   同埋CD佢只係話稍後推出,之後已經冇消息

回復 110# 交換溫柔

係囉 明明條片印象中都好靚 個transition好好
福音part個條又有 點解跳傘無

佢覆咗人話記錯了沒有Making Of
   同埋CD佢只係話稍後推出,之後已經冇消息 ...
angelcheng0203 發表於 2020-1-15 23:49

記錯係咪即係其實應該有拍啦 但到最後無左

BD有得填啦
「微笑之中 接受還未有 答案。」

$199 送poster,好抵

$199 送poster,好抵
angelcheng0203 發表於 2020-1-23 00:00

好少BR會仲平過DVD.
我們都是這樣長大的
人大了 難得放肆地笑   才會懂 煩惱盡量忘掉
而患病這刻 才發現極渺小   學會珍惜了

好少BR會仲平過DVD.
dom 發表於 2020-1-23 00:27

Dvd喺信和訂都係190

Sammi已經潛水目測CD唔出

Sammi已經潛水目測CD唔出
Qmen 發表於 2020-2-27 13:27

我cap咗佢話會出個post㗎

我cap咗佢話會出個post㗎
30rock 發表於 2020-2-28 15:22

美瘦已經加入走數天后一族

mc) 發表於 2020-2-28 23:55

仍然記得佢句「碟內附有makingof」(已del) 同埋「實體CD和4K亦會稍後推出」(未del)

mc) 發表於 2020-2-28 23:55

另一個MV都走咗數啦 雖然係走得好

今日破四百萬!!

另一個MV都走咗數啦 雖然係走得好

今日破四百萬!!
JasOh103 發表於 2020-2-29 12:39

冇出嗰個另一個mv好似有九唔搭八出演

我仲諗緊4K藍光會唔會有making of

鄭秀文 - FOLLOWMi巡迴演唱會 (4K.BD)
首批附送海報一張
Release Date 05-JUN-2020

呈現最迫真 細緻畫面 如置身於演唱會現場
屬於每一個人的 FOLLOWMI 我們都是這樣長大的

01. 終身美麗
02. 裸體早餐
03. 不要 + 顏色…氣味
04. 十誡
05. 傷
06. 世界之最 (你願意)
07. 宿命主義
08. 跳傘
09. 不要驚動愛情
10. 千年如一日
11. 默契 (鄭秀文/古天樂)
12. 男仕今天你很好
13. 叮噹
14. Power of Love (鄭秀文/鐵樹蘭)
15. 煞科 (鄭秀文/鐵樹蘭)
16. 浮雕
17. 衝過去
18. Creo en Mi  (鄭秀文 featuring Jackson Wang)
19. 信者得愛 (鄭秀文 featuring SHIMICA)
20. Mi Medley :
最後一次 / 理想對象 / 不拖不欠 / 如何掉眼淚 / 如果你有事 / 親密關係
21. 上帝早已預備
22. 我們都是這樣長大的
23. Power Dance
24. 螢光粉紅

Source: ECHO
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

Live CD mola?

發現followmi 系列分別係 MACD 131 133 134
132唔知去咗邊

發現followmi 系列分別係 MACD 131 133 134
132唔知去咗邊
angelcheng0203 發表於 2020-6-3 22:56

Jase隻藍染?

Jase隻藍染?
ON_YOUR_MARK 發表於 2020-6-3 23:27

jase係136
李靜儀世界第一!!!

Jase隻藍染?
ON_YOUR_MARK 發表於 2020-6-3 23:27

暫時冇MACD132嘅出現 會唔會係之前預備for CD

132唔知去咗邊
angelcheng0203 發表於 2020-6-3 10:56 PM

咁應該系Live CD

咁應該系Live CD
Qmen 發表於 2020-6-4 03:54

其實仲會唔會出?

其實仲會唔會出?
moomoowang 發表於 2020-6-11 23:15

今次唱得咁好,其實值得出

鄭秀文 - #FOLLOWMi 鄭秀文世界巡迴演唱會 (2CD)

捕捉台前台後風光
Sammi第十個紅館個唱
#FOLLOWMi全紀錄
精裝圖冊+演唱會CD
收錄2020首支全新單曲:如何忍眼淚

Cat No.: MACD132
Barcode: 4897040362498

上市日期: 11 / 09 / 2020 (星期五)
CD 1
1.終身美麗
2.裸體早餐
3.不要 + 顏色…氣味
4.十誡
5.傷
6.世界之最 (你願意)
7.宿命主義
8.跳傘
9.不要驚動愛情
10.千年如一日
11.默契 (鄭秀文/古天樂)

CD 2
1.男仕今天你很好
2.叮噹
3. Power of Love (鄭秀文/鐵樹蘭)
4.煞科 (鄭秀文/鐵樹蘭)
5.浮雕
6.衝過去
7. Creo en Mi  (鄭秀文 featuring Jackson Wang)
8.信者得愛 (鄭秀文 featuring SHIMICA)
9. Mi Medley: 最後一次 / 理想對象 / 不拖不欠 / 如何掉眼淚 / 如果你有事 / 親密關係
10.上帝早已預備
11.我們都是這樣長大的
12. Power Dance
13.螢光粉紅

New Track:
14. 如何忍眼淚

Source: Sky Music fb

鄭秀文 - #FOLLOWMi 鄭秀文世界巡迴演唱會 (2CD)

捕捉台前台後風光
Sammi第十個紅館個唱
#FOLLOWMi全紀 ...
阻住 發表於 2020-9-4 18:15

竟然仲有CD出,封面想點……

咁樣搭首新歌落去

寰亞milk fans招數一流 希望銷量flop

距離全新廣東大碟又更遠了...

下。。隻新歌咁樣推出其實寰亞好等錢駛咩?歌都未派就出碟。
寧願佢出新歌+之前所拍的MV 仲好。
我們都是這樣長大的
人大了 難得放肆地笑   才會懂 煩惱盡量忘掉
而患病這刻 才發現極渺小   學會珍惜了

個CD封面好似露點咁

Cls 咁樣去出番Live CD....
Making Of仲未出街 遲d BD/DVD會唔會又有新版...
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

CD一定要買

而家感覺好呃fans錢
同埋首新歌同個live可以話係無關連
寧願佢新歌出digital release
儲夠歌先出一張full album (不是新曲+精選)

Cls 咁樣去出番Live CD....
Making Of仲未出街 遲d BD/DVD會唔會又有新版...
fifty1205 發表於 2020-9-4 20:09

Making Of一定已經有成品 冇理由之前Sammi記錯到連Making Of冇整過都唔知
我諗應該係嗰陣臨時抽起咗 而家隻CD話係台前台後風光全記錄但係又冇making of lol

下。。隻新歌咁樣推出其實寰亞好等錢駛咩?歌都未派就出碟。
寧願佢出新歌+之前所拍的MV 仲好。 ...
dom 發表於 2020-9-4 19:03

通常咁樣出已經淪落為棄將 之前首「痛」好似冇出過咁

終於等到 live cd,新歌當bonus, 好過又出精選

唔知會唔會重新mix過呢
跳傘fans聲大到離譜

預購價 $280,貴過Bluray,唔通係boxset?

而家感覺好呃fans錢
儲夠歌先出一張full a ...
masterdragon 發表於 2020-9-5 00:06

懷念以前mi演唱會有第三版
cd+dvd boxset~~~~
梁詠琪 《時間遇上我們- 澳門站(23/3)台北小巨蛋(13/4》 獨一無二·專屬台灣的全國語rundown

而家感覺好呃fans錢
儲夠歌先出一張full a ...
masterdragon 發表於 2020-9-5 00:06

Sammi心諗又係你班友日日留言叫我出CD

預購價 $280,貴過Bluray,唔通係boxset?
angelcheng0203 發表於 2020-9-5 16:46

有咩特別之處,可以賣到咁貴!!

有咩特別之處,可以賣到咁貴!!
阿mark 發表於 2020-9-7 00:29

仲貴過Bluray 希望真係有特別 例如Boxset包裝而且要靚 有嘉賓hidden track 不過係咪唔應該對呢間公司抱有期望