返回列表 發帖
琴晚發夢夢見 Kay... Isn’t Me. 個包裝好靚
然後我買咗 LOL

反OT:忘記和記會唔會有MV ...
616.1314 發表於 2020-2-15 18:33

之前講過話一定有
但呢個MV製作有D麻煩 所以要等一陣
側田:嚐過勾結醜惡的世間 了解到何謂卑鄙

之前講過話一定有
但呢個MV製作有D麻煩 所以要等一陣
liebe 發表於 2020-2-16 12:51

經過基因個mv,對幻國好有信心

依家二月中,仲磨緊隻陽台,PT·3 應該派唔曬成隻碟?

依家二月中,仲磨緊隻陽台,PT·3 應該派唔曬成隻碟
kilai 發表於 2020-2-17 02:22

尊龍唔會容許呢件事發生...
感覺part3會賴到去出年年頭先講byebye

liebe 發表於 2020-2-17 11:45

分分鐘PT3講唔曬有PT4

liebe 發表於 2020-2-17 11:45

可能將 Kay... isn’t me. 包裝成 Part III
反正 Part II 啲文案都唔齊
然後出年再出 Part IV
咁就可以扮到無走數咁
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

幻國終於upload 翻個正常音質版我們的基因
票房告急,請即購票
https://wmoov.com/movie/showtimes/61498

幻國終於upload 翻個正常音質版我們的基因
myrichardac 發表於 2020-2-18 18:19

科技尖端公司嚟

基因11月出 幻國究竟用三個月搞左d乜MV出黎
連基本音質都搞唔掂

連基本音質都搞唔掂
kayzzz 發表於 2020-2-18 21:04

1986年d科技係差d

連基本音質都搞唔掂
kayzzz 發表於 2020-2-18 21:04

Juno日日忙住IG post黑白相
邊有咁多時間拍mv

終於有fans講得出口「寧願佢冇復出過」

Utube comment 勁精彩

HOTMAN 發表於 2020-2-19 03:33

每次低潮佢都死唔去
等睇佢喺適當時機收復失地

大家都入戲太深 當左蒲銘心=謝安琪

個project連續做3年太耐喇 停一年下年先continue蒲董故事啦

今年應該主力做solo project

咁都講得出
攞兩次女金個陣又打到成地都係

比對家叫琪狗真係抵L死
Jason's Playlist 2024
Week 09 一個眼神 - my little airport

咁都講得出

比對家叫琪狗真係抵L死
JasOh103 發表於 2020-2-19 10:19

你個comment又係好精警
除左奬項之外 事實上幻國又真係幫到謝安琪d歌音樂性Level up喎

Juno就出歌

咁都講得出

對家叫琪狗真係抵L死
JasOh103 發表於 2020-2-19 10:19

謝安琪對家係who

謝安琪對家係who
henhenhen 發表於 2020-2-19 19:06

Serrini

Serrini
hehehaha 發表於 2020-2-19 19:10

以為係JasOh103

Juno就出歌
hehehaha 發表於 2020-2-19 15:57

source?
成班垃圾打手俾人BAM極都仲有面死出黎柒

source?
abcxyz302006 發表於 2020-2-19 19:42

望下個月曆
3月都黎

又做番走數琪
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 12
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

謝安琪對家係who
henhenhen 發表於 2020-2-19 19:06

可能係吳若希女士?

source?
abcxyz302006 發表於 2020-2-19 19:42

Source x 2

要派就快 陽台已死
Part2 end哂㗎喇
幻國提下你老細 唔好再嘥時間

每次低潮佢都死唔去
chanching 發表於 2020-2-19 09:19

啲留言都幾尖酸刻薄

啲留言都幾尖酸刻薄
SPD 發表於 2020-2-19 20:29

心諗:你班琪粉咁麻煩 下次隻碟再賣貴d

心諗:你班琪粉咁麻煩 下次隻碟再賣貴d
henhenhen 發表於 2020-2-19 21:38

599?

啲留言都幾尖酸刻薄
SPD 發表於 2020-2-19 20:29

幻國值得擁有
有乜理由MV連音質都搞成咁 用左成3個月
唔抵幫

just let the story die by now lol
no one is here for it anymore

每次低潮佢都死唔去
chanching 發表於 2020-2-19 09:19

kay求其出山post 兩張相,已經冧返哂d琪粉
票房告急,請即購票
https://wmoov.com/movie/showtimes/61498

聽 我們的基因 知道婚姻最後失敗係有種哀愁
但原來再聽 人妻的偽術 嗰種稜角磨滅嘅無奈,係比基因加乘一百倍

kay求其出山post 兩張相,已經冧返哂d琪粉
myrichardac 發表於 2020-2-20 16:53

佢個ig世界幾耐冇試過咁彩色

聽 我們的基因 知道婚姻最後失敗係有種哀愁
但原來再聽 人妻的偽術 嗰種稜角磨滅嘅無奈,係比基因加乘一百 ...
hehehaha 發表於 2020-2-20 18:05

Agreeeee

所以最鐘意人妻的偽術
最貼近現實

佢個ig世界幾耐冇試過咁彩色
kayzzz 發表於 2020-2-20 19:45

solo project is cominggggg

Goodbye 浦銘心, welcome 謝療心!
Jason's Playlist 2024
Week 09 一個眼神 - my little airport

浦銘心講再見!

開心The Album正式收皮

係咪諗多左

係咪諗多左
chanching 發表於 2020-2-20 21:55

由樓上班友ff下啦
你估juno真係會理你班友咩
等睇plug只想XXXXX
利申:想kay今年推solo project

由樓上班友ff下啦
你估juno真係會理你班友咩
等睇plug只想XXXXX
利申:想kay今年推solo project ...
kayzzz 發表於 2020-2-20 22:37

下一pair應該Juno 乜乜40
Kay 對應返

下一pair應該Juno 乜乜40
Kay 對應返
hehehaha 發表於 2020-2-20 22:59

Juno 自己快啲派歌啦,最好唔好一齊派
Kay 粉真係好憎 The Album & 幻國
好似好想 Kay 離開幻國

Juno 自己快啲派歌啦,最好唔好一齊派
Kay 粉真係好憎 The Album & 幻國
好似好想 Kay 離開幻國 ...
SPD 發表於 2020-2-20 23:31

如果kay 今年plug solo project 我諗反對聲音起碼收皮80%

如果kay 今年plug solo project 我諗反對聲音起碼收皮80%
kayzzz 發表於 2020-2-21 08:42

其實 The Album 好寫實,話 inspired唔到佢,可能因為佢未結婚
同埋 The Album 隐藏有好多社會事件

其實 sole project 咪一樣係 Juno D idea
依家 D Kay 粉唔係淨係唔 like The Album
D 留言係唔 like 幻國 & Juno
出 sole project 咪一樣唔 like
最好 Kay 離開幻國,拍番周博賢、夏森美,D Kay 粉就開心啦

其實 The Album 好寫實,話 inspired唔到佢,可能因為佢未結婚
同埋 The Album 隐藏有好多社會事件

其實 ...
SPD 發表於 2020-2-21 09:29

The album歌既內容好寫實好貼地 但plug既時間都幾離地
因為對的歌錯的時間 而令到一批好歌受人批評 我都覺得好可惜
但今年我相信聽眾都對任何愛情故事唔係好聽得入耳 所以先建議plug solo project
Solo project只要有個貼地message (好似話治愈心靈feel)我相信無論係kay定係juno既idea都會受人欣賞既
至於叫kay離開幻國大鬧juno果d留言 相信大部份都係因為the album 暫停個project一陣班人就唔會鬧喇

而家呢段時間出chaple of dawn chapter two就好貼地
其中一樣無限期走數
The album part 3如果休息一至兩年先出,期待值會更高

而家呢段時間出chaple of dawn chapter two就好貼地
其中一樣無限期走數
The album part 3如果休息一至兩年 ...
PEACH 發表於 2020-2-21 11:00

如果出到 Chapel of Dawn 2 就正呀
重有人渣、禽獸隻碟有首無恥(便無敵) ,之前聽 Jerald 訪問佢有講過呢首歌
希望快 D 出番呢隻碟

Agreeeee

所以最鐘意人妻的偽術
最貼近現實
Kamon 發表於 2020-2-20 19:56

Plug人妻嗰期大家都覺得/以為首歌有隱喻㗎
不過後來個project主題出咗嚟愈嚟愈愛回家feel大家就wfc
DM多仔多到覆唔哂

不過後來個project主題出咗嚟愈嚟愈愛回家feel大家就wfc{:4_8 ...
mosesming 發表於 2020-2-21 11:29

唔記邊個訪問,話特登唔講咁多佢哋嘅家庭背景,因為唔想個故事太處境劇,咁家庭倫理

不過後來個project主題出咗嚟愈嚟愈愛回家feel大家就wfc{:4_8 ...
mosesming 發表於 2020-2-21 11:29

我到今時今日都覺得人妻係一詞多意
份詞越睇越有趣