返回列表 發帖
唔好利用楊千嬅去捧hana
楊千嬅有上過勁歌金榜唱冠軍歌真係出席都唔奇,金曲金唔出席都無問題,sammi ...
万晧坟 發表於 2019-12-29 19:51

隨時1/1 就見到Sammi唱歌

隨時吳浩康或洪卓立有望奪最佳演繹男歌星,男歌手競爭不大,泳兒反而無咩機會,女歌手本身已經競爭激烈

但吳浩康 同 美立 無hit 歌,難d 俾演繹佢地。美碎 今年五似有大獎,因為只係第一年。 所以都係 美菊vs  ...
hkbaby 發表於 2020-1-15 17:19

吳浩康新城同泳兒平起平坐奪我撐歌手,公司地位一樣啊

雖然係妄想,但如果JW攞演繹女絕對夠班
matt0605 發表於 2020-1-15 19:31

JW攞最受歡迎女歌星都夠班過菊梓喬啦,起碼有紅館

全部星夢? 周柏豪終於係繼張敬軒及李克勤後903同tvb天王
kfc 發表於 2020-1-15 18:36

差兩個遙不可及嘅港台最男,同埋勁爆年度歌手,可能要轉公司先有機會

其實英皇已經沒有大星撐場(假設容祖兒張敬軒都唔玩),tvb已經唔再需要俾面英皇啦,全部歌曲獎打發就得, ...
阿mark 發表於 2020-1-15 18:07

英皇無大星去,做咩仲要去攞D騎呢歌曲獎

你咁講李克勤唔係天王啦
kfc 發表於 2020-1-15 20:41

李克勤四台都攞過啦 當然係天王
港台最男(2004)叱咤男金(2017)叱咤最男(2003)勁歌最男(2002/2003/2005/2017)全球勁爆歌手/年度歌手(2004/2015/2017)

周柏豪會唔會一晚唱三次讓愛高飛?
二十大、演繹男、金曲金 ...
我等我在 發表於 2020-1-15 20:09

演繹男唱medley架,二十大同金曲金係一齊頒

無楊千嬅有張敬軒嘅情況下,我估吓得獎結果先,鑽石獎座quota按返上年嘅公司分配(4星夢+2英皇)。

勁歌金曲獎
1)鋼鐵有淚 HANA菊梓喬
2)逆光飛翔 HANA菊梓喬
3)逃生門 JW王灝兒
4)每段愛還是錯 吳若希
5)我記得 吳若希
6)船頭尺 吳浩康
7)和懷念講再見 吳業坤
8)野木蘭 泳兒
9)讓愛高飛 周柏豪
10)最後召集 周柏豪
11)數寄屋橋次郎 洪卓立
12)為愛冒險 胡鴻鈞
13)孤身走 連詩雅
14)過路人 連詩雅
15)感情寄生族 張敬軒
16)空手而來 張敬軒
17)13樓的大笨象 鄭融
18)今宵多珍重 譚嘉儀
19)Can You Hear 譚嘉儀
20)選擇善良 鄭俊弘

最受歡迎男歌星:張敬軒
最受歡迎女歌星:HANA菊梓喬
最佳演繹男歌星:吳浩康
最佳演繹女歌星:吳若希
人氣王大獎:譚嘉儀
勁歌金曲金獎:讓愛高飛 周柏豪

連詩雅無可能多過1首,應俾埋hana共3首
個人認為演繹男及金曲金皆是周柏豪 如果最男死 ...
kfc 發表於 2020-1-16 12:17

我覺得周柏豪人氣王+金曲金,機會都大過演繹男+金曲金

有張敬軒下的最爆冷賽果(機會不大):張敬軒演繹男+最男,周柏豪人氣王+金曲金,吳若希演繹女,Hana最女,譚嘉儀慘得銷量獎+合唱歌+2首金曲補償

不過,認真想蛋記二綫,以及連詩雅/譚嘉儀有大獎

只要張敬軒出席,周柏豪就冇最男,成個男版容祖兒咁
阿mark 發表於 2020-1-16 12:32

呢D公司都係互相利用,大台想張敬軒/容祖兒出席,蛋記好想要大獎,配合得剛剛好。相反,如果大台想Pakho最男,大可以叫軒缺席,塞個演繹男/女給蛋記完事,就好似當年Fa缺席塞大獎給Ivana

我希望好似2009年咁,張敬軒出現下無最男,但以量取勝,拎哂3首廿大+演繹男+銷量男+金曲金 6獎{:1_8: ...
kfc 發表於 2020-1-16 12:36

2009年幾時有發生過呢件事?

好嘔心呀
金曲金:張敬軒
最男:周柏豪
最女:泳兒
演繹男:張敬軒
演繹女:菊梓喬 譚嘉儀
人氣歌手 ...
kfc 發表於 2020-1-16 12:42

菊梓喬一姐得半個演繹女,無可能啦,無最女都起碼人氣王+演繹女
不過希望你美夢成真,如果係呢個賽果,娛樂版大把後續新聞,好多花生食,e.g.蛋記不滿杯葛,Hana一姐地位不補,Pakho續約換獎等

泳兒最女旦記都不滿? 菊姐萬千食白果,感覺菊姐地位動搖,柏豪地位上升緊,記住柏豪萬千係最多獎,明 ...
kfc 發表於 2020-1-16 13:15

認真不覺得泳兒有可能於大台地位會高過菊姐,Hana、吳若希、譚嘉儀,甚至JW最女機會都大過泳兒

唔知到時依度有幾多人討論
kayzzz 發表於 2020-1-16 15:44

上次叱吒提早錄影三甲片段,得獎結果都無被提前披露

希望張軒唔好再係個show多謝何哲圖
kayzzz 發表於 2020-1-16 15:45

agree,多謝何哲圖好噁心

爆炸性賽果: 最男 周柏豪, 最女 美泳, 演女 美碎, 演男 吳浩康,金金 美商,人氣 周柏豪。
爆裂性賽果 ...
hkbaby 發表於 2020-1-16 16:09

最愛爆裂性賽果,下年正式變annual dinner

如果 美軒 真係五去,大獎quota 會去邊呢?
hkbaby 發表於 2020-1-18 00:23

如果美軒真係唔去,tbb頒獎禮廣告卻日播夜播話頒獎禮有美軒,究竟想點

美立疑似有大獎?

如果仲係美軒攞最男就搞笑啦

下年除星夢外,應該全部公司杯葛啦!尤其JW、鄭融兩位,本身咁多代表作又有D地位,佢哋連英皇都唔係,都肯黎做陪襯,大獎就永遠無份

希望以後,美泳,美傭,Suki 都五好再去, 話晒都出道多年,都有一定知名度。 都只係得一粒豬肉碎。甚至連2 ...
hkbaby 發表於 2020-1-19 00:09

泳兒、鄭融、JW、吳業坤,呢D非星夢人都起碼攞過十大中文金曲獎,甚至叱咤十大、三甲同我最喜愛,反觀今日大贏家Hana連十大中文金曲最佳進步銅獎都無攞過,竟然做到雙料歌后,與王菲睇齊,要其他哥哥姐姐做陪襯,哥哥姐姐唔覺得受辱咩?

好彩張敬軒無去,一唔小心得兩首金曲同最男3個獎,跟住Hana掃6獎,做埋陪襯都唔奇。

最重要今年 美菊五值任1個大獎,仲要打孖上,佢le 個勢等同當年王菲 最女+亞女。 佢望記我自己 果年甘ge  ...
hkbaby 發表於 2020-1-19 00:15

D人話咩《逆光飛翔》好hit

最重要今年 美菊五值任1個大獎,仲要打孖上,佢le 個勢等同當年王菲 最女+亞女。 佢望記我自己 果年甘ge  ...
hkbaby 發表於 2020-1-19 00:15

2016年肯頒金曲金畀《女神》,肯頒演繹男畀陳柏宇,今日勁歌都未去到如此不堪

同意,Hins如果出席,攞最男,Hana女,即同grade. 全城恥笑。
Ching2015 發表於 2020-1-19 00:22

如果軒只得最男,係低grade過Hana添,Hana係雙料歌后

jw 泳兒 融姨好慘 咁都只係分得一個歌曲獎
不過算啦 其實唔去仲好過去
hehemamama 發表於 2020-1-19 00:32

今年頒獎禮的最大輸家係鄭融啦,希望佢聽晚十大中文金曲有金曲獎

其實哈嗱攞過 RTHK 全年最佳進步銀獎 (2017)
Our_Souvenir 發表於 2020-1-19 02:34

我以為去年Hana白果之前無攞過進步獎添,不過睇昨晚Hana大過Pakho的狀況,今年隨時港台攞到金曲(但願人長久)+進步金

好似通常進步金都冇金曲
mainlib 發表於 2020-1-19 09:50

2016年度十大中文金曲,坤哥就係金曲+進步金

啱啱check咗正想講
2010打後就係得佢一個係進步金再有十大
mainlib 發表於 2020-1-19 10:01

Hana可以創造係同勁歌一樣嘅歷史性奇蹟