返回列表 發帖
希望年度新人金獎係 RVHOCPC !!!

然後佢可以拎埋以下獎項 !!!
年度至尊歌曲 , 年度男歌手金獎 , 年度專輯金獎 , 最佳作曲 , 最佳填詞 , 最佳編曲 以及 全年熱播歌手

既然三周冠係做馬 , 咁我提前恭喜定末日快車再造馬上前十名

ED's Choice Billboard Award 2019
最佳作曲 最後五強

Forever Young - 艾怡良
一吻穿越四十六億歲 - 陳 ...
ed8671ed 發表於 2020-1-12 14:50
抄金曲獎
ED's Choice Billboard Award 2019
最佳填詞 最後五強

二零一九 - KIT / PHAT / MC 仁 / WAH
在錯誤的宇 ...
ed8671ed 發表於 2020-1-12 14:52
希望編曲獎有 靜謐神林 + 天雷 !!!
多謝G持
RVHOCPC 發表於 2020-1-12 14:50
你多啲宣傳下你自己啦 !

剛打完波返黎即刻睇賽果 !
恭喜 Forever Young + 靜謐神林 + 末日快車 + 三甲新人
如果 The Hertz 早啲出道應該有金獎

你sporty過fatty eddie好多
bagfgfcde 發表於 2020-1-25 17:08
一睇就知佢好懶

年初二會開始頒男女組三甲,重溫下最後六強先

年度男歌手 最 ...
ed8671ed 發表於 2020-1-25 20:34
support 黃瑋中 + Serrini + 雷同二友 !!!
又放閃
616.1314 發表於 2020-1-25 18:46
係咪當左你同陳陳係MV主角...
CunninG 發表於 2020-1-25 20:34
嘔心 , 新年唔好講呢啲污糟野 !!!

恭喜 per se , RB , Jun !!!
恭喜雷同二友 !!!

好緊張 , 十大歌曲已經陸續揭曉緊

OMG SO SWEET!!
616.1314 發表於 2020-1-27 00:07
你嘅看點極其獨特
認真專注於音樂作品,少說話多做事嘅我,係唔會為左呢兩隻字帶來咁大嘅反應 !!!

年度十大 第六位

末日快車
唱 The Hertz
曲 Ray Sze/Herman Wong
詞 H ...
ed8671ed 發表於 2020-1-27 15:44
五首都太好聽了 !

有時候還是需要一首糖尿級歌曲來滋潤一下
這是甚麼形容詞

最後一日公佈餘下8個獎:

年度十大 第一至五位
年度至尊歌曲:#再見  ...
ed8671ed 發表於 2020-1-28 13:33
沒有爆冷 ! 必須 SERRINI !!! !!! !!! !
又放閃
得啦 知你同陳陳甜到糖尿
616.1314 發表於 2020-1-28 13:50
你已經墮入左愛情嘅幻想 , 長期不能自拔 , 令人可怕 !

希望 SERRINI 懂下台的美藝
已經攞咗十大同女銀
616.1314 發表於 2020-1-28 14:06
no way ! Serrini 嘅實力需要有同等獎項嘅鼓勵 !!!

年度至尊歌曲

告別的藝術
唱 陳健安
曲 陳健安
詞 Oscar
編 Perry Lau
...
ed8671ed 發表於 2020-1-28 14:42
希望你懂得珍惜 CM !
恭喜陳健安大豐收,拎到呢度嘅最後一個獎項 !!! 恭喜 !

616.1314 發表於 2020-1-28 14:48
YOU THINK TOO MUCH !!!

年度專輯 金獎

邪童謠

挖開《Don't Text Him》Strong & Independent女 ...
ed8671ed 發表於 2020-1-28 15:21
實至名歸 !!!