返回列表 發帖
有冇rundown?
misterben111 發表於 2022-11-13 22:17

同問
想知禮禮有無揀啲高難度歌俾主主Show唱功

同問
想知禮禮有無揀啲高難度歌俾主主Show唱功
阻住 發表於 2022-11-13 22:20

佢SHOW到????

美肥 Glitterfalls 咪咀

38:21 - 39:23 好明顯

個 show 似 Big Gay Party

...
boy4dudes 發表於 2022-11-13 22:42

女金級歌手都鐘意咪咀
攞得越多,咪得越猖狂
在這畢生不滅 無極的狀態

...
boy4dudes 發表於 2022-11-13 22:42

第一首就咪 .... 唔係吓

K2022 發表於 2022-11-13 22:54
快歌有 d 咪有 d 唔咪, 慢歌就唱 live.

AL啲dancers係咪換哂人?
見到Lapyin去咗跳洪嘉豪嗰邊

Btw生生明明去咗睇kaho@team ak,記者話佢去咗支持MIRROR兄弟…
神の拉闊 |MIRRIOR 首個成員再上舞台 鏡仔Edan AK 齊撐教主
係咪認錯jeremy做ak

快歌有 d 咪有 d 唔咪, 慢歌就唱 live.
boy4dudes 發表於 2022-11-13 23:01

想睇Rundown

AL啲dancers係咪換哂人?
見到Lapyin去咗跳洪嘉豪嗰邊

Btw生生明明去咗睇kaho@team ak,記者話佢去咗支持M ...
losyes 發表於 2022-11-13 23:01

俾我揀都睇嘉豪啦
准我 長埋地殼 令這土壤 鋪上
前人踏過足跡

俾我揀都睇嘉豪啦
an_kp_on_edge 發表於 2022-11-13 23:07

啱呀
邊個先係真team ak 其實好明顯

K2022 發表於 2022-11-13 22:54

神之咪咀拉闊
梁詠琪 《時間遇上我們- 台北小巨蛋》 口碑載譽
Side-track音樂會再見

From 881903.com

大家期待已久了!《神の拉闊》今晚順利開show,「女神」鄭欣宣Joyce同「教主」盧瀚霆 Anson Lo終於成功合體,送上一幕幕精彩演出,一眾JoyStick同神徒當然熱情不減,出盡力為每個神蹟尖叫!

神の演繹 — 氣勢登場
極具氣勢的開場,由大班dancer伴隨欣宜同教主,一齊以熱舞帶大家進入high爆模式!欣宜率先獻唱新歌《Glitterfalls》燃點全場氣氛,跳爆全場!之後教主再度霸氣登場,傾力演繹神徒一直好想回味嘅 《一所懸命》同《Ego》,神徒恨到了~之後欣宜以hit歌《豐乳肥臀》令全場氣氛繼續熱爆,喺欣宜嘅蔓妙舞姿同音樂節奏下,連小編都忍唔住起身扭動「肥臀」!教主接續帶嚟大熱舞曲《King Kong 》,前奏一響起,歌迷嘅尖叫聲分貝都同時「再壯大」!

神の演繹 — 甜蜜溫柔
一番勁歌熱舞後,兩人化身柔情之神,深情獻唱一首首慢歌,療癒全場每一顆心靈。欣宜換上白色銀光閃閃裙,溫柔獻唱陪伴大家嘅《小夜燈》,好似漆黑中嘅光芒咁溫暖!緊接欣宜介紹因音樂會延期而可以現場演唱嘅新歌《恐懼蠶食心靈》,大呼今日係開show好日子!之後欣宜唱出《我地》時,全場燈海揮舞,展現出團結力量,欣宜更一度感動落淚。再嚟有教主深情唱出尋日至新鮮熱辣推出嘅《永順街39號》,又令神徒們感動了一波!Sweet爆嘅教主,忽然問台下神徒們「有冇掛住佢」,令全場激動回應,教主接連唱出《不可愛教主》,以 Oh now i'm missing you 歌詞向神徒表白,仲請全場大合唱,神徒咁抵錫,教主梗係要送飛吻啦 !

神の演繹 — 變身跳唱
欣宜同教主風格多變,齊齊變身Barbie & Ken,以一輪中外大熱舞曲再度轟炸舞台,帶領一眾觀眾開party!披上粉紅戰衣嘅欣宜同教主,大玩經典跳舞歌《Barbie Girl》,一陣可愛青春氣息籠罩全場,手拖手一刻更加引得神徒羨慕尖叫!之後欣宜化身性感「野獸」演唱《I’m a Slave 4 U》,誘人程度爆錶!輪到教主著粉紅低胸裝跳唱《SexyBack》,一出場就單眼兼瘋狂伸脷電爆全場,加上教主不斷扭動身體, 不惜瞓地又跪地,睇到神徒們嘩嘩聲!兩人合唱《表白》同《隆重登場》時更上演辣身舞情節,將滿滿能量喺台上盡情釋放!

神の演繹 — 深情Medley
超心動激情粉紅泡泡散開後,欣宜同教主一同獻唱神之medley,包括多首熱門好歌!兩人以全黑打扮唱出感性歌曲,由欣宜真情演繹《女神》開始,緊接有教主虐心唱出《原來她不夠愛我》與《角落生物》,更一同合唱暖心嘅《就算世界無童話》!表演過經典《青春頌》之後,兩人更手拖手深情唱出《目黑》,其後的《先哭為敬》、《囍帖街》、《多喝水》,展現出療傷期間堅強一面,即使走《最難行的路》都有《神隊友》陪伴左右,唱到「豬一般隊友」時,教主鬼馬指向欣宜,最後兩人互抱,場面so sweet!傾偈時間,欣宜代表神徒問教主,點解唔稱呼大家做「老婆」,令教主口窒窒,非常搞笑!

神の演繹 — 愛與力量
嚟到音樂會尾聲,無論台上台下high爆氣氛一直高企!現場播出精彩幕後花絮之後,教主再型爆出場表演《唱這歌》,欣宜更展現rap功,power 十足兼charm到爆!演繹《螢光粉紅》時,欣宜套歌衫認真「踩界」,令大家唔知望唔望好呢~特別嘅crossover,簡直令演出又再提升層次!教主作為MIRROR嘅一員,團歌《Ignited》響起,當然更加不遺餘力,連台下嘅隊友Edan同Jeremy都忍唔住一齊跳!最後,為咗答謝一班到場支持嘅樂迷同網上直播觀眾,欣宜同教主使出佢哋最爆嘅金曲 《@Princejoyce》同《Megahit》,全場一齊「Uh-oh uh-oh uh-oh」絕對可以載入《拉闊》史冊! 窩心嘅欣宜同教主,完show前喺台上同全場嚟張大合照,記低開心時刻,相信各位樂迷都唔會忘記呢一個咁正嘅神の晚上!

原文網址:https://www.881903.com/article/2464645

想睇I’m a Slave 4 U
表白係咪蕭亞軒果首?

啱呀
邊個先係真team ak 其實好明顯
losyes 發表於 2022-11-13 23:10
Ian 變左心, 反而預錄片段 for AL

原來伴舞係美肥班底.
https://www.am730.com.hk/%E5%A8%9B%E6%A8%82/%E6%8B%89%E9%97%8A%E9%9F%B3%E6%A8%82%E6%9C%83-anson-lo%E7%BC%BA%E9%98%BFmo%E4%BC%B4%E8%88%9E-%E8%88%87%E6%AC%A3%E5%AE%9C%E7%8F%AD%E5%BA%95%E5%90%88%E4%BD%9C/347605

自摸照 for hehe 腐女

表白係咪蕭亞軒果首?
阻住 發表於 2022-11-13 23:29
係.

https://topick.hket.com/article/3398107

From 881903.com

大家期待已久了!《神の拉闊》今晚順利開show,「女神」鄭欣宣Joyce同「教主」盧瀚霆 Ans ...
阻住 發表於 2022-11-13 23:29

係

原來伴舞係美肥班底.

...
boy4dudes 發表於 2022-11-13 23:33

嘩

有冇rundown?
misterben111 發表於 2022-11-13 22:17

見娛壹有片睇喎
再將我相信的如煙火般綻放

咪咀日常
容天后19場都係咁
【This is MC】澳門見

Anson Lo完騷胃抽筋被抬走 花姐:佢痛得好辛苦咁
losyes 發表於 2022-11-14 00:00
其實快 d 回家休息, 好過被 d 垃圾記者又問佢關於阿 Mo 嘅事 / 排舞師 Zero 寸佢「哭了但照出新歌」. 無其他兄弟磅住佢一定會頂唔住.

https://hk.news.yahoo.com/mirror%E6%BC%94%E5%94%B1%E6%9C%83%E4%BA%8B%E6%95%85%EF%B8%B3%E7%B6%B2%E5%AA%92%E6%89%AD%E6%9B%B2-lokman%E5%9B%9E%E6%87%89-%E5%BC%95%E7%99%BC%E8%88%9E%E8%B9%88%E5%93%A1%E9%AC%A7%E9%8C%AF%E4%BA%BA-%E6%8E%92%E8%88%9E%E5%B8%AB%E5%AF%B8-anson-lo%E3%80%8C%E5%93%AD%E4%BA%86%E4%BD%86%E7%85%A7%E5%87%BA%E6%96%B0%E6%AD%8C%E3%80%8D-052904867.html

原來伴舞係美肥班底.

...
boy4dudes 發表於 2022-11-13 23:33

以為你講 ian 有自摸照

hissorhk 發表於 2022-11-14 00:33

想睇

其實快 d 回家休息, 好過被 d 垃圾記者又問佢關於阿 Mo 嘅事 / 排舞師 Zero 寸佢「哭了但照出新歌」. 無其 ...
boy4dudes 發表於 2022-11-14 00:27

雖然麻麻AL 都覺得呢個做法合理
前人踏過足跡

咪咀日常
容天后19場都係咁
lemontea1069 發表於 2022-11-14 00:19

仲要慢歌都咪

hissorhk 發表於 2022-11-14 00:33
想睇
losyes 發表於 2022-11-14 00:33
An old photo, kind of 自摸

An old photo, kind of 自摸
boy4dudes 發表於 2022-11-14 00:44

Cut咗個頭
好貼心

Cut咗個頭
好貼心
losyes 發表於 2022-11-14 00:44
我無 cut 架, 係 google search!!

Cut咗個頭
好貼心
losyes 發表於 2022-11-14 00:44

AK 果輯都好吸睛
【This is MC】澳門見

一齊欣賞下表演啦其實今晚個show幾豐富幾好睇

建議睇呢個
難聽歌手俱樂部

建議睇呢個
AgathaThong 發表於 2022-11-14 03:12

嘩 難聽到咁真係嚇親
Joyce都走曬音 另一個超恐怖
啲慢歌冇一粒音啱咁滯 前面嗰段真係
多謝你剪出嚟俾大家欣賞
前人踏過足跡

建議睇呢個
AgathaThong 發表於 2022-11-14 03:12

好恐怖….完全係難受
Jason's Playlist 2024
Week 17 填詞魂 - 謝雅兒

建議睇呢個

唱歌唔掂 即刻無曬星味 :x
Harvard都不可教導

個Medley真係...

廢問。。咩係屌地板
47. Bring Him Home
week17
1 . Pandora        緊急應變逃生法

拉闊音樂會 生生 x 蕾兒 x Ian
2023年5月14日 (星期日)
7:00pm
亞博Arena

Source: 記者會直播

CM咁多生粉都冇人討論...

想知禮禮今次係咪剩係負責做觀眾同出下ig story讚生生型?

1. Opening medley - 正式開始 ian / 特登 Ak / 娛樂人生 panther
2. 虎道門 ian / Ak / panther
3.Run away ian / Ak / panther
4. Keep rolling Ak
5. 信之卷 Ak
6. 三個字 Ak
7. どうして- Ak panther
8. 出走 Ak panther
9. 相信一切是最好的安排 Ak panther
10. 鯨落 ian
11. 再見寧靜海 ian

12. 沙門 panther
13. 下流社會 panther
14 白晝之月 Ian / panther on guitar
15. 黑之呼吸 ian / Ak / panther
16. 妖治時代 panther
17. 另一個諾貝爾 ian
18. 窮人的薔薇 panther / ian on piano
19. 地球上的最後一朵花 ian / panther on guitar
20. 抱抱無尾熊 Ian

21. Volcano Ian panther
21. DWBF Ian panther
22. 不想回家 panther ak
23. 世界與你無關 Ian / panther / Ak

25. 金星女孩 Ian / Ak
26. 留一天與你喘息 Ian / Ak

27. RUMOURS Ak Ian panther

28. 伸縮自如的愛 panther
29. Blue monkey Ak
30. Rebound Ak Ian panther
31. 熒光 Ak Ian panther

4係AK新歌?

4係AK新歌?
Kfmusic 發表於 2023-5-15 01:42

4, 29 都係,兩首都係Oscar填

想知禮禮今次係咪剩係負責做觀眾同出下ig story讚生生型?
阻住 發表於 2023-5-14 23:14

剩係知rundown係阿強度

而家啲拉闊真係搞唔掂
成個rundown想搵多幾首好聽嘅歌都難
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 16 冠軍歌:謝雅兒 - 填詞魂 (2 Weeks No.1)

唔敢想像Ian唱《白晝之月》會炒成點
69h 發表於 2023-5-15 00:05

新城台慶Music Fantasia音樂會
2023年8月26日 (星期六)
演出陣容﹕張敬軒、林家謙、馮允謙、林奕匡及李幸倪

Source: 加拿大星島

希望搶到霏入場同美煎慶祝生日

新城台慶Music Fantasia音樂會
2023年8月26日 (星期六)
演出陣容﹕張敬軒、林家謙、馮允謙、林奕匡及李幸倪 ...
阻住 發表於 2023-5-26 22:32

COOL呈獻 ——「新城台慶Music Fantasia音樂會2023」
日期及時間:2023年8月26日(星期六) 晚上8時
地點:灣仔會展展覽廳 Hall 5BC
表演陣容包括:Hins Cheung 張敬軒、Terence Lam 林家謙、Jay Fung 馮允謙、Phil Lam 林奕匡 & 特邀歌手Gin Lee 李幸倪
仲有Cloud 雲浩影 同Paula 區子琳 作為特別嘉賓撐場,絕對會聽出耳油

懷疑煎煎都係bundle美軒先有得去,但計地位高過Cloud同波姐所以先有得變咩特邀歌手

懷疑煎煎都係bundle美軒先有得去,但計地位高過Cloud同波姐所以先有得變咩特邀歌手 ...
阻住 發表於 2023-6-2 14:41

做暖場嘉賓,大家好嗎
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

新城同華納似乎真係反左面,連台慶 show 嘉賓都無得做
Music Treasure Chart Week 17: 填詞魂 | Aren't You Thinking of ___? | 藝術 與 科學