返回列表 發帖

盛傳「失蹤」!周國賢首個紅館騷被迫取消

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/entertainment/20200103/mobile/bkn-20200103174852041-0103_00862_001.html

曾患抑鬱症的歌手周國賢(Endy)今年四月原定在紅館舉行首個個人演唱會,盛傳他忽然「失蹤」,連月來唱片公司都未能跟他聯絡上,結果紅館演唱會被迫取消。據知今年10月他拍攝完電影《一秒拳王》後,再無公開露面,據知他跟家人已飛到外地,所以日前他第一次奪得「叱咤我最喜愛男歌手」,亦因為他完全無蹤影,所以沒現身拎獎,疑似抑鬱復發,拒絕見人。

勵志歌不符合當下社會氣氛

周國賢所屬的唱公司今日回覆東網承認:「佢4月紅館係取消咗。」但唱片公司否認他抑鬱病復發:「佢同屋企人放假,飛咗去外地。」但盛傳他「失蹤」一事,唱片公司則沒有正面回應,繼續解釋:「依家社會環境、Timing問題,公司同佢都覺得喺呢個時候開Show,好難喺現實同埋腦裏面嘅Concept、Vision取得平衡,所以決定係一個理想啲嘅Timing先開。」又指周國賢多首作品都屬勵志歌,似乎並不符合當下社會氣氛:「佢啲歌喺依家環境,唔係最適合的表達。」又透露周國賢希望趁有時間在外地吸收新靈感、新思維,並指其新專輯下星期就推出,但未知周國賢會否回港宣傳。
----------------------------------
擔心周爸爸抑鬱復發
希望快啲返黎
想見到佢攞我最喜愛男歌手呢個獎

再將我相信的如煙火般綻放

好擔心爸爸啊
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 12
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

本帖隱藏的內容需要積分高於 5000 才可瀏覽

加油
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

好可惜
千祈唔好有事,我哋等你!
人群是那麼像羊群

希望佢冇事啦

好擔心佢 之前仲出左首逃生門(門外版)
最恐怖係呢D突然失蹤

禮爺有無在節目打俾Endy

淨係知空郵左個最男獎座俾佢
梁詠琪 《時間遇上我們- 澳門站(23/3)台北小巨蛋(13/4》 獨一無二·專屬台灣的全國語rundown

加油
喜欢GIGI

由剷IG嗰時應該已經有事

At least仲有個好消息係下星期出碟
舞來舞去 不日內開始錄音。

加油, 周爸爸!

At least仲有個好消息係下星期出碟
黃家正 發表於 2020-1-3 21:16

http://www.cmusichart.com/discuz ... &extra=page%3D1

由剷IG嗰時應該已經有事
kio0909 發表於 2020-1-3 21:14

經公司助手/經理人代佢講都好啦
唔出聲會以為佢出咗咩事架 擔心死

希望唔係再情緒病

周爸爸幫陳慧敏作曲 編 監新歌《莫名哀傷》, 希望佢快D回來.

周爸爸幫陳慧敏作曲 編 監新歌《莫名哀傷》, 希望佢快D回來.
boy4dudes 發表於 2020-1-3 22:11

呢首歌上年7月已經錄咗
只係依家先出

希望佢只不過係想重整好自己再返黎
最緊要係一定要再返黎

佢助手個ig今晚都突然鏟哂

可以去藍亦邦個page問下

可以去藍亦邦個page問下
schoe 發表於 2020-1-4 02:56

邦邦知就會出post同大家講宜家又唔講

點解咁多人被迫取消或者延期,而AGA反而要開仲話反應熱烈準備加場?

周爸加油

點解咁多人被迫取消或者延期,而AGA反而要開仲話反應熱烈準備加場?
HURRICANE 發表於 2020-1-4 14:51

因為A-GA, A-GA, A-GA, 啊加! 啊加!
    所以有得加

老周同流膿仲fd唔fd
47. Bring Him Home
week13
1 . Beanies        今晚抹掉你

HURRICANE 發表於 2020-1-4 14:51

是否因為騰訊買咗環球10%股分

星期五叱咤樂壇嘉姐同廢禮用答案之歌算過周爸"明明早知道世上沒太多 完美番梘泡", 好邪