返回列表 發帖
好心鄭融收檔啦,最女冇得候選,20首金曲連一首都分唔到,當年紅綠燈都分到十大啦,仲要其他九首的 ...
Hanson 發表於 2020-1-18 06:23 PM

其實點解佢仲去? 比我就杯葛啦
真係好冇面, 睇住D比自己差的歌手上去拎大獎,
自己仲係拎細獎。唔會睇到條氣唔順嫁咩??
仲要係睇D唔值得既歌手上去, 完全唔會有一個覺得係值既..
太平公主

個賽果笑大人個口 真係膠都費事比 咁都討論到八頁
利申:無睇垃圾 小小收視都唔會益佢 ...
kayzzz 發表於 2020-1-18 23:29

大家都係想呃分姐
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

今晚好多公司annual din,都唔及星夢呢個受關注。恭喜星夢大獎全部私有化,頒獎禮正式變annual din
舞來舞去 不日內開始錄音。

最受歡迎男歌星仲衰過當年林峯
kaman921 發表於 2020-1-18 23:28

覺得冇衰過
一樣水平衰
側田:嚐過勾結醜惡的世間 了解到何謂卑鄙

最想係以下賽果:

最受歡迎男歌星
吳業坤 (曾兩奪叱吒最男,一定紅過D未拎過嫁啦. )

最受歡迎女歌星
JW (開過紅館,點都紅過D未開過嫁啦. )

最受歡迎新人獎
Judas羅凱鈴
李靖筠 Gladys
林家謙
太平公主

連詩雅入星夢做咩?撐柏豪?成年無劇集出街,歌得三首,全部都唔係黃金時段劇歌,假假地以前有tvb8最受歡迎女歌手,家下得一首廿大,Bella都爬佢頭。
舞來舞去 不日內開始錄音。

連詩雅入星夢做咩?撐柏豪?成年無劇集出街,歌得三首,全部都唔係黃金時段劇歌,假假地以前有tvb8最受歡迎 ...
黃家正 發表於 2020-1-18 11:48 PM

感覺同groupmate同level @@

太平公主

鄭咁都無最佳演繹
30克~

連詩雅入星夢做咩?撐柏豪?成年無劇集出街,歌得三首,全部都唔係黃金時段劇歌,假假地以前有tvb8最受歡迎 ...
黃家正 發表於 2020-1-18 23:48

套劇應該今年出

下年除星夢外,應該全部公司杯葛啦!尤其JW、鄭融兩位,本身咁多代表作又有D地位,佢哋連英皇都唔係,都肯黎做陪襯,大獎就永遠無份

希望以後,美泳,美傭,Suki 都五好再去, 話晒都出道多年,都有一定知名度。 都只係得一粒豬肉碎。甚至連20大都五係,感覺好侮辱。

以下歌手我真係睇佢地唔起
又唔係大台員工 又唔係有大獎 做乜要去個垃圾頒獎禮做陪襯

泳兒
鄭融
吳浩康
林家謙
許靖韻
JW 王灝兒
曾樂彤
洪卓立
BOP天堂鳥
李靖筠 Gladys
羅力威
孫慧雪
Judas羅凱鈴
Sukie S 石詠莉
趙慧珊 Aka

希望以後,美泳,美傭,Suki 都五好再去, 話晒都出道多年,都有一定知名度。 都只係得一粒豬肉碎。甚至連2 ...
hkbaby 發表於 2020-1-19 00:09

泳兒、鄭融、JW、吳業坤,呢D非星夢人都起碼攞過十大中文金曲獎,甚至叱咤十大、三甲同我最喜愛,反觀今日大贏家Hana連十大中文金曲最佳進步銅獎都無攞過,竟然做到雙料歌后,與王菲睇齊,要其他哥哥姐姐做陪襯,哥哥姐姐唔覺得受辱咩?

好彩張敬軒無去,一唔小心得兩首金曲同最男3個獎,跟住Hana掃6獎,做埋陪襯都唔奇。

感謝mark 賽果師兄,甘大家五使sai 時間睇。
hkbaby 發表於 2020-1-18 19:43

我都係喺入面太無聊所以咁做

泳兒、鄭融、JW、吳業坤,都起碼攞過十大中文金曲獎,甚至叱咤十大、三甲同我最喜愛,反觀今日大贏家Hana ...
1d14 發表於 2020-1-19 00:11

最重要今年 美菊五值任1個大獎,仲要打孖上,佢le 個勢等同當年王菲 最女+亞女。 佢望記我自己 果年甘ge 話都仲勉強,但今年0 hit 歌

最重要今年 美菊五值任1個大獎,仲要打孖上,佢le 個勢等同當年王菲 最女+亞女。 佢望記我自己 果年甘ge  ...
hkbaby 發表於 2020-1-19 00:15

D人話咩《逆光飛翔》好hit

matt0605 發表於 2020-1-19 00:14

謝謝。我睇左Viu tv個show重正, 有Mirror, Alfred, Dear Jane, Gin, AGA, Jay Fung, 梁超峰,重好睇啦。

最重要今年 美菊五值任1個大獎,仲要打孖上,佢le 個勢等同當年王菲 最女+亞女。 佢望記我自己 果年甘ge  ...
hkbaby 發表於 2020-1-19 00:15

2016年肯頒金曲金畀《女神》,肯頒演繹男畀陳柏宇,今日勁歌都未去到如此不堪

泳兒、鄭融、JW、吳業坤,呢D非星夢人都起碼攞過十大中文金曲獎,甚至叱咤十大、三甲同我最喜愛,反觀今日 ...

同意,Hins如果出席,攞最男,Hana最女,即同grade. 全城恥笑。

同意,Hins如果出席,攞最男,Hana女,即同grade. 全城恥笑。
Ching2015 發表於 2020-1-19 00:22

如果軒只得最男,係低grade過Hana添,Hana係雙料歌后

如果軒得最男係低grade過Hana添,Hana係雙料歌后
1d14 發表於 2020-1-19 00:24

一場紅館都未開過,雙咩料歌后?

泳兒
鄭融
吳浩康
...
kayzzz 發表於 2020-1-19 00:09

jw 泳兒 融姨好慘 咁都只係分得一個歌曲獎
不過算啦 其實唔去仲好過去
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪
無論鐵路會崩壞    方向未會被活埋

jw 泳兒 融姨好慘 咁都只係分得一個歌曲獎
不過算啦 其實唔去仲好過去
hehemamama 發表於 2020-1-19 00:32

今年頒獎禮的最大輸家係鄭融啦,希望佢聽晚十大中文金曲有金曲獎

D人話咩《逆光飛翔》好hit
1d14 發表於 2020-1-19 00:18

逆流成河 hit 過佢

睇反 美泳 段live,  佢應該係好失望冇大獎,但又要出席。 見佢將 野木蘭 所有咬字全部hea 過,直情聽五到佢唱咩,而且都五戴耳機,所以唱得都有delay , 加上佢之後好似早走。
真係好sad

今年頒獎禮的最大輸家係鄭融啦,希望佢聽晚十大中文金曲有金曲獎
1d14 發表於 2020-1-19 00:34

真係cls,  美傭 首 大象 基本hit 過晒所有明星夢歌手ge 歌,除左can you hear

matt0605 發表於 2020-1-19 00:14

感謝幫我慳左寶貴ge 3個鐘,今次之後, 我以後都五會睇

呀傭同鴻鈞都得一首歌
待遇就...
30克~

泳兒、鄭融、JW、吳業坤,呢D非星夢人都起碼攞過十大中文金曲獎,甚至叱咤十大、三甲同我最喜愛,反觀今日 ...

攞過進步銀
30克~

其實哈嗱攞過 RTHK 全年最佳進步銀獎 (2017)
本週冠軍歌: 白髮齊眉 - 鄧小巧

睇反 美泳 段live,  佢應該係好失望冇大獎,但又要出席。 見佢將 野木蘭 所有咬字全部hea 過,直情聽五到佢 ...
hkbaby 發表於 2020-1-19 00:49

佢冇早走呀
頒金曲金獎時佢都有上台

↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓

呀傭同鴻鈞都得一首歌
待遇就...
creativity 發表於 2020-1-19 02:08

其本今年論人氣同hit 歌,美傭 都完勝 美菊啦。
美菊今年擺明人氣走下坡得好犀利,甘都夾硬俾埋 演女 佢。。。

佢冇早走呀
頒金曲金獎時佢都有上台

↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓ ...
Our_Souvenir 發表於 2020-1-19 02:35

其實我冇睇,只係搵Utube 美泳live 果段睇左,但見到佢個樣好失望,強顏歡笑

其本今年論人氣同hit 歌,美傭 都完勝 美菊啦。
美菊今年擺明人氣走下坡得好犀利,甘都夾硬俾埋 演女 佢 ...
hkbaby 發表於 2020-1-19 02:38

其實菊姐最 HIT 反而係 2017年
又忘記我自己 又一輩子守候
偏偏嗰年 TVB 無勇氣俾最女佢 Merge 獎
18年開始首首都血肉模糊 分唔清邊首打邊首
19年更加 Flop 到首首都無記憶點
Any肥 TVB 覺得佢係王菲2.0
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

18年開 ...
616.1314 發表於 2020-1-19 02:47

所以話 美菊已經技窮,首首歌無分別,日播夜播只會令人討厭。今年俾 美傭 ,JW , 美泳 ,甚至 美馬 雙料 都值過俾 美菊。至少上面4 位都有hit 歌/彈出。

其實哈嗱攞過 RTHK 全年最佳進步銀獎 (2017)
Our_Souvenir 發表於 2020-1-19 02:34

如果港台俾個 十優 美泳,真係感動流涕。

醒下啦
唔係話以前嘅就一定紅啲,而家咁多網上平台,kkbox  100大有成七首都係HANA ...
Hanson 發表於 2020-1-18 19:14

喂你真係蠢唔係扮架喎

本身完全唔諗住討論呢個垃圾頒獎禮
但見到你咁侮辱彭天后真係忍唔住
【This is MC】澳門見

hkbaby 發表於 2020-1-19 02:55

我驚十優輪到哈嗱都未輪到靚泳
RTHK 好似都幾賣星夢帳
同埋 EEG 好似完全冇諗過幫靚泳爭獎咁款

簽名被屏蔽

以往勁歌總選每一年都有睇,但今年完全無興趣看,連結果亦無興趣知。

我驚十優輪到哈嗱都未輪到靚泳
RTHK 好似都幾賣星夢帳
同埋 EEG 好似完全冇諗過幫靚泳爭獎咁款 ...
Our_Souvenir 發表於 2020-1-19 03:00

唔計星夢,美泳已經坐正第一位,不過佢個樣真係好灰,可能對樂壇對獎項都心灰意冷

18年開 ...

呢點同意,2017俾佢都合理

其實廿大好似睇投票結果?
有年好似充電器十大,Joey 拎三首半,最女加金曲金

回復 409# liebe

以前903男金佢攞係值宜家攞最男真係唔值囉
都係靠套劇咋
再將我相信的如煙火般綻放

hkbaby 發表於 2020-1-19 02:55

似乎冇乜可能。。。

泳兒
鄭融
吳浩康
...
kayzzz 發表於 2020-1-19 00:09

呢個名單根本就係三四缐歌手
    有多一個平台曝光掛
    JW 就最傻 曾經叱吒女銅 算一缐尾 二線頭
    可惜無以為繼 淪落到泳兒、鄭融呢啲三、四缐同level

其實廿大好似睇投票結果?
有年好似充電器十大,Joey 拎三首半,最女加金曲金 ...
on07111 發表於 2020-1-19 07:46

淨係嗰年咋 當年興懶係透明咁
下年已經改番制

18年開 ...

Any肥 TVB 覺得佢係王菲2.0

有人話拎tvb 最女先係公認天后喎 間直endorse hana 係公認天后
     係咪只有智力障礙嘅人先講得出呢啲說話 ?

曾樂彤 - 永恆少年

奶共歌手咁都有歌曲獎
dllm 返大灣區唱咁愛國
再將我相信的如煙火般綻放

呢個名單根本就係三四缐歌手
    有多一個平台曝光掛
    JW 就最傻 曾經叱吒女銅 算一缐尾 二線頭  ...
洗衣王國130 發表於 2020-1-19 08:41 AM

仲要去睇人地拎獎, 自己一個人拎一首歌曲咁大把...
佢唔會覺得個頒獎禮"好有公信力"嫁咩?
太平公主