返回列表 發帖
source?
abcxyz302006 發表於 2020-2-19 19:42

Source x 2

每次低潮佢都死唔去
等睇佢喺適當時機收復失地
chanching 發表於 2020-2-19 09:19

啲留言都幾尖酸刻薄

下一pair應該Juno 乜乜40
Kay 對應返
hehehaha 發表於 2020-2-20 22:59

Juno 自己快啲派歌啦,最好唔好一齊派
Kay 粉真係好憎 The Album & 幻國
好似好想 Kay 離開幻國

如果kay 今年plug solo project 我諗反對聲音起碼收皮80%
kayzzz 發表於 2020-2-21 08:42

其實 The Album 好寫實,話 inspired唔到佢,可能因為佢未結婚
同埋 The Album 隐藏有好多社會事件

其實 sole project 咪一樣係 Juno D idea
依家 D Kay 粉唔係淨係唔 like The Album
D 留言係唔 like 幻國 & Juno
出 sole project 咪一樣唔 like
最好 Kay 離開幻國,拍番周博賢、夏森美,D Kay 粉就開心啦

而家呢段時間出chaple of dawn chapter two就好貼地
其中一樣無限期走數
The album part 3如果休息一至兩年 ...
PEACH 發表於 2020-2-21 11:00

如果出到 Chapel of Dawn 2 就正呀
重有人渣、禽獸隻碟有首無恥(便無敵) ,之前聽 Jerald 訪問佢有講過呢首歌
希望快 D 出番呢隻碟

班琪粉好惡咖 要政治歌先得
chanching 發表於 2020-2-22 00:05

啲 Kay 粉唔鐘意 Kay 復出後啲作品,你要鬧,我明白
Fans 有期望有要求絕對係無錯

不過我嬲係見到啲 Kay 粉成日鬧 Juno
講到好似 Kay 係被迫,身不由己咁樣
作為 Juno 的 fan,真係好唔開心
成日話鐘意周博賢的 Kay,咁你其實應該鐘意周博賢
麻煩搵下周博賢講音樂創作的訪問睇吓

無幻國 Kay 就做唔到萬年女金2.0

仲痴住周博賢黎托咩 ?
洗衣王國130 發表於 2020-2-23 19:09

你咁講都唔係真正想 Kay 好
雖然我係 Juno fan,但都好欣賞周博賢

好奇怪
點解貨源充足個價又炒得起
kayzzz 發表於 2020-2-28 16:46

原來 CD warehouse 都賣炒價
rest of it & part one 都賣 429

聽字典與聖經咁 sweet
突然間覺得心姐好慘

唔知幾時會有 字典與聖經 個MV呢?
雖然應該都係 黑白做主調
tinkytofu 發表於 2020-3-3 11:43

忘記和記都未出

kay isn't me 最有機會開都係得澳門場,其他地方就算格硬開都應該係細場,分分鐘要蝕錢搞

自從演唱會上左 ...
myrichardac 發表於 2020-3-18 15:47

其實四場紅館,個 cost 應該好大,隨時都唔會點賺。

頭先kkbox live
佢話彳亍自己個version未剪好
所以揀咗Vicky嗰隻播
uraniumrocks 發表於 2020-3-18 20:27

唔播 Juno 原唱 version,奇怪

除左字典 The album part 3 唔會再有wyman作品
kayzzz 發表於 2020-3-26 01:47

我估餘下大部分都係林夕填詞

過路人fans應該罪鍾意:)
黃家正 發表於 2020-3-26 20:28

Kay 最 hit 的歌一定係囍帖街
其實我覺得 Kay 係靠呢首上位,唔係社會歌
雖然囍帖街有其他意思,但一般聽眾會當係情歌