返回列表 發帖

拉闊 / 商業電台 / 新城電台音樂會討論主題

供討論由商業電台/新城電台舉辦之任何類音樂會
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
你快樂過生活 我著襪浸溫泉

《903 拉闊音樂會 2021 - 風火雷電》
林家謙 x 姜濤 x 柳應廷 x Tyson Yoshi
日期 : 2021 - 09 - 27 (星期一)
時間 : 7:30pm
地點 : Asia World-Arena (1號展館)

《天然養生靈芝呈獻 拉闊音樂會風火雷電【林家謙 x 姜濤 x 柳應廷 x Tyson Yoshi】GOGOX 速遞廣東歌》嘅「飛」好難求呀!!!!求人不如求己,而家有六個方法可以獲得「拉闊音樂會飛」,一於靠自己「飛」去現場感受吓「風火雷電」嘅震撼啦!

方法如下:
1. 天然養生靈芝: 於天然養生旗艦店、商店,消費滿指定金額成為會員,即可獲得「拉闊音樂會」門票一張。 參與天然養生 Facebook 遊戲,即有機會獲得 「拉闊音樂會」門票一張。            ~ 換領詳情及細則,請留意天然養生 Facebook 專頁公佈   

2. GOGOX: 註冊成為GOGOBusiness用戶,為帳戶錢包增值滿 $3,000,即可獲抽獎機會一次,充值$6,000則可抽獎兩次,如此類推。得獎者將會獲得「拉闊音樂會」門票兩張。 於GOGOX App 使用「GOGOVAN」或 / 及「GOGO速遞」服務滿三次即可獲抽獎機會一次,使用服務六次即可參加抽獎兩次,如此類推,得獎者將會獲得「拉闊音樂會」門票兩張。            ~  換領詳情及細則,請留意 GOGOX Facebook 專頁公佈   

3. 信和集團商場: 只要成為「S+ REWARDS APP」會員,於屯門市廣場、奧海城、荃新天地、中港城賺取點數,可以3,000點數換領「拉闊音樂會」門票兩張。 ~ 換領詳情及細則,請按此參看   

4. LG OLED: 想知經「LG OLED」點樣攞到「拉闊音樂會」門票?密切留意881903.com最新消息!   

5. Häagen-Dazs™ : 想知經「Häagen-Dazs™」點樣攞到「拉闊音樂會」門票?密切留意881903.com最新消息!   

6. 國泰: 於國泰全新網上購物平台,用全數現金購買「75週年珍藏版飛機模型禮盒套裝」,即可獲得「拉闊音樂會」門票一張。

原文網址:https://www.881903.com/article/2401494

國泰架飛機模型要$3200

hehe 發表於 2021-5-11 14:23

Wow , 係泰神!!!

《天然養生靈芝呈獻 拉闊音樂會風火雷電【林家謙 x 姜濤 x 柳應廷 x Tyson Yoshi】GOGOX 速遞廣東歌》嘅「 ...
阻住 發表於 2021-7-21 16:19

所有方式都貴到癲,信和果個如果齋靠消費要成$300,000

新城30+集體回憶音樂會
日期 : 2021 - 08 - 26 (星期四)
時間 : 7:30pm
地點 : 會展Hall 5BC
演出單位:張敬軒、蘇永康、太極、鄭欣宜、菊梓喬、泳兒、胡鴻鈞、曾樂彤、ANSONBEAN、施康翹、Delta T

Source: 金鳳香米fb

訂購指定《拉闊音樂會優惠服務計劃》 請你睇「拉闊音樂會」網上直播

想一齊感受《天然養生靈芝呈獻 拉闊音樂會風火雷電【林家謙 x 姜濤 x 柳應廷 x Tyson Yoshi】GOGOX 速遞廣東歌》嘅音樂氛圍?

依家無論新登記或現有會員,只要成功訂購指定《365日商台節目重溫服務計劃》(港幣 $540),即送「拉闊音樂會」網上直播,仲有「拉闊音樂會」限量版海報一張!!!

數量有限,把握機會!

睇直播都要$540

拉闊音樂會風火雷電【林家謙 x 姜濤 x 柳應廷 x Tyson Yoshi】歌單
19:52 開場
1. 神奇的糊塗魔藥 (謙) / 迴光物語 (柳) / Stressed Out (Tyson) / 蒙著嘴說愛你 (姜)
Opening Credit
2. Christy (Tyson)
3. Something (Tyson)
Tyson除衫
4. In My Dream (Tyson)
5. Stressed Out (Tyson)
6. I Don't Give A, Pt. 2 (Tyson + 姜)
7. 特倫斯夢遊仙境 x ? (Tyson + 謙, 謙b無戴眼鏡)
8. 感電 (米津玄師cover, 謙b跳唱)
9. 難道喜歡處女座 (謙 + 姜, 謙b戴返眼鏡)
Talking by 謙 + 姜
10. 有一種傳說 (謙 + 姜)
11. 時光倒流一句話 (謙, 彈鋼琴)
12. 風的形狀 (柳 + 謙)
13. 留下來的人 (柳 + 謙 + Tyson + 姜)
14. 砂之器 (柳)
Talking by 柳
15. 等等... (柳, 送俾Supper Moment, 希望佢地搵到路返屋企)
16. Let Us Go Then You and I (柳)
17. 狂人日記 (柳)
18. Stay (The Kid LAROI & Justin Bieber cover, Tyson)
Talking by Tyson
19. Growing Up (Tyson)
20. Better (Tyson)
21. Master Class (姜 + Tyson)
22. 特登 (姜)
23. DWBF (姜)
24. 不可愛教主 (姜)
25. 前傳 (姜)
26. Dear My Friend, (姜)  
27. 一人之境 (姜 + 柳)
28. 蒙著嘴說愛你 (謙 + Tyson + 姜 + 柳)
29. 未知道 (謙 + Tyson + 姜 + 柳)
30. 致明日的舞 (謙 + Tyson + 姜 + 柳)
Talking (介紹Band + 鳴謝)
21:51完場

1. 蒙著嘴FLAT 到呢
2. 又除眼鏡 -_-
kwanie 發表於 2021-9-27 19:58

可唔可以除下第二D野

竟然唱感電
Tyson好L正

睇片  牙姜唱蒙著嘴都唱得幾差下

睇片  牙姜唱蒙著嘴都唱得幾差下
小伙子. 發表於 27/9/2021 20:29
中炒

想知邊個唱皇上嗰段

想知邊個唱皇上嗰段
小伙子. 發表於 27/9/2021 20:43
Jer

連佢都唱唔到

Jer

連佢都唱唔到
kwanie 發表於 2021-9-27 20:43

咁本身呢段都超難唱
成班垃圾打手俾人BAM極都仲有面死出黎柒

Wow, Jer seems like he won't survive the evening

咁本身呢段都超難唱
abcxyz302006 發表於 2021-9-27 20:44

牙傾唱到迴光物語
但Jer唱唔到留下來的人

sad

其實我覺得佢哋好似 Jer唱真音高音好似出道頭幾年嘅牙傾

狂人嚟喇

個 rundown 好似唔多 smooth 咁 ?

個 rundown 好似唔多 smooth 咁 ?
hissorhk 發表於 27/9/2021 20:59
因為梁文 X 有份排RUNDOWN

冇lala 整首留下來的人 又要齊人出返嚟 好怪

狂人嚟喇
abcxyz302006 發表於 2021-9-27 20:56

依家正常返, 但唱完應該要入後台吸氧氣...

Master Class 繼續大炒車
KU5249 發表於 27/9/2021 21:13
屯公啦

日經

屯公啦

日經
kwanie 發表於 2021-9-27 21:13
唔覺意 del 左個 cm
Tyson 出場吊打

Team AK

契兄弟齊哂

MIRROR medley 先啱

前傳都有

終於開始交換唱

TY 唱蒙著嘴幾啱 feel

蒙著嘴出兩次 乜牙姜冇其他歌咩
btw 牙姜唱DMY好返d

未知道

全晚TAKE AWAY
1. 蒙著嘴FLAT 到呢
2. 又除眼鏡 -_-
3. 感電幾啱佢唱喎又起碼無扭音
4. 家謙LIVE 完勝姜
5. 彈咗一大段完全唔知係時光倒流一句話
6. JER 除EARMON 表現比謝X 琪好
7. 留下來的人會唔會換十大
8. CAS 吊打 皇上世一
9. JER 唱唔到留下來的人勉強實在令人太R頭
10. 一奶~~ 敢揀敢撐SUPPER 真係好夠膽
11. 地球上仲有無男歌手未唱過LUGTYAI
12. 狂人安全達陣,年尾見
13. 姜繼續屯門公路
14. 嘩生生首歌呀!!!!!!!!!!!!
15. 花姐AND THE REST OF IT 之鏡MEDLEY CLS
16. 係咪幫造星IV 唱主題曲
17. 我安都係世一
18. 終極都係要奶.

致明日的舞

OVERALL 個RUNDOWN 都幾怪

無咗細蘇RUNDOWN 差幾遠

OVERALL 個RUNDOWN 都幾怪

無咗細蘇RUNDOWN 差幾遠
kwanie 發表於 2021-9-27 21:55

最緊要今次連嘉姐都冇參與製作 好似全部都係梁文禮負責 可想而知啦
如果以後d拉闊都係梁文禮負責 都幾嘥

最緊要今次連嘉姐都冇參與製作 好似全部都係梁文禮負責 可想而知啦
如果以後d拉闊都係梁文禮負責 ...
小伙子. 發表於 27/9/2021 22:00
另外跟細蘇學嘢嘅強仔都仲係差一班

睇完表示好想睇Jer代表team ak開嘅solo concert

睇完表示好想睇Jer代表team ak開嘅solo concert
losyes 發表於 2021-9-27 22:00

你最愛始終係Jer@Team AK
Ooh~Tell me how you feel it
Ooh~ Gonna let you know  Imma let you go
I won't say sorry
Oh feeling so high

契兄弟齊哂

MIRROR medley 先啱
KU5249 發表於 2021-9-27 21:18

姜唱哂2首team ak熱門歌,以表效忠team ak嘅心

你最愛始終係Jer@Team AK
on07111 發表於 2021-9-27 22:03

最愛唔需要Auto-Tune同錄音室都發揮到水準嘅歌手

排 d 歌個 flow 係幾 odd

如果以後d拉闊都係梁文禮負責 ...
小伙子. 發表於 2021-9-27 22:00

不過佢幫Gin做嗰個mini live幾好
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 12 冠軍歌:林宥嘉 / 林家謙 - 瑪莉晚安了

拉闊音樂會風火雷電【林家謙 x 姜濤 x 柳應廷 x Tyson Yoshi】歌單
19:52 開場
1. 神奇的糊塗魔藥 (謙) /  ...
阻住 發表於 2021-9-27 19:56
請問 有一種傳說 是誰的歌

依家先發現唔係人人都可以唱留下來的人,
CAS唱得好聽好多

boy4dudes 發表於 2021-9-27 23:18

姜濤第一首錄既歌,仲早過一號種籽,謙b幫佢監製

boy4dudes 發表於 27/9/2021 23:18

https://www.facebook.com/watch/?v=505503007332270
係呢首

家謙

家謙
losyes 發表於 2021-9-27 23:48

家謙真係傳說中嘅美男子
希望佢唔會食香煙

林家謙先問姜濤:「我好挑剔咩?」姜濤笑着說:「係呀!我第一首歌係你做監製,你嫌我懶音太多!」林家謙尷尬說:「而家好好多!都可以呀!」姜濤指出早在《一號種籽》前已跟他合作過,林家謙即說:「即係我攞咗你第一次?哈哈!」姜濤即扮怕醜,隨即二人首次演繹《有一種傳說》。

柳應廷(Jer)在開騷前一晚表示氣管敏感,不停收縮很辛苦,在他獨唱演出時,起初明顯吃力,首次公開演唱《砂之器》的Jer表示選了一系列有意義歌曲,而他鍾意一隊樂隊Supper Moment十幾年,因早前看了樂隊的演唱會,聽到他們演唱《浪人》時,心情好像在海外流浪一樣,令他十分感觸,亦明白這迷失的感覺,是很無助,所以想唱這幾首歌,希望他們在漆黑之中都見到天上星星,找到條路返屋企。