返回列表 發帖

JOOX / KKBOX / MOOV 音樂會討論主題

供討論由JOOX / KKBOX / MOOV所舉辦的各類型音樂會
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

有Shallow

我也難過的

吊打原唱

好耐無人提呢個名了
on07111 發表於 2023-12-7 23:33

過氣AK
在這畢生不滅 無極的狀態

Team ak 系列
losyes 發表於 2023-12-6 21:23

好耐無人提呢個名了
Ooh~Tell me how you feel it
Ooh~ Gonna let you know  Imma let you go
I won't say sorry
Oh feeling so high

《FWD 富衛保險10周年呈獻:MOOV LIVE TYSON YOSHI x GARETH.T》詳情:
日期:2023年12月16日(星期六)
時 ...
losyes 發表於 2023-10-7 00:52

fwd人壽客戶接近唔洗錢換飛

《Klook Presents MOOV Live JAY 馮允謙 x JACE 陳凱詠》

19/1/2024
會展hall 5BC

source: moov fb live ...
wing 發表於 2023-12-6 12:10

Team ak 系列

《Klook Presents MOOV Live JAY 馮允謙 x JACE 陳凱詠》詳情:
日期:2024 年 1 月 19 日(星期五)
時間:晚上 8 時 15 分
地點:香港會議展覽中心 Hall 5BC

門票詳情:
只要購買【Klook限定】Klook x MOOV 唱遊會員計劃,成為唱遊會員,即可獲 Klook 酒店旅遊電子現金券、MOOV 16 bit 音樂服務(為期三個月),以及免費獲贈《Klook Presents MOOV Live JAY 馮允謙 x JACE 陳凱詠》音樂會門票乙張。
優先訂購:2023 年 12 月 12 日上午 11 時正起(只限持有任何恒生信用卡之 Klook 會員)
Klook 會員訂購:2023 年 12 月 16 日上午 11 時正起(所有 Klook 會員)
【Klook限定】Klook x MOOV 唱遊會員計劃詳情
HK$1080 - 成為白金會員即可免費獲贈音樂會藍區門票乙張
HK$880 - 成為星級會員即可免費獲贈音樂會紅區門票乙張
HK$680 - 成為特選會員即可免費獲贈音樂會黃區門票乙張
HK$480 - 成為標準會員即可免費獲贈音樂會綠區門票乙張

source: moov fb

好想睇年尾家謙同軒公

MOOV Live 麗英Lai Ying
日期:2023年12月5日 (星期二)
時間:晚上8時15分
地點:旺角麥花臣場館
票價:$880 / 680

賣飛詳情容後公佈

Source: MOOV fb
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

《FWD 富衛保險10周年呈獻:MOOV LIVE TYSON YOSHI x GARETH.T》詳情:
日期:2023年12月16日(星期六)
時間:晚上8時15分
地點:香港會議展覽中心 Hall 5BC

情況同迦迦未開騷前心態一樣 就算全程走音都會好想聽哂 佢而家開紅館都有機會賣得晒 雖然已經講明只 ...
leroyjaime 發表於 2023-9-7 15:22

結果係會展solo
陳蕾食咗喉糖未?

家瑜會唔會請力圖隊員做嘉賓
losyes 發表於 2023-9-6 23:04

情況同迦迦未開騷前心態一樣 就算全程走音都會好想聽哂 佢而家開紅館都有機會賣得晒 雖然已經講明只係開一場
旁人冷語為何一起旁人勸我心死 你更失控我更喜愛怪人像你

losyes 發表於 2023-9-6 23:04

SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

OSCAR:同節目冇關係,不過我估大家知道都會好開心
艾石仔 發表於 2023-9-6 22:29

可能係區文詩
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

不要離我太遠?
Life was a willow and it bent right to your wind.

美霏 x 美音
果日唔係香港,希望唔好估中
阻住 發表於 2023-9-6 21:38

美霏 x 美音

OSCAR:同節目冇關係,不過我估大家知道都會好開心

個蝴蝶第一時間諗起美Aiii
misterben111 發表於 2023-9-6 21:39

鄧麗欣有首歌叫蝴蝶飛了
陳蕾食咗喉糖未?

美霏 x 美音

第二位好似中
第一位唔sure
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 12 冠軍歌:林宥嘉 / 林家謙 - 瑪莉晚安了

美霏 x 美音

個蝴蝶第一時間諗起美Aiii
「微笑之中 接受還未有 答案。」

有冇人知係邊個歌手?
misterben111 發表於 2023-9-6 21:26

美霏 x 美音

有冇人知係邊個歌手?

Jeremy MOOV Live歌單

20:35 開場
1. Unholy (Sam Smith & Kim Petras cover)
2. Fever
3. Señorita (Sha ...
阻住 發表於 2023-8-30 22:56

竟然有Mami....好正呀

1. Unholy (Sam Smith & Kim Petras cover)
2. Fever
3. Señorita (Sha ...
阻住 發表於 2023-8-30 22:56

佢歌單咁多個鏡仔演唱會最多歌同樣又最唔夠solo歌
moov live好似好少有二安

2. Fever
3. Señorita (Shawn Mendes & Camila Cabello cover)
4. Closer
5. You First
6. 半

7. TOMBOY ((G)I-DLE cover)
8. How You Like That (BLACKPINK cover)
9. OFF/ON (COLLAR cover)
10. 網絡安全隱患 (with Mami)
Talking by Mami, Jeremy返後台換衫
11. 樹木真美 (by Mami)
Talking with Mami
12. 凡星 (蕾兒cover)
13. 讓世界毁滅 (林宥嘉cover)
14. 阿波羅
Talking
15. When We Were Young (Adele Cover)

VCR: 給你們的一封信
16. 邊緣人格 (鋒澤、小賴 cover)
17. 九
18. Pretty Crazy (美祖cover)
Talking
19. In My Dream (Tyson Yoshi cover) (掟咗五個透明波出觀眾席傳)
Talking
20. Shake It Off (Taylor Swift cover) (繼續傳波)
21. Dynamite (BTS cover)
Talking (介紹Dancers + Band)
22. 越壞越強 (吳林峰cover)
Talking
23. 星空 (五月天cover)

一安
24. 愛你 (陳芳語cover)
Talking
25. 最後一夜 (劉美君cover)
Credit Talk
26. 小幸運 (Hebe cover)

全場唱Happy Birthday To You

二安
27. 夢言 (最尾哭能座)
Talking + 謝幕 + 大合照
全場唱Happy Birthday To You
22:54完場

MOOV LIVE Tyson Yoshi x Gareth.T
2023年12月16日 (星期六)
8:15pm
會展Hall 5BC

Source: 記招直播 ...
阻住 發表於 2023-8-18 12:17

門票詳情:
•  FWD Life 富衛人壽客戶會員於8月24日早上11點可優先換購音樂會門票
•  FWD MAX 會員可於8月28日早上11點換購音樂會門票
•  更多換購詳情:https://fwdmax.fwd.com.hk/#/tc/Ticketing/MOOVTYXGT2023

音樂會套票換購方法:
藍區門票:以 HK$1080 加 50 MAX 積分換購
紅區門票:以 HK$880 加 50 MAX 積分換購
黃區門票:以 HK$680 加 50 MAX 積分換購
綠區門票:以 HK$480 加 50 MAX 積分換購
註:每位會員最多可換購 6 張音樂會門票。每張門票將額外收取 HK$50 收續費。有關音樂會換購門票詳情,請留意 FWD MAX 稍後的公佈。

MOOV LIVE Tyson Yoshi x Gareth.T
2023年12月16日 (星期六)
會展Hall 5BC

Source: 記招直播

估尸兄已經升咗上弦六,唔可以開細場
但如果啲霏燶哂就會調返去下弦

網上行夢想系MOOV LIVE JEREMY
2023年8月30日 (星期三)
會展Hall 5BC

Source: 記招直播 ...
阻住 發表於 2023-6-2 12:43

Hall 5BC認真咩

網上行夢想系MOOV LIVE JEREMY
2023年8月30日 (星期三)
會展Hall 5BC

Source: 記招直播

2023年MOOV LIVE 第一擊:《網上行夢想系MOOV LIVE JEREMY》即將登場!

Ready to get a little CLOSER to  Jeremy Lee 李駿傑 ? 音樂會詳情即將公佈,各位就要留意嚟緊嘅記者招待會同MOOV嘅消息喇????!

《網上行夢想系MOOV LIVE JEREMY》記者招待會直播詳情:
日期:2023年6月2日(星期五)
時間:中午12時30分
直播平台:MOOV /網上行 netvigator Facebook專頁同步直播

Source: MOOV fb

Ian AK 黑之呼吸都正

陳蕾到底發生過什麼事正!

KKBOX 2022 YT Views:

Panther 282K
MIRROR 178K
Jer 142K

Ian 94K
MC 84K
AL 68K
Ian x AK 63K
Edan 59K
Serrini 50K
Edan x KKK 47K

Terence 28K
MC x Novel Fergus 27K
Jer x The Hertz 20K

per se 8K

(As of 03 Dec 2022)

原來 MC 練 Overkill 舞時踩爛耳機,故整個表演都要貼着膠紙演出:「要全程撳住嚟唱,其實好驚。」

...
boy4dudes 發表於 2022-11-29 23:27

上個月先爛咗個,耳機殺手

歌手張天賦(MC)今日(31日)為音樂節目《Chill Club》錄影,節目亦是相隔8個月後重新安排現場觀眾入場欣賞。日前出席活動時MC因為抱恙演出而令一眾粉絲十分憂心,事隔兩日MC精神地接受訪問時表示:「今日好精神,精神返好多,仲有小小手尾要執,比前兩日嘅狀況好咗好多!」在錄影前MC在社交平台表示耳機壞了,沒有多帶一個做後備,MC表示:「呢樣嘢已經即刻影響我心情,因為啱啱坐喺度嘅時候跌咗耳機落地下,點知佢就碎咗!」未知MC會否受耳機問題而令演出水準受影響。

其實耳機事件發生咗係mc到
反對無效入唔啱key然後大半首都係咁摸ear mon ...
kevinlai1621 發表於 2022-11-27 22:14
原來 MC 練 Overkill 舞時踩爛耳機,故整個表演都要貼着膠紙演出:「要全程撳住嚟唱,其實好驚。」

https://www.bastillepost.com/hongkong/article/11783108-%ef%bb%bf%e5%86%8d%e8%b8%8f%e8%88%9e%e5%8f%b0%e5%bf%83%e6%83%85%e6%bf%80%e5%8b%95-mirror%e7%8d%bb%e5%94%b1%e5%9c%98%e6%ad%8c%e5%bf%8d%e5%94%94%e4%bd%8f%e7%88%86%e5%96%8a

似係啦, 未適應唱自己 solo 快歌成班舊 dancers (前戰友) 全部消失, 人面全非. 上次個 show 用肥婆班底, 今 ...
boy4dudes 發表於 2022-11-27 23:10

lokman開口唱第一句AL已經忍緊眼淚喇

個 show 好似冇咗姜都冇咩大不了
多咗份 humble,
同埋突顯 AL 王者風範
現場班女拎住非 Mirror 歌手牌見到  ...
hissorhk 發表於 2022-11-28 13:27

現場睇佢跳舞或者有唔同感覺呢

正常都要啦完全為MIRROR改時間
當軒仔係咩
gordon0807 發表於 2022-11-28 11:27

都會為軒改啦,如果9成觀眾都係入場睇軒的話

當軒仔係咩
gordon0807 發表於 2022-11-28 11:27

天大地大唔夠鏡大
【This is MC】澳門見

你上網睇?現場睇唔係太覺眼,氣氛好強
hissorhk 發表於 2022-11-28 09:32

氣氛好, 但係無可否認部份人d live係炒炒地
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 念 - 陳蕾

個 show 好似冇咗姜都冇咩大不了
多咗份 humble,
同埋突顯 AL 王者風範
現場班女拎住非 Mirror 歌手牌見到 AL 都企起身狂叫
完全唔係 CM 果種二元世界

咁jer唔算好高大wor,official都係17x,鏡入面排中間

不過唔計跳唱

我都覺得jer係鏡入面最壓台 ...
wing 發表於 2022-11-28 11:15

應該 stylist 有令到佢睇落再高 d ?
你睇返 mc 同 hertz 主音出嚟企喺台個效果,你會明

EEG係咪杯葛KKBOX
Wing1211 發表於 2022-11-27 22:25

當軒仔係咩

冇之前叱咤果個 show 咁震撼可能個頭唔同咗
不過阿 jer 真係比 ian 多唔同曲風,
身型又高大,台風好強 ...
hissorhk 發表於 2022-11-28 10:58

咁jer唔算好高大wor,official都係17x,鏡入面排中間

不過唔計跳唱

我都覺得jer係鏡入面最壓台

狂人編曲好似又勁咗
losyes 發表於 2022-11-28 02:21

冇之前叱咤果個 show 咁震撼可能個頭唔同咗
不過阿 jer 真係比 ian 多唔同曲風,
身型又高大,台風好強

Kkbox 係一個有rehearsal 既情況下 都咁多人抄車
其實都幾誇張⋯
rfv123 發表於 2022-11-28 04:01

你上網睇?現場睇唔係太覺眼,氣氛好強

Kkbox 係一個有rehearsal 既情況下 都咁多人抄車
其實都幾誇張⋯

狂人編曲好似又勁咗