返回列表 發帖
其實哈嗱攞過 RTHK 全年最佳進步銀獎 (2017)
Our_Souvenir 發表於 2020-1-19 02:34

我以為去年Hana白果之前無攞過進步獎添,不過睇昨晚Hana大過Pakho的狀況,今年隨時港台攞到金曲(但願人長久)+進步金

我以為去年Hana白果之前無攞過進步獎添,不過睇昨晚Hana大過Pakho的狀況,今年隨時港台攞到金曲(但願人 ...
1d14 發表於 2020-1-19 09:49

好似通常進步金都冇金曲

好似通常進步金都冇金曲
mainlib 發表於 2020-1-19 09:50

2016年度十大中文金曲,坤哥就係金曲+進步金

2016年度十大中文金曲,坤哥就係金曲+進步金
1d14 發表於 2020-1-19 09:53

啱啱check咗正想講
2010打後就係得佢一個係進步金再有十大

啱啱check咗正想講
2010打後就係得佢一個係進步金再有十大
mainlib 發表於 2020-1-19 10:01

Hana可以創造係同勁歌一樣嘅歷史性奇蹟

出席既星夢歌手只得古家峯一個白果
真係陰公豬
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

真係陰公豬
表妹保莉 發表於 2020-1-19 10:39

仲有伍富橋

你醒下啦,事實勝於雄辯

2019年本地年度單曲累積榜 100大

HANA菊梓喬 - 6首
容祖兒 - 4首
衛蘭 - 3首
A ...
Hanson 發表於 2020-1-19 04:13

你冷靜d 先,五好成日以為人地針對你偶像。
其實都五代表d 咩ga wor,  你見識過明星夢台點樣播歌法,你就明點解d 人話佢五值。 1日同一首歌播10幾20 次播足2個月,加上仲要係劇集歌,一定會多人識。 所以有3首金曲可以叫勉強過關。
但依家講緊佢雙料,五值拎埋演女wor, 演女五係投票制。  而且Youtube 點擊都事實勝於雄辯,佢個勢的確flop 左好多,冇一首好似 忘記 同 但願 甘hit ge 歌。又五係開左紅館,click rate 佢冇之前甘多,另外佢演繹的確五覺佢有咩變化。所以五覺得獎項上要upgrade

新聞,美泳 都呻話 自己好滿意自己今年ge 表現,自己ge 表現重要過個頒獎禮。 好明顯係五開心,但原來真係話唱果時有人著左火,五怪得佢唱得甘五stable
https://youtu.be/myNmaD9YAq0

真係陰公豬

其實好嘔心
邊有人打完飛機影相
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

其實好嘔心
邊有人打完飛機影相
hinz 發表於 2020-1-19 11:49

佢真係佈景板ge 佈景板

你醒下啦,事實勝於雄辯

容祖兒 - 4首
衛蘭 - 3首
A ...

謝安琪?

王浩信原來上年有出歌??
我以為佢對上一首係乜鬼愛與被愛

你醒下啦,事實勝於雄辯

容祖兒 - 4首
衛蘭 - 3首
A ...

人地美傭今年只係出左1首歌,就話 美菊 6比1 完勝

王浩信原來上年有出歌??
我以為佢對上一首係乜鬼愛與被愛
放空 發表於 2020-1-19 12:31

拖字闕都好正嘎
本週冠軍歌: 白髮齊眉 - 鄧小巧

e 家覺得以前祖祖掃獎一D都唔過份

仲有伍富橋
阿mark 發表於 2020-1-19 11:14

出席?
呢張相唔見佢
可能佢無出席

真係陰公豬

星夢 N-了-顛

被用完即棄的蛋公司
下年要會唔會boycott???
梁詠琪 《時間遇上我們- 台北小巨蛋》 口碑載譽
Side-track音樂會再見

你醒下啦,事實勝於雄辯

容祖兒 - 4首
衛蘭 - 3首
A ...

你漏咗
謝安琪 7首
4拍4家族仍在熱映中
https://wmoov.com/movie/showtimes/61498

王浩信於《2019年度勁歌金曲頒獎典禮》連奪「最佳原創歌曲金奬」及「人氣王大獎(男歌星)」兩個獎,錄影進行了兩個半小時才到場的王浩信,入場時獲工作人員帶領坐在歌手席第一排,坐在第一排的歌手們見狀即起身移位,讓王浩信坐在正中央第三個位,盡顯視帝氣勢。
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/ente ... 0118_00862_001.html
一眾星夢歌手周柏豪、菊梓喬、吳若希、胡鴻鈞、譚嘉儀等,於《2019年度勁歌金曲頒獎典禮》狂掃26個獎項,佔全晚頒發的48個獎超過一半,成為唱片公司的大贏家!隨後唱片公司老闆何哲圖(Herman)拉大隊,齊齊去到九龍城一間餐廳慶功,將全部獎項放上枱大晒冷,相當有霸氣!
想講連自己公司拎咗幾多獎都無計清楚,可想而知幾唔當一回事。除去視帝兩個獎,係27個

真係陰公豬
表妹保莉 發表於 2020-1-19 10:39 AM

佢係唔係下年新人呀?
可能下年先比番個新人金佢.

p.s. 宜家勁歌愈黎愈似新城了~~
今年就住唔同的歌手創左好多新獎出黎...

2019新人王只係拎到個創作新人獎.....咩料~上年又唔見有.
太平公主

王浩信於《2019年度勁歌金曲頒獎典禮》連奪「最佳原創歌曲金奬」及「人氣王大獎(男歌星)」兩個獎,錄影進 ...
hinz 發表於 2020-1-19 04:25 PM

咁究竟LI個頒獎禮係for歌手, 定係視帝視后?
真.歌手竟然會輸比個唔識唱歌既人~~
我諗下年好大機會胡定欣上黎拎人氣女+廿大
真真正正做皇后。
太平公主

一眾星夢歌手周柏豪、菊梓喬、吳若希、胡鴻鈞、譚嘉儀等,於《2019年度勁歌金曲頒獎典禮》狂掃26個獎項, ...
lu12 發表於 2020-1-19 16:32

笑死
自編自導自演都可自high
Jason's Playlist 2024
Week 17 填詞魂 - 謝雅兒

一眾星夢歌手周柏豪、菊梓喬、吳若希、胡鴻鈞、譚嘉儀等,於《2019年度勁歌金曲頒獎典禮》狂掃26個獎項, ...
lu12 發表於 2020-1-19 16:32

將d 獎放晒上枱,佢地係米做緊team building?
希望以後改成Annual Music Cafe 算數

垃圾頒奬禮 快啲摺埋佢

垃圾頒奬禮 快啲摺埋佢
洗衣王國130 發表於 2020-1-19 17:35

成個台都要摺啦 變晒質
再將我相信的如煙火般綻放

成個台都要摺啦 變晒質
kaman921 發表於 2020-1-19 17:49

之前有個會員又話余詠珊辭職?
但睇個勢唔多似喎

之前有個會員又話余詠珊辭職?
但睇個勢唔多似喎
Our_Souvenir 發表於 2020-1-19 18:35

佢辭職都唔會有咩改變架啦
再將我相信的如煙火般綻放

佢辭職都唔會有咩改變架啦
kaman921 發表於 2020-1-19 18:46

叫鄧智偉返黎取代月巴亻老何啦

垃圾頒奬禮 快啲摺埋佢
洗衣王國130 發表於 2020-1-19 17:35

903摺都未到佢摺
傻傻的我~傻傻的你~

903摺都未到佢摺
kfc 發表於 2020-1-19 19:14

正確! 903 也是自己頒俾自己喜歡的歌手,有某幾位DJ 可以每日在節目播死果一兩位歌手的歌,完全唔比機會其它歌手,也可以見到某幾位DJ,完全唔播某D歌手派台歌

正確! 903 也是自己頒俾自己喜歡的歌手,有某幾位DJ 可以每日在節目播死果一兩位歌手的歌,完全唔比機會 ...
Hellokitty 發表於 2020-1-19 19:22

其實星夢台米一樣。 每次播勁歌推介都只有明星夢歌手,加上劇廣告都播接近30秒。上五到3甲ge 歌更加從來未見過有播tim, 完全五俾機會d 非自己歌手。一日loop 十幾次,loop 足2個月,仲恐怖過903

傑出表現獎
金:戴祖儀
銀:曾樂彤
銅:趙慧珊 Aka

其實唔要咩進步獎,咁頒傑出表現獎咪幾好,戴祖儀同曾樂彤讓返首十大出黎俾埋鄭融同過路人會合理DD
Hana咁多獎,分返個演繹俾泳兒都唔過份呀,宜家做得好肉酸,好明顯係自己塞獎俾自己人,難怪Sony同寰亞都唔玩,下年就到英皇

傑出表現獎
金:戴祖儀
銀:曾樂彤
銅:趙慧珊 Aka

其實唔要咩進步獎,咁頒傑出表現獎咪幾好,戴祖儀同曾 ...
KITSTON 發表於 2020-1-19 19:27

其實點都應該俾反1~2個演繹獎 去非明星夢歌手。
依家仲衰過新城改革之前,起碼人地公道d , 會睇反人地資歷泥分。

正確! 903 也是自己頒俾自己喜歡的歌手,有某幾位DJ 可以每日在節目播死果一兩位歌手的歌,完全唔比機會 ...
Hellokitty 發表於 2020-1-19 19:22

其實呢度大部份人都會覺得903好合理,903一樣係罷播星夢的歌,tvb咪十倍奉還咯

唯一恭喜係周柏豪做到男版彭羚,齊哂四台天王天后大獎,周柏豪地位同古巨基、許志安看齊,仲 ...
kfc 發表於 2020-1-19 20:13

周柏豪 唱功咁好 尤其唱 櫻花樹下 有tvb 加持 係亞洲天王
    巴閉過Eason  咁樣岩聽嗎?

唔抵得周柏豪拎哂903男金同tvb最男?kay做唔到架
kfc 發表於 2020-1-19 21:25

點會唔抵得呢? Kay 拎唔到TVB 最女 先還得神落!望都望佢唔好攞

希望啦,kay地位永遠都係高唔過彭羚
kfc 發表於 2020-1-19 21:30

有咩所謂 Kay 係當今女一咪得
    不過 你又會話hana 地位高過Kay
     無相干 你活係平行時空 唔怪你

最高銷量女歌手係hana唔係kay媽
kfc 發表於 2020-1-19 21:35

Hana 直頭賣碟天后啦
     The album and the rest of it 兩星期冠軍唔夠Hana 勁

sony唔玩係因為陳柏宇拎傑出表現獎金獎,今年到鄭融
kfc 發表於 2020-1-19 20:07

佢果年係排名不分先後 共有六位

六位都係金獎
kfc 發表於 2020-1-19 22:22

你以為自己係靴民呀?

↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓

點止呀?
佢紅過梅艷芳喎
liebe 發表於 2020-1-18 19:43

真係笑爆咀
    Hana 呢個雙料 真係得啖笑

唉,錯過咗當日呃分嘅機會...
垃圾頒獎禮得啖笑,泳兒鄭融仲要去陪坐

數彩虹 發表於 2020-1-20 15:32

真係好慘 美泳 仲要係拎泥做宣傳片大星,又坐埋第一行第一位。明明果個係大姐位,以前俾美容/美軒等一線坐開的。依家佢坐就得一粒豬肉丸。 真係好侮辱,就算冇大獎都應該俾多粒豬肉丸佢。另外,美傭仲慘, 今年首歌"大象"真係hit 過美菊ge 海量廣告歌。 美菊真係冇理由連 演女都拎埋,分得個進步獎。

咁嘅得獎名單收視過10點已經執到

咁嘅得獎名單收視過10點已經執到
sunnyay1231 發表於 2020-1-20 16:14

幾點都多過叱咤啦

數彩虹 發表於 2020-1-20 15:32

感覺星夢台真係五怕你五理,蛋記泳 連 眾妹妹衰極都叫仲有金曲拎下。但美傭果首真係今年ge top 10 hit, 竟然只係俾個進步獎佢,真係細公司五使俾面?

感覺星夢台真係五怕你五理,蛋記泳 連 眾妹妹衰極都叫仲有金曲拎下。但美傭果首真係今年ge top 10 hit, 竟 ...
hkbaby 發表於 2020-1-21 19:28

泳兒=許靖韻=曾樂彤>李靖筠>>>>>>>>>>鄭融(2003出道)

泳兒=許靖韻=曾樂彤>李靖筠>>>>>>>>>>鄭融(2003出道)
阿mark 發表於 2020-1-21 21:13

如果蛋記連 美泳 都吾派出去, 吾知, 美馬,美LLM 同 美蚊, 美立 D 獎會吾會再降級呢?