返回列表 發帖
支持serrini matt & jace

Poor Sophy
bagfgfcde 發表於 2020-9-2 20:48

sorry really not my cup of tea...

江熚生叫Anson Kong
柳應廷叫Jer Lau
陳卓賢叫返陳卓賢
cymusic 發表於 2020-9-3 20:01

其實有原因
因我standardize 晒佢地個名做 apple music 個名

CH細聽.音樂推介 第三十七週

Rk Lw Nw Singer Song
1  5  3  Anson Kong   蝸牛
2  1  4  Serrini   離原
3  n  1  per se   粉碎糖果屋 feat. Serrini
4  2  4  Jace Chan   隔離
5  9  2 Jer Lau   迴光物語
6  4  4  老王樂隊   這樣就好 這樣就好
7  n  1  Kendy Suen   如斯
8  R  2  李幸倪   幸福門
9  n  1  盧廣仲   刻在我心底的名
10  3  3  告五人(feat. ABAO阿爆)   新世界
--------------------------------------------------
測試榜第四期 (week37)

1  n  梁靜茹 - 太陽如常升起
2  1  Serrini - 離原
3  9  Anson Kong - 蝸牛
4  3  余佩真 - 丁酉年正月二十一
5  n  per se feat. Serrini - 粉碎糖果屋
6  2  Matt Force - If I Die Tomorrow
7  4  Jace Chan - 隔離
8  7  老王樂隊 - 那些失眠的夜與難以忘懷的事
9  n  蘇慧倫 - 量力而為
10 14 Jer Lau - 迴光物語
--------------------------------------------------
無題

喜歡宇多田光,
主要原因是在她的歌曲找到一份溫柔,
即使是悲傷的事情,
她只需用最簡單直白的文字,
便能給予樂迷力量。

就好像就首歌的副歌,
簡簡單單的兩句英文,
便能直接撫慰人心。

"It's a lonely road, but I'm not alone"

宇多田ヒカル - 道

走音蝸牛!!!!!!!!!!
SSN Chart (29 Mar)  冠軍: 回復原廠設定 - SADJAY  |  亞軍: Control Freak - 小塵埃

走音蝸牛!!!!!!!!!!
John 發表於 2020-9-9 23:55

但佢唱超友誼好好聽,同mimi好有火花

但佢唱超友誼好好聽,同mimi好有火花
CunninG 發表於 2020-9-10 00:11

SSN Chart (29 Mar)  冠軍: 回復原廠設定 - SADJAY  |  亞軍: Control Freak - 小塵埃

Ianson分開左
希望呢位榜主下星期會改上蝸牛合唱版
C.Y. Music Awards 2021 [完, 多謝支持 !]
Cyrus Top 20 2022 [WEEK #17]
01 醫生我無病 / 藍奕邦 (Ft. Matt Force) [2 Weeks No. 1] 02 兩種語言 / 鄧小巧 03 半意識 / Edward.C

測試榜縮咗位嘅

估唔到靜菇同鄉有得re
Jason's Playlist 2024
Week 15 拯救我自己 - 陳慧敏

測試榜縮咗位嘅
kwanie 發表於 2020-9-10 11:27

話明測試緊係可以隨時轉

Ianson分開左
希望呢位榜主下星期會改上蝸牛合唱版
cymusic 發表於 2020-9-10 09:06

又或者一齊out 可以團聚

CH細聽.音樂推介 第三十八週

1  2  5  Serrini   離原 (#1 for 2 weeks)
2  R 10 Jace Chan   天生二品
3  n  1  田馥甄   諷刺的情書
4  5  3  Jer Lau   迴光物語
5  3  2  per se   粉碎糖果屋 feat. Serrini
6  7  2  孫曉賢   如斯
7  n  1  陳柏宇   感情這回事
8  8  3  李幸倪   幸福門
9  n  1  鄭秀文   如何忍眼淚
10 1 4  Anson Kong   蝸牛
測試榜第五期 (week38)

1  6  Matt Force - If I Die Tomorrow
2  n  Jace Chan - 天生二品
3  2  Serrini - 離原
4  n  田馥甄 - 諷刺的情書
5  n  老王樂隊 - 安九
6  1  梁靜茹 - 太陽如常升起
7 10 Jer Lau - 迴光物語
8  5  per se feat. Serrini - 粉碎糖果屋
9  n  孫曉賢 - 如斯
10 n 陳柏宇 - 感情這回事
二零二零

相比疫情,令2020難得更難捱的,
是它無聲無息把那些與你我他一起成長的人帶走。
我們沒有拒絕的權力,
只能在事發後強忍不捨。
再多的不捨,
我們也只能無奈學習、接受。
畢竟,「告別」是一個我們終其一生也在學習的課題。

Matt Force - 告別

點解測試榜Jace高過Serrini

Jace咁高位RE
係咪想衝女銅
C.Y. Music Awards 2021 [完, 多謝支持 !]
01 醫生我無病 / 藍奕邦 (Ft. Matt Force) [2 Weeks No. 1] 02 兩種語言 / 鄧小巧 03 半意識 / Edward.C

天生二品好聽啊
不過自從係telegram聽到有個男人翻唱得好好聽之後
已經好少聽翻原版

CunninG 表達愛意接力主打
刻在我心底的名字 唔見左

CunninG 表達愛意接力主打
刻在我心底的名字 唔見左
chanchan0909 發表於 2020-9-17 14:10

因為同慢慢喜歡你比完全比下去!

天生二品好聽啊
不過自從係telegram聽到有個男人翻唱得好好聽之後
已經好少聽翻原版 ...
bagfgfcde 發表於 2020-9-17 13:53

I don't wanna talk about it

Jace咁高位RE
係咪想衝女銅
cymusic 發表於 2020-9-17 12:51

谷歌手獎可以谷隔離
唔洗特登RE上一PLUG

點解測試榜Jace高過Serrini
小伙子. 發表於 2020-9-16 23:13

做左少少微調

為何慢一點知道你為未來 感慨

話明測試緊係可以隨時轉  

又或者一齊out 可以團聚  ...
CunninG 發表於 2020-9-16 22:38

彈性好高

年度第一了

年度第一了
josey 發表於 2020-9-20 13:20

位置唔敢講定,不過年尾就一定會見到

為何慢一點知道你為未來 感慨
John 發表於 2020-9-19 02:02

睇黎你就係果隻走音蝸牛 :(

CH細聽.音樂推介 第三十九週

1  R  2  盧廣仲   刻在我心底的名字
2  n  1  黃鴻升   我不是空笑夢
3  n  1  AGA   So Called Love Song
4  1  6  Serrini   離原
5 2 11  Jace Chan   天生二品
6  6  3  孫曉賢   如斯
7  8  4  李幸倪   幸福門
8  5  3  per se   粉碎糖果屋 feat. Serrini
9  9  2  鄭秀文   如何忍眼淚
10 7 2  陳柏宇   感情這回事
測試榜第六期 (week39)

1  n  盧廣仲 - 刻在我心底的名字
2  6  梁靜茹 - 太陽如常升起
3  n  黃鴻升 - 我不是空笑夢
4  n  AGA - So Called Love Song
5  3  Serrini - 離原
6  2  Jace Chan - 天生二品
7  1  Matt Force - If I Die Tomorrow
8  9  孫曉賢 - 如斯
10 4  田馥甄 - 諷刺的情書
理智與感情

理智上我支持waawei當歌后,
但情感上我還是想完了中學時期看金曲獎的願望 -
看到Fish那一次歌后。

就讓我們為靜菇集氣!

梁靜茹 - 慢冷

CH細聽.音樂推介 2020 第三季小結

第三季派台精選
Luna Is A Bep - Boogie Baby (ft. Charming Way)
Serrini - 離原
Serrini - 越活越惹禍
ToNick - 鬼滅之日
李拾壹 - 一起一個人
陳健安 - 廢學
陳蕾 - 娑婆
馮允謙 - 地球來的人
薛凱琪 - 南昌街王子
盧廣仲 - 刻在我心底的名字

第三季派台首選

第三季幕後首選
曲/ 李拾壹 - 一起一個人
詞/ Oscar - 一起一個人
編/ Yeung Tung - 離原
監/ Serrini & Yeung Tung - 離原

Fish、Serrini同Jace都係天后

嘩嘩做乜突然間空降

CH細聽.音樂推介 第三十九週

1  R  2  盧廣仲   刻在我心底的名
2  n  1  黃鴻升  ...
CunninG 發表於 2020-9-24 10:14
恭喜示愛歌曲 !!!
靜菇拎歌后發下夢好啦 ! G.E.M. 有八成評審支持 ! 勝券在握 ! 無得輸 !!!

CH細聽.音樂推介 2020 第三季小結

第三季派台精選
Luna Is A Bep - Boogie Baby (ft. Charming Way)
Serr ...
CunninG 發表於 2020-9-24 10:30

Jace 係咪第十一

Jace 係咪第十一
josey 發表於 2020-9-27 23:11

天生二品太出色比下去了

恭喜示愛歌曲 !!!  
靜菇拎歌后發下夢好啦 ! G.E.M. 有八成評審支持 ! 勝券在握 ! 無得輸 !!! {:1 ...
chanchan0909 發表於 2020-9-24 17:31

首歌好sad架!
無你同ED首慢慢咁sweet

嘩嘩做乜突然間空降
kwanie 發表於 2020-9-24 14:28

突然諗起天空清徹....

Fish、Serrini同Jace都係天后
cymusic 發表於 2020-9-24 13:39

講得好啱聽

CH細聽.音樂推介 第四十週

1  1  3  盧廣仲   刻在我心底的名字 (#1 for 2 weeks)
2  7  5  李幸倪   幸福門
3  3  2  AGA   So Called Love Song
4  n  1  泳兒   溝渠暢泳
5  2  2  黃鴻升   我不是空笑夢
6  4  7  Serrini   離原
7  n  1  Dear Jane   最後一間唱片舖
8  n  1  陳健安   時光邊緣的人
9  n  1  周柏豪   劫後餘生
10 n 1  陳蕾   荒島之幻象

測試榜第七期 (week40)

1  1  盧廣仲 - 刻在我心底的名字
2  n  梁靜茹 - 慢冷
3  n  Gin Lee - 幸福門
4  4  AGA - So Called Love Song
5  n  泳兒 - 溝渠暢泳
6  3  黃鴻升 - 我不是空笑夢
7  2  梁靜茹 - 太陽如常升起
8  n  孫盛希 - 逃
9  5  Serrini - 離原
10 n Dear Jane - 最後一間唱片舖
何謂本土?

本土不是一句口號,它應該是一種行動。
我最本土嘅行動莫過於早早入場支持碩果僅存的「港產片」。
今天金馬獎公佈入圍名單,
其實發現這幾年的香港電影沒大家想像中那麼差,
我們仍能在名單中找到不少熟悉的香港人名字/面貌,
當中包括以下MV的其中一位主角,《手捲煙》導演陳健朗。

陳健安 - 在錯誤的宇宙尋找愛

陳健朗好叻

FEEL 到榜主近排幾苦下

FEEL 到榜主近排幾苦下
kwanie 發表於 2020-10-1 00:08

nonono
我唔係話自己放低左
只不過有啲人有啲事我選擇用另一種方式存在係我心中

per se 就咁落咗榜

睇到陳健朗入圍新導演真係幾surprise
因為之前認識佢都係演員身份 估唔到導演都咁得

nonono
我唔係話自己放低左
只不過有啲人有啲事我選擇用另一種方式存在係我心中 ...
CunninG 發表於 1/10/2020 00:25
心足咩甘心咩

原來陳健朗ig有follow蛋堡
好有品味

nonono
我唔係話自己放低左
只不過有啲人有啲事我選擇用另一種方式存係我心中 ...
CunninG 發表於 2020-10-1 00:25

一雙手張開可抱擁!

希望天生二品年尾再RE多次

刻在我心底的名字

幸福門?
Btw 希望呢位榜主會支持美男子與香煙
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

幸福門?
Btw 希望呢位榜主會支持美男子與香煙
616.1314 發表於 2020-10-3 20:47

我都她想知Gin Lee 有無機會係本榜收皮前攞到多一星期冠軍歌

希望天生二品年尾再RE多次
cymusic 發表於 2020-10-1 13:09

暫時已經決定左最後一星期嘅冠軍歌

一雙手張開可抱擁!
John 發表於 2020-10-1 13:02

好掛住Rachel
唔知佢幾時復出

原來陳健朗ig有follow蛋堡
好有品味
bagfgfcde 發表於 2020-10-1 11:54

咁上映要買飛入場支持了

CH細聽.音樂推介 第四十一週

1  4  2  泳兒   溝渠暢泳
2  R 11 魏如萱   彼個所在
3  n  1  馮允謙   New Day
4  1  4  盧廣仲   刻在我心底的名字
5  n  1  Serrini   ~旋轉with me*
6  6  8  Serrini   離原
7  7  2  Dear Jane   最後一間唱片舖
8  8  2  陳健安   時光邊緣的人
9  3  3  AGA   So Called Love Song
10 10 2  陳蕾   荒島之幻象
旅途上你增添了經歷,又有讓稜角消失嗎?

娃娃生了小孩後,
有些稜角好像轉化成另一種更溫柔、內歛的感情。
這轉變確實讓她的聲音傳到樂迷心房的更深處,
也為她添來第一座個人金曲獎。

但同時我好想說,希望她要保留稜角,
因為還是喜歡她在《不允許哭泣的場合》的稜角。

魏如萱 - 脫光光

Serrini好勁 兩首一齊上
今期個榜有幾首歌都維持不變

泳兒好勁

I miss 測試榜

I miss 測試榜
josey 發表於 2020-10-11 13:00

決定了2021乜榜都唔整
所以唔整落去啦

泳兒好勁
stopzi 發表於 2020-10-9 10:12

I just keep my promise

Serrini好勁 兩首一齊上
今期個榜有幾首歌都維持不變
cymusic 發表於 2020-10-8 22:31

比你發現左我HEA 排榜

A New Day

CH細聽.音樂推介 第四十二週

1  9  4  AGA   So Called Love Song
2  2 12 魏如萱   彼個所在
3  4  5  盧廣仲   刻在我心底的名字
4  R  2  八三夭   想見你想見你想見你(粵)
5  3  2  馮允謙   New Day
6  n  1  張國榮   春夏秋冬 A Balloon's Journey
7  5  2  Serrini   ~旋轉with me*
8  8  3  陳健安   時光邊緣的人
9  1  3  泳兒   溝渠暢泳
10 7 3  Gin Lee   美男子與香煙
影迷青年

近日見到中同玩知電影challenge,
要分享十套自己喜歡嘅電影。
由於佢99%唔會tag我,
所以我決定你呢到同大家分享同十套我諗起而又想推介比大家嘅電影

1. Lady Bird (2017)
2. 謝謝你 在世界角落中找到我 (2016)
3. 告白 (2010)
4. Manchester by the Sea (2016)
5. 陽光普照 (2019)
6. WALL-E (2008)
7. 七月與安生 (2016)
8. 信用欺詐師JP: 公主篇 (2020)
9. Interstellar (2014)
10. 藍色恐懼 (1997)

Official髭男dism - Laughter

搞錯 冇春嬌與志明

搞錯 冇春嬌與志明
bagfgfcde 發表於 2020-10-15 00:41

下星期揀十套most overrated 嘅電影可能會出現☺️

突然re 831嘅