返回列表 發帖
全晚最good
而家有Youtube 有 full ver.
lemontea1069 發表於 2021-9-29 03:24

10:15 in my dream let's go

蒙著嘴出兩次 乜牙姜冇其他歌咩
btw 牙姜唱DMY好返d
小伙子. 發表於 2021-9-27 21:37

DMF佢係可以唱得好實,哭腔比起其他歌少,發聲位又無咁多鼻音,其實live會好好多⋯
其他歌都好虛,氣聲又多又控制得唔好,尾音又震⋯搞到咩都飄下飄下咁⋯已經控制得唔好仲要跳舞行黎行去,衰多兩錢重。

10:15 in my dream let's go
kenneth 發表於 2021-9-29 03:38

睇番條片,個個都唱得好差下
唔怪得大家反應咁大,係現場睇Jer唱砂之器同狂人真係兩回事,TY現場都無咁差。

我都想佢地進步,老姜我都有講出個問題⋯
Jer係一個好有潛力既歌手,經驗上未必好夠,但佢既底真係 ...
rfv123 發表於 2021-9-28 23:35

容小姐出道咁多年口裨建立咗
YY show走一粒音先被包容
Jer仲要觀察耐啲先知究竟係一時失手定本來就係咁
佢聲底幾好,但技巧明顯未得

...
jasonbloom 發表於 2021-9-29 07:36

jer係今年903頒獎禮都炒過車,fans賴音響唔好,  其他實力派jay fung 牙醫穩定表現

ian 近排concert表現好左d但仍不太穩, jer同姜b拉闊暴露左唱功弱點,jer唱風的形狀全炒車, 姜走音明顯

...
jasonbloom 發表於 2021-9-29 07:36

太過輕既歌同假音處理技巧明顯未做到好好啦⋯⋯
樓上都講風的形狀處理真係叫差。
其實唔係要吹捧佢,而係覺得為一粒音而怪佢,好似抹煞佢整體性⋯
佢既整體性係唔錯,砂之器同狂人都得⋯

jer係今年903頒獎禮都炒過車,fans賴音響唔好,  其他實力派jay fung 牙醫穩定表現

ian 近排concert表現好 ...
jelly 發表於 2021-9-29 08:01

迴光之後幾次都唱到,903個次明顯係未練熟既關係,都賴唔到!
Jer 同 Jay fung個次合作都無今次咁差,對Jer期望會高過姜好多,弱點希望佢有進步啦!

ian 有工作在身唔去叱吒?
覺得佢都幾疏離 又多野搞 唔夠投入
佢果種性格真係會好阻佢繼續向前走

15. 等等... (柳, 送俾Supper Moment, 希望佢地搵到路返屋企)

?????????? 柳已經大粒到可以叫前 ...
賴爽 發表於 2021-9-28 09:33

supper呢啲過氣廢老有人理咪偷笑囉
supper有冇jer 咁多廣告????
她都一走了之 你會否哭訴後找我做靠倚

全晚最good
而家有Youtube 有 full ver.
lemontea1069 發表於 2021-9-29 03:24

其實唱錯幾粒 D 日文字 不過小問題啦

ian 有工作在身唔去叱吒?
覺得佢都幾疏離 又多野搞 唔夠投入
佢果種性格真係會好阻佢繼續向前走 ...
hissorhk 發表於 2021-9-29 10:22

依d野又唔好放大做好本職就 ok
何況都見佢成日同jay fung T-Ma食飯聚會同作歌

希望鏡團記得自己係歌手
盡量減少失準
練好d live
d 粉次次幫佢地搵藉口開脫睇到好尷尬
既然姜講過想做亞洲第一
唔該練好d 基本工
【This is MC】澳門見

何況都見佢成日同jay fung T-Ma食飯聚會同作歌 ...
jelly 發表於 2021-9-29 12:09

就係佢堆非本職 如GYM RM, 賣衫, 影響佢0係成個團隊既感覺,
佢其實本身同 JER 都有得 FIGHT, 都係行音樂路線,
而家越走越後, 畀人好散漫好負能量既感覺

何況都見佢成日同jay fung T-Ma食飯聚會同作歌 ...
jelly 發表於 2021-9-29 12:09

但係佢話今年出唔切第四首歌 sobad

就係佢堆非本職 如GYM RM, 賣衫, 影響佢0係成個團隊既感覺,佢其實本身同 JER 都有得 FIGHT, 都係行音樂路 ...
hissorhk 發表於 2021-9-30 00:33

Solo做好哂公司拖佢要佢排隊
去到最後竟然係佢本人俾人覺得懶散
So sad

利申 唔評論佢首歌好唔好

姜濤 X 林家謙 Terence Lam X  柳應廷 Jer Lau X TysonYoshi  聯乘嘅音樂盛宴,你可能聽過呢啲重點:

有爆肌表演、重新編曲《前傳》、有人一次過挑戰日文歌+跳舞、有位有少少唔舒服但都可以有超水準演出
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 19 冠軍歌:陳卓賢 - Thank You Postman

viu重播風火雷電
47. Bring Him Home
week20
1 . per se 也許沒有未來神

聽日 1700 - 1900 903 錄音轉播
星期六 2030 - 2300 ViuTV 重播

今年拉闊

欣宜+Anson Lo?
再將我相信的如煙火般綻放

見叱咤新人個音樂會仲落緊廣告
係咪未確定延期呢?

見叱咤新人個音樂會仲落緊廣告
係咪未確定延期呢?
yoshizawa 發表於 2022-2-10 13:26

《特別通知》

鑒於疫情影響,Katch 優惠平台呈獻 叱咤樂壇Brand New Live生力軍音樂會 KKday 探索新力量 將延期舉行,詳情請密切留意叱咤903電台廣播之最新消息。

《特別通知》

鑒於疫情影響,Katch 優惠平台呈獻 叱咤樂壇Brand New Live生力軍音樂會 KKday 探索新力量 ...
Lllch 發表於 2022-2-11 17:17

環球最開心
離不開 留不低

頭先tyson ig live係咪爆響口話拉闊個sound engine出左事所以我地感覺炒晒粉咁

頭先tyson ig live係咪爆響口話拉闊個sound engine出左事所以我地感覺炒晒粉咁 ...
lscn388 發表於 2022-3-26 00:24

唔怪之得之後係咁串叱咤悶
得佢先敢講返出嚟
在這畢生不滅 無極的狀態

新城7月2日有網上好友音樂會
生存以上 生活以下 總找到開懷的原因

新城7月2日有網上好友音樂會
speedman 發表於 2022-5-20 15:23

<好友音樂 - 飛嘗夏日>網上音樂會
日期:2022年7月2日
時間:晚上9時
歌手:T-Ma x Gin Lee x 許靖韻 x Yumi

有冇人知道903個生力軍Brand New Live Concert仲搞唔搞㗎?

有冇人知道903個生力軍Brand New Live Concert仲搞唔搞㗎?
米色蘇 發表於 2022-6-3 12:14

我都想問無曬聲氣,早咗買飛,越遲越抵

求其貼啲野
考完試啦
୧(๑•̀ᴗ•́๑)୨

應該有
Dear Jane - 銀河修理員 / 聖馬力諾之心
美鏗 - 佛系人生 / 無力感
美匡 - 關於愛的碎念 / 孤獨的對岸
LanB - 風靡 / 生涯規劃

「新城台慶Fabulous 4音樂會」
日期及時間:2022年8月27日晚上8時
地址:灣仔會展展覽廳5BC
陣容: 衛蘭、許廷鏗、林奕匡及Dear Jane (特別嘉賓: 葉巧琳、Zpecial)

Source: 新城fb

是咪代表話會入華納果隊band就係Zpecial?

新城台慶音樂會歌單

20:25開場
播片:Phil唱難得一遇改歌詞版 (歌詞二創比賽冠軍)
1. 我們都是這樣長大的 (Sammi cover) - Janice + Phil + Alfred
2. 穿花蝴蝶 - Janice
Talking
3. It’s OK to be Sad - Janice
4. Little Miss Janice - Janice
Talking
5. 呼吸之間 - Janice
6. 生涯規劃 x 我的志願 - Janice + Alfred
7. 沒有人可以為你的幸福負責 - Alfred
8. 出走 - Alfred
Talking
9. 無力感 - Alfred
Talking
10. 佛系人生 - Alfred
11. 深夜告別練習 - Zpecial
Talking
12. 完全無關的事 - Zpecial
13. 人間英靈 - Mischa
Talkimg
14. 難道我還未夠難 - Phil + Mischa
Talking
15. 時間的囚犯 - Phil
Talking
16. 關於愛的碎念 - Phil
Talkimg
17. 難道一遇 - Phil
18. 有淚多好- Phil
19. 安徒生的錯+ 哪裡只得我共你 + 一雙手 + 經過一些秋與冬 - Phil + Dear Jane
20. 聖馬力諾之心 - Dear Jane
21. 脫骹的華爾茲 - Dear Jane
Talking
22. 哀的美敦書 - Dear Jane
23. 銀河修理員 - Dear Jane

24. How Many Times - Janice
25. 巴士光年 - Alfred
26. 一人之境 - Phil
27. 勁浪漫超溫馨 - Dear Jane
28. I’ll be There (The Jackson 5 cover) - Janice + Alfred + Phil + Dear Jane
22:33完場

叱咤樂壇生力軍音樂會 歌單

1. 虎道門(MC張天賦、MC $oho & Kidney、Fatboy、AnsonBean)(cover Anson Kong、Lokman)

2. Lady Killa (Fatboy)
3. RISE (AnsonBean)
4. 特務肥姜2.0 (Fatboy、AnsonBean) (cover Fatboy、姜濤)

5. 睡到三點 (193、薛晉寧)
6. Hand Solo (薛晉寧、193)
7. 支力會(s) (薛晉寧) (新歌)

8. 這世代 (李妍)
9. 陰暗面 (李妍)
10. 星期五放縱 (力臻、193)
11. 再次Puppy Love (193)
12. Shopaholic (李妍) + 減價購物狂 (力臻)
13. 秘密有害_dyk? (惡夢扭蛋、李妍、力臻)
14. Unfollow我是你做過最貼心的事 (惡夢扭蛋)

15. 一樣 (張蔓姿)
16. 今天我不想做嘢 (mansonvibes、張蔓姿)
17. 你是一片雲 (before the night ends)
18. It's a Sin (mansonvibes、張蔓姿)  (新歌,thx 阻住,歌名需Confirm)
19. 關於纏綿 (張蔓姿、mansonvibes)
20. 輕不著地 (before the night ends)
21. 深夜浪漫 (張蔓姿)
22. 疊疊 (before the night ends) (新歌,thx 阻住)
23. QUEST?ONS (mansonvibes)
24. Obe (薛晉寧)
25. 生命中的美好再會 (before the night ends)
26. Dear MaMa (Fatboy)
27. You Made My Day (AnsonBean)
28. 好兄弟 (MC $oho & Kidney) (cover 軟硬天師)

29. 浮誇 (MC 張天賦) (cover 陳奕迅)
30. honest (姚焯菲、MC 張天賦) (cover Gareth.T、moon tang)
31. 老派約會之必要 (MC 張天賦)
32. 月球下的人 (姚焯菲)(cover 李幸倪)
33. 原來談戀愛是這麼一回事 (姚焯菲)
34. How Many Times (MC 張天賦、姚焯菲) (cover 馮允謙、MC 張天賦)

35. 係咁先啦 (MC $oho & Kidney / 特別嘉賓:Kayan9896)
無力將天氣逆轉。

1. 虎道門(MC張天賦、MC $oho & Kidney、Fatboy、AnsonBean)
2. Lady Killa  ...
moxy 發表於 2022-9-9 21:28

MC繼金星女孩後再加入Team AK
2020 敢 之後經典金曲
告別煤氣燈 5月中 閃爍登場

月球下的人 (姚焯菲)(cover 李幸倪)

原來係 Gin stan

1. 虎道門(MC張天賦、MC $oho & Kidney、Fatboy、AnsonBean)(cover Anson Ko ...

點解冇咗Gigi Yim?
「微笑之中 接受還未有 答案。」

點解冇咗Gigi Yim?
misterben111 發表於 2022-9-9 22:12

確診新冠
無力將天氣逆轉。

我煎紅到連中學生都揀佢嘅歌黎唱

https://www.881903.com/article/2456026

型男力臻,佢同李妍、惡夢扭蛋合唱《秘密有害_dyk?》中途,被惡夢扭蛋Hugo除咗件衫,露出一身fit爆肌肉!唔知大家嘅focus係唔係去晒力臻排「朱古力」度呢?

月球下的人 (姚焯菲)(cover 李幸倪)

原來係 Gin stan
WZA111 發表於 2022-9-9 21:35

主席 呢首歌唔易唱架喎
BTW MC同Chantel真係有合作

1. 虎道門(MC張天賦、MC $oho & Kidney、Fatboy、AnsonBean)(cover Anson Ko ...

beforethenightends 唱得好感動全晚最欣賞

18. 睇ig story好似叫It's a Sin
22. 疊疊 (before the night ends), Oscar填詞

22.係Manson 新歌,話月尾出
音樂記錄
don't forget tonight

18. 睇ig story好似叫It's a Sin
22. 疊疊 (before the night ends), Oscar填詞
阻住 發表於 2022-9-10 23:35

收到,已改。22的確係《疊疊》,Mansonvibes首新歌應該係月尾出嘅果首
無力將天氣逆轉。

如果下年再搞brand new live的話,好大機會係重女

唔知CM班男士們會唔會去搶飛呢

君王室內設計呈獻《So Cool音樂會》
日期:2022年11月29日
時間:晚上8時
歌手:蘇道哲 x 胡鴻鈞 x 林欣彤 x 雲浩影 x 鍾柔美

Source: 新城fb

君王室內設計呈獻《So Cool音樂會》
日期:2022年11月29日
時間:晚上8時
歌手:蘇道哲 x 胡鴻鈞 x 林欣彤 ...
阻住 發表於 2022-11-2 15:22

張相啲人個look乜事

903 直播左個opening
【This is MC】澳門見

Anson Lo唱坤哥首金曲
再將我相信的如煙火般綻放

Anson Lo唱坤哥首金曲
kaman921 發表於 2022-11-13 21:45

有冇rundown?
「微笑之中 接受還未有 答案。」