返回列表 發帖
拉闊音樂會 MC x Dear Jane
2023年8月19日 (星期六)
7:00pm
亞博Arena

Source:商場board

拉闊音樂會 MC x Dear Jane
2023年8月19日 (星期六)
7:00pm
亞博Arena

Source:商場board ...
angelcheng0203 發表於 2023-6-7 14:08

轉咗金拱門贊助
係咪變成要食幾千蚊先有霏

回復 200# mt666

唔一定嘅 TVB每年都有大獎但都不獲邀請去新城台慶。
Life was a willow and it bent right to your wind.

今晚拉闊有嘉賓:lolly talk
你要去哪裏 不必講太多 我們同一夥
想我跨刀山撲火 你說即可

今晚拉闊有嘉賓:lolly talk
酷愛903 發表於 2023-8-19 21:08

仲有Shiga神秘現身唱到此為止加埋時候不早

有冇rundown?
「微笑之中 接受還未有 答案。」

有冇rundown?
misterben111 發表於 2023-8-19 22:17

叱咤903主辦、麥當勞 呈獻 拉闊音樂會 DJ / MC,今晚於亞洲國際博覽館AsiaWorld Arena隆重舉行!Dear Jane及MC張天賦只此一晚限定組成全新樂隊登場,令人期待萬分!5子置身「拉闊天台」場景以歌談心,帶大家穿越不同人生階段,一齊經歷段段充滿共鳴嘅愛情回憶,浪漫一夜!

愛情共鳴 #1:心跳時刻

限定樂隊DJ / MC出場威力強大,合唱一曲《到底發生過什麼事》令全場心跳加速,尖叫不斷,成功炒熱氣氛!承接high 爆情緒,再接連送上《小心地滑× 地球空心論》,呢隊「期間限定」組合默契十足,兩首歌曲完美聯乘!再嚟新歌《時間管理大師》,表達出男士們的戀愛心情,熱烈開場令大家興奮不已!

愛情共鳴 #2:青春時刻 x Lolly Talk

MC同青春代表女團Lolly Talk,帶大家重返青澀校園時光,沉浸喺《花海》嘅曖昧氛圍之中,再繼續甜蜜共舞《五種愛的密語》,相信觀眾們都回想起當年拖手仔嘅觸電時刻!學生時期,女孩子總會愛上壞男孩,MC深情演繹陳冠希作品《壞孩子的天空》,配上Lolly Talk怕醜送上情信,全場陷入甜絲絲!緊接DJ / MC聯同Lolly Talk合唱《搖滾理髮廳》,13人強勁陣容爆發愛的搖滾力量。粉紅色泡泡氛圍之下,MC再帶嚟謝霆鋒經典之作《遊樂場》,細味當年~

愛情共鳴 #3:苦盡時刻 x Kiri T

甜蜜過後,無奈迎接愛情嘅苦澀時刻…… Dear Jane獻唱MC嘅《乾》,用一杯酒嘅時間,加上Tim嘅滄桑演繹,醞釀愛的苦澀。窩心嘅Tim表演《哪裏只得我共你》時,不忘對fans 大派心心,送上苦中一點甜。之後承接《懷舊金曲之夜》及《人類不宜飛行》兩首慘情經典,陪伴樂迷重拾患得患失愛情記憶。 各位放心!MC話你知愛情路上苦盡總會甘來。一首《老派約會之必要》同在場女觀眾上演一場即興約會,穿上一身黑色西裝嘅MC,靚仔度幾何級上升!加上溫暖聲線演繹《反對無效》,女fans變晒心心眼! 一片「星海」之下,唱作女歌手Kiri T驚喜登場,與MC先後合唱出《世一》、《Way Back Into Love》,陪大家以「世一」姿態回到love moment,暫忘愛情帶嚟嘅痛苦。

愛情共鳴 #4:痛苦時刻 x 連詩雅

在甜蜜、失戀之間無限loop,就陷入咗痛苦漩渦。MC演繹最新派台作《抽》,再唱出《記憶棉》喚起大家嘅痛心回憶,夜晚孤身一人嘅落寞感隨即襲來,聽埋Dear Jane嘅《無可避免》更直接重擊心靈。苦戀無盡頭,失戀必唱K歌《到此為止》音樂響起,Dear Jane迎接原唱連詩雅Shiga 登場合唱,引嚟全場尖叫,呢首歌一定陪伴過大家經歷愛情路上嘅坎坷。沉溺過後終須放手,藉《時候不早》説再見,祝福前度好好過活吧!

愛情共鳴 #5:堅持時刻

大家畀DJ / MC加上Shiga 一連串慘情歌「折磨」之後,Dear Jane首次公開演繹最新作品《浮床》,為現場觀眾喺絕望愛情之中提供一張安樂浮床。DJ / MC 再以《不許你注定一人》,sweet 爆修補愛情中每個遺憾。 演唱之餘,DJ / MC 輕鬆一下同大家傾下計,大談彼此愛情與音樂關係,Dear Jane希望佢哋嘅情歌好似「中藥」咁治療樂迷每個傷心時刻;MC就希望自己嘅歌可以令樂迷「感覺到自己感覺」,5子再以《銀河修理員》一曲送暖,希望大家喺愛情路上唔好放棄!

音樂會尾聲,DJ / MC化身「白馬王子」, 為大家送上示愛必備情歌《2084》同《聖馬力諾之心》,透過正面歌詞,鼓勵各位「情場敗北者」為愛堅持,勇敢撐下去!現場每位觀眾,都擁有屬於自己嘅愛情故事,或者曾經流過不少眼淚,無論如何,相信大家今晚都可以從DJ / MC嘅音樂之中,重新獲得力量!

Source: my903

就咁望剩係想聽地球空心論同賦賦cover果兩首

搖滾理髮廳
印象中無 live 過呢首(本身都係 side track)
Music Treasure Chart Week 17: 填詞魂 | Aren't You Thinking of ___? | 藝術 與 科學

仲有Shiga神秘現身唱到此為止加埋時候不早
Danny02 發表於 2023-8-19 21:20

好正呀 有Shiga miss her

好正呀 有Shiga miss her
hello12324 發表於 2023-8-20 05:12

去星夢簡直係浪費佢。。

到此為止剪出黎個幾句都唱得幾差
47. Bring Him Home
week17
1 . Pandora        緊急應變逃生法

回復 210# hissorhk

佢係星夢一年得兩首歌quota,開頭仲話有劇集拍下,而家得翻d無人睇嘅綜藝…
    早走早著啦。
Life was a willow and it bent right to your wind.

新城台慶 Rundown

【合唱團 / 區子琳 / 雲浩影】

預言書
Dear My Friend
反對無效
矛盾一生

【林家謙】
下一位前度
一人之境
難道喜歡處女座
小林不動產
聽風 (w Gin Lee)
時光倒流一句話 (w Gin, Jay)
人間鬍子 (w Gin, Jay)
尋找白金漢 (w Gin, Jay)

【Gin Lee】
今天終於一人回家
企好
別為我好 (w Phil)

【林奕匡】
雨落大地
台前幕後
孤獨的對岸

【區子琳】
上載中
難道我還不夠難 (w Phil)

【林奕匡】
關於愛的碎念

【Jay Fung】
尋找隱世巨聲
今天開始
收到收到
Long D (w Cloud)

【Cloud】
無以名狀的痛

【Jay Fung】
給缺席的人唱首歌
思念即地獄

【張敬軒】
Sweet Escape
My Way
空手而來
沒結果 (cover 林憶蓮)
隱形遊樂場

【軒/家謙/JF/Phil】

經典金曲 Medley
從不知/靜夜的單簧管/有心人/戀愛預告

【張敬軒,薛家燕】
跳十字步,Flower

【全體歌手,薛家燕,新城管理層】
紀念日

大家都唱自己作曲的歌同第一首派台歌

但堅堅都係唔唱 敢+犧牲品
一想李髮膚 枯得更快 想得心血澎湃

今天終於一人回家係咪Gin最鐘意嘅歌?今年唱咗好多次
一邊想去無人的島
根本沒有這張地圖

回復 213# samxdxd

V Sing最開頭果幾段係咩歌?
我去到Cloud同Paula出場唱預言書先識

今天終於一人回家係咪Gin最鐘意嘅歌?今年唱咗好多次
Humeny 發表於 2023-8-27 09:39

呢首都係我第一首喜歡幸兒的歌
但都希望佢講少兩句野 唱多首 敢 好過

由叱咤903主辦,東華三院為受惠慈善機構之「Katch 優惠平台呈獻 拉闊音樂會 張敬軒 x 林家謙The Perfect Match」將於2023年11月11日(星期六)舉行。叱咤903現提供限量音樂會門券以供本院籌募善款,善長每捐款$1,280/ $680/ $480可獲贈該捐款類別之慈善門券乙張,送完即止,淨收益用以拓展本院各項服務。懇請各界善長惠予支持,共襄善舉。

活動名稱:Katch 優惠平台呈獻 拉闊音樂會 張敬軒 x 林家謙 The Perfect Match
目的:淨收益用以拓展東華三院各項服務
日期:2023年11月11日(星期六)
時間:晚上7時正
地點:亞洲國際博覽館Arena(1號展館)
捐助方法:捐款獲贈門券(只適用於信用卡捐款)
由10月24日中午12時起,經指定網頁進行網上捐款,善長每捐款$1,280/ $680/ $480可獲贈音樂會門券乙張
門券數量有限,每位最多可獲贈音樂會慈善門券2張(按此參閱座位表),先到先得,送完即止
成功獲贈門券的善長將即時收到確認電郵
所有門券均不可退換、退款、轉讓或轉售,一經發現,門券立即作廢

https://www.tungwah.org.hk/fund- ... YHVohxIHWuRZ10Kv4co

由叱咤903主辦,東華三院為受惠慈善機構之「Katch 優惠平台呈獻 拉闊音樂會 張敬軒 x 林家謙The Perfect Ma ...
阻住 發表於 2023-10-17 17:31

軒公感冒延期
再將我相信的如煙火般綻放

美軒 x 謙b 拉闊Perfect Match歌單

19:33開場
1. 邊一個發明了Encore (謙軒+熊熊兒童合唱團)
2. 百年樹木 (軒謙,唱到「是你顯得禮貌謙謙」偷笑)
3. 聽風 (謙軒+熊熊兒童合唱團)

Opening Credit (BGM: 預言書)
4. 向日葵的約定 (秦基博cover) (謙,彈琴)
5. 叮噹可否不要老 (軒)
Mami問軒謙問題,謙b講噴言我十歲嗰時聽酷愛 + 自己玩掟飛機
6. 櫻花樹下 (軒謙,謙彈鋼琴)
7. 記得 (謙,彈鋼琴)
8. 假以時日 (軒)

9. 迷失表參道 mix with 特倫斯夢遊仙境 (謙)
10. 壯舉 (軒)
11. 酷愛 (軒謙)
12. 手望 (守望版) (軒謙)
13. 某種老朋友 (謙)

過場動畫
14. 我 (廣東話版,哥哥cover,一段) + 一人之境 (謙)
15. 怪我只敢做好人 (謙)
16. 惜愛 (軒)
17. 可惜你是個人 (鄧小巧cover) (軒)
Talking by 軒
18. 羅賓 (軒謙)

19. 潛水 (軒謙)
20. 無城有愛 (軒 feat. 謙) (跳舞)
21. 難道喜歡處女座 (謙 feat. 軒) (跳舞)
22. 神奇的糊塗魔藥 (謙 feat. 軒) (跳舞)
Credit Talk (影到美蛋新三姊霉坐埋一齊睇騷)
23. 時光倒流一句話 (軒謙)

搭台+綵排片
24. 流離者的海 (謙)
25. 隱形遊樂場 (軒 feat. 謙)

21:42 出工作人員名單
21:44 完場

一開一收都係光頭嘅至尊歌
滿意未

迷失表參道真係陰魂不散
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 16 冠軍歌:謝雅兒 - 填詞魂 (2 Weeks No.1)

24/25 = encore?
梁詠琪 《時間遇上我們- 台北小巨蛋》 口碑載譽
Side-track音樂會再見

以為會唱女金九字big hit

24/25 = encore?
l00540 發表於 2023-11-18 22:07

唔係encore
不過個feel勁似強bb擺唔到兩隻新歌係個regular rundown,所以最尾加多part算

一開一收都係光頭嘅至尊歌
滿意未
kwanie 發表於 2023-11-18 21:41

兩首至尊歌

美軒 x 謙b 拉闊Perfect Match歌單

19:33開場
1. 邊一個發明了Encore (謙軒+熊熊兒童合唱團)
2. 百年樹 ...
阻住 發表於 2023-11-18 20:28

以為可以合唱《隔離》…
同埋應該仲有幾首寫俾軒嘅歌無唱…

兩首至尊歌
hissorhk 發表於 18/11/2023 22:36
特登影住部iPad 表示自己睇緊
然後一頭一尾咁排法

相當disgusting

對手望有興趣聽

好聽過Gin lee cover version

之前好似話會唱光B嘅歌…?

隱形遊樂場第七version幾時出

特登影住部iPad 表示自己睇緊
然後一頭一尾咁排法

相當disgusting
kwanie 發表於 2023-11-18 22:49

唔係點喺異地搵真銀 繼續高調做人

隱形遊樂場第七version幾時出
梨胃言 發表於 2023-11-18 23:07

頒獎禮上

【拉闊2024.LAVA】拉闊音樂會首場爆發!
2024年第一場拉闊音樂會嚟喇!今次拉闊主題命名為LAVA,將會為大家帶來4位主角——Fatboy、Gin Lee、Jay Fung同Jeremy!各自擁有唔同魅力嘅佢哋,到底會一齊碰撞出點樣嘅火花?請大家密切期待!

叱咤903主辦  英皇鐘錶珠寶呈獻
拉闊音樂會 LAVA
FATBOY x GIN LEE x JAY FUNG x JEREMY
日期:2024年3月20日(星期三)
時間:晚上8時
地點:香港會議展覽中心 Hall 5BC
詳情:https://bit.ly/3tX8yQg

究竟係霉到連商場press con都無得開,定Jeremy唔得閒所以先唔開
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

東華三院好開心成為由叱咤903主辦《英皇鐘錶珠寶呈獻 拉闊音樂會 LAVA FATBOY x GIN LEE x JAY FUNG x JEREMY》嘅受惠慈善機構!!音樂會將於2024年3月20日喺香港會議展覽中心舉行。
大家只需要喺下星期一(2月26日)中午12點開始登入東華三院專屬網頁 https://www.tungwah.org.hk/fund-raising-news/lava-2024/ ,每捐款$1,480/ $1,080/ $680/ $480即可獲贈音樂會門券乙張,門券數量有限,先到先得,送完即止,淨收益將用於拓展東華三院各項服務。
---------------------------------------
東華三院受惠活動
叱咤903主辦
英皇鐘錶珠寶呈獻 拉闊音樂會 LAVA
FATBOY x GIN LEE x JAY FUNG x JEREMY
2024年3月20日(星期三)晚上8時
香港會議展覽中心Hall 5BC
慈善門券由2月26日(星期一)中午12點起供網上認捐
活動網頁  https://www.tungwah.org.hk/fund-raising-news/lava-2024/  
每捐款$1480/$1080/$680/$480即可獲贈音樂會門券乙張。每人最多可獲贈該捐款類別之門券8張。數量有限,先到先得,送完即止
淨收益將用於拓展東華三院各項服務
所有門券均不可退換、退款、轉讓或轉售,一經發現,門券立即作廢
每個登記電郵地址及電話號碼最多可獲贈8張門券,恕不接受重複登記。

有無CM幸運兒會搶啲$1480藍區霏

今次拉闊啲飛燶哂

今次拉闊啲飛燶哂
tlam 發表於 2024-3-18 18:21

仲未買,唔知果晚會展門口有無平霏執

不過好彩啲醜牛都明事理,話如果得煎煎+謙b識炒得起,係搭埋Fatboy同Jeremy先搞到燶哂

期待今晚全場大嗌Wow wow wow

有無CM幸運兒已經去咗會展現場?
想知有無醜牛攞住疊跳樓霏放

有無CM幸運兒已經去咗會展現場?
想知有無醜牛攞住疊跳樓霏放
阻住 發表於 2024-3-20 18:20
有人問我「買飛退飛要不要」

想知begin會唔會去睇

點解903 IG Post 冇影啲 G1nius 嘅
太少人
SKM HK Music Chart 2024 Week 17
冠軍歌:Pandora - 緊急應變逃生法

得山頂綠區放$300,仲話原價$980死都唔肯減
早知係carousell搵定飛

又滯銷

點解903 IG Post 冇影啲 G1nius 嘅
太少人?
leo_03 發表於 2024-3-20 20:09

唔知啦,但知道Ginius 至少有過百人去

IDK有新舞
Harvard都不可教導

有ginlee唔怪得知滯銷

Ginlee冇fans?零歡呼聲