返回列表 發帖
好襯 好開心
希望會封返媒人婆利是俾我
JasOh103 發表於 2020-5-4 23:15

你嘅媒人利是係咪kayzzz
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 拯救我自己 - 陳慧敏

你幾時跟我姓
kevinlai1621 發表於 2020-5-4 23:21

鬼想跟你姓

下年最pure會員又少個對手
bagfgfcde 發表於 2020-5-4 23:21

我要做萬年金!

鬼想跟你姓
weiquan 發表於 2020-5-4 23:31

你想做情侶好耐啦
點知你咁主動

我要做萬年金!
Yan 發表於 2020-5-4 23:50

祖粉基因

本帖隱藏的內容需要積分高於 2000 才可瀏覽

**** 本內容被作者隱藏 ****
kayzzz 發表於 2020-5-5 18:04

**** 本內容被作者隱藏 ****
bagfgfcde 發表於 2020-5-5 22:32

Mac 舊電壞咗
應該換電好 定換電腦好 ?_?
聽講換電嘅錢同換電腦嘅價錢差唔多
有無 expert 可以俾啲意見小弟
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

出呢個post一定比人插,點解要講呢條友
一定有人話以前就唔鐘意佢
又有人話唔明點解佢會紅
仲會有人唔認同講好多野

所以我都講明,其實我都唔太鐘意佢,可以話無感,但有啲野就係想同大家平心靜氣傾下,講下點解呢啲人會成功到

以下係我見解,可以唔認同,但歡迎大家良性討論,當然你唔禮貌又唔係討論我會直接屌,因為我係屌你無家教唔識尊重人

但有時事實係佢真係紅過,但點解會紅過,我係想討論呢點

楊千嬅,一個我唔覺佢做戲得唱歌得既女明星,雖然我鐘意睇第一集志明與春嬌,但其實唔搵佢做搵第二個做我都會鐘意睇
而歌方面,我鐘意個幾首換其他人唱我都鐘意,除左汪阿姐翻唱之外

但點解佢會紅?佢個樣老左真係好殘好醜,但佢後生時叫唔醜,再加個又呆又笨大笑姑婆形象,當然呢啲係唱片公司勁

最重要係佢啲歌係幾正,唔係佢唱得正,係作曲同填詞正,由行街鋪頭到d場推快,真係唔差

而最令人跌眼鏡係配合佢形象而拍個幾套戲,個時都爆,新紮師妹,最重要套賀歲片行運超人真係幫左佢

結果叫收得下比人讚下以為自己好勁,結果三更呢啲真係睇得出佢無料

佢係紅過係事實,但佢紅同實力無關,所有野都係靠天時地利人和,天時,咪個期真係對手少,又夠運,地利咪個時香港個名仲值錢,大陸娛樂圈未起,人和咪,唱片公司,朋友(獎門淫)幫佢做形象,專拍型仔,影帝做戲

佢正正代表住順風順水既香港人搵到錢個時,但而家環境差左變左,以佢係覺得佢有既野係靠實力有出黎根本係靠運,加上要搵食,咪靠祖國,但明明你有既野係香港人比你,但你而家甘樣做,咪甘黑人憎

///

今次講twins

一晚兩個帖會唔會搞到大家消化不良?
但有人提意,加上呢兩個我真係好想講

以下為個人見解,歡迎良性討論,但要入黎串同屌又唔貼題,我一定還拖,加多句,會搵版主處理

我都年輕過,我都曾經鐘意過佢地,係我認既,但正因為甘我會寫得比講楊千嬅更用心同好

香港史上無論組合定單飛,最無實力最無唱功,連合格都不如但搵最多錢既組合twins,當然我會set條線,淫照後唔講,只講淫照前

呢隊組合我會型容為香港娛樂圈最成功既公關例子

所以我講既野會關一關佢地公司事

首先佢地公司搵左兩個女仔做左組合,一個原本坐門口,一個就拍過一兩套戲做二打六既小明星,前期會去學校唱歌跳舞則手翻,因為一段側手翻片,加埋青春活潑,第一隻碟就紅左,第二隻碟愛情當入樽直情大賣,呢兩條女啲碟係cd甘大隻,月餅甘大盒

佢地只賣青春不賣實力,公司包裝係小朋友既偶像,人氣係後生中係第一

佢地公司有雜誌係手寫好有幾難,加上錢唔少,用最好既包裝去幫佢地出最岩既歌,藍球足球主題,賣少女賣活潑,最記得暑假前隻碟仲玩我們的紀念刪(無錯字,因為我真係想刪左佢),真係厚過哈利波特

佢地歌影視發展,第一次紅館開演唱會竟然夾口型,從此呀貓呀狗都可以紅館開show,出道時一定有買粉絲,但好快唔洗,當年你講呢句一定比人屌到開花,佢地啲碟永遠扮送好多野,其實搵你笨7,因為最後都係優惠卷或排隊先到先得

當年有個笑話,第二次開演唱會前(04好玩),呢兩條傻婆串另一隊組合上台唔可以夾口型,結果玩到甘串,到佢地04演唱會唯有打真軍真唱,我睇原聲碟好想喊,唔係唱到好撚差,係根本唱唔到,完全唔知似乜

視方面,拍左張衛健套齊天大聖孫悟空,造型靚但演技就。。。。呀沙叫好啲,但另一位就,不如你。。。。。算把啦
好在當年係馬騮裝配佢,唔覺得似忘年戀

到影啦,第一套戲這個夏天有異性,純賣人氣,無演技可言,之後佢地公司勁,為左借盡佢地人氣,好多自己作品係會叫佢地出一出,但又話佢地有份呃人入場

同時間佢地會分開做下野,睇得出阿gill無甘投入呢行,所以阿沙好多自己野玩,下一站天后,我老婆未夠稱,追擊八月十五之類,公平啲講,呀沙係有進步過既,但去到某過位又停左係度,題外一句,後期走火入魔,以為比個死人樣就叫做戲,真係比個句我有比你屌害死

講反佢地成長,我指既係年齡上,唔係演技同唱功,因為根本無

佢地公司會跟佢地年齡一步步轉型,開始大少少就出首女人味,再後期我們相愛六年呢隻碟可以話係佢地終點,因為之後個年新年就出左事

睇反佢地無淫照單野起碼玩多兩三年,但我唔覺得佢地有運,因為佢地所有野都係公司包裝安排,完全將佢地既價值用到盡

係呢個大家都靠祖國既時候,我有少少奇怪樣野,就係佢地曾經甘紅,但係大陸既人氣好似無想像中甘勁,所以會有錯覺佢地無甘奶共

佢地可以話係香港樂壇最後一度火,但同時都係滅亡既原因

Mac 舊電壞咗
有無 expert 可以俾啲意見小 ...
616.1314 發表於 2020-5-6 14:38

召喚霖霖。。

Mac 舊電壞咗

我部MacBook pro用咗六年,曾經 灣仔電腦城換電,現在都用咗約兩年多,最近開始又些少問題,我都會繼續換電。

我部MacBook pro用咗六年,曾經 灣仔電腦城換電,現在都用咗約兩年多,最近開始又些少問題,我都會 ...
hkwilliamsiu 發表於 2020-5-6 21:49

Thx Uncle Siu
我部 MacBook Air 用咗四年,舊年年尾開始 d 電用得好快
同埋成日無啦啦自己熄機,宜家有時仲有 9X% 都會熄,基本上要長期叉電先用到
二〇二三年度全女班投票

Mac 舊電壞咗

睇你部電腦嘅年份,過4年換新都合理

點架? 好煩呀呢嚿嘢
拉走又有 點整走架?
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
再將我相信的如煙火般綻放

點架? 好煩呀呢嚿嘢
拉走又有 點整走架?
kaman921 發表於 2020-5-6 23:00

右上按 "平板模式"

一早知三家姐好賤格。。

今日鬧交時先知。三家姐講大話。。講大家姐。二家姐壞話。。搞到兩個家姐細個常俾父母打。。好驚驚。。

今日午餐我無幫手煮。。煮左三個月多。。今日太嬲。。

大家姐。。二家姐今日係電話到話三家姐好衰。。大家姐話佢小學前已經係衰人。大話精。。二家姐都話佢衰。喜歡背後中傷我地。。父母唔敢再講野

有無人知點解King姐facebook 留言成日有人講介紹返

我butt想回家~~~~

發現自己太耐無寫字
啲字變到好醜
二〇二三年度全女班投票

今日午餐我無幫手煮。。煮左三個月多。。今日太嬲。。

大家姐。。二家姐今日係電話到話三家姐好衰。。大 ...
kk8733 發表於 2020-5-7 17:05

煮左三個月多好叻㗎啦 姊妹之間有時係咁

煮左三個月多好叻㗎啦 姊妹之間有時係咁
chachacharlie 發表於 2020-5-9 14:49

當日晚餐煮番啦。。

當日晚餐煮番啦。。
kk8733 發表於 2020-5-9 14:52

咁就好啦

小白 最好的債 好似消失左好耐咁

考評局好慘
支持我最喜愛的 HKEAA
二〇二三年度全女班投票

真係 CLS
讀中史嘅考生俾教育局同獻世派玩死
二〇二三年度全女班投票

真係 CLS
616.1314 發表於 2020-5-15 16:18

不如廢除中史。。

Just 史, not 中史. That's coming next week. Maybe Mr. Yeung can take a look now and cancel any (politically) incorrect problems before they are out to the public.

真係 CLS
616.1314 發表於 2020-5-15 16:18

同毛主席理念相同, 都要比建制派都鬧

又出現on9仔

蒙著嘴說愛你/零分/銀河修理員/自問自答/呼吸有害/金都/想見你想見你想見你/Will (not) see you soon./MAD / 山下見
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

唔小心刮花咗木地板
好唔開心 嗚嗚
二〇二三年度全女班投票

唔小心刮花咗木地板
好唔開心 嗚嗚
616.1314 發表於 2020-5-20 22:59

鋪完木地板後都會打臘, 所以花咗應該是層臘花咗, 可以找人打磨後再打回臘就無事.

CM俾人攻擊

喜歡祖兒
SSN Chart (29 Mar)  冠軍: 回復原廠設定 - SADJAY  |  亞軍: Control Freak - 小塵埃

好心就咪鬼入去推嗰個 J唔知乜X季選 PO 喇
二〇二三年度全女班投票

HANA RIP
Jason's Playlist 2024
Week 15 拯救我自己 - 陳慧敏

又有裸聊PM好淫

又有裸聊PM好淫
WZA111 發表於 2020-5-26 13:21

淫會員先會收到
我好pure所以冇

淫會員先會收到
我好pure所以冇
bagfgfcde 發表於 2020-5-26 13:42

我收到
證明pure會員都有機會收到

我收到
WZA111 發表於 2020-5-26 16:11

我都無收到。。人地覺你係淫仔。。

原來阿kay咁黃
又話暗藍

明日會點~樣樣事亦難遇見
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

請問使用kkbox的朋友,kkbox是不是沒有統計自己收聽次數的功能(像last fm),只有播放紀錄
and you can hold me like he held her~and I will fxck you like nothing matters~

淫會員先會收到
我好pure所以冇
bagfgfcde 發表於 2020-5-26 13:42

我好pure我都收到

請問使用kkbox的朋友,kkbox是不是沒有統計自己收聽次數的功能(像last fm),只有播放紀錄 ...
SugarFree 發表於 2020-5-27 11:02

冇呀但係年尾會有紀錄你聽得最多嗰30首 同埋頭三會有播放次數

冇呀但係年尾會有紀錄你聽得最多嗰30首 同埋頭三會有播放次數
WZA111 發表於 2020-5-27 11:39

flop app I have to laugh
Jason's Playlist 2024
Week 15 拯救我自己 - 陳慧敏

flop app I have to laugh
JasOh103 發表於 2020-5-27 11:46

better than joox

我好pure我都收到
Yan 發表於 2020-5-27 11:10
我收到
WZA111 發表於 2020-5-26 16:11

Yo, “pure delusion” is NOT equal to “pure”.