返回列表 發帖
我喺某啲TG 谷見到嘅野真係好嘔血
班友又唔識中文,斷章取義
最搞笑就係追星追到變公司粉
乜都幫間公司去估同去講
呢啲公司真係好做,咩責任都唔使負
自然有班弱智FANS 追星追埋間公司

甚至有位會員不停聊交嗌聊我上連登同佢PVP 懶理
kosuzu_redox 發表於 2022-8-18 00:06

各大榜同娛樂新聞台果度間唔中都有

其實見到某啲人揣摩上意等等嘅瘋言瘋語,不論蘭憤、鏡憤、腐二代、酷X903等等,其實學富貴貓咁一律無視就可
(咁當然你哋想同佢哋嗌交就另計。)

我都時不時俾人中傷同撩交嗌,但與其咁樣哂時間,倒不如揀啲好聽嘅歌去欣賞,費鬼時因為呢啲咁嘅瘋言瘋語搞到自己腎上腺飆升,暖肚好過。
(雖然有時見到啲X登式留言真係幾㷫)

CLS
有時我只係轉述人哋嘅觀點或data
都會俾人圍毆夾攻

係咪貪我好恰先

**** 本內容被作者隱藏 ****
JayantL 發表於 2022-9-20 05:41

本帖隱藏的內容需要回復才可以瀏覽

JayantL 發表於 2022-9-20 06:05

如果你平時都喺一樣咁理性就好lu

https://www.facebook.com/1000445 ... umbL999NVbR7Zl/?d=n

睇下CM班鏡PR點兜

CM教識我一樣野:男人(八公)對男人始終都係最harsh

where
John 發表於 2022-10-6 08:27

太多例子,不能盡錄

可以多啲留意Cool Hot Hits入面對某啲男歌手的留言,或者CM共和榜的成績

基本上所有受大專生或年青人歡迎嘅歌手都俾某youtube青奴踩唔識唱歌
而且連6號都俾人話唱歌難聽

睇嚟我應該都係聾㗎啦

如果要攞啲hea唱感冒live當難聽嘅話,不如攞埋eason係叱吒同duo 2010啲片嚟比較會「公平啲」

69h 發表於 2022-10-19 00:57

本帖隱藏的內容需要積分高於 230 才可瀏覽

本帖隱藏的內容需要積分高於 400 才可瀏覽

妍妍畀啲煩膠會員拖累
WZA111 發表於 2022-10-24 04:24

但就自己日日係度偷偷地J

老老實實,估唔到CM榜主們會鐘意Collar多過Lolly Talk同Strayz。
賣後生靚樣有Lolly Talk…
賣藝術同風格有Strayz…

但論歌 確實係領好啲耐聽啲
LT同Strayz好快聽厭
MCmatt 發表於 2022-11-9 04:58

結論:監製的重要性

啲歌手呢兩三個月狂開演唱會係咩玩法?

0+3後仲有幾多香港人會去聽local而家正開賣嘅演唱會?

某IG樂評人寫:「大家認定唱得之人要字正腔圓、聲嘶力竭,某些字句要唱得特別用力、某些音符要唱得特別高音。」

例:「只要能堅決時堅決~ 在脆弱時脆弱~~」
但點解人人都話好唱得咁唱,係好老土好嘈?

張學友認為如今互聯網發達,歌迷期望時下新人出道要立即唱得跳得,故較不輕鬆,他讚道:「所以你見到所有新人一出嚟就好勁,跳舞跳到嘭嘭聲,個個都係郭富城,就係佢一出嚟就要已經準備好,我哋以前就爭啲,我覺得佢哋而家犀利啲。我哋以前可以邊學邊做,而家佢哋冇得邊學邊做,而家我覺得要系統性訓練咗,然後先可以出嚟比賽,出咗之後你哋要即刻可以企上台,我覺得佢哋好犀利,嗰班新人企喺台,唱得㗎啦喎,加速咗好多、壓縮咗好多。」

Totally agree with him

偶像不能要求太多
唱得正正常常已經要還神

除非想聽類似Twins或者日韓偶像女團啲初音式vocal

賊喊捉賊係香港人嘅本性

成日話政府扼殺言論自由

根本香港人的本性都漠視呢樣野,五十步笑百步

究竟:
公開對住個ex aka fans club 會長 come on james
一腳踏N船兼搞到人落仔情緒病
鬧沙士嘅死剩種
Fing住條XX綿講笑

唔知邊樣嘢對大家嚟講最唔反感呢?
好想開個投票睇大家嘅意見

睇嚟又有人姣婆守唔到寡lu~~

去到今日,終於明點解Tyson Yoshi唔再去任何台嘅頒獎禮同表演
香港得佢一個artist夠膽直線抽擊呢樣嘢

成日話廣東歌來來去去都係果三幅被好悶
結果到頭來最鐘意嘅咪又係聽番佢哋口中又悶又通俗有formula嘅廣東歌

自打嘴巴嘅就最叻

香港樂壇喺時候打回原形

華納 future is now 仲可以rotate
真係簽左好多人
b01091018 發表於 2023-9-30 17:03

當成日本偶像組合咁run

周仔自從爆自己離婚後啲負面新聞就湧哂出嚟

依家個樂壇只要唔係聾嘅啞嘅都可以出歌

JayantL 發表於 2023-11-19 22:53

話唔定佢依家mon住緊呢個post
個個禮拜等你哋update

原來係琪粉
梨胃言 發表於 2023-11-19 23:22

琪琪幾時先肯推出佢嘅作品?

Yan 發表於 2023-11-20 14:01

本帖隱藏的內容需要積分高於 500 才可瀏覽

可能08年睇完StarLight變咗祖粉
梨胃言 發表於 2023-11-20 19:03

唔怪得之後同祖粉嘅版主合作啦
惺惺相惜

好勵志 又幫到頭像包碟 又幫男神寫歌
最後仲同佢地齊名男金
JasOh103 發表於 2023-11-21 00:58

kel_kelvin 發表於 2023-11-21 00:48

我們知道他在mon post,他知道我們知道他在mon post,我們也知道他知道我們知道他在mon post,但是他依然在mon post。

我的溫暖在後面

himmi0又全身發力
JasOh103 發表於 2023-11-23 08:41

希望你都感受到佢嘅溫暖

應該幾溫暖 =w=
JasOh103 發表於 2023-11-23 10:18

佢真係有mon你post =.=
你講完之後就係ig post hashtag呢句 =w=

每次Anal一出歌果兩隻毒唯都會有新嘅噴言
好精彩

反省一下點解舊年有啲成員家出歌出到咁密
點解CM淨係上姜Ian Edan
唯獨是就係唔上你所提及嘅頂流跳唱歌手

(前)華納歌手們好慘
69h 發表於 2024-1-31 00:20

一路聽一路笑住喊

華記點人數

DJ

---------
最後先出黎
姿

b01091018 發表於 2024-2-12 18:28

竟然冇傑克老師?

前CM元老係threads度cover咗佢profile pic入面隻碟其中一首歌
真係越嚟越有佢偶像/師兄嘅氣質

ALFRECORDS依家幫多幾個歌手出歌
幾時輪到TLP幫人出歌?

本帖隱藏的內容需要積分高於 1000 才可瀏覽

華燈照大樓
WZA111 發表於 2024-3-2 11:22

很堅強的燈

本帖隱藏的內容需要積分高於 1000 才可瀏覽

《花臂》真係越聽越上癮
原來光頭填嘅詞都可以好正常
可惜冇派台