返回列表 發帖
兩邊都好支力啦 塞軍上一輪到final都冇抖過 打到g6算係咁啦
    仲有價講嘅 ...
Nicholas 發表於 2022-6-17 11:09

真係唔知JT做乜9。。

恭喜Warriors 恭喜Curry  終於拎到FMVP 睇佢拎到FMVP真係眼濕濕

我家Murray俾trade走了

拎到 Danilo Gallinari 又真係補到強
Nicholas 發表於 2022-6-30 10:51

但係好明顯下個賽季嘅馬刺係要tank了
喺Murray最好價嗰時候 換到三個first pick翻黎 算係咁
不過會唔捨得Murray嘅  由佢day1入nba到佢上個賽季入到all star  的確進步好大 亦都幫左馬刺好多 加上佢本身好中意馬刺嘅

我覺得換走murray唔明智啊 自己一手湊大 又all star level 可以圍住佢起team都仲得...
    好似試過 ...
Nicholas 發表於 2022-6-30 11:25

下賽季要tank盡 搏狀元 出年嘅狀元好吸引
不過真係唔知刺點打算 走Murray真係好唔捨得

建議kd可以一年一轉會
次次都可以留自己舊隊友系舊隊
Nicholas 發表於 2022-7-3 01:04

會唔會兜兜轉轉同返西書做隊友 不過佢同Irving都係煩 係咁話要走 Irving好似仲講到非湖人唔去咁

• 註冊日期: 2012-1-16
  • 上次訪問: 2020-12-31 15:18
  • 最後發表: 2020-12-31 23:13

MISS呢位會然

成個場俾幾個人搞彎晒

禾刺究竟係咪要坦㗎 咁就三連勝

Spurs have waived guard Josh Primo.

真係好嘥

GSW做乜9 開季差到咁

今季GSW係咪就玩完 都已經15場 d防守仲係咁差 KT攻守都跌晒watt  poole簽左份肥約好似唔識打波咁  得curry叔場場燃燒生命咁打 客場仲未開齋

ANDREW WIGGINS打得唔錯嘅都算 但poole真係太飄忽
    kt 始終大傷完又開始老 綠就不嬲冇乜用..
   ...
Nicholas 發表於 2022-11-18 00:21

今年西岸d排名應該會幾亂下 開季前唔多睇好嘅拓荒 爵士都打得幾好 相反勇士 湖人 快艇就跌晒落去  就咁睇 真係好難估今年邊支隊可以突圍而出

手錶佬嘅狀態真係唔似過咗30
Nicholas 發表於 2022-12-9 14:10

冇計啦 咁遲先打nba 佢都似係會一人一城 註定拎唔到champ

我今年揀唔到十首歌出黎 揀唔落手

沒有BAG’S A-SIDE的第一天
Wonders 發表於 2023-1-8 00:39

一齊懷念

LBJ咁明顯嘅打手都冇foul

見到塘鵝隊波越打越進步好欣慰
Nicholas 發表於 2023-2-5 17:47

Kylie Irving真係走左 嗌左咁耐終於走到 Mavericks好肯搏 咁樣賭鋪大嘅
KD X KI X HARDEN IS A JOKE

湖人又撻 Q
    似乎唔只d referee憎lbj 連成個nba d manager同埋腦細都唔想再俾咩人去同lbj打波
   ...
Nicholas 發表於 2023-2-7 09:26

lbj自己走啦 湖人都冇乜好籌碼 唔同真係送西書去同kd再聯手咩 冇乜隊肯收西書 加多兩個first round pick可能得嘅

LBJ做史一了

史一都冇用 唔會做得返世一
    返騎士啦
Nicholas 發表於 2023-2-8 13:22

騎士先唔會要 而家班球員打得好好

咁我真係唔知佢仲可以去邊
    佢唔走都係ad走同西書走穩陣 孤獨老人 ...
Nicholas 發表於 2023-2-8 15:38

西書真係trade走左啦 Russell翻湖人 當年佢第一年入nba Kobe仲喺湖人㗎

russell 呢兩年都好靜 有幾憎westbrook 先至想咁trade佢走
Nicholas 發表於 2023-2-9 10:20

西書真係夾唔到湖人
至於Dlo 後生又有三分 防守又唔差 真心希望佢喺湖人可以打返起身 當年佢喺湖人嗰陣 我幾中意佢

kd去suns 狂野西岸又返黎喇

啱啱先睇到 Avril Lavigne 有傳走咗去拍浪姐4
FoldCC 發表於 2023-2-10 11:31

好似話aga都會去

今年 all star game好L悶

係=,= 好彩尋日無睇
    淨係睇左dame仔射入贏果粒波其他咩都冇睇
    反而dunk contest重 ...
Nicholas 發表於 2023-2-21 17:01

成個weekend最好睇真係得入樽大賽  係16年之後最好睇嘅一次  其餘d真係好無聊  班大牌個個都hea住打  要考慮下改革啦

領兒連團都未做得好 咁快出solo真係好咩

Mavericks嗰兩位巨星真係唔太夾 play in都入唔到 休季可以bye bye

湖人會唔會碌下碌下 直接碌左入playoff 希望聽日LA打吡打得好睇

好關鍵啦 聽日russell係咪打返 @@?
    OKC GSW 果場都好緊湊
Nicholas 發表於 2023-4-5 11:54

咁關鍵嘅比賽 kt同見頂都出唔到 so sad

攰啦 跑唔郁啦
打play-in算啦
Nicholas 發表於 2023-4-6 10:54

贏左打suns 輸左打play in

個個爭住打kings
    但老實講我唔覺得kings特別易搞
Nicholas 發表於 2023-4-6 11:04

相對黎講係易搞d嘅 成支隊都冇乜play off經驗 入到play off 真係第二個世界黎

先處理心情 後處理事情
呢出有will or 但係cm竟然冇po

場波好L假
Nicholas 發表於 2023-4-12 13:11

湖人要同灰熊打爛仔波  
支持灰熊贏 跟住同勇士場場打交

西岸真係每一組match-up都有睇頭
tip 金塊4-1  灰熊4-3  勇士4-2  太陽4-2

出面吹緊湖人俾人橫掃
    作為10幾年湖迷嘅我嚟講係好事
Nicholas 發表於 2023-4-15 13:20

我迷KB 所以都睇左湖人好耐
宜家只係想LBJ快d走 LBJ黎左之後 我基本上冇睇過湖人 even拎冠軍嗰年都係

mo la mo la 勇士竟然輸
Nicholas 發表於 2023-4-16 11:22

今季勇士嘅客場都冇好過 以為入左playoff會好d 點知都係咁嘅死樣 加上今日fox打得真係好好

第一場就傷咁多球星 今年都係邊隊更加健康d就邊隊笑到最後

green呢一腳好黑

最無奈都係 CURRY
    不如放放curry休息一分鐘再打==
Nicholas 發表於 2023-4-18 12:26

curry最後幾個三分都冇入過  都係KT入嘅  睇下會唔會追加green禁賽 如果要禁賽 勇士今季就係咁先

冇左green都贏到  事實證明 勇士真係唔識打客場㗎

勇士死過翻生 希望識打客場啦

D lo第四節三個三分好關鍵  湖人都可以黑7

Heat黑8 JB打入OT嗰波真係好CLS
勇士客場終於識贏波

curry 50分 looney 21rebs
好期待下round 湖人vs勇士

AD籃底實在太屈機

恭喜垃圾刺

垃圾刺不如收留埋kd 又入playoff啦
Nicholas 發表於 2023-5-18 10:31

急需個PG多d 唔知pop肯唔肯試下西書
btw 睇左MIA同BOS嘅比賽 JT d TO真係令人睇到嬲

呢輪系列賽好cls