返回列表 發帖
支持Jase n Jace
jasonng 發表於 2020-5-24 18:50

and jason
我們的總和

支持第6位
cymusic 發表於 2020-5-24 20:18

識貨 你都要快d上
我們的總和

支持第五位

Wonders Music Recommendation / 2020 Week 22

本週冠軍作品
若有若無 - iii  

作曲 | iii

填詞 | 陳尖
編曲 | iii

監製 | iii

你手中最好的最好 充當替補
搏一搏 賭兩鋪

繼 Fiester 後另一隊值得樂迷細聽的新單位
作為一位樂迷 我本人經常提醒自己要擴闊自己的 Music Library 接收更多新事物
iii 獲得不少同路人支持正正代表他們的作品有一定質素

RK  LW  NW  SONG              SINGERS
01 03   03   
若有若無          iii
02 01   
04   金都            鄧麗欣
03 04   
05   First Date         //RubberBand
04 ne   
01   困局            岑寧兒
05 06   
02   當我說真話的時候我感到自由 鍾明軒
06 05   
03   我的片單          Zpecial
07 ne   
01   小丑            Nowhere Boys
08 18   
02   物之哀           林奕匡
09 07   
03   拆穿            The Hertz
10 09   
02   想親你           麥浚龍
11 10   
04   開始倒數          馮允謙
12 15   
02   天生二品          陳凱詠
13 11   06   無力感           許廷鏗
14 20   
02   牆身有裂          黃妍
15 ne   01
   與人同行          鄧小巧
16 ne   01
   Favorite Stuff       jjji方大同
17 08   07
   秋去冬來          Fiester
18 12   
06   Break It Down       jjDusty Bottle
19 14   
03   分手第二天         衛詩
20 ne   01   一人之境          林家謙

OUT
XX 02 04   呼吸有害          莫文蔚
XX 13 02   蒙著嘴說愛你        姜濤
XX 16 03   無他            洪卓立
XX 17 03   禁區            Soul Jase
XX 19 06   前進號           Pandora

/ Special Recommendation

風雨總有限期 終於會等到夢寐
明日在變遷 不減你是你

一首成功的流行曲的必要條件是要歷久常新
記得這首作品剛推出的時候對我來說不算特別
三年後的今天仍然能夠為大家打氣
足以印證這是一首成功的流行曲

假使世界原來不像你預期 - 方皓玟

我們的總和

支持若有若無

支持假使世界完來不像你預期
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

支持若有若無
RVHOCPC 發表於 2020-5-30 15:51

支持支持若有若無

Wonders Music Recommendation / 2020 Week 22

本週冠軍作品
若有若無 - iii  

作曲 | iii
填詞 | 陳尖
...
Wonders 發表於 2020-5-30 15:50

第二十位

04 ne   01   困局            岑寧兒

做咩抄我
不過夠高質我鍾意
C.Y. Music Awards 2021 [完, 多謝支持 !]
Cyrus Top 20 2022 [WEEK #17]
01 醫生我無病 / 藍奕邦 (Ft. Matt Force) [2 Weeks No. 1] 02 兩種語言 / 鄧小巧 03 半意識 / Edward.C

困局最高位ne Support!
希望08 20只係for攝位
近呢幾年仲衰過以前俾嚟俾去都係嗰兩位
班人越嚟越bad taste 執得笠未

Hello hello
我係嚟宣傳 JW 新歌〈輕熟女〉㗎
二〇二三年度全女班投票

天生二品升一級=人品升一級

支持若有若無
RVHOCPC 發表於 2020-5-30 15:51

!!!!!!!!!! 越黎越多人支持呢首歌
我們的總和

支持假使世界完來不像你預期
616.1314 發表於 2020-5-30 15:56

想冠返
我們的總和

支持支持若有若無
bagfgfcde 發表於 2020-5-30 16:26

我支持你支持支持若有若無
我們的總和

第二十位
timc524 發表於 2020-5-30 16:28

應該拖一星期上 Serrini version
我們的總和

04 ne   01   困局            岑寧兒

做咩抄我
不過夠高質我鍾意  ...
cymusic 發表於 2020-5-30 17:37

yoyo出歌冇次會失手
我們的總和

困局最高位ne Support!
希望08 20只係for攝位
UserinCMF 發表於 2020-5-30 23:49

心水清大師
我們的總和

Hello hello
我係嚟宣傳 JW 新歌〈輕熟女〉㗎
616.1314 發表於 2020-6-1 00:41

可以一聽 同 會上
我們的總和

天生二品升一級=人品升一級
josey 發表於 2020-6-3 11:32

我本身人品都好好
我們的總和

Wonders Music Recommendation / 2020 Week 23

本週冠軍作品
拆穿 - The Hertz

作曲 | Him Hui @ The Hertz / Herman @ The Hertz

填詞 | Him Hui @ The Hertz
編曲 | The Hertz

監製 | The Hertz / 馮庭正 @ WoodyTunes

誰可看穿?
至高的盛宴 碰杯歡言
你稱我好 心底在對倒

RK  LW  NW  SONG              SINGERS
01 09   04   
拆穿            The Hertz
02 01   
04   若有若無          iii
03 04   
02   困局            岑寧兒
04 06   
04   我的片單          Zpecial
05 03   
06   First Date         //RubberBand
06 ne   
01   無窮            per se
07 ne   
01   黑夢            White Dimension
08 05   
03   當我說真話的時候我感到自由 鍾明軒
09 02   
05   金都            鄧麗欣
10 07   
02   小丑            Nowhere Boys
11 12   
03   天生二品          陳凱詠
12 16   
02   Favorite Stuff       jjji方大同
13 14   03   牆身有裂          黃妍
14 15   
02   與人同行          鄧小巧
15 10   03
   想親你           麥浚龍
16 ne   01
   光             謝雅兒
17 13   07
   無力感           許廷鏗
18 11   
05   開始倒數          馮允謙
19 08   
03   物之哀           林奕匡
20 ne   01   輕熟女           JW

OUT
XX 17 07   秋去冬來          Fiester
XX 18 06   Break It Down       /iDusty Bottle
XX 19 03   分手第二天         衛詩
XX 20 01   一人之境          林家謙
我們的總和

笑死人 咁就out咗八婆謙
薛薛呢?
Jason's Playlist 2024
Week 09 一個眼神 - my little airport

祖兒得 20 ne
哭了
二〇二三年度全女班投票

19........

又一齊4>3 抄夠未
鏗鏗不斷上唔到十大但係又係咁磨
C.Y. Music Awards 2021 [完, 多謝支持 !]
01 醫生我無病 / 藍奕邦 (Ft. Matt Force) [2 Weeks No. 1] 02 兩種語言 / 鄧小巧 03 半意識 / Edward.C

Top 3 = Fire!

唔知支持咩好

唔知支持咩好
RVHOCPC 發表於 2020-6-6 18:19

支持說到愛!

支持說到愛!
bagfgfcde 發表於 2020-6-6 18:22

都可以嘅

支持頭三同06 07

支持第六~~

支持1 4 6 7 9 13 18

粗體希望會冠

對ar wing好hea
唔開心

笑死人 咁就out咗八婆謙
薛薛呢?
JasOh103 發表於 2020-6-6 17:15

Serrini Live Version 仲好過原版
我們的總和

祖兒得 20 ne
哭了
616.1314 發表於 2020-6-6 17:33

慢慢升
我們的總和

19........
kwanie 發表於 2020-6-6 17:34

zip到2046至奇
我們的總和

又一齊4>3 抄夠未
鏗鏗不斷上唔到十大但係又係咁磨
cymusic 發表於 2020-6-6 17:34

巧合
儲分
咁我都係直接OUT
我們的總和

Top 3 = Fire!
bagfgfcde 發表於 2020-6-6 17:37

搞到共和罵戰 SOR9RY
我們的總和

唔知支持咩好
RVHOCPC 發表於 2020-6-6 18:19

支持我
我們的總和

支持頭三同06 07
UserinCMF 發表於 2020-6-6 23:38

06 07 真係幾ok
我們的總和

支持第六~~
kwanie 發表於 2020-6-7 01:18

喜歡per se
我們的總和

支持1 4 6 7 9 13 18

粗體希望會冠
kenneth 發表於 2020-6-7 07:05

feel到冠左之後呢度會水浸
我們的總和

對ar wing好hea
唔開心
josey 發表於 2020-6-7 15:27

我最支持"獨立歌手"
我們的總和

Wonders Music Recommendation / 2020 Week 24

本週冠軍作品
困局 - 岑寧兒

作曲 | Mike Orange / 岑寧兒

填詞 | 陳詠謙
編曲 | Mike Orange

監製 | Mike Orange / 岑寧兒

還在生 抹前塵上路
還在掙扎的 思海有霧

01 03   03   
困局            岑寧兒
02 13   
04   牆身有裂          黃妍
03 ne   
01   網絡安全隱患        Serrini
04 02   
05   若有若無          iii
05 06   
02   無窮            per se
06 05   
07   First Date         //RubberBand
07 07   
02   黑夢            White Dimension
08 11   
04   天生二品          陳凱詠
09 04   
05   我的片單          Zpecial
10 ne   
01   Fuvk The Fairytale     jjjKiri T
11 14   
03   與人同行          鄧小巧
12 10   
03   小丑            Nowhere Boys
13 16   03   光             謝雅兒
14 20   
02   輕熟女           JW
15 09   06
   金都            鄧麗欣
16 ne   01
   一起一個人         李拾壹
17 15   04
   想親你           麥浚龍
18 ne   
01   南昌街王子         薛凱琪
19 12   
03   Favorite Stuff       jjji方大同
20 ne   01   人間有愛          R.O.O.T

OUT
XX 01 04   拆穿            The Hertz
XX 08 03   當我說真話的時候我感到自由 鍾明軒
XX 17 07   無力感           許廷鏗
XX 18 05   開始倒數          馮允謙
XX 19 03   物之哀           林奕匡
我們的總和

我最支持"獨立歌手"
Wonders 發表於 2020-6-13 17:45

多謝呢位會員咁撐獨立歌手!
Jace Serrini Yoyo and many other indie artists 知道今個星期成績咁好一定好開心

支持祖兒!
希望會慢慢升到上冠軍位置
二〇二三年度全女班投票

支持一姐妍

Kiri T正正子 !

原來無力感上咗咁耐
BARF!

01 03 05 正到