返回列表 發帖
和10月9日講再見
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

最男最女d票射哂落海

人會累
on07111 發表於 2021-11-26 14:03

我男投左mr blue

女投左幸兒
組合投左鏡子
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

原來幸福門Dear Secrets正式入碟版好聽咁多
nicknicknick 發表於 2021-12-1 09:50

係呀!

肥仔叻叻

好想攤喺張床咩都唔使做

頭幾句好中
WZA111 發表於 2021-12-15 07:28

我都想躺平

最近 24 小時發帖 排行榜
kwanie        22
John        20
梨胃言        18
jcbartleby        16
on07111        13
荷蘭番茄        13
SugarFree        11
Lllch        9
alison1225        9
losyes        9

門常在大開過 客送走了有幾多

係咪講移民潮

發覺幸兒唔續環球之後
d無聊新聞冇哂。。。

903停電都唔播無電才是災難

今日Time過得特別慢…..要有Faith自己可以捱得過……
JasOh103 發表於 2022-7-7 01:16

抄sammi碟名

葉劉淑儀接受本報專訪時表示談及2019年反修例風波,她否認責任在於行會,因當時特首「好堅決」,行會才支持修例。

只要能堅決時堅決

3 年 :)
Nicholas 發表於 2022-7-21 09:46

冇咩心機整
Wonders 發表於 2022-7-30 11:48

人類群星閃耀時(Live) - John

加入咗呢度一年,真係越嚟越烏煙瘴氣
kosuzu_redox 發表於 2022-8-17 02:54

群魔亂舞同連登一樣 少量會員足以搞亂成個場

啞巴吃黃
MCmatt 發表於 2022-8-17 19:10

你地圍爐刷po踴躍發言無人會搞你地嘅,我有啲想幫你地統計出po量,方便波記出糧{ ...
cfjc_ak 發表於 2022-8-18 00:19

遲啲是咪要轉為吹奏陳葦璇

而家覺得gocrazy都唔係太煩
只係佢太愛花姐
梨胃言 發表於 2022-8-18 00:31

細仔fans好識做
最多出公海狙擊下契兄弟同埋幾好笑
起碼狙擊契兄弟係狙擊無聊是非花生 不和傳聞 笑走音蝸牛 娛樂性高啲

只係知佢勁討厭祖兒同幸兒
佢應該幾鍾意千嬋同泳兒
GaracyTan 發表於 2022-8-18 00:48

資深嬋粉

越戒越愛 越愛越戒 彷彿終身討債

睇得CM多會覺得個個歌手都有啲被害妄想症嘅fans
wing 發表於 2022-8-21 21:16

幸兒

你嘅思維好X可怕
既然mark啱都冇野, 不如亂黎
真係甘拜下風
Y山等緊你加入 ...
nellyw 發表於 2022-8-27 00:02

零理啦

原來同一個post唔可以舉報兩次。。。苦苦

認同!Gin lee 唱功好,但聲音缺乏質感同埋辨識度,而且形象老土,老土風塵版阿嬌,所以捧極都捧唔起!

在放下時放下
kel_kelvin 發表於 2022-9-9 21:08

心態隨心意

其實幾鍾意加油已加油夠呢句
其他都老套到一個點
Yan 發表於 2022-9-10 23:09

足矣~~~

想食煎堆
on07111 發表於 2022-9-10 23:45

一親你...

**** 本內容被作者隱藏 ****
69h 發表於 2022-9-29 16:23

最後的信仰

CM教識我一樣野:男人(八公)對男人始終都係最harsh
米色蘇 發表於 2022-10-5 03:32

where

我見到
on07111 發表於 2022-10-6 12:05

我見到貓貓

首歌真係好聽 但個歌手真係唱得好差
#來回地獄又折返人間
Humeny 發表於 2022-11-12 01:57

是咪講緊 日出時讓街燈安睡

有市民於本月4日在尖沙咀驚見殺「牛」狂徒,一名男子
疑因覺得蝸牛「危害生態」,因而將大量灑於雨後散步
的蝸牛身上,令其脫水致死。

有冇會員遇過呢個問題
liwaynejason 發表於 2022-11-28 20:36

呢位會員好受歡迎

CM會員關係真係好混亂
WZA111 發表於 2022-11-30 03:22

貴圈。。。

點解我既十大會咁好聽
JasOh103 發表於 2022-12-6 15:19

1. 剛好
2. 虛榮
3. 靈魂之窗
4. 明就明
5. 日出時讓街燈安睡
6. 快歌慢想
7. IDK
8. 第二身
9. 日出時讓街燈安睡 (Solo Version)

期待第十位

好掛住黃心穎

有冇發帖榜
liwaynejason 發表於 2023-3-1 00:48

試著原諒同情自己 受苦的心態

4 months ago
之前覺得怪怪的一首歌,現在聽學友的版本,更明白歌詞的深意,非常喜歡????????????

張學友真的太厲害,將這首歌原本我覺得不太好聽付予生命了,首歌即時變得很動聽好有故事畫面,好有層次感,歌神不愧是歌神

3 months ago
真的!之前合唱版没有听2遍,觉得一般般! 这真的是同一首歌吗?????

跟合唱版本截然不同, 情緒到位,神真的不容許被超越的!

獨唱版舒服哂

幸兒好慘

【有線新聞】說起法國菜,可能都會想起食蝸牛。在浙江有中菜餐廳將蝸牛融入菜式,受年輕食客歡迎、需求增加,促進蝸牛產業的發展。
在浙江嘉興這間中菜館,用蝸牛煮的菜,不少人都吃過後想再品嚐。 有客人說:「蝸牛也是比較特色的產品,平時我也喜歡吃。(口感)非常好,味道也很入味。」負責人表示每日平均有三成五客人會點蝸牛菜,當中不少是年輕的客人。
有需求自然有供應,嘉興的蝸牛養殖業亦相當蓬勃,產量佔了全國七成。在這個養殖場,一個個房間住滿白肉蝸牛,四至五個月牠們就會成年,在農田亦可以養殖。當蝸牛體重有35至40克就可以拿去賣,每公斤的售價大約是二十元人民幣。蝸牛生產企業車間主任說:「像這段時間基本上六、七千或七、八千斤一天。可能到下半年八九月份,那就一萬多一點。」
採購了蝸牛之後,會在加工場清洗、煮熟及剝殼,之後會再放在另一個鍋裏調味,最後進行包裝。採購站負責人說:「每日大約生產1.5公噸,100多箱製成品。現在是暑假吃的人比較多,產量就上升。」除了做食用加工,這裏亦會生產蝸牛面膜及蝸牛蛋白粉等,帶動整個蝸牛產業多元化發展。

為何慢一點給你發現被愛

依家個樂壇只要唔係聾嘅啞嘅都可以出歌
米色蘇 發表於 2023-10-9 19:02

一個傻瓜一個啞

**** 本內容被作者隱藏 ****
JayantL 發表於 2023-11-19 22:53

節外成日都星期六先開播

希望訴苦區 變 掃苦區
hehehaha 發表於 2019-12-21 20:33

繼續掃

現場演唱的Gin歌聲清亮有力,無論高低音都穩定呈現,要稱她是「女版行走的 CD」絕對當之無愧,甚至現場更好聽!

發夢陳慧琳贏咗最女。。。

心穎計唔計2023新人好。。。

黃心穎昨日出席日本百貨活動,她透露平日很愛行超市,加上是「無飯」女生,甚少下廚,可以在超市裡買熟食,又有很多選擇,不失為好地方。

心穎坦言以前有拍拖逛超市,現時單身便自己逛,她試過在情人節炮製心型牛扒慶祝,若然現在有個值得的人出現,心穎願意為對方讀烹飪班,到時親自創作特色美色給對方品嚐,對自己廚藝充滿信心。

原來心穎都鍾意行超市。。。

懷疑兩日前聽得太多dumdum搞到偏頭痛…
WZA111 發表於 2024-1-8 12:34

他亦會 偏頭痛

病,大人你可能可以醫到
但人嘅心,大人你恐怕冇咁嘅本事去改