返回列表 發帖

原來如此。咁一定係講緊菲國AK的歌

只要能堅決時堅決 在脆弱時脆弱
一想李髮膚 枯得更快 想得心血澎湃

在唱到

「一個人牽掛時牽掛 在放下時放下」的時候
心情更是來得掙扎
不捨 與 放下 在內心交戰

我真的很喜歡這首歌的歌詞
看似淺白卻又那麼深邃

Let The Street Lights Sleep Peacefully At Sunrise
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

有好幾個單位都想俾兩首十大
WZA111 發表於 2021-10-25 00:40

可以開個外語榜比AK
Howling like a mad dog/ Let it go

透視人心
真不需要開燈
對待個人情感不能太執著
偏想念你全憑我敢不敢
不想念你
懷疑我肯不肯

開錯燈index=0

只得20歲的Feanna表示自己以前不是個眼淺的人,不易哭於別人面前,不過,對上一次流淚,是因為分手被hurt而大哭了很多場,最記得是失戀那段日子,常常自虐去唱K,每次都會點吳雨霏的《告白》和《逼得太緊》,一路唱一路喊。

最男最女d票射哂落海

人會累

我男投左mr blue

女投左幸兒
組合投左鏡子
John 發表於 2021-11-26 14:56

想不開也看得開
早知投生生

難怪RTHK要ban美男子與香煙,,,首歌真係有毒ga

成日鬧鐘響熄咗又訓翻...
又懶唔想較好多個鬧鐘...
WZA111 發表於 2021-12-14 19:00

Ian fans已潛水

我只知提及生生邊個會衝出嚟

想轉頭象但又唔想開電腦

瘋狂寫錯2021

睇來我仲未習慣活在雙雙(22)年

已登高危,請立即投而登一票

喜歡生兒4
losyes 發表於 2022-1-10 20:25

生兒67比較合理

理性AK粉比較節儉,呢個投幾多都唔洗課金
losyes 發表於 2022-1-10 21:47

以前胡鴻鈞喺唔使課金嘅投票都好勁係呢一兩年先沒落左

生粉係咪淨係投依個
叱咤一早發力種票就唔使輸咁多
梨胃言 發表於 2022-1-10 21:11

生生同4-6好有緣

合唱歌曲定義模糊
至於「合唱歌曲獎」的提名名單,原來也令Alex感到意外,尤其不能接受組合單曲出現在「合唱歌曲獎」入圍名單:「可能佢哋好想做到好籠統,但其實真係唔可以包括㗎。我始終覺得合唱歌係講緊一男一女,或者係二人合唱,過去都有一啲咁嘅定義。我估係有關當局想大包圍啲,包括埋某啲組合嘅熱門歌曲。」至於Featuring的計算方法,他認為歌手間featuring的作品也應視為合唱歌,因此當得知Gin Lee(李幸倪)和張學友合唱的《日出時讓街燈安睡》未能入圍這個獎項時,他感到非常驚訝:「點可能呀?以呢首歌嘅受歡迎程度,佢係應該要喺呢個入圍名單度。我知道呢首歌係有得爭金曲獎嘅,不過講到合唱歌,可能係因為唔夠分入選掛。」

讓我擁有過封城
以我沾濕的眼睛
對美好光景致敬

原來A K又出片捧 gin lee

~越鎅越愛 越愛越鎅*

發夢聽到 I’m falling, I’m falling, I’m falling down,就醒左...

惡夢
梨胃言 發表於 2022-4-14 11:32

比gin lee 嚇親

應該只係起身鬧鐘嘅鈴聲
kel_kelvin 發表於 2022-4-14 14:18

鈴聲當然用迪兒美妙的聲音展開美好的一天

今天有風吹 竟覺得有點虛
靈魂和夢統統可以碎

愛你變成恨你

想自 plug 小星星
WZA111 發表於 2022-5-22 20:52

千粉

前事應該放棄 還是刻骨銘記

發覺幸兒唔續環球之後
d無聊新聞冇哂。。。
John 發表於 2022-6-4 08:13

菩提本無樹,明鏡亦非台,本來無一物,何處惹塵埃。

kayzzz去咗邊? 係咪移咗民?
JasOh103 發表於 2022-6-19 11:42

無人幫前前推post了
gin fin又少一個

船沉沒大海怎配有權被愛
命運若一早記載緣份不再
擁有沒有 不必追究
回報是見著那些笑口

船落入大海只有冷仍綻放
寂靜在暗淵漸降
海魚即管吃喝
遺愛後葬於海溝這軀殻

小賢寫出珍寶海鮮舫的結局

〈鯨落〉最令小編驚豔的,是其詞的部份,除了極少瑕疵外,大體而言已達一、二線詞人的水平。其新詩般的文 ...
losyes 發表於 2022-6-22 20:54

上年年頭都仲有loop 鯨落

美男子與香Gin真係好好聽
JasOh103 發表於 2022-6-28 00:16

真係好好聽所以明你呢個post要提六次
2021仲係聽到停唔到但今年戒到

日出前考慮改發三號強風信號 - Gin Lee ft. 天文台高級科學主任ssssss
kwanie 發表於 2021-10-10 01:53

HK Observatory to consider issuing Standby Signal, No. 1 tonight - AGA ft. 天文台高級科學主任ssssss

時間似輕煙 開始不敢相信甚麼永遠

Tomorrow.
Time.
Faith.
kel_kelvin 發表於 2022-7-7 01:29

好聽

你個顏色位置錯咗 幫你改返啱
kel_kelvin 發表於 2022-7-7 10:35

明日會點 樣樣事亦難預見

黃研分居 和情人好好結束
黃研不哭 臨行前終於痛哭

很堅強的貓 很堅持 很光明一次
這生人的燈 開一時 足矣

做乜簽名得返200字嘅?
kwanie 發表於 2022-7-24 11:47

我宜家個簽名248字 但如果一改就得返160字符

唔知點解無端端改
Nicholas 發表於 2022-7-25 10:23

唯一想留一「晚」 與你喘息 之後?

CHING 個簽名好似有排CUT
kwanie 發表於 2022-7-29 23:38

你唔講呢範都無留意你簽名係圖

痴線 十年如當日真係好好聽囉咩事

躺下來 鬆口氣不需顫抖 未了願由下個著手

為何慢一點給李發現被愛
為何慢一點知道李為未來 感慨

註冊日期: 2014-9-22
上次訪問: 2022-8-11 17:52
最後發表: 2022-1-1 12:29

一個人牽掛時牽掛~~

Gin粉家庭痛失一員..
WZA111 發表於 2022-8-12 16:48

今年前前無型人道、街燈、敢、奪金、犧牲品呢類大歌 令到該會員都潛水

知回頭 會是岸
仍黃妍投入去這巨浪
b01091018 發表於 2022-8-13 19:40

法國你相當喜歡黃妍入詞

躺下來 鬆口氣不需顫抖

可惜Team AK暫時收皮,提供唔到新笑話俾大家
losyes 發表於 2022-8-18 00:48

難怪笑話區得1.0十四頁