返回列表 發帖
真係似chur左包煙先錄
但咁樣反而有驚喜
因為首歌本身係唔岩佢唱(長期踩哂佢低音位)
而家整色整水反而幾好

死啦我今日再聽又想比返佢入top 3
hehehaha 發表於 2019-12-26 17:46

全碟最佳 拋離其他 (kay個part)

個個討論kay
有冇人覺得今年Juno都唱得好咗
hehehaha 發表於 2019-12-26 17:47

以歌論歌 董折嘅歌好聽好多

雖然今隻啲歌pop好多

但沐春風+單人浴室都係>>>>>>>>>>>>
nicknicknick 發表於 2019-12-26 20:00

認同

距離兩年期限得返半年咋 派The Album3未呀?
快快手搞掂啦

入面都好多字
建議佢唔好買
hehehaha 發表於 2019-12-28 18:08

The album 3可唔可以用相片嚟表達?
唔用歌 好有創意好破格wor

可唔可以快d plug哂d新歌半年內完左佢 唔該哂

kaytse
十五年前的今天,我人生第一首作品,正式面世。
「餘音嫋嫋,高馳邈邈」是我小學副校長在我記念冊上的題字。想不到長大後的我,真的成為了歌手。

十五年音樂路,最寶貴的,是感情。從起點到現在,十五年不長也不短,駕著小舟,風平浪靜享過,驚濤駭浪鬥過,登船的人、並肩的隊友,隊形調動,關係變化,在我心中,卻從來沒有人離開過。風景轉換,路途窄闊,我都帶著他們付出過給我的,一路前進。每一位都記載在我們一起創作的作品裏,在大家給予我們的掌聲裏。風光,我們一起見識領受,低谷,我們互相扶持熬過,最重要的,是這一切一切,一直在我心裏。無論我周遭環境、人事如何更替,感謝你們一直為我送上祝福,寄望我永遠被愛包圍。

心隨境轉、境隨心轉,差之毫釐繆以千里。 山不轉路轉、路不轉人轉、人不轉心轉,做了四十多年人,唱了十五年歌,心態一直在調整,慶幸無論環境如何,音樂一直在為我開路,帶領我遊歷色彩斑斕的世界。光,看似是白色,其實是七彩光全數返射的複合;黑,可以是缺少光造成的也可以是所有的色光被吸收造成的。黑中有白,白裏有黑中有白。隨著音樂,探索未知的可能,展現不同的自我,我感激,你們總是最懂得欣賞我的本色。

懂你的人,不會讓你受窘為難。有緣的人,閉嘴不言都有默契,感謝你一直是我身邊這個人。
-
"不改標準,改變心態"
謝謝你陪伴我走過的路,唯望今後我仍然可以透過音樂,藉著分享,閱讀生命,探索世界。

感謝周博賢
感謝夏森美
感謝Flora姐

永遠在心中

邊有人有興趣睇兩個鐘行行企企r 腳趾?
kayzzz 發表於 2020-1-9 13:00

拎去我樓下公園放映 可能d公公婆婆好有共鳴

會唔會推出浦銘心董折同款口罩?

想要呢款
nicknicknick 發表於 2020-1-29 11:58

浦健心 全面保護

邊首歌有劇情講董折去發夢 ?
hehehaha 發表於 2020-1-29 16:53

董浦離婚咪2003年囉

兩盒 thanks

都唔知想點
陽台一早拍好又唔 UP
我們的基因十月到依家大把時間拍
結果只係求其用條演唱會片剪出嚟
Cut 咗 ...
616.1314 發表於 2020-2-13 22:30

要旅行呀 又要網購口罩 邊有咗多時間wor

可能有關於武漢肺炎嘅錄音
WZA111 發表於 2020-2-13 23:44

仔女停哂課 要留屋企湊

幻國終於upload 翻個正常音質版我們的基因
myrichardac 發表於 2020-2-18 18:19

科技尖端公司嚟

終於有fans講得出口「寧願佢冇復出過」

Utube comment 勁精彩

浦銘心講再見!

諗諗下其實做愛失戀打邊爐都係社會議題覺醒了

祖祖由出道開始已經唱緊社會歌
nicknicknick 發表於 2020-2-25 09:22

the real 平民天后

好有社會意義

Part 4: The album and the reborn of it
Garfield 發表於 2020-3-2 14:29

The end of the f**king album

主題係情色大碟?
hehehaha 發表於 2020-3-2 19:01

下章接落去the end of the f**king world既世界

就憑我
hehehaha 發表於 2020-3-3 22:05

你係幻國個茶水姐姐?

但係個 filter 好怪
natural d 好 d
616.1314 發表於 2020-3-3 22:40

求其down d美圖apps係咁上下
But I’m lovin it

「紫」想死於你身邊?!@@
原來咁解
hehehaha 發表於 2020-3-3 23:18

紫,想死於你身邊
琪,實寂寞

切合本帖主題既係依兩首
又要搵位寸我 gurl dont be so obsessed with me ...
kayzzz 發表於 2020-3-4 13:13

原來你地個愛情故事已經去到《廢話》

係咪準備出Country Album 咁colourful

而家咁咪幾好囉 佢地又可以自high造自己鍾意嘅歌
Fans又唔會嬲

歌名4421?

想問謝安琪係咪最後一個香港歌手係紅館開演唱會?

佢呢個project啲verse好記過chorus
nicknicknick 發表於 2020-3-15 11:58

Agger

9 up一下
希望係kay+Eason合唱
kayzzz 發表於 2020-3-16 18:22

佢今日kkbox播左Eason