返回列表 發帖
今日 字典 與 聖經
正式 派台
指教 指教
kayzzz 發表於 2020-3-2 00:15

阿Key嗰隻都係今個月

阿Key嗰隻都係今個月
hehehaha 發表於 2020-3-2 00:28

新歌 定係 只想乜乜乜乜乜?

新歌 定係 只想乜乜乜乜乜?
kayzzz 發表於 2020-3-2 00:30

我們的基因 edm remix

今日 字典 與 聖經
正式 派台
指教 指教
kayzzz 發表於 2020-3-2 00:15

睇左juno ig段片 原來係慢歌段intro幾正
係驚林嘉欣唱歌出事
Kay x Endy
88 Juno (aka 幻國)

掛住牙心
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 12
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

The album and the end of it
JasOh103 發表於 2020-3-2 00:23

The Album and The Rest in Peace
全碟以死亡及暗黑曲風上映董浦最終幕

睇左juno ig段片 原來係慢歌段intro幾正
係驚林嘉欣唱歌出事 ...
sosad5587 發表於 2020-3-2 00:45

古天樂都得,有咩唔得

古天樂都得,有咩唔得
chanching 發表於 2020-3-2 07:36

得啦 期待《字典與聖經》

唔知會唔會出The Album and the rest of it第二版
收錄呢隻歌?

個碟名會唔會hea咗D
側田:嚐過勾結醜惡的世間 了解到何謂卑鄙

其實跟BD 個list播已經好順,第一首係我們的基因,last 係忘記和記就ok

二人故事34歲前已經圓滿,
離婚後 ...
阿薯 發表於 2019-12-25 16:32

出唔哂 想知solo project

個碟名會唔會hea咗D
liebe 發表於 2020-3-2 11:12

???
點樣
第三集真係就咁叫 the album part three?
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

???
點樣
第三集真係就咁叫 the album part three?
616.1314 發表於 2020-3-2 14:16

似係 The Album And The End Of It

似係 The Album And The End Of It
chachacharlie 發表於 2020-3-2 14:21

juno ig po 嘅 haustag

chachacharlie 發表於 2020-3-2 14:21

都好
希望今年真係 End 到
二〇二三年度全女班投票

都好
616.1314 發表於 2020-3-2 14:23

期待kay personal project

都好
616.1314 發表於 2020-3-2 14:23

Part 4: The album and the reborn of it

Part 4: The album and the reborn of it
Garfield 發表於 2020-3-2 14:29

唔好啦

叫the end of the album會唔會好啲

the album: the final chapter
會唔會好D呀?!
側田:嚐過勾結醜惡的世間 了解到何謂卑鄙

叫the end of the album會唔會好啲
chanching 發表於 2020-3-2 14:57

都幾ok

Garfield 發表於 2020-3-2 14:29

The end of the f**king album

The end of the f**king album
HOTMAN 發表於 2020-3-2 19:00

主題係情色大碟?

主題係情色大碟?
hehehaha 發表於 2020-3-2 19:01

下章接落去the end of the f**king world既世界

A Never-ending album

《字典 與 聖經》為《the album》終章首支派台歌曲,故事講述董折(麥浚龍 Juno 飾)與浦銘心(謝安琪 Kay 飾)離婚(《暴烈 • 34》)後,重遇戴慈欣(林嘉欣 Karena 飾)並揭開人生新一頁的故事。麥浚龍亦再度為歌曲執導音樂•映畫,並進入了後期製作的階段,希望盡快為樂迷奉上更多故事的拼圖。

應該今年真係完啦

《字典 與 聖經》為《the album》終章首支派台歌曲,故事講述董折(麥浚龍 Juno 飾)與浦銘心(謝安琪 Kay  ...
hehehaha 發表於 2020-3-2 20:42

喜歡the album 4
DM多仔多到覆唔哂

《字典 與 聖經》為《the album》終章首支派台歌曲,故事講述董折(麥浚龍 Juno 飾)與浦銘心(謝安琪 Kay  ...
hehehaha 發表於 2020-3-2 20:42

2021年 the album翻外篇
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

the album: endgame

聽字典與聖經咁 sweet
突然間覺得心姐好慘

聽說key 演唱會喺netflix 出先 咁實體係咪要等到part 3 一齊出

聽說key 演唱會喺netflix 出先 咁實體係咪要等到part 3 一齊出
eggsteven 發表於 2020-3-2 23:32

出先會唔會影響銷量

Source?

出先會唔會影響銷量
帥小寶` 發表於 2020-3-2 23:53

即係The Album and the End of it 隻 bluray 變左 kay isn't me

唔知幾時會有 字典與聖經 個MV呢?
雖然應該都係 黑白做主調

唔知幾時會有 字典與聖經 個MV呢?
雖然應該都係 黑白做主調
tinkytofu 發表於 2020-3-3 11:43

忘記和記都未出

忘記和記都未出
SPD 發表於 2020-3-3 11:49

又啱喎  唔知拍左未

又啱喎  唔知拍左未
tinkytofu 發表於 2020-3-3 11:58

拍左 但MV剪左兩個月仲未出得

出先會唔會影響銷量
帥小寶` 發表於 2020-3-2 23:53

是但啦 想盡快睇

但應該都係基因mv咁既剪接水準

是但啦 想盡快睇

但應該都係基因mv咁既剪接水準
kayzzz 發表於 2020-3-3 15:24

LAUGHED
可能影下個台之後無啦啦接落 d MV 度
二〇二三年度全女班投票

幾時出?

LAUGHED
可能影下個台之後無啦啦接落 d MV 度
616.1314 發表於 2020-3-3 15:56

最差嘅係知仲要用其他歌MV拼砌 毫無誠意

拍左 但MV剪左兩個月仲未出得
帥小寶` 發表於 2020-3-3 15:18

Juno出野嘅速度蚊都瞓

真係放Netflix?
邊度講

Juno出野嘅速度蚊都瞓
chachacharlie 發表於 2020-3-3 18:37

同找數琪好襯

同找數琪好襯
帥小寶` 發表於 2020-3-3 18:54

數愛幾時出 ?_?
二〇二三年度全女班投票

數愛幾時出 ?_?
616.1314 發表於 2020-3-3 18:59

等夏森美報復

數愛幾時出 ?_?
616.1314 發表於 2020-3-3 18:59

無期

真?算唔算係香港第一個歌手放演唱會上netflix

我比較關心會唔會出bluray 因為dvd畫質好唔掂